amigdas.com

Fox vulpe sau vulpe desert

FenechFox Fenech - o vulpe mică, care trăiește în deșerturi, care au urechi mari și aspect atractiv. Aceste vulpi, ca toate celelalte, sunt prădători, deși obiceiurile lor sunt considerate mai moi. Numele "Fennec" din limba arabă este tradus "vulpea".

Habitatul vulpilor cu urechi mari și descrierea lor

Cum arată vulpea vulpe?Habitatul acestor vulpi eretici sunt zonele de deșert din Africa de Nord și Peninsula Arabică. În Algeria, Phenec este simbolul său național și este chiar descris pe una dintre monedele naționale.

Fenicul Fox nu ajunge la dimensiuni mari. La greabăn, sunt doar optsprezece până la douăzeci și doi de centimetri. Greutatea acestor miezuri ajunge în medie la un kilogram și jumătate. Dacă comparați urechile animalului cu capul, atunci ele pot fi uriașe în raport cu acesta. Ele pot avea o lungime de până la cincisprezece centimetri.

Lupile care trăiesc în deșert sunt perfect adaptate la astfel de condiții climatice:

  • pe picioarele picioarelor ei au lână, așa că nisipul fierbinte nu le arde;
  • culoarea stratului este roșiatică, ceea ce le permite să se camufleze într-o zonă deșartă;
  • Urechile lungi vă permit să auziți orice ruj de chiar o insectă mică.

Ultimul, trebuie să spun, fecarul poate mânca. Deși aceste vulpi pot mânca și rădăcini și fructe de plante, carie și ouă.

Urechile, în plus față de auz, de asemenea ajustați reglarea termoregulării, pentru că animalul trăiește într-un climat foarte desert.

Cum animalul tolerează climatul pustiu

Fox cu urechi mariDupă cum sa menționat deja mai sus, fenicul de vulpe poate tolera cu ușurință climatul cald al deșertului datorită urechilor mari. Lucrul este că pielea de pe urechile vulpilor este destul de subțire și prin ea vasele de sânge sunt transparente prin care excesul de căldură este îndepărtat din corp.

Chiar și structura internă a vulpilor le permite să trăiască în deșert. Fenech poate mânca alimente uscate și să trăiască fără apă pentru o perioadă lungă de timp. Prin urmare, rinichii din această specie de vulpe lucrează diferit decât alți membri ai acestei familii. În acest fel, acest lucru vă permite să salvați mai multă umiditate în corpul animalului. Foxul vulpei nu are glande sudoripare.

În timpul zilei, vulpile nu ies adesea, preferând să fie în găuri. Dacă se află la suprafață, preferă să rămână la umbra tufișurilor sau pășunilor de iarbă. Pentru o perioadă mai lungă, se ascund de soarele aprins și ies din năluci când se apropie amurgul. În același timp, ei preferă să vâneze.

Trebuie remarcat că acesta este un animal suficient de inteligent și este foarte interesant să-i observați de partea acestuia. De exemplu, dacă o fenellă a extras un ou și o coajă tare este dificil de a ghida, atunci va rula oul pe piatră. Și ce jocuri aranjează între ei!

Reproducerea vulpilor de vulpe

Foxfish PhenecSezonul de împerechere pentru vulpi începe în ianuarie. După încheierea sezonului de împerechere, femeia este în așteptarea puilor. Așteptarea durează aproximativ 1,5-2 luni, iar în perioada martie-aprilie apar animale drăguțe drăguțe. Adică, durata de gestație a puilor de vulpi este de aproximativ cincizeci de zile.

Când te-ai născut, greutatea de chanterelles mici este numai cincizeci de grame. Femelele nu părăsesc puii singuri până când nu încep să-și deschidă ochii. Masculul nu-i lasă să-l primească, totuși, el continuă să se hrănească și să cumpere mâncare pentru întreaga familie.

La vârsta de cinci săptămâni, vulpile încep să iasă din burot și să exploreze teritoriul. Când au vârsta de trei luni, sunt gata să călătorească pe distanțe lungi. Trebuie remarcat faptul că aceste animale practic nu se tem de nimeni. ei foarte luminos și poate scăpa cu ușurință de orice pericol.

Fox Fecal la domiciliu

Recent, domesticirea animalelor sălbatice a devenit foarte populară. Pentru aspectul său drăguț și destul de minunat ca animale de companie exotice, a devenit popular pentru a obține o vulpe de vulpe acasă. Dar, ca toate animalele sălbatice, pentru o logodnica de casa nu este usor de intretinut. Există o serie de motive pentru aceasta:

  1. Vulpea urechilor este un animal care preferă modul nocturn al vieții, prin urmare, datorită acestui fapt poate provoca o mulțime de probleme proprietarului;
  2. Un animal poate fi foarte obraznic, așa că are nevoie doar de pregătire.
  3. Ele sunt dificil de obișnuit cu tava și au un miros destul de neplăcut și specific, ceea ce nu-l va face pe proprietar fericit.
  4. Pentru a conține un astfel de animal de companie exotic la domiciliu, este necesară o cușcă mare sau chiar o cameră separată, podeaua căreia trebuie umplută cu nisip pentru ao aduce mai aproape de habitatul original. Deci animalul poate sape o gaura pentru sine.

Cum să mențină o casăÎn plus față de toate acestea, astfel incat camera era destul de calda si poate merita sa fie pardoseli incalzite. Pe măsură ce animalul este obișnuit cu un climat foarte cald, este susceptibil la răceli care poate duce la moartea animalului de companie. Este imposibil să recunoaștem o fluctuație bruscă a temperaturii, precum și o valoare prea scăzută a acestora.

Nu fiecare medic veterinar va fi în măsură să ajute un astfel de animal de companie exotic, deoarece o vulpe este un pacient non-standard. În plus, este mai bine să nu obțineți o vulpe în prezența altor animale de companie sau a copiilor mici, deoarece nu se știe cum poate un animal sălbatic să reacționeze la un astfel de cartier la domiciliu.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Indicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăieșteIndicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăiește
Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?
Leopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportamentLeopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportament
Black-brown vulpe: ce fel de animal este asta?Black-brown vulpe: ce fel de animal este asta?
Plante și animale care sunt bogate în natura rece a tundreiPlante și animale care sunt bogate în natura rece a tundrei
Pisica Barkhan: descrierea pisicilor de nisipPisica Barkhan: descrierea pisicilor de nisip
Ce vulpe poate mânca în diferite momente ale anuluiCe vulpe poate mânca în diferite momente ale anului
Pradă minunată și uimitoare - vulpe tibetanăPradă minunată și uimitoare - vulpe tibetană
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Descrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografiiDescrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografii
» » Fox vulpe sau vulpe desert
© 2021 amigdas.com