amigdas.com

Mașina de spălat nu colectează apă: cauze posibile

Descrierea tehnică a posibilelor defecțiuni ale mașinilor de spălatOamenii sunt foarte obișnuiți cu diferitele beneficii ale civilizației și orice defalcare a aparatelor de uz casnic determină o groază liniștită și o panică mică. Ca urmare, trebuie să apelați la un specialist pentru a vă repara "asistenții".

De multe ori începe să blocheze mașina de spălat brusc oprindu-se de lucru. Se pune întrebarea: de ce nu se poate spăla o mașină de spălat?

Conectarea și funcționarea incorectă a aparatului

Mașina de spălat nu poate colecta apă din cauza defectării electronicii, din motive mecanice și din cauza unor probleme care nu au legătură cu funcționarea acestui dispozitiv. Oricare dintre aceste cauze duce la o scădere a capului de apă în timpul funcționării mașinii de spălat, sau procesul se oprește complet.

Descrierea motivelor pentru care mașina de spălat nu poate colecta apă

Puteți rezolva singură această problemă, mai ales dacă cauza nu este legată de defalcarea electronică. trebuie să fie atent pentru a diagnostica aparatele de uz casnic, pentru a afla mai exact cauza eșecului.

Mașina de spălat poate funcționa perfect, dar apa nu mai curge. Motivele pentru care mașina de spălat nu ridică apă poate fi în următoarele cazuri:

 • instalațiile sanitare greșite sunt conectate;
 • probleme de instalatii sanitare;
 • încălcarea regulilor de funcționare.

Deseori, mașina de spălat nu captează apă deoarece a fost conectat incorect scurgeți conducta spre canal. Dacă există un astfel de motiv, este necesar să se verifice modul în care se află furtunul de evacuare, cât de bine respectat norma în aducerea lui la înălțime, precum și absența îndoituri și curbe.

De asemenea, mașina nu captează apă din cauza faptului că în conducte nu există apă sau presiunea acestuia este prea slabă. Acest punct este verificat destul de simplu. Este necesar să deconectați furtunul de alimentare cu apă de la mașină, să-l coborâți în baie și să deschideți supapa. Când presiunea apei este scăzută, este necesar să apelați instalatorul care va verifica blocarea țevilor, presiunea din sistemul de alimentare cu apă și funcționalitatea supapei.

În plus, mașina de spălat nu obține apă datorită abuzul de reguli de funcționare instrumentului. În acest caz, trebuie să verificați dacă furtunul de alimentare cu apă este deformat, dacă are fracturi sau curbe care ar interfera cu debitul de apă.

Dacă astfel de eșecuri nu pot fi detectate, ar trebui să se ceară alte motive.

Filtrul supapei de admisie a mașinii este înfundat

Sfaturi pentru experți cu privire la modul de depanare a filtrului de admisie a supapeiDacă toate instalațiile sanitare sunt în ordine, mașina de spălat este conectată corect și nu există probleme cu furtunul, iar cel mai probabil cauza defecțiunii este în aparatul propriu-zis.

Problema cea mai ușoară eliminată în acest caz, dacă filtru înfundat supapa de admisie.

Această obstrucție este îndepărtată singură. Pentru aceasta aveți nevoie de:

 • de la mașina de spălat, deconectați furtunul necesar alimentării cu apă;
 • cu ajutorul cleștilor, scoateți cu grijă filtrul;
 • îndepărtați resturile mici și clătiți bine;
 • Instalați filtrul și furtunul înapoi în mașină;
 • verificați dacă mașina de spălat funcționează.

Cauze grave ale funcționării defectuoase

Dacă apa nu intră în mașină, atunci problema este mai gravă decât părea la prima vedere. Principalele motive pentru aceasta pot fi:

 1. Lista defecțiunilor mașinii de spălat atunci când se face referire la reparatorBlocarea blocării termice.
 2. Defecțiune a supapei de admisie.
 3. Scăderea senzorului de nivel al apei.
 4. Mașina de spălat nu pompează apa dacă senzorul de presiune eșuează. Funcționează prin creșterea presiunii din rezervor în timpul procesului de recrutare a cantității necesare de apă pentru spălare.
 5. Motivul cel mai neplăcut poate fi o defalcare a modulului de control - "inima" acestui dispozitiv.

