amigdas.com

Câine ciobănesc german - culori negre, zonate și capricioase

Ce culori pot fi inscripțiileCâinele, în primul rând, afectează pigmentarea ereditară și, ca o consecință, constituția, sistemul nervos, anatomia și fiziologia. Standardul de costum al ciobanului intern european est-european și standardele internaționale ale ciobăneștilor germani sunt aceleași - acestea sunt cele trei costume principale:

 • Sable.
 • Black & maro.
 • Negru.

Există variații și tonale, ele pot fi calificate ca culori separate, dar nu este dificil să se dezvăluie adevăratul genotip al producătorului. Din acest motiv, cea mai simplă lege a lui Mendel există de mult timp, ceea ce oferă o înțelegere clară a schemei de ereditate.

Oferim să luăm în considerare caracteristicile detaliate ale păstorilor est-europeni sau germani.

zibelină

Diferite surse numiți acest costum în moduri diferite:

 • Wolf.
 • Gray.
 • Alb sau gri.
 • agouti.

Culoarea păstoruluiToate acestea sunt aceleași costume, de fapt, reflectarea corectă a aceleiași culori. Grădina zoologică germană are un ton gri general. Părul exterior se deosebește de capetele întunecate, cu o bază mai ușoară și cu un substrat ușor mai ușor. Pornind de la bot, toate spatele, coada, au cel mai intens ton, care slăbește pe laturi și devine mai ușor pe membre.

Dacă se păstrează structura întregii culori, atunci numărul tuturor nuanțelor posibile este destul de mare. Poate fi galben, fum sau gri deschis și puteți finaliza paleta cu un maro închis. Nuantele întunecate sunt caracterizate de lovituri negre care marchează degetele și mila câinelui.

Toate puii se nasc cu culori zonale. Vârsta nu afectează structura costumului, dar devine mult mai întunecată după primul molt.

Câine ciobănesc din Europa de Est domină culoarea zonală. Colorarea zonală, stabilită la nivelul genelor, se va manifesta neapărat în exterior, suprimând alte gene și lăsând efectul lor într-o stare recesivă. Culoarea zonei de stare recesivă pur și simplu nu există. Nu există câine cu o culoare neagră sau neagră, genotipul căruia are o gena zonală.

Dacă dispar brusc toți producătorii de culoare zonă, atunci omenirea va pierde acest cost irevocabil. Utilizând câini de culoare neagră sau negru, este imposibil să restaurați culoarea zonală.

Dacă unul dintre părinții costumului zonal, puii se vor naște zonal. Interesant, având legat doi câini zonali, avem șansa unui cățeluș cu o culoare neagră sau neagră în pui.

Black-sprijinit

Acest ton poate fi:

 • negru si maro;
 • negru și galben;
 • negru și gri.

De fapt, totul depinde de ce are câinele. Cynologii preferă un ton mai întunecat și mai saturat.

Estul Europei Sheepdog diferă gradul de acoperire "Chedra" și fundalul ei. Aceasta este o "mască" obligatorie pe față. Partea superioară a gâtului, spatelui, părții laterale și coada trebuie să fie acoperită cu un capac, mai mult de jumătate din suprafață.

Culoarea pielii de oaieNotă: Mască - acest termen este folosit pentru a determina câmpul negru de pe botul câinelui. Această pată acoperă fața și urechile. Acesta poate varia, în funcție de gradul de dezvoltare și de vârstă. Din păcate, natura eredității măștii a fost puțin studiată, este dificil să spun mai multe despre ea.

Pigmentarea culorii capului este considerată slăbită atunci când apare bronzul gri, în ciuda gradului de acoperire al capacului. Și, de asemenea, cred, dacă nu există nici o mască pe bot, sau capacul nu este pronunțat.

Aproape negru pui Ciobănesc german se nasc cu pete de lumină pe laringe, abdomen, picioare și membrelor. Și, de asemenea, un loc luminos marchează anusul. Cu cât sunt mai mici puii și cu atât sunt mai mici semnele, cu atât va fi mai strălucitoare culoarea câinelui adult.

