amigdas.com

Cea mai interesantă din viața lui Toucan este pasărea cu un cioc mare

Toucanii cu ciocul lor imensPrima dată când vedeți un toucan într-o fotografie sau în viață, puteți simți involuntar un sentiment de milă pentru el. De ce, în ce pedeapsă, natura a dat-o cu un cioc uriaș, hipertrofiat, care pare complet disproporționat față de corpul păsării. Cu toate acestea, totul nu este atât de înfricoșător, este o impresie înșelătoare. Se pare că ciocul aparent larg, masiv și greu nu este deloc așa. Prezența unei multitudini de cavități de aer invizibile pentru ochi face ca aceasta să fie ușoară aproape fără greutate și, în același timp, durabilă.

Apropo, cu vârsta păsării forma ciocului variază. La pui, partea inferioară se ridică deasupra vârfului. Faptul că părinții, încercând să-și hrănească copiii, aruncă alimente și această caracteristică a structurii ciocului ajută puii să prindă mâncare.

Unele similitudini ale unui toucan cu papagalii nu ar trebui să fie înșelătoare. Păsările aparțin detașamentului de ciocănitori și au mai mult de treizeci de specii. Și poate spune doar un singur cuvânt, similar cu numele ei. Deci, se poate spune că pasărea însăși a inventat un nume.

Aspectul toucan

  • Descrierea păsării toucanGreutate corporală de până la 300-330 g.
  • Lungimea este de 35-50 cm.
  • Cotul larg, larg, ușor mai lung decât lungimea corpului, pe marginea crestăturii, cu care este mai ușor să țineți fructe rotunde.
  • Culoarea este cea mai mare parte alb-negru, dar unele părți ale corpului sunt irizante.
  • Culoarea cuiburilor este întotdeauna luminată. Culoarea predominantă este paleta de culori galben, roșu, portocaliu, negru (uneori verde, maro).
  • Constituția este densă, gâtul este scurt.
  • Aripi de lungime medie, picioare mici.

Este ciocul luminos și colorat, care face ca toucanul să fie o pasăre elegantă și atractivă. După ce ați scris pe Internet: tucani, fotografii și videoclipuri, toată lumea poate fi convinsă de unicitatea lor exotică, ca reprezentanți luminoși ai locuitorilor tropicale.

habitate

Habitatul natural pentru Toucan este America de Sud și Centrală. Nu se poate spune că toucanul este o pasăre rară, acest lucru se aplică numai la o varietate de specii. Bogate în alimente, pădurile tropicale sunt un loc confortabil pentru toucans, permit menținerea mărimii populației la un nivel suficient.

Unele specii de Tukan au ales un habitat pentru pădurile dense (dar nu pentru păduri și păduri limpezi), alții preferă păduri sărace, aceste păsări se găsesc în grădini și parcuri urbane. În orașele situate în raza acestor păsări, reprezentanții lor pot fi găsiți direct pe străzi, ca un porumbel în mijlocul benzii din Rusia. Există specii de Toucan care duc o viață nomadă, dar mișcările lor nu sunt departe și sunt limitate la zborurile spre regiuni montane și spate.

mod de viață

Ce pasăre este un toucanPăsările de tukani duc o viață sedentară, preferând să nu schimbe locul de reședință. Această specie nu-i place să zboare foarte mult, preferând să se miște cu salturi scurte.

Tucani nu poate fi numit individualisti, aceste păsări preferă să se lipească între ele, de rupere în perechi numai în timpul sezonului de împerechere. Acest lucru ajută persoanele munca în echipă pentru a supraviețui în probleme, pachetul de odihnă nu zboară departe, și se străduiește să ajute să scape de probleme însoțitorul său, ridicând atât de mult zgomot încât păsările prefera infractorul „get-departe“.

Păsările duc o viață de zi cu zi, arată activitate în timpul zilei și se odihnesc în timpul nopții.

Habitatul principal - ramuri de copaci. Pe pământ, toucans se scufundă în momente de extremă necesitate și o fac cu reticență. Pasărea zboară greu și nu poate rămâne în aer mult timp.

Ratia păsării Tukana este, în cea mai mare parte, vegetariană. Toucanul este aromat de bunăvoie cu fructe cu coajă lemnoasă, fructe de pădure dulci, fructe tropicale, fructe de palmier. Dar, uneori, își pot permite să mănânce alimente pentru animale - ouă de alte păsări, șerpi, șopârle, insecte.

Vocea clopotului este tare, tare și audibilă la o distanță mare. Diferitele tipuri de voci tukano diferă una de cealaltă: de la croakarea unei broaște, până la crăparea unui cățeluș. Cu toate acestea, cele mai multe dintre ele sunt în acord cu numele de pasăre. Se pare bine în Toucan, de asemenea, să atingeți cu voce tare cu ciocul.

reproducere

Ce dușmani au păsărilePăsări monogame Toucan. După ce și-au ales partenerii o dată, ei rămân adevărați unul altuia. Sezonul de împerechere se întâmplă o dată pe an. În acest moment, cuplul încearcă să ocupe un cuib de gata, care de obicei servește drept gol, pentru că nu va fi ușor să construim un cioc nou. Uneori, cuplul se așază în termitări goale sau depresiuni în sol. Deoarece nu este întotdeauna posibilă găsirea unei locuințe libere adecvate, atunci există conflicte. Uneori, tukanii pot evacua oaspeții neinvitați din cuib, pe care ei îl consideră propriu, deși de regulă tucani sunt păsări prietenoase și calme.

