amigdas.com

Caracteristicile alegerii colțului profilului de oțel

Colțul metaluluiColțul de oțel este un element indispensabil atunci când asamblați și demontați diferite structuri metalice. Poate fi cumpărat la un magazin specializat, dar mulți meșteri de origine, care au o experiență suficientă și au materialul potrivit, fac aceste colțuri prin mâinile lor. Principalul avantaj al produselor realizate la domiciliu este că comandantul reglează independent dimensiunea

rafturile (lungimea și lățimea), precum și unghiul la care se intersectează (pot fi atât directe cât și ascuțite).

Grosimea rafturilor depinde de materialul selectat. Totuși, materialul de calitate pentru colțurile de auto-fabricare este uneori mai scump decât produsele finite. Prin urmare, majoritatea maeștrilor preferă să nu piardă timp în a face colțuri în casă, ci să cumpere produse de dimensiuni dorite în depozite, în hipermarketuri de construcții și magazine online.

Unde se utilizează colțurile din oțel

Colț cu oțelUnghiul de oțel este un element metalic realizat din oțel pur sau din oțel cu un amestec mic de alte metale. Aceste colțuri sunt foarte convenabile pentru a închide orice goluri sau fante, pentru a netezi colțurile ascuțite. Poate fi folosit și ca element auxiliar, care ajută la fixarea altor părți împreună. Iată doar câteva sfere în care sunt folosite metale detalii sub formă de colțuri:

 • Reparatii auto si auto;
 • Constructii de case;
 • Montaj de ferestre si usi:
 • Reparatii si fabricarea acoperisului de garaje, beciuri, case particulare.

De asemenea, colțurile de dimensiuni mici sunt adesea folosite în fabricarea mobilei, la fabricarea cutiilor din lemn, cutii, cufere de diferite dimensiuni. Ele pot fi folosite ca elemente decorative, în special utilizarea decorativă a colțurilor din oțel cu stilul hi-tech. Dacă este necesar, un astfel de detaliu poate fi ușor îndoit și adaptat dimensiunii unei anumite piese de mobilier. Unghiile din oțel, care au o funcție exclusiv practică, au de obicei o suprafață netedă, netedă. Dacă produsul realizează o funcție decorativă, acesta poate fi decorat cu șabloane embosate sau gravate.

Profilele de colțuri metalice sunt adesea folosite pentru a conferi structurii o rezistență specială, precum și protejați materialul de deteriorare, din ciuperci și mucegai (de exemplu, cu umiditate ridicată a aerului). Cu toate acestea, nu se recomandă instalarea de mobilier cu garnitură de oțel într-o casă unde există copii sau persoane care suferă de o coordonare a mișcării, deoarece acest lucru poate duce la vătămări grave. Unghiurile profilului sunt destul de ascuțite.

Experiența practică arată că utilizarea colțurilor de oțel în instalarea structurilor metalice facilitează foarte mult procesul de instalare și, de asemenea, mărește rezistența și fiabilitatea structurii finite. Dar puteți vorbi despre acest lucru numai dacă utilizați componentele de o calitate corespunzătoare, realizate în conformitate cu standardele de bază ale elementelor de fabricație.

Caracteristicile producției de colțuri din oțel

Profil de țeavă, canal, oțel colțarDenumirea comercială oficială a așa-numitului "colț" pare să fie "oțel de colț profilat". Dar, în ciuda acestui fapt, nu fiecare colț este de fapt oțel. Aceste produse sunt produse nu numai din oțel, dar și din alte metale, precum și din diverse aliaje. Unghiurile din oțel pur, sunt cele mai durabile și, prin urmare, au cel mai mare cost. Puteți citi despre materialul din care sunt produse produsele pe ambalaj. Profiluri colțuri oțel (sau metal) există două tipuri. În general, industria internă produce produse, în care ambele rafturi au aceeași lungime.

Există însă și un alt tip de colțuri: produse în care un raft este mai lung, iar celălalt este mai scurt. Ce tip de unghi de alegere depinde de scopul pentru care este achiziționat produsul. În unele cazuri, este mai convenabil să utilizați prima opțiune, în timp ce în altele este mai convenabil să utilizați a doua opțiune. În cazul în care cumpărătorul întâmpină dificultăți, consultantul magazinului specializat vă va ajuta să alegeți un produs potrivit pentru un anumit caz.

Colțurile sunt realizate în două moduri. Prima este așa-numita "fierbinte", atunci când piesa de prelucrat dobândește forma caracteristică a unghiului datorită topirii metalului sub acțiunea temperaturilor ridicate. A doua metodă este "rece", când piesa de metal este îndoită mecanic, având forma unui unghi. Această metodă este adesea folosită de meșteri de uz casnic, atunci când fac astfel de detalii cu mâinile lor. terminat Colțurile sunt plasate în pacheteși sunt trimise spre vânzare către puncte de vânzare specializate. Pachetul conține următoarele informații:

 • Înclinat în colțDenumirea fabricii și denumirea comercială a produsului;
 • Producătorul companiei;
 • Firma furnizor (sau importator, în cazul în care colțurile sunt realizate în străinătate sau în țările vecine);
 • Materialul din care este fabricat produsul;
 • Dimensiunile produsului (lungimea, lățimea, grosimea plăcii metalice din care se face colțul);
 • Data emiterii în formatul "zi, lună, an".

de asemenea un cod de bare este plasat pe ambalaj.