Câinii crescuți de culoarea neagră devin mai încet. Această culoare se află în mijloc, între zonă și negru. În ceea ce privește primul, este recesiv, iar cel de-al doilea - dominant.

Pentru puii de culoare combinații de utilizare:

 • șa șa;
 • șa-negru;
 • șa-Zonaras;
 • zonar-zonar (numai într-o situație în care unul dintre câini avea un producător de straturi);
 • zonal-negru (în aceleași condiții).

negru

Costumele lui ShepherdAcest proces nu necesită o caracterizare complexă. Indicatorul principal este o culoare neagră lucioasă și absența oricărui semn. Marcate cu pete albe de piept și labe, vor fi considerate defecte în exteriorul câinelui expus.

Câinii cu ochi ușori sunt considerați a fi ușor pigmentați, chiar dacă sunt complet negri. Și, de asemenea, dacă există pete albe și un bronz decolorant. Este interesant faptul că ereditatea pigmentării slabe în ele este mult mai puternică decât în ​​alte specii.

De la nașterea căței negre, în viitor, nu-și schimba culoarea. Combinația dintre cele două gene, fiind recesivă, a determinat o culoare genetică persistentă la câine. Aceasta explică procentul mic de câini negri comparativ cu ceilalți doi.

Pentru a obține căței negri, recomanda sa tricot ciobanesti din urmatoarele costume:

 • negru-negru;
 • negru-șa;
 • caprack-caprake (doar într-o situație în care unul dintre câini avea un producător negru);
 • negru-Zonaras;
 • zonar-zonar (zonal, la nivelul genelor, în sine, purtătorul pigmentului întunecat).

Luați în considerare un costum suplimentar, se numește

Negru și Tan

Nu poate fi privit ca un tip independent, pentru că el este un derivat al altor costume. Are trei scheme de culori:

Prima opțiune

Caracteristicile inscripțieiCapul întunecat, gâtul și capul cad pe piept și pe umeri. Contururile de ungere cad pe contururile anterioare, tonuri contrastante. În general, aceasta este o culoare neagră, dar există o genă responsabilă de tonul întunecat.

Astfel de pui sunt născuți aproape negri, puțină lumină sub coadă, tonuri abia vizibile pe membre. Genele Chaprachnye sunt responsabile pentru pigmentul întunecat al acestui costum.

A doua opțiune

Culoare neagră dominantă, care este un semnal de slăbire a pigmentului. Puii absolut negri arata foarte frumos. Doar timpul schimbă totul. Apare treptat iluminarea maro sau galbenă, substratul devine și mai ușor. Uneori se formează o bandă unică și negru pe membre.

O astfel de frumusețe este instabilă, iar descendenții, mai des decât nu, nu se manifestă. Acest lucru amintește de slăbirea pigmentării ereditare. Următoarea descendență a acestui câine, în ciuda împerecherii cu partenerii întunecați, va fi în continuare mai ușoară.

A treia opțiune

Acest costum este denumit și culoarea lui Doberman. Câinele are un gri deschis sau galben, bronzul situat simetric pe labele, pieptul și gâtul. Capul pare foarte ciudat. Sprancenele și obrajii apar într-un ton luminos, botul câinelui este neatins de o mască. Tanul contrastant are un contur vizibil și bine definit.

O astfel de culoare este rară în Sheepdog german, majoritatea cynologists sunt mulțumiți de acest lucru. La expoziții, acestea nu sunt respinse, dar nu este recomandabil să se folosească un astfel de costum pentru câinii de reproducție și nu se recomandă.

concluzie

Păstorul germanStandardul acestei rase nici o preferință pentru o singură culoare. Ciobanescul est-european este foarte important toate cele trei culori, ele sunt aceleași. Populația câinilor, în cazul în care nu există intervenție artificială, are un raport între tipurile 3: 3: 1 (zonar-cheprak-negru). Costumul negru va fi întotdeauna mai mic, repet, dacă nu există nici o intervenție umană.