Femelele conțin 1 până la 4 ouă cu o coajă albă strălucitoare. Incubarea puiilor dureaza 2 saptamani la specii mici, cele mari dureaza putin mai mult, ambii parinti participandu-se alternativ. Uneori, alți membri ai echipei, din anumite motive sau alții care rămân fără zidărie, ajută și la incubare. Ei nu părăsesc secțiile lor în perioada de hrană. Nestlings se naște complet gol și orb, lipsit de orice penaj, iar aspectul ciocului din ele diferă de forma nasului păsărilor adulte. Pentru o perioadă de timp (de obicei 1,5-2 luni), puii trebuie să devină mai puternici, să obțină pene, după care vor începe să înțeleagă lumea exterioară sub îndrumarea părinților lor.

dușmani

Tukanii nu au mulți dușmani naturali, dar ele sunt. Acestea includ boa de lemn, păsări mari de pradă, unii reprezentanți ai familiei de pisici. O aparență strălucitoare îi ascunde în pădurea tropicală de diferite culori, iar inteligența, prudența și asistența reciprocă ajută și la supraviețuire. Anterior, oamenii locali au vânat pentru toucans datorită cărnii grase, precum și pene și zone de piele strălucitoare folosite de aborigine ca podoabe rituale. Din fericire, în zilele noastre, un fenomen de vânătoare este rar, aproape că nu mai este nimic. Speranța de viață a lui Toucan atinge 50 de ani.

acasă

Cum să conțină toucanTemperamentul tucanului este calm și plăcut. Este ușor să îmblânzi o pasăre, îi place să se afle într-o societate umană. Acasă păstrarea pasăre necesită o mulțime de spațiu - ar trebui să fie nu doar o cușcă, ci un spațiu de dimensiunea unei camere mici.

Toucanii sunt destul de mobili și tari, deci oamenii care intenționează să aibă un astfel de animal de companie ar trebui să țină cont de aceste circumstanțe și sunt destul de scumpe. Din moment ce toucanul este obișnuit cu o climă tropicală, înseamnă că este necesar să le oferim condiții calde și umede de viață și hrănire obișnuită. Oaspeții tropicali pot trăi în siguranță împreună cu alți reprezentanți ai păsărilor.

Fapte interesante din viață

  1. Toucanii cu ciocul lor imensCiocul mare împiedică pasărea să doarmă? Se pare că nu este deloc. Capul păsării se rotește ușor cu 180 de grade. În timpul somnului, toucanul întoarce gâtul și își poziționează ciocul pe spate între aripi.
  2. Ciocul neobișnuit de mare al unui toucan și forma limbii sale corespund perfect abilității de a sparge fructele fructului pasiunii și a smochinelor. În plus, de multe ori una dintre păsări, rupe fructe dintr-o ramură, o aruncă, și celelalte capturi.
  3. Dacă cineva a atins un tukan, restul pachetului vine la salvare, forțând infractorul să se pensioneze. Ei nu părăsesc pasărea rănită, oferindu-i hrană și protecție împotriva bolnavilor, până se îmbolnăvește.

concluzie

tucani - păsări, spre deosebire de alți reprezentanți ai păsărilor, nu numai pe plan extern. Ele seamănă cu un copil atât în ​​caracter cât și în comportament. Aceste păsări sunt curioase, spontane și naive, de încredere și foarte sociabile.

Toucan pasăre
Tucan mareComunicarea sonoră a păsărilorCe face un adult tucanO pasăre neobișnuită cu un nas uimitor - toucanPasăre exoticăÎn care țări trăiesc toucaniCum arată o pasăre tukan?Ce mănâncă toucaniCel mai mare cioc de tukanO pasăre neobișnuită cu un nas uimitor - toucan
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutațiCum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutați
Cum să predați un papagal pe numeCum să predați un papagal pe nume
Făină albă: o descriere a păsării în care trăiește și ce mănâncăFăină albă: o descriere a păsării în care trăiește și ce mănâncă
Unde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile eiUnde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile ei
Aruncarea vrabii - ce să se hrănească și cum să se îngrijeascăAruncarea vrabii - ce să se hrănească și cum să se îngrijească
Gâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristiciGâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristici
Parrot Cockatoo: o pasăre frumoasă, prieten și prietenParrot Cockatoo: o pasăre frumoasă, prieten și prieten
Bird din vulturul comunBird din vulturul comun
Bolile de papagali și tratamentul lorBolile de papagali și tratamentul lor
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
» » Cea mai interesantă din viața lui Toucan este pasărea cu un cioc mare
© 2021 amigdas.com