amigdas.com

Caracteristici de proiectare a ancorelor acționate

Cum de a alege o ancora de unitateUn produs de fixare foarte util, care permite instalarea fiabilă a diferitelor elemente pe suprafețe verticale și orizontale, este o ancoră de acționare. Acest element păstrează chiar și obiecte foarte grele pe pereți, pe tavan și pe podea. Dar există o condiție importantă pentru utilizarea sa: structurile în care trebuie să fie asamblate echipamentul trebuie să fie dense și puternice în structură, deoarece se va produce o presiune puternică pe pereții interiori ai găurilor.

Pentru a alege un instrument de calitate, trebuie să înțelegeți caracteristicile și aplicațiile sale, precum și să vă familiarizați cu materialele din care pot fi fabricate.

Proiectare echipament

Adesea acest tip de unelte este confundat cu diblurile. Diblurile sunt realizate din diverse materiale, inclusiv chiar din material plastic (dacă este necesar, se fixează obiecte destul de ușoare în suprafețele structurii poroase). În astfel de modificări ale acestui echipament, șurubul este înșurubat în elementul plastic prin și prin el. Acest model este foarte popular datorită simplității și eficienței sale de utilizare. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie să remediați obiecte grele, această opțiune ar trebui să fie eliminată din cauza nesiguranței sale.

Ancorele au o trăsătură distinctivă importantă, constând într-o structură mai complexă, care permite obținerea unei rezistențe maxime pentru fixare. Dispozitivul acestui instrument presupune prezența unui element înfundat, în corpul căruia se înșurubează un șurub sau un bolț pentru fixarea obiectului.

componentele

Modelele de ancore, de regulă, sunt completate cu următoarele elemente:

  • componentă spacer;
  • o bucșă metalică cu fantă specială pe suprafața laterală;
  • un manșon suplimentar situat în componenta distanțier.

Tipuri de ancoreAncorele pot fi fabricate din oțel carbon sau metal de înaltă rezistență. Alegerea materialului pentru fabricare trebuie făcută în conformitate cu scopul specific al echipamentului. Suprafețele acestor elemente, dacă este necesar, pot fi prelucrate în continuare pentru a asigura un grad mai mare de protecție împotriva coroziunii și prelungirii duratei de viață.

Există și ancore de alamă, care au o rezistență foarte bună și rezistență excepțională la efectele negative ale mediului agresiv. Această modificare a echipamentului este, de asemenea, foarte plastică, ceea ce ușurează instalarea acestui produs.

Ancorele tăiate sunt realizate din material solid, care este necesar pentru a asigura fiabilitatea sculei. De aceea, în construcția sași nu există îmbinări sudate. Forma găurii interioare este conică. Pe suprafețele laterale ale produsului există niște fante care formează petale, care servesc drept umeri de umăr. Când elementul de distanțare este introdus în partea interioară a sculei, petalele sunt eliberate, asigurând o ancorare puternică a ancorei la suprafața în care este montat.

Modificări existente

Pe piață există câteva variații ale ancorelor care diferă în materialul de fabricație și prezența incizilor speciali, și anume:

  • oțel sau alamă;
  • cu incizii sau fără ele.

Tipuri de ancore conduseCele mai accesibile sunt luate în considerare instrumente din aliaj de oțel. În plus, ele sunt mai puternice decât omologii lor din alamă. Cu toate acestea, un dezavantaj semnificativ al acestor elemente de fixare este necesitatea acoperirii elementului cu agenți anti-coroziune pentru a-l proteja de eșec prematur.

Ancorele de alamă și oțel sunt utilizate atunci când este necesar să montați obiecte pe beton, piatră, cărămidă și alte suprafețe. Cu toate acestea, atunci când alegeți acest echipament, merită să luați în considerare incapacitatea elementelor din alamă de a rezista la sarcini verticale mari pentru o lungă perioadă de timp, datorită plasticității ridicate a acestui material.

Înainte de a cumpăra elemente de fixare, merită să cereți vânzătorului greutatea maximă admisă care poate fi montată pe ele. De obicei, toate informațiile necesare privind încărcarea și dimensiunea maximă sunt conținute pe ambalajul mărfurilor. În plus, experții recomandă să nu depășească greutatea obiectului de fixare cu mai mult de 25% din indicele indicat pe container, altfel produsul nu va putea să-și îndeplinească funcțiile de lungă și înaltă calitate.

