amigdas.com

Jocurile Olimpice pentru câini. Această agilitate

Agilitatea pentru câiniÎn istoria omenirii, oamenii și câinii au fost în jur de mulți mii de ani. Câinii ajută o persoană să vâneze, să protejeze proprietatea și să salveze alte persoane. În condițiile urbane, câinii nu dispun de spațiu suficient pentru a stropi energie. Agilitatea este o competiție în care animalele de companie își manifestă agilitatea, viteza și ascultarea. Este de formare a cunoștințelor și abilităților unui câine și o persoană. Ce este agilitatea? Vom discuta acest lucru în următoarea narațiune.

Agilitate. Teste pentru câini energetici, inteligenți și educați

Dexteritate, rapiditate și pregătire

Agilitatea pentru câini a devenit un tip necesar sportiv. Odată cu introducerea restricțiilor privind vânătoarea, unele rase de câini nu au fost reclamate și au fost amenințate cu dispariția. Terrierii, câinii și spaniolii au devenit aglomerați în apartamente. Au existat rase de vânătoare și servicii decorative. Mulți câini oficiali au început să-și piardă calitățile naturale.

Agilitatea pentru câini - ce este? Așa-numitele competiții în care animalele de companie demonstrează o reacție rapidă și o pregătire excelentă. Vânatul, ciobanii și câinii de serviciu, datorită agilității, au devenit mai solicitați. Antrenamentul pentru viteză și zgomot oferă energiei animalelor de companie. Un rol important în obținerea unui rezultat bun în competiția de agilitate îl joacă fidelitatea animalului și dragostea proprietarului. Proprietarii animalelor de companie active se antrenează ei înșiși sau se angajează cu câini împreună cu manipulatorii de câini.

ce rasă câinii sunt cei mai potriviți pentru agilitate?

 • Labrador.
 • Un cocker este un spaniel.
 • Cocker SpanielTerrierii: indivizi ușori și non-agresivi - terieri de vulpe, terieri albastru, terieri de taur, terieri galezi și alții.
 • Beagle.
 • Whippet.
 • Lionretka.
 • Pudel.
 • Păstorul german.
 • Collie.
 • Sheltie.

Câinii sunt permise pentru competiții de agilitate a câinilor. Este important ca animalul de companie să aibă o viteză de mișcare și o ușurință în sărituri.

Un pic de istorie

Este necesar să se spună cum a existat agilitatea. Amintiți-vă că acest test a venit cu un om care a fost foarte îndrăgit de cai și competiții.

Un englez numit Varley și numit John, a fost un ecvestru amator concurență. Împreună cu un coleg, numit Peter Minuel, entuziaștii au venit cu același joc pentru câini. La începutul anilor optzeci ai secolului trecut, lumea a învățat agilitatea.

Concurența pentru cai este o competiție pentru sărituri prin diverse bariere. Competiția este un test nu numai pentru cal, ci și pentru călăreț. "Competiția câinilor", adică agilitatea, a fost concepută ca o competiție pentru câine și pentru proprietarul său. Având în vedere abilitățile și instinctul câinelui, agilitatea implică nu numai salturi mari. Agilitatea este estimată claritate depășind barierele și comportamentul animalului și ale persoanei.

Ce obstacole trebuie să fie depășite de concurenți?

 • agilitate-astaBariera.
 • Zidul.
 • Boom.
 • Swing.
 • Gorka.
 • Slalom.
 • Tunel dur.
 • Un tunel moale.
 • Bus.
 • Salt în lungime.

Barierele puse în valoare de douăsprezece piese. Acestea sunt simple și duble. Traversele acestor bariere sunt amplasate la înălțimi diferite. Interferențele ar trebui să fie securizate. Materialul din care sunt realizate barierele este lemnul. Părțile din cauciuc sunt permise. Barierele duble diferă în înălțime.

perete sunt surzi și cu arcade. În planul superior al peretelui orb este instalată o structură arcuită. Acesta poate fi ușor abandonat prin lovirea unui salt. Această interferență se face pentru a evalua corectitudinea saltului.

bumbum - O structură îngustă și solidă, de-a lungul căreia animalul se mișcă repede, înălțându-se și coborând. La începutul și la sfârșitul boom-ului sunt prevăzute cu șipci pentru ca labele animalului să nu alunece. Zonele de contact înclinate ale pistelor și ale scărilor de finisare trebuie să aibă o suprafață aspră.

leagăn. Aceasta este o mare varietate de boom-uri. Numai în mijlocul leagănului, câinele trebuie să simtă că este necesar să încetinească și să coboare. Rularea, în liniște sau rapidă. Un leagăn și un boom sunt concepute pentru a dezvolta și a demonstra un echilibru pentru animalele de companie.

deal - acestea sunt două stingrays mari și mari. Forma roller-coaster este similară cu litera A. Un animal, urcând la o înălțime care depășește creșterea umană, ar trebui să coboare fără a sări de pe obstacol. Înclinările coșului cu role sunt fixate de o bară longitudinală pentru stabilitate.

slalom. Acesta este un proiectil format din stalpi verticali. Animalul de companie trece prin ele ca un schior într-un slalom. Este important să nu pierdeți nici un pol. Numărul de poli de la șase la doisprezece. Fixarea acestui obstacol este statică.

