amigdas.com

Placă ceramică și pvc (fileu) pentru baie

Consiliul de pe cadaPlăcile de instalare reprezintă etapa finală în proiectarea băii. El îi dă un aspect fin și estetic. De regulă, se poate face un fileu din PVC sau din ceramică. Această opțiune ascunde în mod ideal îmbinările dintre perete și baie și protejează fiabil împotriva fluxului de apă.

Pentru cei care sunt obișnuiți să facă reparații temeinic, fileul este un element indispensabil. Cu toate acestea, o mare varietate de produse moderne poate duce la dificultăți de alegere.

Cerințe de bază pentru plinte

Anterior, diferența dintre partea de baie pur și simplu cimentată cu o soluție de ciment, și deasupra ei a fost vopsită cu vopsea. Fără îndoială, această variantă de decorare bine apărată împotriva diferitelor ciuperci, dar interiorul nu arăta cel mai bine. Astăzi sunt utilizate plăci moderne și elegante pentru baie.

Deoarece fileul pentru baie - nu numai un element de decorare, ci și de protecție, trebuie să fie îndeplinesc anumite cerințe:

 • Rezistență ridicată la apă;
 • Rezistenta la daune;
 • Nu are sensibilitate la putrefacție;
 • Instalare ușoară;
 • Rezistența la substanțe chimice de uz casnic;
 • O varietate de performanțe.

Plăci ceramice și instalarea acestora

Cum se instalează un plin pe cadăCeramica ca material sa dovedit de mult din partea cea mai buna datorita proprietatilor sale. Produsele ceramice sunt diferite puterea mecanică crescută și duritatea, rezistența la deformare și, de asemenea, reacționează cu greu la stimulii externi.

Plintul din baie din ceramică - are toate proprietățile de mai sus, iar pe lângă aceasta, păstrează culoarea originală pentru o lungă perioadă de timp. În condiții bune de îngrijire și stare normală a camerei, această placă de zăpadă vă va dura de mulți ani.

Instalarea produselor ceramice în baie implică următoarele etape:

 1. Se iau măsurătorile, iar plinta se taie cu un strat mic de diamant pe disc;
 2. În scopul îmbinării detaliilor pe colțul interior sau exterior, trebuie să puneți un plin în baie la locul de instalare și să notați nivelul marginii de jos. O procedură similară se realizează pe toți pereții. Apoi sunt marcate 2 puncte: partea de jos - intersecția plinthului cu podeaua, cea superioară - joncțiunea zidurilor. Aceste puncte sunt conectate, iar linia este trasă perpendicular pe podeaua din baie;
 3. Instalarea plăcilor ceramice în baie se efectuează pe lipici din plăci, precum și un compus special pentru acest material. Mulți specialiști folosesc astăzi etanșanți siliconici;
 4. La sfârșitul procedurii, ambele părți ale plintei sunt frecate pentru a asigura etanșeitatea.

Plăci PVC pentru baie

Cum de a alege pvc plintaAcest tip de material merită mult mai ieftin decât cel precedent, Cu toate acestea, are avantaje proprii. Produsul din PVC protejează bine articulațiile de penetrarea umidității și, prin urmare, ciuperca nu intră acolo.

În plus, plintul din plastic pentru baie este foarte convenabil de utilizat și are o bandă moale din cauciuc care acoperă articulațiile dintre baie și pereți. Deoarece acest material este suficient de flexibil, acesta poate fi instalat în încăperi rotunjite.

Principiile principale ale instalării sunt:

 • Atunci când instalați o plăcuță din PVC de pe placă, ștergeți-o mai întâi cu o cârpă uscată și puneți-o lipită. Dacă există un decalaj între baie și perete, este mai bine să-l sigiliți cu agenți de etanșare pentru acvariu și lăsați-l să se usuce bine;
 • Cu banda de vopsea, este necesar să se acopere marginile băii astfel încât să nu fie deteriorate de lipici. Apoi, plinta se taie in detalii;
 • Stratul subțire de pe produs provoacă unghii lichide și îl apasă instantaneu pe perete și pe baie. Dacă după instalarea în baie sunt obținute golurile, acestea vor trebui sigilate.

Versiune autocolantă a produsului

Deoarece banda de borduri este creată din componente din polietilenă, aceasta a absorbit toate avantajele unui profil de plastic. ea protejează din soluție de săpun și apă. În plus, banda de panglică pentru baie este impregnată cu fungicide care împiedică apariția mucegaiului. Din diferențele de temperatură, bordura nu se deformează. Acest material de protecție este ușor de instalat pe orice neregularitate și nu necesită chit suplimentar.

Această placă este mai scumpă decât plasticul, dar nu implică costuri suplimentare pentru materiale. Principala condiție înainte de instalare este pregătirea atentă a suprafeței la care materialul va fi aderent.

Avantajele produsului

Plăci pentru plăci pentru băiColțurile din ceramică au fost întotdeauna considerate cea mai bună opțiune pentru persoanele care preferă să facă totul cu atenție. Ceramica a fost de mult timp destul de popular datorită ei calități excelente:

 • Structură stabilă;
 • Rezistență excelentă la deformare;
 • rezistență;
 • Aproape reacția zero la substanțele chimice.

Astăzi, producătorii creează în diferite culori luminoase și stiluri moderne. Natura creativă adesea alege direcția antică, care seamănă cu frescele antice, precum și cu un design mozaic.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum și cum să închidă spațiul dintre baie și perete?Cum și cum să închidă spațiul dintre baie și perete?
Cum se sigilează îmbinările dintre baie și pereteCum se sigilează îmbinările dintre baie și perete
Decoratiuni interioare in baie, decoratiuni interioare ale camerelorDecoratiuni interioare in baie, decoratiuni interioare ale camerelor
Ecrane de baie de mâinile tale - frumoase și economiceEcrane de baie de mâinile tale - frumoase și economice
Ecrane de baie: caracteristici și fotografiiEcrane de baie: caracteristici și fotografii
Idei de design baie cu dale ceramice. fotografieIdei de design baie cu dale ceramice. fotografie
Diferite modificări și prețuri ale chiuvetelor pentru baie cu fotografieDiferite modificări și prețuri ale chiuvetelor pentru baie cu fotografie
Ceramica pentru baieCeramica pentru baie
Caracteristicile colțurilor ceramice pentru baieCaracteristicile colțurilor ceramice pentru baie
Mozaic în baie: caracteristici ale selecției țiglelorMozaic în baie: caracteristici ale selecției țiglelor
» » Placă ceramică și pvc (fileu) pentru baie
© 2021 amigdas.com