amigdas.com

Balustrade pentru scari din lemn, metal si alte materiale

Fabricarea de balustrade pentru scariConstrucția de locuințe private este larg răspândită în țara noastră. Ce fel de proiecte nu veți vedea în diferite locuri. Fiecare structură rezidențială combină prezența deschiderilor de intrare și interfloor cu balustrade pentru scări. Acest lucru este același în clădirile de apartamente, iar în locuințele construite în funcție de un proiect individual, balustrada a devenit elemente de decor și, uneori, opere de artă.

Caracteristicile structurilor de închidere

Parapetele care protejează împotriva căderii de pe scări și le permit să se odihnească la coborâre și la ascensiune sunt numite balustrade. Să le analizăm în detaliu.

Elemente constitutive

Gardurile scărilor au structuri diferite. Ele au astfel de elemente constitutive:

 • Ce șine existăBaza gardului scării, în afară de ea, încă decorându-l, se numește balustradă. Conectează suprafața cu mânerul.
 • Pentru a asigura securitatea între balustrade, umpluturile sunt montate. Acestea sunt instalate pe o bază obligatorie, unde se așteaptă ca copiii să apară. Unele tipuri de aceste componente îndeplinesc funcții decorative.
 • Pentru a susține și susține persoana, balustrada este echipată cu balustrade. Instalarea se face pe partea superioară a balustrelor sau se fixează pe perete.

În plus, substituenții au o sistematizare proprie. În funcție de modul în care sunt executați:

 • Garduri pentru scari din sticlaCompusă din bare verticale sau înclinate, clasice. Asemenea rafturi sunt figurate.
 • Uneori zborul dintre balustre este acoperit cu panouri solide.
 • De cele mai multe ori barele de gard vertic se suprapun unul pe altul orizontal. Astfel de agregate se numesc bare transversale.
 • Umplutura modelată a spațiului este numită artistică.

Elementele de scări (balustre și agregate) pot fi combinate.

Tipuri de scări

Există o mulțime de moduri de proiectare a zborurilor de scări. Designerii - profesioniști și proprietarii obișnuiți de case nu se limitează la alegerea materialelor, a formelor, a soluțiilor color și a sistemelor de fixare. Multe dintre aceste opțiuni sunt specifice locației scării:

 • Lemnul sau sticla - predominant din culori deschise - este tipic pentru a fi utilizat în spații interioare pentru decorarea interioarelor.
 • Complexurile exterioare ale scărilor sunt realizate din metal sau din beton. Ele sunt situate pe stradă: pe balcoane, terase și verandă.

Cum să faci balustradă pentru scări

Designul decorativ depinde, de asemenea, de materiile prime utilizate în producție. Pentru produsele din lemn, sunt caracteristice balustradele clasice rotunde. Structurile modelate și răsucite sunt folosite în structurile metalice. Produsele din sticlă diferă strict și forme poligonale. În plus față de această diferență, ele pot fi setate diferit:

 • La etapa însăși (fixarea se face pe verticală).
 • Partea dinspre scară (instalare orizontală).
 • Pentru deschideri mici de două sau trei bare - la partea de susținere a scării (perete sau balustre, situate unul față de celălalt).

O regulă generală pentru orice scară, cu toată originalitatea designului, este ușurința utilizării și garanția securității.

Materiale pentru fabricare

De regulă, balustrele pentru scări sunt realizate din lemn sau metal, pentru balustrade, în plus față de această materie primă, se utilizează și elementele de sticlă. Elementele de umplere pot fi făcute din orice material (până la textile).

Parapete din lemn

Cum de a alege tipul de garduriPrimul material pentru garduri era un copac. Poate fi ușor procesată, deci nu are limite în stil. Sculpturile și modelele sunt adaptate la orice interior. Reluări mai bune ale elementelor scării sunt remarcate pentru un stil strict de design.

O varietate de lacuri sau vopsele vă permit să alegeți gama de culori potrivită. Un alt avantaj al arborelui în proiectarea scărilor este posibilitatea de autoproducere și montare a pieselor la nevoile și gustul lor. Cu abilități modeste în prelucrarea lemnului, puteți face cu fabricarea de produse simple.

Textura și nuanțele naturale ale diferitelor tipuri de materiale din lemn și forme simple completează bine interiorul locuințelor. Cele mai bune sortimente de prelucrare sunt lemn de stejar, fag si cires. Ele sunt solide, au o structură pronunțată.

Printre speciile de conifere se disting cedrul și zada. Bordurile de pin sunt prea moi, iar molidul - este dificil de procesat. În ciuda unor deficiențe, balustradele pot fi făcute din orice tip de lemn. Toate acestea sunt destul de frumoase pentru a decora spațiul interior al locuinței.