Mașina de spălat este un dispozitiv destul de complicat, care are o unitate de comandă electronică, în care funcțiile de siguranță sunt atribuite unuia dintre locurile principale. Dacă ușile sunt deschise, Acest aparat de uz casnic nu va funcționa pentru nimic, deci apa nu va intra în mașină.

Cauza unei astfel de defecțiuni este următoarea:

 • Ușa mașinii de spălat este ținută de un ghidaj de plastic care se află sub limbă pentru fixare. Ca urmare a funcționării prelungite și a derapării, buclele de tractare încep să se desprindă.
 • Unele modele au un cârlig de metal în loc de o limbă. Se poate deforma ca urmare a căderii tijei, care deține cârligul.

Pentru a corecta această problemă ar trebui să sunați la comandant. El va scoate ușa și va efectua reparațiile necesare. În timpul lucrărilor de reparații, comandantul trebuie să verifice funcționarea dispozitivului de blocare termică, deoarece acesta este responsabil de asigurarea faptului că ușa nu este deschisă când mașina funcționează.

Un alt motiv pentru care lichidul nu intră în mașină poate fi o defecțiune a supapei de admisie. În mod normal, arde o bobină, care poate fi ușor schimbată. Cu o problemă mai gravă, este necesar să înlocuiți complet supapa.

Următoarea cauză a eșecului poate fi nivelurile senzorului de nivel apă. Acest lucru se datorează designului său, în care aerul de pompare împinge în furtun. Turnarea, apa începe să apese pe ea, la rândul său, presează aerul pe tija, care împiedică curgerea apei.

Cu cât presiunea aerului este mai puternică, cu atât mai puțină apă va curge în mașina de spălat. Apropo, dacă mașina capătă prea multă apă, atunci este prea puțin aer.

Apa nu poate intra în aparat datorită eșecul programatorului. Este o unitate de înaltă tehnologie, cu alte cuvinte - creierul întregului dispozitiv pe care depinde munca sa.

Atunci când aceasta nu reușește, există mari probleme legate de faptul că mașina de spălat trebuie trimisă la un centru de service pentru înlocuirea completă a programatorului. Cu defecțiunea minoră, defecțiunea este eliminată la domiciliu, prin chemarea unui specialist.

Astfel, dacă mașina de spălat nu primește apă și este destul de greu să înțelegeți singură această defecțiune, este mai bine invitați un specialist. Acesta nu numai că va efectua diagnostice competente și va identifica deficiențe, dar și le va elimina fără a afecta alte noduri de lucru ale acestui dispozitiv.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să curățați o mașină de spălat cu acid citricCum să curățați o mașină de spălat cu acid citric
Cum să deschideți o mașină de spălat, dacă aceasta este blocatăCum să deschideți o mașină de spălat, dacă aceasta este blocată
Cum se conectează o mașină de spălat vaseCum se conectează o mașină de spălat vase
Motivele pentru care mașina de spălat nu se roteșteMotivele pentru care mașina de spălat nu se rotește
Ce și cum să înlocuiți sarea în mașinile de spălat vaseCe și cum să înlocuiți sarea în mașinile de spălat vase
Cum să eliminați un miros neplăcut de la o mașină de spălatCum să eliminați un miros neplăcut de la o mașină de spălat
Cum să conectați corect mașina de spălat la canalul de canalizareCum să conectați corect mașina de spălat la canalul de canalizare
Masina de spalat automataMasina de spalat automata
Dacă mașina de spălat nu stoarce - cauzeleDacă mașina de spălat nu stoarce - cauzele
Este posibil să se spele în adidașii mașinilor de spălat?Este posibil să se spele în adidașii mașinilor de spălat?
» » Mașina de spălat nu colectează apă: cauze posibile
© 2021 amigdas.com