În cazul interferențelor artificiale, se obține o înclinare semnificativă față de una dintre culori, ceea ce duce în mod inevitabil la o slăbire a pigmentării. Există o aprindere a costumului, concomitent cu slăbirea coloanei vertebrale. Mai târziu, forma capului începe să se prelungească și calitățile și abilitățile câinelui se pierd.

Un exemplu bun poate fi văzut în Ciobanescul german. Ei au o populație zonală de cel mult 5% din toți câinii. Pigmentația, sau mai degrabă starea ei, dorește să fie mai bună.

ereditate

Sau legea lui Mendel, transferul de ereditate de la părinți la descendenții lor.

Sunați la gena "A", care este responsabilă pentru colorarea ciobanului. Această gena are mai multe soiuri. Ciobanescul est-european are trei gene, în ceea ce privește numărul de culori:

 • Culoarea zonei "A";
 • "La" - capricios;
 • "A" este o culoare neagră.

Relația prioritară între ele: > la > a.

Schema arata astfel:

Puiul este prevăzut pentru culoarea zonală dacă:

 1. A + A - la ieșire obținem doar descendenți zonali.
 2. A + la - primul caine va da catelusului o culoare a zonei.
 3. A + la - al doilea câine îi va da catelusilor pui.
 4. A + a - pui negri.

Un animal de companie are un strat de culoare

 1. аt + аt - numai catelusii vor fi catelusi.
 2. la + a - primul caine va avea doar catelusi negri, al doilea are pui negru si negru.

Animalul de companie are o culoare neagră

 1. a + a - obțineți o singură genă și culoare, este negru.

Îngrijirea păstorilorPe Internet, puteți găsi suficiente informații fiabile pentru a determina posibilele opțiuni pentru cățeluși atunci când păstrează orice culoare.

Estoeuropeni europeni zona de colorare sunt schimbări destul de interesante în procesul de dezvoltare, de la catelus la creștere completă. Aceste procese sunt suspendate la câinii mai vechi de zece ani. Multe etape de schimbare a culorilor și trecerii culorilor în acest timp, și este foarte interesant de urmărit acest lucru în realitate.

Câini de costume zonale, de obicei, se naște destul de întunecate. După o scurtă perioadă de timp, își aruncă primul puf de cățeluș și devin destul de ușori. Primul strat de adulți le întoarce o nuanță neagră de lână. După fiecare moult, culoarea acestor câini se schimbă într-un ton mai întunecat.

Merită spus câteva cuvinte despre "exclusivitatea" sau costumele rare ale ciobanului est-european, cum ar fi albastru, ficat, cremă, alb, etc. Există crescători care oferă astfel de câini pentru împerechere.

Merită să fii foarte atent! Acest costum sau exclusivitate rară este un standard inacceptabil al ciobanului german!

Nu există nicio confirmare că acești câini au probleme de sănătate sau deficiențe în organism. Experții au ajuns la un consens, că prezența unui număr mare de gene recesive afectează scăderea globală a rezistenței organismului față de factorii externi. Aceasta duce la pierderea vitalității și a rezistenței.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege un costum pentru pescuitul de sulițeCum de a alege un costum pentru pescuitul de sulițe
Clicuri pentru câini de băieți de rasă de păstori germaniClicuri pentru câini de băieți de rasă de păstori germani
Câine ciobănesc germanCâine ciobănesc german
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Boxerul german: o rasă uimitoare de câiniBoxerul german: o rasă uimitoare de câini
Păstarul german de câine ciobănesc - câine de blanăPăstarul german de câine ciobănesc - câine de blană
Caii cailor: descriere, fotografii si numeCaii cailor: descriere, fotografii si nume
Numele și descrierea cailor cu fotografiiNumele și descrierea cailor cu fotografii
Costum special pentru pescuit: un rating de îmbrăcăminte pentru pescuitCostum special pentru pescuit: un rating de îmbrăcăminte pentru pescuit
Cum să hrănești un catelus german de ciobanesc?Cum să hrănești un catelus german de ciobanesc?
» » Câine ciobănesc german - culori negre, zonate și capricioase
© 2021 amigdas.com