Constructii metalice

Acest material este supus unor metode mai diverse de procesare. Balustradele din scări pot fi sudate, forjate sau asamblate din părți separate. Forjarea structurilor metalice are loc atât la cald cât și la rece. Ca urmare, veți obține componente magnifică răsucite sau curbe ale șinelor scărilor.

În producția lor se utilizează metal de profil diferit:

 • Rod cu secțiune transversală diferită.
 • Țevi de orice fel.

În plus, pot fi utilizate oțeluri convenționale, oțel inoxidabil sau produse din crom și nichel. Și, de asemenea, utilizate în finisarea bronz, alamă și cupru. Turnătoria din fontă a ajuns acum la arzătorul din spate. Uneori există decorații metalice de marșuri de scări de o asemenea calitate încât este destul de dificil să se determine prezența fierului în modele.

Sticlă în proiectarea scărilor

Care sunt avantajele balustradelor din lemn?

În fabricarea componentelor pentru balustrade, sticla nu este obișnuită, ciudată, dar specială întărită sau laminată (duplex sau triplex). Sticlă laminată - aceasta este o metodă de fabricare, când un strat de polimer este lipit între straturile de sticlă. Prin aceeași tehnologie, sunt fabricate ferestre pentru automobile. O caracteristică caracteristică este aceea că atunci când materialul este distrus, nu se formează o masă fragmentară. Aceasta indică siguranța utilizării sticlei pentru proiectarea scărilor.

Balustradele din acest material sunt continue, când toate elementele sunt din sticlă sau numai cu umpluturi din acesta. Producția de sticlă fierbinte constă în încălzirea acesteia și apoi răcirea acestuia cu aer rece la temperatura normală. Acest lucru crește rezistența și asigură o aplicare sigură: fragmentele după această prelucrare nu au muchii și colțuri ascuțite.

Produsele din sticlă sunt ușoare și delicate. O varietate de tipuri de coloranți și nuanțe fac utilizarea lor în proiectarea șinelor frumoase și originale. Există ferestre vitrate întregi pe marginea scărilor. Disponibilitățile disponibile sunt sigure pentru oameni și animale.

Utilizarea sticlei în construcția scărilor folosește diferite forme. În versiunile combinate, când sticla participă la umpluturi, se obțin modele transparente, fără închidere.

Cum se instalează o balustradă

În fabricarea balustradelor se utilizează doar un duplex sau un triplex cu o grosime de cel puțin 10 milimetri. Costul acestor garduri este mult mai mare decât cele combinate, folosind sticlă cu întărire.

Elemente din plastic

Plasticul este cel mai plastic din producția de scări. Este nevoie de orice formă. În plus, elementele din plastic sunt ieftine și foarte potrivite pentru o opțiune bugetară. În plus, este un material foarte practic: o suprafață netedă nu colectează praf și murdărie și este ușor spălată, fără teamă de curățare cu detergenți. Despre gama de culori, nu puteți nici măcar menționa: practic nu există limite.

Cel mai mare dezavantaj este slăbiciunea la sarcini mecanice. Dar acest lucru se aplică în mod egal tuturor materialelor, cu excepția metalelor. De obicei, șinele din plastic sunt fabricate din elemente prefabricate.

Balustrele din PVC au un nucleu metalic în miezul lor. Are sarcina principală. Fiare de călcat cu finisaj din plastic, în ciuda lacunelor, arată bine. Ambele materiale sunt durabile și necostisitoare. Plasticul nu se distruge în condiții nefavorabile.

Opțiuni combinate

Cu o combinație de materiale diferite în proiectarea balustradelor, sunt produse o mulțime de produse frumoase și originale. Set de variație: pentru fiecare gust și geantă. Toate aceste produse se disting prin durabilitatea lor, iar altele prin simplitatea lor de fabricatie. Ele își completează virtuțile celuilalt.

Un cadru sudat convențional cu o cârpă din sticlă sau plastic plasat în interior devine un element decorativ al scării. Și dacă această inserție este sub forma unui mozaic, atunci veți obține o decorare eficientă a interiorului.

Produsele din beton și piatră sunt mai tipice pentru decorarea stradală a intrării în casă. Acest lucru se datorează naturii lor masive. Adesea în clădiri mari, cu case mari, găsiți astfel de balustrade. De regulă, ele sunt combinate cu alte materiale (de obicei inserții forjate). Sunt găsite și produse din piatră naturală. Dar din cauza costului ridicat al utilizării pe scară largă, nu l-au găsit.