În plus, este important să se ia în considerare faptul că ia în considerare puterea construcțiilor standard de beton într-un raport de 200-250 kg pe centimetru pătrat, în calculul ancore maxime de încărcare. Pentru suprafețe de alte materiale această valoare ar trebui calculată individual. În plus, dacă structurile de beton sunt acoperite cu fisuri, atunci cele 25% din sarcina admisă se înmulțește suplimentar cu un factor de 0,6.

Prezența sau absența crestăturilor

Ancorele cu crestături sunt deseori asimilate cu cleste datorită faptului că partea lor de lucru constă din crestături longitudinale formate segmente sub forma unui distanțier. Datorită contactului cu crestăturile cu pereții orificiului realizat, se asigură o bună prindere, ceea ce asigură fiabilitatea fixării obiectului montat.

Avantajele acestui tip de instrumente sunt:

  • ușurința utilizării;
  • disponibilitatea prețului;
  • durabilitatea și fiabilitatea fixării;
  • nu este nevoie să folosiți echipament special suplimentar.

Care sunt tipurile de ancore conduseModificările cu crestături pot fi aplicate în procesul de construcție și reparații. În plus, cu ajutorul lor fără prea mult efort se fixează diverse obiecte de interior, mobilier, aparate de uz casnic și așa mai departe. Greutatea admisă a obiectelor pentru fixarea acestor ancore este de obicei destul de ridicată.

Unelte fără aplicație pe suprafața lor de crestături pe caracteristicile lor tehnice sunt aproape identice cu cele anterioare. Cu toate acestea, ele nu pot rezista la sarcinile ridicate din cauza aderenta scazuta la suprafața pereților găurii, astfel încât cel mai adesea ei găsesc aplicarea lor în elemente de fixare obiecte mici de mobilier, lemn de lumina si constructii din material plastic.

Reguli pentru instalare

Cum se utilizează o ancorăÎnainte de montarea ancorei, este necesară pregătirea preliminară a suprafeței. Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți în locul potrivit o deschidere a acestui diametru, care vă va permite să introduceți elementul de fixare în el aproape aproape. Pentru a furniza echipamentului o bună aderență la suprafață, este important să curățați gaura formată din resturile de clădiri acumulate, pentru care se recomandă utilizarea unui pere sau a unui aspirator medical simplu. Se poate realiza un grad mai înalt de purificare cu o perie de diametru adecvată.

După pregătirea gaurii se introduce direct în ancoră, pentru care este mai bine să se utilizeze un ciocan cauciucat. Cu această unealtă nu puteți introduce numai elementul de fixare la adâncimea necesară, ci și partea de lucru segmentată.

Mai mult, un bolț sau o ac de păr este înșurubat în corpul de fixare, după care este posibilă fixarea elementului necesar. Și acum, instalarea este terminată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege ancora de metal dreaptaCum de a alege ancora de metal dreapta
Cum să fixați o gaură într-un tavan întins și de unde provin?Cum să fixați o gaură într-un tavan întins și de unde provin?
Cum se face o cutie de ghipsCum se face o cutie de ghips
Cum să închideți corect jaluzelele pe ferestrele din plastic: videoCum să închideți corect jaluzelele pe ferestrele din plastic: video
Profile metalice pentru gips-carton: tipuri și dimensiuniProfile metalice pentru gips-carton: tipuri și dimensiuni
Jaluzele de protecție și decorative pentru ferestre cu exemple de fotografieJaluzele de protecție și decorative pentru ferestre cu exemple de fotografie
Baie în stil loft - neobișnuit, simplu, practicBaie în stil loft - neobișnuit, simplu, practic
Ancore pentru beton: dimensiuni și prețAncore pentru beton: dimensiuni și preț
Sunt disponibile șuruburi de ancorare.Sunt disponibile șuruburi de ancorare.
Ancore chimice hilti: tipuri, argumente pro și contra, aplicareAncore chimice hilti: tipuri, argumente pro și contra, aplicare
» » Caracteristici de proiectare a ancorelor acționate
© 2021 amigdas.com