amigdas.com

Tipuri de melci și soiuri de Ahatina

Tipuri de melci și soiuri de AhatinaCine na găsit acești bebeluși lenți în iarbă, în pădure, în vatră sau chiar în oraș? Acest crustaceu distribuite practic în jurul globului

. Dar majoritatea oamenilor au văzut exemplare mici cu o culoare brună standard a cochiliei.

De fapt, există multe tipuri de melci. Și cel mai surprinzător lucru este că pot fi păstrate la fel animal de companie exotic.

Tipuri de melci

Tipuri de melciÎn general, toți melcii pot fi împărțiți în două grupe mari: sol și apă. Și acestea din urmă sunt împărțite în apă dulce și marine. Atât cei cât și ceilalți pot fi plantați acasă. Mai ales, acest tip de animal este potrivit pentru persoanele ocupate care nu au ocazia să-și dedice prea mult timp animalului. Majoritatea persoanelor nu prea exigenți în ceea ce privește condițiile de detenție. Cu toate acestea, se întâlnesc specii mai complexe. Cele mai populare și mai nepretențioase vor fi prezentate în acest articol.

Sea melc

Tipuri de melci de mareExistă mai mult de 50.000 de specii de viață marină. Prin culoarea și forma cochiliei sunt mult mai luminoase decât frații de apă dulce și de pământ. În funcție de tipul de mâncare, toți melcii sunt împărțiți în herbivor, planktivor și carnivor. Acestea din urmă își devorează adesea vecinii și trebuie să fie atent cu ei.

Conține melci marini în acvariile domestice, împreună cu pește și plante. În plus față de plăcerea estetică, moluștele acvatice fac o contribuție neprețuită la biobalanța acvariului.

Mănâncă alge dăunătoare și filtrează apă. Cele mai populare și mai utile specii includ următoarele:

 • Trochus. Această moluște are o cochilie frumoasă asemănătoare unei piramide spiralizate. Frunze unice și absorbante de cianobacterii într-un nou acvariu. Acesta poate crește până la 15 cm, și are o culoare de la gri închis la albastru-violet. Un melc calm care nu va dăuna altor nevertebrate. Timp de zile, acest curatator absoarbe micro algele dăunătoare și nu are nevoie de alimente suplimentare. Poate trăi printre recife de corali, în păduri de plante și în pământ.
 • turbo. Îi place să se ascundă în grote, ocazional se strecoară pentru a găsi mâncare și, mai ales, sunt activi noaptea. Ca și specia anterioară, această creatură marină este un excelent curățitor. Este adevărat, în dimensiune, turbo este mult inferior, ajungând doar la 5 cm. În plus, în apă pentru întreținerea ei ar trebui să monitorizeze nivelul de calciu, deoarece este necesar pentru o coajă puternică. Aceste melci sunt recomandate pentru a alimenta alge uscate și nu pentru a suprapopula acvariul, deoarece turbo poate suferi de o lipsă de alimente.
 • Snail nasarius. Un bebeluș poate crește doar la 1,5-2 cm. Nassarius trăiește în nisipul mării și are proprietăți complet unice. Are un organ special - un sifon, pe care îl examinează în fundul căutării mirosului de pește moartă sau crustacee. Pentru a face acest lucru, ea se căsătorește complet în nisip, iar când miroase parfumul îndrăgit, se străduiește să părăsească concurenții. Astfel, melcul curăță fundul substanțelor dăunătoare eliberate de animalele moarte.
 • scoică. O altă crustă de mare folositoare. În exterior, cochilia ei alungită, gri-brună nu este prea frumoasă, iar strombusul nu va deveni un ornament pentru acvariu. În plus, acest melc mijlociu petrece cea mai mare parte a timpului în sol nisipos, uneori care nu apare pe suprafață timp de câteva săptămâni. Cu toate acestea, acest locuitor slăbește nisipul, nu-i permite să acru și să stagneze. Ideal pentru acvariul de recif.

Melci de apă dulce

Tipuri de melci de mare dulceDupă cum sugerează și numele, ele completează acvariile de apă dulce. Printre melcii populari din această specie, doar câțiva pot fi numiți luminoși și colorați. Cu toate acestea, crustacea servesc mai mult pentru utilizare decât pentru decorare.

 • Amicul melc sau un melc de mere. Acesta este un fel se referă la decorative. Ampulele, în medie, pot ajunge la 5 cm. În natură, culoarea lor variază de la lumină la maro închis, iar speciile derivate pot avea o varietate de culori. Cel mai faimos este ampulila galbena galbenă, de asemenea, roz, purpuriu, alb și chiar dungi. Aceste frumuseți nu sunt exacte la temperatură și alți parametri ai apei, și, de asemenea, de lucru activ, consumând alge și plante putrede.
 • Thalomelian Snail. Are o scoică mare, ascuțită, cu multe bucle și crește până la 10 cm. Diferă de melania simplă, cu un corp galben strălucitor. Acești indivizi sunt agresivi față de ceilalți locuitori ai acvariului și îngrijirea lor este mai complexă. Temperatura apei ar trebui să fie de până la 28 de grade, iar rigiditatea mediului. În alte condiții, persoanele devin letargice și inactive.
 • Sticlă de colaci. Nu toată lumea o tratează ca o specie decorativă, pentru că nu are o colorare strălucitoare și adesea intră accidental în acvariu, cu plante noi. Cu toate acestea, aceasta este o specie destul de mare, cu caramel-maro sau roșu, care este de asemenea interesant de observat. Acesta se găsește în majoritatea acvariilor tropicale de apă dulce și se adaptează la o gamă largă de temperaturi și parametri de apă diferiți. Ca un curatator este universal si nu necesita hrana suplimentara.