Structuri stradale

Balustradă pentru scări cu mâinile propriiRegulile stilului și ale gustului dictează că, dacă există un balcon, o loggie sau o terasă și, de asemenea, partea de intrare a casei, atunci finisarea lor ar trebui să corespundă cu designul interior al camerei. O excepție se face numai pentru scările mansardate.

La mansarde încearcă să se construiască o structură mobilă, care se livrează după cum este necesar. Dacă intrarea în astfel de încăperi este destul de mare și vizibilă, este posibilă realizarea unei șine sau a unei scări pivotante cu un design frumos. O opțiune mai ieftină este o construcție sudată cu balustrade. Totul se decide prin design și disponibilitatea fondurilor.

Structuri din plastic, sticlă și metal

Cum de a alege o balustradă pentru scăriDe plastic și de sticlă sunt utilizate în instalația în aer liber. Este posibil să existe limite privind temperatura, fragilitatea și expunerea la soare, dar alegerea materialelor rezistente la aceste fenomene este destul de largă. Suprafețele de sticlă sunt complet indiferente față de temperaturile exterioare. Fragilitatea nu este, de asemenea, o problemă: există o sticlă blindată care poate rezista unei lovituri. Dar acestea sunt extreme. Destul de suficient de sticlă laminată sau temperată.

Cu utilizarea de metal pe stradă nu este toate neclar. Faptul că metalul este predispus la coroziune nu este un secret. Atunci când alegeți produse din oțel inoxidabil, crom sau galvanizat, trebuie să vă asigurați că sunt adecvate pentru instalarea în exterior.

Întreținerea scărilor din metal este în culori. Înainte de aceasta, întreaga structură este curățată de murdărie și rugină. Apoi este pregatit si acoperit cu vopsea pentru munca exterioara. Chiar și pregătirea atentă a suprafeței garantează doar câțiva ani un bun tip de balustrade tratate, dar acest lucru este inevitabil pentru acest tip de echipament.

Prelucrarea produselor din lemn

Pentru a prelungi durata de viață a componentelor din lemn ale scărilor în aer liber, este necesar un tratament special cu mijloace speciale. Când designul urmează să fie vopsit, oricare dintre mijloace poate fi folosit, chiar dacă culoarea materialului se schimbă după aceea. Cu toate acestea, dacă intenția designerului este de a păstra cât mai mult tonul și structura copacului, atunci este necesar să alegeți impregnări cu aceste caracteristici. Cu vopseaua totul este simplu: trebuie să respecte munca externă. Culoare, mat sau lucios - totul depinde de gustul proprietarului.

Balustrade metalice pentru scari

Tratamentul special este necesar pentru a termina cu ulei pentru lemn. Creează o impregnare suplimentară, care penetrează între fibre. Acest lucru împiedică intrarea umezelii. Dacă este necesar, se aplică un strat proaspăt peste cel vechi. Nu este necesară pregătirea preliminară. În caz de avarie, trebuie doar să distrugeți acest loc. Un dezavantaj al acestei metode este prețul uleiului în sine. Cu toate acestea, după un astfel de tratament, sunt asigurate durabilitatea și frumusețea balustradelor din lemn.

Combinația de diferite materiale, metode de instalare, gustul designerului și disponibilitatea banilor vă permit să echipați casa cu balustrade pentru scări interioare și exterioare, nu numai în siguranță, dar și frumos unic.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Balustrade si garduri din otel inox: FotoBalustrade si garduri din otel inox: Foto
Scări pe un cadru metalic la etajul al doilea cu propriile mâiniScări pe un cadru metalic la etajul al doilea cu propriile mâini
Diferite stiluri de șine forjate pentru scări: fotografieDiferite stiluri de șine forjate pentru scări: fotografie
Cum sa faci un zbor de scari: fotografii si instructiuniCum sa faci un zbor de scari: fotografii si instructiuni
Balustru pentru scari din lemn: fotografie si descriereBalustru pentru scari din lemn: fotografie si descriere
Șuruburi de scări pentru ridicarea la etajul al doilea - fotografieȘuruburi de scări pentru ridicarea la etajul al doilea - fotografie
Grajdurile forjate pe propria lor pridvorGrajdurile forjate pe propria lor pridvor
Feronerie din fier forjat cu descriere și fotografieFeronerie din fier forjat cu descriere și fotografie
Balustrade pentru scări din lemn - montaj și împrejmuire fotoBalustrade pentru scări din lemn - montaj și împrejmuire foto
Cum sa faci o scara spirala la etajul al doilea cu mainile taleCum sa faci o scara spirala la etajul al doilea cu mainile tale
» » Balustrade pentru scari din lemn, metal si alte materiale
© 2021 amigdas.com