În mod obișnuit, colțurile din oțel sunt fabricate din deșeuri care nu au fost folosite la fabricarea de produse metalice mai mari. Cu toate acestea, la întreprinderile de stat, OTK monitorizează strict calitatea materialului și, în prezența unei defecțiuni de producție asociate defectelor de metal, întregul lot de materiale de calitate slabă este retras și înlocuit. Dar, produsele "private traders" din metale de calitate slabă se comercializează destul de des, deci este mai bine să achiziționați produsele fabricilor metalice de stat.

Cum sa alegi produse de calitate

Cel mai bine este să alegeți un colț de profil din metal, realizat conform GOST, deoarece astfel de produse sunt garantate de înaltă calitate. În acest sens, cea mai bună opțiune - produse interne. Atunci când alegeți unghiul unui profil de oțel, trebuie luate în considerare următoarele:

 • Colț de oțel 50h50h4Nu cumpărați un produs cu unghiuri înguste. Ei spun că produsul este fabricat din materiale de calitate slabă, cu o încălcare a tehnologiei de producție sau a fost utilizat înainte de a fi comercializat;
 • Unghiul metalic ar trebui să aibă o culoare argintie uniformă, fără cea mai mică rugină. Prezența petelor întunecate pe suprafața produsului indică faptul că coroziunea a început deja - distrugerea metalului sub influența umidității ridicate. De asemenea, astfel de pete pot indica faptul că metalul a început să se oxideze. De regulă, oxidarea începe ca urmare a contactului cu substanțele chimice agresive care corodează pelicula protectoare pe suprafața metalică (acizi, solvenți, unele coloranți);
 • Foaia de fier, din care este făcut colțul, ar trebui să aibă, peste tot, aceeași grosime, și să fie și complet înălțată, fără îndoiri și îndoiri. Cendre și danturi indică faptul că produsul a fost expus forței fizice (impact, violență);
 • Un produs de calitate nu trebuie să aibă lacune între cele două rafturi. Ele trebuie să se potrivească strâns împreună, astfel încât să nu existe nici cel mai mic decalaj între ele, altfel produsul nu va putea să-și îndeplinească funcția.

Cum să economisiți la cumpărare

Vânzare de colț de oțelPentru a salva cumpărăturile de oțel, este mai bine să le cumpărați în vrac direct din depozit, calculând anterior cantitatea necesară. Puteți aranja o achiziție colectivă, alături de mai mulți "oameni cu aceeași minte". De asemenea, trebuie să monitorizați diferitele reduceri și promoții în mare hipermarketuri de construcții. O altă opțiune este de a face unghiuri de profil metalic cu propriile mâini, dar în acest caz trebuie să cheltuiți bani pentru achiziționarea de materiale, astfel încât costul colțurilor autoportante coincide aproximativ cu costul produselor achiziționate.

Este recomandat să nu folosiți unghiurile de profil utilizate care au rămas după instalarea sau demontarea structurilor metalice. Colțul, care era în uz, nu mai are o uniformitate ideală, astfel încât lucrul cu acesta va fi mult mai dificil, iar puterea și fiabilitatea produsului vor scădea considerabil. De asemenea, nu se recomandă achiziționarea produselor pe un astfel de plan pe piețe spontane și "prăbușite", deoarece de obicei nu sunt furnizate informații despre material și dimensiuni.

Un colț din oțel este un detaliu care ar trebui să fie mereu înăuntru arsenalul maestrului casei. Cel mai bine este să aveți un set de unghiuri de profil de diferite tipuri și dimensiuni. Apoi, va fi destul de ușor să alegeți un produs potrivit pentru un anumit caz. Dacă este necesar, colțurile colțurilor pot fi scurtate utilizând o foarfecă metalică specială. Dar cea mai bună cale este să alegeți imediat dimensiunea potrivită, ceea ce va ajuta la economisirea unui timp și a unui efort considerabil. Dacă maestrul acasă avea nevoie urgent de un colț de oțel, dar nu există nicio modalitate de a merge la magazinul de construcții, puteți îndoi colțul primitiv al benzii de tablă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pătrunde: descriere, aplicare, sfaturi privind alegereaPătrunde: descriere, aplicare, sfaturi privind alegerea
Profile metalice pentru gips-carton: tipuri și dimensiuniProfile metalice pentru gips-carton: tipuri și dimensiuni
Colțuri pentru plăci - rezistența și designul suprafețelor din baieColțuri pentru plăci - rezistența și designul suprafețelor din baie
Nuanțe de utilizare a colțurilor decorative arcuite flexibileNuanțe de utilizare a colțurilor decorative arcuite flexibile
Cum să faci singur o bancă de lucru pe bancăCum să faci singur o bancă de lucru pe bancă
Gratar pentru kebab shish cu propriile mâini - dimensiuni de shashlikGratar pentru kebab shish cu propriile mâini - dimensiuni de shashlik
Caracteristicile colțurilor ceramice pentru baieCaracteristicile colțurilor ceramice pentru baie
Profilate - greutate redusă, frumusețe și confort de instalareProfilate - greutate redusă, frumusețe și confort de instalare
Suportul de fixare consolidat: avantaje și alegereSuportul de fixare consolidat: avantaje și alegere
Corpuri perforate metalice pentru structuri din lemnCorpuri perforate metalice pentru structuri din lemn
» » Caracteristicile alegerii colțului profilului de oțel
© 2021 amigdas.com