amigdas.com

Unelte de foraj mici

Unelte de foraj miciForarea a venit în această lume acum câteva decenii și a devenit una dintre cele mai importante activități cu care multă muncă a fost mult mai ușoară.

Trebuie să faceți gropi pentru stâlpi - există o mașină de găurit manual sau o instalație hidraulică. Astfel, se fac fântâni pentru apă, care este astăzi foarte solicitantă.

cerere

Există instalații de forare:

  • Manual.
  • Mecanică (folosind diferite tipuri de echipamente).
  • Automate.

Chiar și în zilele din Evul Mediu, oamenii au încercat să faciliteze cumva instalarea de piloți și ancore unice. Stâlpii ne-groși au fost "înșurubați" în pământ sub presiune de deasupra diferitelor încărcături grele. Câteva secole mai târziu, un dispozitiv a fost inventat sub forma unui șurub, la care sa alipit mânerul în formă de U. Deci, sa născut primul yamobur manual, folosit adesea în timpul nostru acasă.

Tipuri de MBU: o descriereExistă, de asemenea, un proiect pentru găurirea manuală a puțurilor de adâncime mică, constând din țevi - de obicei cu diametrul de 50 mm - cu caneluri care trebuie unite între ele și cu manșoane cu o coroană specială - aproximativ 100 mm la sfârșit. La un nivel de doi metri deasupra solului se atașează o cruce unică, care acționează ca mânere, pe care se suspendă o încărcătură, distribuită uniform pe laturi.

Din partea de sus, apa este turnată treptat pentru cel mai bun curs al dinților coroanei și se face o mișcare circulară cu ajutorul traversei. Sub presiunea gravitației, manșonul trenește treptat în pământ. Pe măsură ce se scufundă tuburile, iar stiloul este transferat.

Acesta este procesul de găurire manuală a puțurilor sub apă cu o apariție superficială a unui curent subteran. Dar această metodă nu este practic aplicată acum, din cauza timpului mare și a costului forței de muncă. În prezent, există multe platforme de foraj care produc aceeași lucrare într-un interval de timp mai scurt cu o profunzime mult mai mare.

MGB este considerat un salt real în progresul tehnologic. Cu ajutorul acestor instalații, forarea a devenit posibilă chiar și în locuri inaccesibile pentru platformele mari de foraj. În secolul 21, majoritatea oamenilor își deschid afacerea în această afacere. Acest lucru necesită doar prezența unei mașini (este recomandabil să porniți de la Gazelle), un generator electric. De asemenea, este necesar să cunoaștem lecțiile inițiale ale geologiei și să avem un set de duze (coroane) pentru diferite tipuri de sol subteran. Și, bineînțeles, un element important este un mini-foraj.

Astfel de structuri sunt ridicate în 15-25 minute, în formă dezasamblată ocupă foarte puțin spațiu, iar această lucrare necesită doar doi oameni. Puteți achiziționa MGBB numai în magazine specializate sau în centre de construcție, dar dacă doriți și disponibilitatea materialelor necesare, un astfel de ansamblu poate fi ușor asamblat cu propriile mâini.

Descrierea principiului de funcționare al UMBPentru găurile de apă, se utilizează de obicei o țeavă cu diametrul de 100 mm și o coroană cu dinți câștigători pentru găurirea gresiei puternice sau a calcarului. Setări similare sunt de asemenea utilizate în agricultură. Singura diferență este că pentru gropile mici este ales un șurub de șurub, proiectat pe cadrul unei mașini mari. Presiunea în acest caz se face prin intermediul acționării hidraulice a transportului propriu-zis (de obicei, un tractor T-150 sau un camion Ural).

Tipuri de instalații de foraj

automat

Pentru acest tip sunt platforme enorme, care sunt utilizate pentru explorarea resurselor minerale, care produc puțuri de adâncime și producția de petrol și gaze. În acest caz, metoda de șoc rotativ de găurire - tijă lovește mijlocul burghiului (având un vârf dintr-un material foarte durabil), care descompune mai rocă dură (cobalt, un monolit, un tip special de nisip). Întregul flux de lucru este automatizat cu ajutorul unui număr mare de senzori diferiți. Astfel de instalații necesită un număr mare de personal de întreținere, dar ajung la adâncimi, care sunt măsurate în kilometri.

Aceleași principii de funcționare și de exploatare sunt platformele de foraj, care extrag gaze naturale și petrol în avioanele marine și oceanice.

mână

Da, există, de asemenea, un astfel de echipament executat pe bază electrică sau aeriană. Aceasta include mai multe instrumente:

  • Puncher manualSfredel electric - un instrument comun în viața de zi cu zi.
  • Puncher manual - poate fi în execuție electrică și aeriană. Produce mișcarea de rotație prin șoc cu ajutorul unei lame de motor sau rotor (dacă este acționată de un compresor cu injecție de aer). Este folosit în construcții.
  • EBGP (burghiu electric cu alimentare hidraulică) - sau pur și simplu coloane. Se referă la găurirea orizontală direcțională. Folosit în industria minieră pentru găurirea găurilor în straturi solide de rocă. Funcționează din rețea la o tensiune de 380 volți. Presiunea este produsă prin intermediul unei unități hidraulice. Pe lângă forarea, este efectuată o spălare, conectată de la suportul de apă. La găurirea betonului, spălarea poate fi evitată.
  • SIR - Un burghiu electric, cu o greutate de 12-15 kg, este de asemenea utilizat în industria cărbunelui, pentru cărbune și piatră moale. Dispozitivul este executat în execuție electrică, este manual și în set complet ar trebui să aibă o bară sub forma unui șurub cu o coroană fixă. Târgul în sine are un vârf câștigător.

Aceste tipuri de echipamente pot fi calificate prin instalații mini de foraj, care nu pot fi realizate manual în condiții de teren. Aceste dispozitive ar trebui achiziționate numai la puncte de vânzare specializate, cu un cupon de garanție pentru mărfuri.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este Buriesee?Ce este Buriesee?
Instalatii de foraj pentru sonde de forajInstalatii de foraj pentru sonde de foraj
Mașină de găurit-aditiv pentru producția de mobilierMașină de găurit-aditiv pentru producția de mobilier
Unelte de foraj cu mâinile propriiUnelte de foraj cu mâinile proprii
Clip video despre construirea unei fundații cu propriile mâiniClip video despre construirea unei fundații cu propriile mâini
Cum să faceți o mână de găurit pentru pământ cu propriile mâiniCum să faceți o mână de găurit pentru pământ cu propriile mâini
Cum să faci un bine cu mâinile tale fără echipament complicatCum să faci un bine cu mâinile tale fără echipament complicat
Fabricarea bailer cu mâinile proprii - design, desenFabricarea bailer cu mâinile proprii - design, desen
Pistole pentru puțuri proprii: desene și montajPistole pentru puțuri proprii: desene și montaj
Găuriți puțuri pentru apă cu propriile mâiniGăuriți puțuri pentru apă cu propriile mâini
» » Unelte de foraj mici
© 2021 amigdas.com