Tunel dur. Este un proiectil cu țesătură lungă. Pentru a menține forma, se folosesc rigidizări din metal sau plastic. Unele tuneluri pot fi curbate în lungime. În tunel se pot întoarce mai multe.

Tunel moale. Firul de rigidizare este situat numai la intrare. De-a lungul călătoriei, animalul însuși își străpunge calea în tunelul de țesut, deplasându-se spre ieșire.

pneu. Obstacol mobil. Autobuzul este suspendat pe lanțuri într-o bază fixă ​​statică. Cochiliul este situat în mijlocul structurii. Anvelopa este suspendată mobil la o anumită distanță de pământ. Lanțurile sau frânghiile îl ține în jurul perimetrului structurii.

Animalul trebuie să sară în centrul anvelopei și să nu-l atingă. Acesta este un obstacol foarte dificil. Puțini câini nu se tem de el. Pentru a ușura sarcina, pneul este vopsit în culori vii.

Sari lungiSari lungi. Proiectilul pentru un salt în lungime este echipat cu două sau cinci elemente. Aceste elemente sunt vopsite cu vopsea strălucitoare. Așezați lamelele pe o lungime de cel puțin un metru. Cojile proiectilului trebuie să fie bine fixate. Întreaga construcție este gândită astfel încât animalul de companie, sărind peste obstacol, îl depășește pe deplin. Trucul proiectilului este că primele elemente ale ansamblului mobil sunt mai mici decât ultimul. Dacă câinele atinge ultima bară, ei vor cădea.

Există încă două obstacole care nu sunt folosite în toate competițiile. Acest "tabel„Și“curte"Semnificația testelor este de a opri câinele de ceva timp într-o zonă împrejmuită și aceste proiectile nu sunt folosite, deoarece acuratețea și viteza sunt estimate în agilitate.

Un astfel de sport diferit

Competițiile de agilitate se desfășoară în mai multe categorii. Fiecare organizație a evenimentului permite câinilor de diferite mărimi. Ambele obstacole și teste sunt selectate în conformitate cu creștere câine.

 • "S" - în traducere din engleză - câini mici, de până la treizeci și cinci centimetri.
 • "M" - câini de înălțime medie, până la patruzeci și trei centimetri la greabăn.
 • "L" - câini înalți.

Competițiile sunt organizate din teste ale unor rase mici, finisând mari. Acest lucru se datorează mărimii diferite a cochililor.

În clasa "S", se folosesc rase mici de câini - pudeli pitic, whippets, spitz și alți câini mici și jumping.

Rasă de LabradorClasa "M" permite beaglele, labradorii, terrierii albastre, terrierii de tauri și câinii de talie medie.

Clasa "L" testează păstorii germani, rizenschnauzer, airedale terrier, terrierii negri și alți reprezentanți ai unor rase mari de servicii sau de vânătoare.

clase agilitatea sunt, de asemenea, diferite.

Standard - competiție simplă. Traseul este format din cochilii în valoare de cincisprezece până la douăzeci și doi.

Snooker - punctele sunt acordate pentru fiecare test trecut. Numărul de puncte pentru obstacol este scris pe plăcuța de lângă acesta.

Jumping - testul constă în scoici care trebuie să sară peste. În această competiție, se evaluează viteza și puritatea performanței.

Clasa Joker - dirijorul controlează animalul de companie la distanță, încercând să nu se ridice pentru o linie specială.

Cursa de releeRele - mai mulți manipulatori sunt combinați într-o singură echipă. În mod alternativ, manipulanții cu câini diferiți trec prin cursul de obstacole și trec bastonul de la mână în mână.

Agilitatea poate lua puncte pentru eroare executarea unor astfel de trucuri: baterea bariera, sări de pe un braț sau un leagăn. Refuzul câinelui de a împiedica obstacolele nu este tolerat. Judecătorii evaluează cu exactitate acuratețea atingerii labei câinelui când coboară din cochilii din zona de contact. Dacă concurenții au petrecut mai mult timp pe întregul traseu, se acordă puncte de penalizare.

Dacă managerul de câine nu se referă la arbitri, perechea poate fi eliminată din competiție. Aceeași pedeapsă poate fi și atunci când manipulatorul tratează câinele aproximativ. Dacă câinele a refuzat de trei ori să depășească obstacolele, concursul pentru el se încheie. Handlerului i se interzice să păstreze obiecte în mâinile sale.

