amigdas.com

Molare obișnuită: caracteristică și habitat

Mole - unde locuiește și cum trăieșteFiecare persoană știe, probabil, că orbii sunt orbi prin natura lor. G.H. Andersen în povestea sa "Thumbelina" a făcut din caracterul său un om bogat bogat într-o blană de blană de lux și o pălărie de sus. Cum arată moli în realitate? Puteți citi mai multe despre acest animal în articol.

Mole (Talpa europaea)

Descrierea și caracteristicile

Moșul este obișnuit și european cel mai adesea găsit în păduri, pajiști și câmpuri. În cazul în care trăiesc alunite, întunericul domnește, deci molii nu au ochi. Unii reprezentanți au câteodată ochi, sunt mici și aproape nedezvoltați, cu ajutorul lor, molii pot distinge doar noaptea de zi.

Mole este un habitat obișnuitMole este aproape întotdeauna sub pământ, la suprafață este selectată în procesul de săpare a molilor. subteran nu este nevoie de vedere, el a ascutit alte simțuri - simțul mirosului, atingerii și auzului foarte sensibil. Organele de auz din moli sunt interne.

Deci, cum arata molul? Acesta este un specimen destul de mic, a cărui lungime nu depășește 20 cm. Botul unui mol fără ochi este acoperit cu fire de păr, cu ajutorul căruia molii percep lumea din jur. Nasul animalului se aseamănă portbagaj. Cu ajutorul lui, molarul câștigă mâncare. Animalul este acoperit cu mătase neagră, stratul este catifelat și moale la atingere. Cel mai adesea acest animal se găsește în negru, dar reprezentanții acestei specii sunt, de asemenea, cenușii și maro. Haină crește în mod excepțional în sus, nu există direcții de creștere, adică lâna nu se află nici la dreapta, nici la stânga, nici în sus, nici în jos.

Picioarele unei moli seamănă cu mâinile. Au degete, total 5. Pe degete sunt gheare lungi și dense ajuta animalul sa sapa pamantul și construi tuneluri. Gâtul animalului poate fi trecut cu vederea la prima examinare.

De obicei, reprezentanții acestei specii se topesc de 2-3 ori pe an. Cel mai bine este să simțiți și să simțiți haină după molul toamnei, înainte de iarnă devine mai gros și mai autentic pentru a proteja animalul de hipotermie în timpul iernii.

Pentru întreaga viață a reprezentanților acestei rase crește până la 44 de dinți.

În ciuda înălțimii medii, greutatea animalului este extrem de mică. Moles cântărește numai 180-200 gr. Bărbați puțin mai mari decât femelele.

Mole European - caracteristiciÎn sezonul de iarnă, locuitorii subterane nu se culcă, hibernarea nu este caracteristică pentru ei. În după-amiaza ei dorm pentru 2-3 ore și se duc la culcare de câteva ori pe zi. Cu rudele în lume nu coexistă, împărțiți teritoriul. Ei sunt capabili să mănânce carouri, să mănânce morți. Sub pământ dușmanii aproape că nu au. Pericolul pentru molare este reprezentat de prădătorii terestre - vulpi, martensieni. Locuitorul subteran al acestor animale este ultimul din lanțul alimentar, pentru că molia emană un miros neplăcut pentru toate celelalte animale.

Paraziții paraziți provoacă o mulțime de probleme animalelor subterane, de multe ori duce la decese

habitat

La întrebarea "unde trăiește molarul?" Există un răspuns clar. Omul cu mâinile sale creează condiții favorabile pentru existența molilor. Milioane de hectare de teren sunt procesate anual de agricultori reprezentative pentru această specie și se bucură. El "se mișcă" pe pământul deja arat. Acest lucru facilitează foarte mult mijloacele de existență ale animalelor, deoarece în câmpuri solul este slăbit, astfel încât eforturile speciale nu sunt necesare atunci când sapa tuneluri și molehills.

De obicei, moara frunzeaza sub pamant pentru 6-7 cm, dar uneori adancimea tunelului poate ajunge la 50 cm. Deseori in subteran reprezentanți ai speciei construi case pe malurile corpurilor de apă. Sunt inotatori excelenti si iubesc apa. Pentru a trăi pe pământ, ele nu sunt adaptate, este aproape imposibil să mergem cu astfel de labe. Crawling molare nu poate din motive de siguranța lor, astfel încât să nu devină ușor prădător prada.

Pământii subterani sapă tuneluri complicate, ele sunt împărțite în:

  1. Ternajele de locuit, care adesea duc la un rezervor și comunică între ele.
  2. Tunelurile pentru furaje se săpare pentru mâncare.

