amigdas.com

Spoturi Lumini de tavan încastrat

Plafonul de iluminatLimitarea intervalului de intensitate a urechii este de 130 dB, adică sunetul maxim perceput de către o persoană diferită de 10 bilioane de ori valoarea minimă și, și gama posibilă a intensității luminii este de 1000 de ori mai mare (160 dB) pentru un ochi. Natura ne-a dat organ minunat, capabil de a lucra cu diferențe mari ale semnalului de intrare, și cel puțin ar trebui să-i dea o casă bună, condiții de liniște.

Iluminarea casei

Când ochiul se mișcă din cel mai întunecat loc din cameră la lampa stralucitoare, semnalele care intră în ochi sunt diferite de mii de ori. Prin urmare, idealul este uniforma lumina împrăștiată, a căror sursă nu este vizibilă sau nu oferă lumină directă. Întruparea completă a unei astfel de soluții este foarte rară, iar designul de lumină dintr-un apartament obișnuit este limitat doar la alegerea unui candelabru.

De regulă, o problemă separată a iluminării nu a fost ridicată, în general: centrul tavanului este cablat și alte opțiuni decât un candelabru sau plafond în mijlocul camerei nu sunt nici măcar discutate. Soluțiile neobișnuite de iluminare ar putea fi văzute doar la o expoziție sau într-un teatru.

Odată cu apariția lămpilor LED, au apărut noi oportunități.

Tipuri de corpuri de iluminat, lămpi cu incandescență

Tipuri de iluminatLumina tradițională de plafon, bazată pe lămpi cu incandescență, la o putere de 100 de wați un flux de lumină de aproximativ 1300 lumeni. Pentru același indicator, este suficientă o lampă fluorescentă de 25-30 wați. LED-ul cu o putere de 20 W va da un flux de lumina de aproximativ 1800 lm.

Prin ieșirea luminii (lm / W) cu LED-uri, numai lămpile fluorescente pot concura, neputând întotdeauna să le cedeze.

Becuri incandescente au multe calități pozitive:

 • spectru continuu de radiație plăcut
 • independența polarității și a tipului de tensiune
 • nici un zgomot și flicker de la curent alternativ
 • Sensibilitate scăzută la tensiunile de tensiune
 • lipsa componentelor toxice
 • posibilitatea producerii tensiunii de la fracțiuni la sute de volți

dar datorită ieșirii scăzute a luminii acestea sunt înlocuite cu lămpi fluorescente de economisire a energiei și spoturi cu plafon LED. În plus, astfel de lămpi sunt încălzite la o temperatură mai mare de 300 de grade și puțini vor intra în mintea lor pentru a le construi în situația obișnuită fără precauții speciale.

Spoturi pentru casa
Cum să controlați lumina într-o camerăDispozitive de iluminatLumini de pozițieCum de a alege iluminatul în interiorCum se instalează lumina

Lămpi fluorescente

Luminile și aplicarea lorLămpi de plafon cu lămpi fluorescente - elementele obișnuite ale instituțiilor statului. Modele cu caracteristici spectrale slabe, care au fost folosite în ele, au stabilit un astfel de nume cu un asemenea iluminat ca lumina spitalului. De fapt, totul depinde de calitatea fosforului.

Descărcarea primară de arc ultraviolet în vapori de mercur este absorbită de fosfor pe pereții interiori ai tubului, ceea ce determină radiații secundare cu un spectru discret. Lămpile ieftine cu un fosfor cu un singur strat au un coeficient redus de predare a culorilor și astfel au creat o reputație nemărginită pentru lămpile fluorescente.

De fapt, lămpile cu fosfor cu trei și cinci straturi pot avea raportul de redare a culorilor 95 și mai mult. Astfel de lămpi sunt utilizate pentru iluminarea în tipografii, galerii de artă, în industria textilă, birouri stomatologice.

Fosforii specifici sunt utilizați pentru a evidenția o culoare atunci când se aprinde un afișaj, de exemplu, cu produse din carne sau verde. Pentru o bună creștere a plantelor, se produc lămpi bio speciale, lumina căreia este amplificată în părțile roșii și albastre ale spectrului. O astfel de lampă încorporată va dori, de asemenea, pești și pești în acvariu și în plante, dar pentru această persoană această culoare va părea foarte distorsionată.

Făcând concurență demnă la toate dotările punctuale, lămpile fluorescente sunt inferioare acestora în ceea ce privește controlabilitatea. Pentru eliminarea instrumentelor deteriorate, trebuie luate măsuri speciale datorită toxicității ridicate a mercurului conținut în acestea.

