amigdas.com

Exercițiu de diamant pentru găurirea plăcilor de porțelan

Ce exerciții sunt folositeGranit ceramic astăzi este foarte popular și este adesea folosit pentru finisarea unei varietăți de suprafețe. Acest lucru se datorează rezistenței ridicate la uzură și rezistenței excelente.

Pentru prelucrarea gresiei din porțelan este necesar să folosiți unelte speciale (de exemplu, o mașină de găurit pe gresie din porțelan). Dificultatea prelucrării produselor este că acest material este foarte greu, dar în același timp se distinge prin fragilitate crescută.

Acest material este utilizat pentru:

  • cu care se confruntă trotuarele;
  • etapele de finisare;
  • podele în încăperi rezidențiale și industriale etc.

Dispozitive de prelucrare

Maeștrii care intenționează să facă o gaură în produs din vase din porțelan se uită adesea la ce instrument se poate face acest lucru. Puteți utiliza trei tipuri de instrumente: două tipuri de burghie cu diamant și coroane speciale de diamante. Pentru a fora granit ceramic, trebuie sa luati in considerare urmatorii factori:

  • condiții de prelucrare;
  • proprietățile materialului prelucrat.

O coroană concepută pentru a lucra cu gresie din porțelan este adesea folosită pentru a crea găuri în acest material solid, dar fragil. Principalul avantaj al acestui dispozitiv este un preț mic. Printre altele, biberonul diamant reduce presiunea finală în timpul prelucrării și permite accelerarea acesteia.

Dezavantajele granitului ceramic

Sfredele și burghieCu toate acestea, aceste produse și dezavantaje nu sunt private. Astfel, coroanele diamante nu se pot lăuda cu o durată lungă de viață. De exemplu, pentru a fora o placă de gresie din porțelan cu o grosime de 8 milimetri, coroana poate fi folosită de aproximativ cinci până la șase ori.

Uneori, pentru a crea găuri în produsele din ceramică-granit se utilizează dispozitive cu diamant inelar, realizate prin tehnica de sinterizare. Adesea, acest tip de burghiu este utilizat pentru prelucrarea betonului și a altor materiale de înaltă rezistență. Specialiștii nu recomandă folosirea unui astfel de instrument în ceea ce privește gresia din porțelan, deoarece utilizarea acestuia crește presiunea finală, care afectează în mod negativ starea produselor din granit ceramic.

Prelucrarea porțelanului din porțelan folosind un burghiu cu diamant realizat prin tehnologia de sinterizare se realizează la viteze reduse, ceea ce afectează eficiența procesării. Prin urmare, procesarea lentă este considerată a fi cea mai semnificativă "minus" din acest tip de instrument. Pentru a crea în material gaura cu un burghiu cu diamant, trebuie sa petreci aproximativ cinci pana la sapte minute, ceea ce este adesea complet inacceptabil.

Cu toate acestea, acest tip de burghie are multe avantaje, care includ o durată lungă de viață. La urma urmei, cu ajutorul lui puteți face nu cinci, dar mai mult de o sută de găuri într-o placă de granit ceramică de 8 mm.

Sfaturi utile

Cum să alegeți un burghiu pentru plăci de porțelanSelecția competentă a uneltelor, precum și abilitățile care vă permit să perforați cât mai eficient produse porțelan sunt considerate cele mai importante condiții pentru obținerea găurilor de înaltă calitate. De asemenea, merită amintit faptul că placa de granit ceramică trebuie tratată exclusiv de pe suprafața frontală.

În acest scop, pentru a prelungi durata de viață a burghiului diamantat de către granit ceramic, plăcile trebuie să fie forate doar două treimi din grosimea lor. Distanța rămasă este de dorit pur și simplu pentru a termina cu o lovitură puternică o tijă puternică din aliaj de metal. Pe marginile găurii făcute pot apărea defecte și alte defecte, prin urmare este necesar să se prelucreze mai întâi suprafața frontală.

Dacă aveți nevoie să obțineți cu adevărat rezultatul de calitate, este mai bine să folosiți un rack sau o mașină specială.

Echipamentul utilizat ar trebui să aibă o pereche de viteze de rotație, deoarece granitul nu trebuie să fie prelucrat la viteze mari. De asemenea, nu utilizați niciodată un burghiu de impact în acest scop, deoarece gresia din porțelan se poate rupe cu ușurință datorită sarcinilor de impact.

Nu găuriți găuri în vase din ceramică de porțelan pe podeaua de beton sau pe altă suprafață tare: trebuie să puneți în prealabil o placă de placaj gros sau bucăți de fibră de sticlă.

De asemenea, este posibilă ruperea unui burghiu sau a unei plăci de granit ceramice atunci când scula este înclinată. Pentru a preveni acest tip de probleme, axa diamantului trebuie să fie ținută strict în poziție verticală.

Burghiul suferă o încălzire semnificativă în timpul prelucrării, ceea ce poate duce la formarea de microfraguri în structura sculei și la defectarea acesteia. Pentru a preveni efectele adverse, burghiul trebuie răcit periodic atunci când lucrați cu materialul. Puteți folosi apă obișnuită pentru aceasta, udând-o cu un loc de tratament. De asemenea, este mai bine să reglați rotația sculei la o viteză medie.

Avantajele exercițiilorÎn producție în acest scop, se utilizează o tehnică echipată cu o alimentare automată cu un lichid de răcire. În aceleași condiții de garaj, aceștia iau o sticlă obișnuită Plastic, în capacul căruia sunt făcute găuri mici. Dacă nu aveți timp pentru acest lucru, puteți utiliza un burete pre-udat în apă rece pentru a răci instrumentul.

Echipamentul profesionist vă permite să creați rapid găuri de calitate în produsele din granit. Acest lucru poate fi verificat prin examinarea informațiilor relevante de pe Internet.

Indicatorul muncii de calitate este o bucată de material care a căzut din spatele piesei de prelucrat. Nu vă faceți griji dacă vreun chip este vizibil pe spatele plăcii. O astfel de placă este așezată folosind un adeziv special care va umple toate defectele, deoarece nu are nici un impact negativ asupra proprietăților utilizatorilor și asupra nivelului de calitate al acoperirii viitoare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa alegeti burghiele pentru placi ceramice si faiantaCum sa alegeti burghiele pentru placi ceramice si faianta
Cum sa alegi un burghiu pentru placi ceramiceCum sa alegi un burghiu pentru placi ceramice
Cum se instalează pași pe stradă din porțelan din porțelanCum se instalează pași pe stradă din porțelan din porțelan
Porțelan - ce și cum să tăiați acasă?Porțelan - ce și cum să tăiați acasă?
Cum să găuriți o gaură într-o țiglă cu atențieCum să găuriți o gaură într-o țiglă cu atenție
Scopul și tipurile de burghie pentru metalScopul și tipurile de burghie pentru metal
Porțelanul de pe podeaua de bucătărie, recenzii de la utilizatoriPorțelanul de pe podeaua de bucătărie, recenzii de la utilizatori
Caracteristicile și parametrii coroanelor pentru metalCaracteristicile și parametrii coroanelor pentru metal
Așezați granit ceramic pe podea cu propriile mâini: instrucțiuniAșezați granit ceramic pe podea cu propriile mâini: instrucțiuni
Sfredele pentru burghie metalice: tipuri, scopuriSfredele pentru burghie metalice: tipuri, scopuri
» » Exercițiu de diamant pentru găurirea plăcilor de porțelan
© 2021 amigdas.com