Sursă de alimentare

Momeală obișnuită - o descriere a animalului (schemă)Un reprezentant al acestei specii este extrem de voros. Într-o zi el mănâncă alimente care se cântăresc (100-120 de grame). Agricultorii și grădinarii în mod eronat, că moara de sub pământ mănâncă rădăcini. Se întâmplă ca molia animalelor, când sapă un tunel, răstoarnă rădăcina găsită pe calea respectivă și planta moare.

Locuitorii subterane sunt departe de a fi erbivore. Practic se hrănesc cu insecte, reptile mici și rozătoare. Dieta lor include:

  • crustacee;
  • larve;
  • viermi;
  • melcii;
  • miriapozi;
  • șopârle;
  • șoareci mici.

Locuitorii subterane încearcă să mănânce alimente exclusiv nevertebrate. În timpul iernii, mănâncă ceea ce este păstrat pentru întreaga perioadă caldă a anului. Mai devreme sau mai târziu, într-o anumită bucată de pământ, mâncarea se termină, astfel încât locuitorul subteran se mută într-un nou loc de reședință.

reproducere

Mori obișnuit - este util sau dăunător?Exploatatorii subterani reproduc în același mod ca majoritatea altor mamifere. În acest proces au fost implicați doi indivizi, bărbați și femei.

Înainte de reproducere, perechea construiește un cuib. Partea inferioară este acoperită cu iarbă uscată sau mușchi tineri moi. Cuiburile sunt încălzite de frunziș cu frunze. Ele sunt echipate destul de adânc, aproximativ un metru și jumătate. Animalele săpească găuri sub rădăcini de copaci sau sub tufișuri groase, care servesc ca un factor de protecție suplimentar.

Sarcina dureaza aproximativ 40 de zile, puiul este de la 3 la 10 mol. Puii de pui sunt născuți cheli, dar cresc rapid, cresc rapid și sunt greoi. După câteva săptămâni, molii încep să se distanțeze, să părăsească cuibul și să caute hrana proprie. La vârsta de 2 luni, tânărul își dezvoltă propriile morți.

Vătămați și beneficiați de moli

Fermierii își dau seama imediat că un chirias neinvitat a ajuns în posesia lor. Pe Pământ apar mici diguri de pământ. Aceasta este ieșirea animalului la suprafață și gaura de aerisire în același timp. Tunelurile comunică unul cu celălalt, ceea ce se face și în așa fel încât în ​​carcasa subterană să existe suficient aer oxigenat.

Uneori excavatoarele subterane provoacă daune semnificative culturilor, rădăcini dăunătoare și îndepărtarea umezelii din plante. În prea vag, săpate de aceste animale planta își pierde sprijinul, rădăcinile nu primesc suficientă umiditate.

În ceea ce privește beneficiul, excavatorii de pământ subteran se hrănesc în principal cu insecte, astfel încât pot salva recolta de atacuri excesive de viermi, viermi și alți dăunători.

În industria modernă de modă au început să apară blănuri din moli. Ele sunt foarte scumpe, dar au o calitate excelentă. Se crede că într-un strat similar este imposibil de înghețat. De la o blană de blană de un mol a început să coasă și alte produse de blană.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să scapi de moliile de mâncare în bucătărieCum să scapi de moliile de mâncare în bucătărie
Cum să te descurci cu molelele de pe site-ul tăuCum să te descurci cu molelele de pe site-ul tău
Cum arată usturoiul, habitatul acestuiaCum arată usturoiul, habitatul acestuia
De ce poate un negru pe corp să înnebunească: cauzeazăDe ce poate un negru pe corp să înnebunească: cauzează
Cum să eliminați un semn de naștere la domiciliu și să îl eliminați fără urmăCum să eliminați un semn de naștere la domiciliu și să îl eliminați fără urmă
Lynx: unde animalul trăiește și locuieșteLynx: unde animalul trăiește și locuiește
Cum să scapi de moliile de mâncare în bucătărieCum să scapi de moliile de mâncare în bucătărie
Semnificația semnului de naștere și modul de îndepărtare a acestuia de la nou-născutSemnificația semnului de naștere și modul de îndepărtare a acestuia de la nou-născut
Nurca europeană: o caracteristică a ceea ce arată un animalNurca europeană: o caracteristică a ceea ce arată un animal
Cum sa scapi de molii intr-un apartamentCum sa scapi de molii intr-un apartament
» » Molare obișnuită: caracteristică și habitat
© 2021 amigdas.com