LED-uri

Dimensiunile reduse ale LED-urilor cu o bază bună vă permit să numiți astfel de surse de lumină și lămpile care utilizează aceste tehnologii ușor de încorporat practic în orice design. Se poate imagina doar modul în care dimensiunile unui dispozitiv electronic complex cu lămpi indicatoare multiple se schimbă dacă LED-urile sunt înlocuite cu alte surse de punct încorporate în panoul de comandă al acestui aparat.

LED-uri distins prin spectrul de radiații:

 • Cum de a alege dispozitive de iluminatInfraroșu cu o lungime de undă mai mare de 760 nm
 • roșu, portocaliu etc.
 • LED-uri violete reprezentând un amestec de spectre
 • ultraviolete, cu o lungime de undă mai mică de 400 nm
 • LED-uri albe cu un fosfor care oferă o gamă largă

Folosind LED-uri diferite, este posibil să se facă o lampă cu aproape orice temperatură de culoare de la 2700 K la 6500 K, adică cu orice nuanțe de la cald la alb rece.

În principiu diferite tipuri de LED-uri:

 • Fiecare cristal este sigilat într-un balon separat, iar modulele încorporate în corpul de iluminat constau dintr-un set de astfel de surse punctuale.
 • Trei cristale cu culori de bază sunt plasate într-un balon simultan, acest tip fiind numit diode smd-luminoase. Acest lucru este valabil mai ales pentru creșterea rezoluției ecranelor colectate de la diodele emise de lumină punct.

Spectrul unei diode colorate, de exemplu, galben, nu reprezintă o singură linie de radiații monocromatice și este oarecum neclară în apropierea culorii principale, în plus, lungimea de undă depinde de temperatură și de puterea curentului. Prin încorporarea surselor punctuale în corpul de iluminat cu caracteristici diferite, se poate obține aproape orice spectru.

Deci, bio-lampa este o lampă, în care sunt construite grupuri de surse punctuale de spectru roșu și albastru. Deci, neobișnuit cu ochiul, iluminarea purpurii este considerată cea mai potrivită pentru o creștere bună a plantelor. Prin adăugarea unui grup de surse punctuale ale spectrului alb sub formă de diode emițătoare de lumină cu fosfură ultravioletă într-un astfel de corp de iluminat, este posibilă netezirea spectrului și suplimentarea cu lumină ultravioletă.

Obțineți un sentiment de lumină albă poate fi în multe moduri:

 • Candelabru pentru casăIntroduceți în corpul de iluminat LED-uri roșii, verzi și albastre (LED-uri RGB). Spectrul unei astfel de surse, semnificativ diferit de cel solar, poate provoca un sentiment de lumină albă. Același efect este ușor de atins dacă sursa punctului clipește cu o frecvență înaltă, la rândul ei, roșu, verde și albastru.
 • Puteți să luați un LED albastru sau ultraviolet și să acoperiți becul cu un fosfor, a cărui radiație secundară are un spectru larg și provoacă un sentiment de lumină albă.

Reproducerea culorilor lămpilor cu LED-uri depinde de raportul și caracteristicile surselor punctuale încorporate în acestea și se situează în intervalul 60-89. În acest sens, lumini LED inferior lămpilor cu incandescență și lămpi fluorescente cu fosfor cu cinci straturi. Acest lucru trebuie notat când cumpărați astfel de dispozitive economice.

Lumina cu un indice de redare a culorilor mai mare de 80 este percepută ca fiind destul de confortabilă. În etichetarea rus cod de culoare 830 / 4A figura 8 înseamnă că indicele de redare a culorii poate fi 77-86, numeralul 30 indică o temperatură a culorii de 3000 K. Producătorii europeni au numărul 8 înseamnă că indexul de redare a culorilor este la celelalte intervale: 80 - 89. Dacă lumina de la ieftin plafon lampă din China produce o impresie neplăcută, cazul este de natură să reducă indicele de culoare și o temperatură ridicată de culoare.

Intensitatea luminii diodelor emițătoare de lumină poate varia considerabil în funcție de direcție. Unghiul, în afara căruia forța de lumină este înjumătățită, se numește unghiul de radiație. Un corp de iluminat cu un unghi mic de radiație creează o iluminare mare a unei anumite zone, dar diferența de iluminare va fi mare. O parte semnificativă a corpurilor de plafon are un unghi strălucitor de 30/60 grade. Acest lucru este potrivit pentru spațiile înalte, dar în cazul tavanelor scăzute, iluminarea poate fi foarte eterogenă.

Pentru a evita astfel de neregularități, le puteți instala suficient de des sau utilizați lămpi cu un unghi de radiație de 120 de grade, cu excepția cazului în care, desigur, acest lucru nu este destinat în mod specific, ca iluminare accentuată.

