amigdas.com

Sisteme de închidere pentru uși din lemn

Tipuri de încuietoriCea mai bună alegere pentru o ușă din lemn este încuietoarea. Rețineți că acest tip de blocare slăbește ușa din copac în locul instalării. Dar, în general, încuietorile au multe avantaje, făcându-le atât de populare.

Avantajele sistemului de închidere

Se blochează cunoscută din timpuri străvechi, când oamenii bogați au început să-i folosească pentru a-și proteja averea de hoți și hoți. De-a lungul timpului, constipatia a devenit mai perfecta. De regulă, li se dă preferință pe baza următoarelor caracteristici:

 • fiabilitate și durată lungă de viață;
 • nu pot fi influențate din afară;
 • Nu rupeți aspectul estetic al ușii de lemn, adică pur și simplu nu poate fi văzut.

Alegerea corectă a încuietorii ușilor

Cum de a alege o încuietoareBlocarea ușilor ar trebui să fie aleasă competent, deoarece blocarea este o garanție a propriei dvs. siguranțe și a securității proprietății. Constipația bună ar trebui să reziste cu succes tentativelor de rupere, să aibă o durată de viață îndelungată și, cu o funcționare corespunzătoare, să funcționeze corect. Până în prezent, pe rafturile magazinelor de construcții gamă largă de dispozitive de blocare. Cum să nu vă pierdeți într-o varietate de modele și specii?

Apartamentele de la primul și ultimul etaj sunt mai predispuse decât alții să pătrundă printr-o fereastră sau un balcon. Prin urmare, în apartament ar trebui să fie sigur că pentru a instala - cel puțin într-una din camere - de blocare tip mortise. Este necesar să instalați un sistem de blocare a ușii care nu poate fi deschis din exterior.

Gândindu-te la ce să alegi constipația, ai nevoie să țină cont de orientarea ușii. Pur și simplu puneți în ce direcție ușa este deschisă spre stânga sau spre dreapta. Este de remarcat faptul că astăzi este posibilă achiziționarea de dispozitive de închidere de tip universal, care se pot apropia de ușile de orice fel.

Clapete de blocare fiabile fiabile

Varietatea încuietorilor de fixare afectează diferențele de formă, design și design. Mulți consumatori aleg blocarea cilindrilor. Ei s-au stabilit mult timp ca dispozitive de încredere și durabile de înaltă calitate.

Principalul avantaj al acestor încuietori este stealth. Constipația este aproape invizibilă: corpul și mecanismul sunt amplasate în interiorul foii de ușă. În afara, puteți vedea doar mânerul elegant și gaura de chei. Iubitorii de siguranță își vor lua fericirea pentru că ei nu pot deschide o astfel de ușă cu o cheie principală.

Constrângerile cu un mecanism cilindric pot fi plasate atât pe ușa din față, cât și pe ușa din lemn interioară.

Bloc tip tip de blocare cuprinde următoarele părți:

 • corp de constipație;
 • arbori cu arc;
 • cilindru.

Foarte populare sunt încuietorile cu dibluri, care sunt situate în corpul cilindrului și coincid cu cele ale cheii. Este imposibil să deschideți această ușă cu o altă tastă, cu excepția unei blocări special concepute pentru încuietori.

Tipul de închidere de tip cilindru este realizat din metale de înaltă rezistență și, prin urmare, este considerat foarte fiabil. ea nu pot fi forate, și merită remarcate alte puncte importante:

 • cheile pentru constipatie de acest tip sunt de dimensiuni mici;
 • dacă cheia este pierdută sau blocarea este întreruptă, atunci nu este nevoie să schimbați întregul dispozitiv, puteți înlocui numai partea principală;
 • cilindrii sunt fabricați folosind tehnologia laser, deci este imposibil să selectați cheile duplicate.

Forma cheii și mecanismul de constipație pot fi foarte diverse - de la foarte simple la foarte complexe și sofisticate. Încuietoarea de blocare este instalată astfel încât să excludă orice posibilitate de rupere sau deșurubare a acesteia de pe foaia de ușă.

Pentru a proteja blocarea portierei de a fi scos sau scos, carcasa set placi blindate. Astfel, orice încercare de a deschide mecanismul de blocare nu este adusă la nimic.

Cum de a determina fiabilitatea unei încuietori

Modele fiabile de încuietoriUnul dintre indicatorii fiabilității mecanismului de blocare este numărul de dispozitive de blocare. Lacate cu fiabilitate crescută au cinci sau chiar șapte blocuri.

Cumparând o cheie de blocare pentru o ușă de lemn, trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile și să vă asigurați că această încuietoare ușă îndeplinește cerințele și normele moderne.

Un castel de calitate și de încredere este întotdeauna echipat cu un mâner bun din material rezistent la uzură.

În ceea ce privește aspectele practice, este mai bine să se consulte cu profesioniștii care vor oferi sfaturi utile. Trebuie să știți că un castel de calitate nu este ieftin.

Instalarea unei clapete de blocare

Pentru a instala o constipație perfuzabilă, trebuie să aveți abilitățile corespunzătoare, deci este mai bine să solicitați ajutor de la specialiști dacă nu sunteți sigur de dumneavoastră. Incorect instalat în constipația ușii poate face o deservire.