Acești câini uimitori

Animalele de companie permis pentru zilele de câine de sport trebuie să fie absolut sunt sănătoși. Vârsta animalului nu trebuie să fie mai mică de un an și jumătate. O astfel de cerință este necesară în acest tip de competiție. Câinii de un an și jumătate au un schelet complet format. Această stare de vârstă salvează animalele de la rănire și entorse. Dar, din moment ce catelusii, câinele trebuie să învețe toate comenzile cursului general de pregătire (OKD). Deoarece ascultarea câinelui în agilitate este mai presus de toate. Animalul de companie ar trebui să fie concentrat și ușor de înțeles.

Pentru început, trebuie să-i înveți pe câine echipa "pentru mine" și "alături." Câinele a reușit să se apropie chiar și fără plumb. Câinele nu trebuie să fie distras de sunete străine. Echipele "pentru mine" și "partea" sunt învățate de mult timp. Și când catelul crește și devine mai puternic, poți încet încet să-l înveți să meargă într-un boom. O tânără nedopeska va fi mai ușor de pus, deținut și îndepărtat de la o explozie, dacă îi este frică și dorește să sară. La aceeași vârstă, vă puteți obișnui cu un leagăn.

Jumping peste barieră este predat în ani vârstă. Scheletul și mușchii câinilor în această perioadă sunt cel mai bine formați.

onoruriAnimalele ar trebui să asculte persoana care le însoțește în competiție. Dacă proprietarul nu știe cum să pregătească un câine, poți să te întorci la ajutorul unui antrenor priceput. Conducătorul angajat de proprietarul animalului de companie este numit manipulant. Echipele sunt folosite în mod diferit, astfel încât animalul să nu le confunde și să poată evalua corect obstacolul.

Handlerul sau proprietarul câinelui, în timpul competiției, nu folosește o lesă sau alt obiect care stimulează câinele. Toate comenzile sunt date fie prin voce, fie prin gest. Deoarece agilitatea nu are restricții asupra raselor, este posibil să crești un atlet bun chiar și de la un teckel.

Nu întotdeauna proprietarii doresc să realizeze mare premii și victorii asurzitoare în agilitate. Adesea, proprietarii se distrează și îi aduc bucurie animalelor de companie, făcând o pregătire activă cu ei. Aceste instruiri ajută câinii activi cu caracter coleric și cu o mare energie.

rase de animale, cum ar fi: câine, Beagle, Bull Terrier, terrieri Staffordshire, fox terrier, shelties și reprezentanți ai altor câini de vânătoare, servicii și ciobanesti, foarte energic. Ei trebuie să fie împinși în plimbări prin alergare sau prin anportare (aruncând o baghetă sau o minge). Cursurile de agilitate vor ajuta în mod activ proprietarii și animalele de companie și, cu beneficii pentru doi, vor petrece timp.

În Uniunea Sovietică s-au distribuit "câini-site-uri" deschise. Acestea erau situate în locuri departe de autostradă și de o mulțime de oameni. Proprietarii de câini de serviciu au fost angajați în "site-uri de câine" cu animalele lor de companie.

Cluburile cinologice de servicii publice sunt echipate cu modern "tampoane canine". Acest lucru vă permite să pregătiți câinii de salvare și săpătorii de câini.

Cluburile de agilitate sunt create pentru proprietarii civili - crescători de câini. În cadrul acestor organizații, proprietarii și elevii se bucură de ele însele sub supravegherea unor specialiști cu experiență în domeniul câinilor.

Dacă crescătorul câinelui are dexteritate dulgher și dulgher, el poate face învelișuri pentru agilitate însuși. Gorku, boom-ul și leagănul o fac ușor. Este necesar doar să se asigure că suprafețele de contact înclinate ale labe și proiectile ale câinelui sunt zdrobite. Peretele poate fi pliabil - pentru a regla înălțimea. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de bare, plăci și lamele. Sfaturi detaliate privind realizarea scoicilor pot fi găsite pe Internet. Principalul lucru este că învelișurile sunt sigure și nu lăsă așchii și zgârieturi pe animal.

Pentru a rezuma, putem spune că agilitatea este un sport activ pentru câini și oameni. Nu este necesar să se angajeze în aceasta pentru a obține premii și premii înalte. Principalul lucru este întărirea sănătății și bună dispoziție a proprietarului câinelui și a animalului său de companie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Descrierea rasei Laika din Siberia de EstDescrierea rasei Laika din Siberia de Est
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câți ani locuiesc rușii în terrierul ăstaCâți ani locuiesc rușii în terrierul ăsta
Trei soiuri principale de caini TerrierTrei soiuri principale de caini Terrier
Rase principale și descrierea câinilor de gardăRase principale și descrierea câinilor de gardă
Unele fapte interesante despre câiniUnele fapte interesante despre câini
Cele mai populare rase de câini pentru anul 2017Cele mai populare rase de câini pentru anul 2017
Cele mai interesante și neobișnuite profesii: cine este un cynologist?Cele mai interesante și neobișnuite profesii: cine este un cynologist?
» » Jocurile Olimpice pentru câini. Această agilitate
© 2021 amigdas.com