Controlul luminii

Pentru LED-uri electronice de control al luminii se potrivesc mai bine decât oricare alta dispozitive de iluminat. Convertirea cea mai simplă și cea mai naturală schimbă luminozitatea surselor individuale sau a grupurilor de corpuri de iluminat. Un dispozitiv care vă permite să modificați luminozitatea unei lămpi este numit dimmer (de la engleză la dim - la întunecat). Ea taie o parte a marginea de conducere sau de sfârșit a sinusoidului, adică schimbă ciclul de sarcină.

Deoarece o lampă LED gata realizată pentru a funcționa într-o rețea de 220 volți conține deja un circuit DC-to-driver, este posibil să nu fie compatibil cu dimmerul. Pe ambalajul lămpii, trebuie să fie scrisă inscripția dimmabilă (dimensiune).

Lumină incandescentă luminoasă, împreună cu diminuarea schimbări în spectru în regiunea roșie. Pentru lămpile fluorescente, diminuarea este o problemă separată.

Dimmerul poate sta unul lângă celălalt sau în locul unui comutator sau poate fi un dispozitiv cu mai multe canale, care poate fi comandat de la o telecomandă sau de la un calculator.

Luminări încastrate în interior

Tipuri de corpuri de iluminatDimensiunile LED-urilor sunt atât de mici încât spoturile pot părea aproape netede. Conceptul lor de design pot fi foarte diverse: punct fix liniar, rotativ liniar, rotire, surse punctiforme-alunecare prelate, lămpi de tip elice, în care orice parte a modulului poate fi direct în orice direcție.

O multitudine de produse din țări cu o cultură complet diferită a avut un impact asupra gusturilor consumatorilor, care, în unele cazuri, arată ca un set complet de întâmplări ieftine. Acest lucru se poate manifesta nu numai în haine și articole de uz casnic, dar și în interior. O persoană care dorește să-și exprime personalitatea și să creeze o atmosferă specială la domiciliu, un astfel de soi oferă oportunități suplimentare, iar iluminatul competent poate transforma chiar și o situație monotonă.

Deoarece LED-urile sunt non-inerțiale și pot fi controlate de calculator, Posibilitățile dinamice ale unei astfel de acoperire sunt aproape nelimitate.

Pentru iluminarea accentuată, de exemplu, zidurile de piatră, lumina direcțională de-a lungul suprafeței, dând o textura relief reliefă, vor funcționa bine.

Reglarea plafonului surselor de lumină este cea mai simplă și, prin urmare, cea mai comună ordine de amenajare a corpurilor de iluminat. Aceasta nu înseamnă monotonia acestei metode. Ferestrele de tavan cu iluminare competentă sunt un accent deosebit și decorațiuni interioare. Plafondurile de pe tavanul plăcilor de ipsos pot avea diferite forme, dimensiuni, tipul de iluminat și stil.

Lămpile încorporate în tavan pot lumina totul bine, cu excepția plafonului în sine, dar nimic nu împiedică să umple acest gol, dacă există o astfel de dorință.

Pentru a crea o iluminare uniformă, poți să utilizeze lumina reflectată de la o sursă încorporată la distanță. Eficiența excepțională a LED-urilor acoperă pe deplin pierderile care apar cu această opțiune.

Câteva exemple de fixări
Tipuri de dispozitive de iluminatBecuri pentru iluminat de tavanDotare în casăLumină în interiorCum de a alege tipul de iluminatPlafonul de iluminatLămpi pentru plafoaneCum se instalează corpuri de iluminatTip de iluminat în casăO soluție modernă în iluminatul casei
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege o lampă de plafon?Cum de a alege o lampă de plafon?
Iluminatul în bucătărie: sfaturi și trucuri, fotografieIluminatul în bucătărie: sfaturi și trucuri, fotografie
Opțiuni de iluminat pentru bucătărie: fotografie și videoOpțiuni de iluminat pentru bucătărie: fotografie și video
Candelabru LED pentru acasă, fotografie, alegere și instalareCandelabru LED pentru acasă, fotografie, alegere și instalare
Alegerea corpurilor de baie cu exemple de fotografieAlegerea corpurilor de baie cu exemple de fotografie
Instalarea iluminatului cu ajutorul propriilor mâiniInstalarea iluminatului cu ajutorul propriilor mâini
Realizăm o placă de plafon cu iluminare independentăRealizăm o placă de plafon cu iluminare independentă
Aranjament de spoturi în tavane întinse. fotografieAranjament de spoturi în tavane întinse. fotografie
Corpuri de iluminat cu lămpi fluorescente: avantajeCorpuri de iluminat cu lămpi fluorescente: avantaje
Practicitate și frumusețe - lămpi de plafon pentru baie.Practicitate și frumusețe - lămpi de plafon pentru baie.
» » Spoturi Lumini de tavan încastrat
© 2021 amigdas.com