Instrumente necesare

Pentru tăierea unui castel într-o ușă din lemn, achiziționați următoarele instrumente:

 1. șurubelniță;
 2. O daltă;
 3. burghiu si burghiu;
 4. fișier rotund;
 5. un ciocan;
 6. creion.

montare

Când instalați încuietoarea în ușa ramei interioare, încuietoarea trebuie amplasată la un nivel de măsurare de la nivelul câmpului. Faptul este că la acest nivel există un bar în ușă, în care este instalată constipația. Dacă vorbim despre ușa de intrare, care este făcută din lemn masiv, atunci locul de instalare poate fi ales pe baza dorinței și gustului dumneavoastră.

Instalația de blocare a ușii constă în mai multe etape:

 1. Cum se instalează un sistem de blocareBlocajul este aplicat de cap la capătul ușii la înălțimea corectă și este înfășurat cu un creion. Conturul desenat al încuietorii trebuie să fie clar în centrul feței finale.
 2. Alegem un burghiu cu un diametru egal sau ușor mai mic decât grosimea încuietorii.
 3. Am stabilit lățimea de blocare a ușii pe burghiu pentru a cunoaște adâncimea de găurire a ușii. Marcajul poate fi marcat cu bandă electrică. Burghiul poate fi apoi introdus în burghiu și a început să funcționeze.
 4. Începeți forarea Este necesar de la marginea superioară a conturului marcat, treptat în jos. Orificiile trebuie amplasate cât mai aproape de ele. Pentru a împiedica blocarea blocajului, găurirea trebuie să fie ținută paralelă cu podeaua și perpendiculară pe suprafața ușii atunci când se găsește.
 5. Deșurubând conturul încuietorii, echilibrați pereții cu un ciocan și dalta. Este important să acționați cu atenție, astfel încât să nu tăiați prea mult.
 6. În locașul rezultat, cu marginile drepte, inserăm încuietoarea. Ar trebui să vină atât cât va merge și puțin înclinat. Dacă este necesar, pereții și fundul canalului pot fi din nou tăiați.
 7. Dacă totul este normal, conturăm încă o dată blocarea ușii, dar deja de-a lungul conturului căptușelii, iar apoi dalta și ciocanul scoatem lemnul de-a lungul granițelor sale. Capacul trebuie să fie la același nivel cu suprafața ușii.
 8. Marcați poziția larvei și găuri pentru mânerul ușii. Faceți-o mai bine cu un colț de construcție.
 9. Alegeți burghiele potrivite și faceți găurile adecvate.
 10. Introducem blocarea ușii în canelură și fixăm cu șuruburi.
 11. Introducem larva în încuietoare și fixăm-o cu un șurub. Vom introduce cheia și vom verifica funcționarea blocatorului. Dacă totul este bun, atunci puteți instala o copertă decorativă.
 12. Aplicăm o cantitate mică de vopsea la capetele traverselor. Închideți ușor ușa și rotiți cheia în încuietoare. În cadrul ușii ar trebui să rămână urme clare din barele de traversare - locul unde va fi amplasată degajarea pentru barele de traversare.
 13. Luați burghiul și lemn de foraj pe semnele de pe usa. Adâncimea lor este egală cu lungimea traverselor.
 14. O daltă va pregăti o crestătură pentru plăcuța. Cu ajutorul șuruburilor de auto-fixare, fixăm șaua de la muchia ușii. Ar trebui să fie la același nivel cu suprafața ramei ușii.

concluzie

Se pare că nu este atât de dificil să alegeți o cheie de blocare și să o instalați în foaia de ușă. Cu toate acestea, pentru instalare trebuie să aveți o anumită abilitate. Prin urmare, în absența experienței, este mai bine să solicitați ajutorul specialiștilor calificați. Dar dacă sunteți încrezători în abilitățile voastre, atunci acționați. Cum să alegeți o cheie de blocare și să o instalați, a fost descrisă în detaliu în articol.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să deschideți ușa din față dacă blocajul a fost rupt sau blocatCum să deschideți ușa din față dacă blocajul a fost rupt sau blocat
Cum de a deschide un blocaj fără chei?Cum de a deschide un blocaj fără chei?
Lecție video, cum să tăiați independent o încuietoare în ușile interioareLecție video, cum să tăiați independent o încuietoare în ușile interioare
Cum se deschide ușa: deschiderea urgentă fără deteriorareCum se deschide ușa: deschiderea urgentă fără deteriorare
Cum de a alege ușa din față într-o casă privată?Cum de a alege ușa din față într-o casă privată?
Ce sunt încuietori magnetice pe ușă și prețul lorCe sunt încuietori magnetice pe ușă și prețul lor
Cum să instalați corect încuietoarea de pe poartăCum să instalați corect încuietoarea de pe poartă
Am nevoie de un mâner din plastic cu o încuietoare?Am nevoie de un mâner din plastic cu o încuietoare?
Încuietori pentru ușile din lemnÎncuietori pentru ușile din lemn
Ușă de intrare la o casă privată - design, fotografieUșă de intrare la o casă privată - design, fotografie
» » Sisteme de închidere pentru uși din lemn
© 2021 amigdas.com