Melci de câmp. Akhatin sau un melc african gigant

Akhatin - un melc african gigantDacă mulți au fost mult timp obișnuiți cu melci de acvariu, atunci Menținerea păsărilor de teren în cușcă destul de exotic.

Există mai multe tipuri de melci de teren, care includ, printre altele, melci prădătoare din Africa și Noua Zeelandă, dar este necesar să se descrie în detaliu tipurile de Achatina și arhahatin, deoarece cele mai multe scoici de origine sunt doar față de ei.

Moluștele ajung, în medie, la 12 cm, dar cel mai mare reprezentant al acestui gen a ajuns la 37 cm. Sunt foarte prolifici, deoarece un individ poate amâna până la 500 de ouă. Dacă nu doriți să aveți o fermă de stradă întreagă, trebuie să vă asigurați că animalele de companie nu părăsesc ambreiajul. Tipurile de melci din genul Akhatin diferă în formă, dimensiune și culoare.

Dar condițiile de întreținere a acestora sunt aproximativ aceleași: este necesar un terariu, cu un strat bun de pământ de aproximativ 5 cm, astfel încât melcul să intre în el. Solul trebuie păstrat puțin umed. Temperatura din interiorul terariului ar trebui să fie de aproximativ 25-28 grade, iar iluminarea din spate nu este necesară. Se hrănesc cu melci de pământ cu frunze de salată, mere, frunze de copaci, fructe de padure și banane. Puteți da, de asemenea, pâine și fulgi de ovăz. Cele mai frumoase exemplare din acest gen sunt:

 • Akhatin fulika. O varietate mare, cu o cochilie de până la 20 cm. Carcasa este în formă de con și poate varia în funcție de culoarea de la maro deschis la verde închis. O specie fertilă care poate pune până la 700 ouă de mai multe ori pe lună.
 • Akhatina andradely sau lamaie. Specii foarte interesante, care diferă nu numai într-o dimensiune mică de 5-7 cm, ci și sub formă de reproducere. Acest melc este vivipar, iar pentru împerechere, 2 indivizi iau roluri alternativ de sex masculin și de sex feminin. Aproximativ 20-25 melci se nasc la un moment dat.
 • Akhatin reticular. Culoarea marmurei a cochiliei, cu un model de puncte și dungi, precum și un corp de lumină separă acest melc de restul. În plus, este foarte activ și nu prea sensibil - poate fi călcat chiar pe coarne și nu se va ascunde. Dimensiunea poate ajunge la 20 cm.

Melcii din genul Archahatin nu diferă prea mult la părăsirea lui Ahatin. Cu toate acestea, aici există caracteristici speciale. Arhahatinele au nevoie de suplimente de proteine ​​sub formă de daphnia sau gammarus. În plus, frunzele de mușchi și de stejar ar trebui adăugate în terariu. Ele sunt mai leneși decât Akhatins, dar ele pot fi foarte de contact dacă sunt adesea ridicate. În mărime, ele sunt puțin mai mici, în medie 12-15 cm. Cele mai interesante specii includ:

 • Arkhahatina Powhaherty. Un individ mare, care crește până la 12 cm. Învelișul său este de diferite nuanțe calde de maro, de măsline și de bej. La o vârstă fragedă, corpul este alb lăptos, iar pe armură există o specie distinctă.
 • Arhahatina marchează. Crustacea are o coajă bej, cu un model pronunțat de benzi întunecate. O culoare incredibil de frumoasă poate completa corpul alb al unui individ mai probabil să se găsească în subspecia ovulului.
 • Arhahatina Adeline. Specii foarte capricioase, care sunt greu de domestici. De obicei vinde melci prinși în sălbăticie și mulți dintre ei mor în terariu. Cu toate acestea, cei norocoși care l-ar putea dezvolta vor primi o moluscă cu o culoare foarte rară. Acestea au coarne albastru-gri și o coajă galben deschisă, acoperită cu linii întunecate întunecate, sau albă într-o bandă neagră.

Melcii sunt animale de companie exotice care pot să se distreze fără a necesita o atenție deosebită. Ele nu provoacă alergii la oameni și sunt potrivite pentru aproape toată lumea. Principalul lucru de reținut despre unele caracteristici ale fiecărei specii și apoi conținutul lor va fi în bucurie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?
Ce fac aricii în natură și ce mănâncă acasă?Ce fac aricii în natură și ce mănâncă acasă?
Îngrijirea melcilor ahaatin: o descriere a modului de îngrijireÎngrijirea melcilor ahaatin: o descriere a modului de îngrijire
Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?
Ce să hrănești melcii Akhatin și ce condiții au nevoie?Ce să hrănești melcii Akhatin și ce condiții au nevoie?
Totul și puțin mai mult despre melci de melciTotul și puțin mai mult despre melci de melci
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Hedgehog alimente acasă: ce să hrănești ariciulHedgehog alimente acasă: ce să hrănești ariciul
Melci de stradă și ahatina - ce mănâncă, hrană pentru un animal sănătosMelci de stradă și ahatina - ce mănâncă, hrană pentru un animal sănătos
Acvariu melc ampulyarya - o descriere a molușteiAcvariu melc ampulyarya - o descriere a moluștei
» » Tipuri de melci și soiuri de Ahatina
© 2021 amigdas.com