amigdas.com

Cele mai renumite și mai rare rase de câini

Rase rare de câiniSe știe că cel mai bun prieten al bărbatului este câinele lui. Mulți dintre cei care încă nu au reușit să obțină un astfel de prieten dintr-un anumit motiv, uneori decid să aibă un câine. Decizia este gravă și neliniștită. Mai ales rasa. Există multe rase diferite de câini. Fiecare rasă este interesantă și neobișnuită în felul ei. Pentru toți cei care doresc să obțină un astfel de prieten cu patru piciori a fost mai ușor să facă alegerea potrivită, vom lua în considerare câteva rase de câini. Vă aducem la cunoștință cele mai rare și puțin cunoscute rase de câini.

AZAWAKH

Primul câine rar cu care ne vom cunoaște reciproc. Azawaki din lume sunt cunoscute pentru mărimea lor mică. Azawakh este considerată o rasă africană. Încă din vechime, ei au însoțit nomazii. Până în prezent, Azawaks rămâne o specie rară în lume. În spațiul post-sovietic doar specialiștii știu despre existența lor. Pe teritoriul Africii, ei sunt cunoscuți de oamenii obișnuiți.

Grifonul belgian

Sunt în orice moment descendenți ai unor terieri de dimensiuni mici (terierii au fost folosiți pe scară largă pentru vânarea rozătoarelor). Rasa derivată provine din Belgia. Griffinii se caracterizează prin astfel de trăsături și calități ca

  • curiozitate;
  • afecțiune;
  • farmec.

Destul de minunate și plăcute. Expresia lor arată ca o față umană.

Slovacă slovacă

Rasa cu un nume atât de interesant în timpul său a fost crescută în Slovacia și Republica Cehă. În exterior, câinele este foarte asemănător cu câinii Kuvasz-ului maghiar. Ca și în trecut, la fel ca în timpul nostru, tipul slovac este folosit în diverse sfere. Acest câine este adaptat pentru a pasi bovine și, de asemenea, pentru a păstra și patrula terenul necesar, mai ales dacă câinele și proprietarul său locuiesc în mediul rural.

Leonberger

Cele mai neobișnuite rase de câiniUna dintre cele mai mari și mai impresionante rase de câini. Leonberger este un amestec de mai multe rase cunoscute de câini, și anume câinele de munte Pyrenean, St. Bernard și Newfoundland. Conform uneia dintre legende, această rasă a fost luată pentru a crea un prototip personal al unui leu, care va sta pe creasta Germaniei. După cel de-al doilea război mondial, din păcate, erau doar opt reprezentanți ai acestei rase mari.

Chinook

Chinook este o rasă de conducere, care, de asemenea, se încadrează în categoria speciilor rare. Creatorul este un ameliorator american și om de știință cu normă redusă, Arthur Vladen. Omul de știință visează odată să aducă un spirit puternic și durabil. Câinele lui Arthur Vladen trebuia să fie bine orientat și capabil să se adapteze la cele mai diverse condiții. Într-o zi, visul omului de știință sa împlinit. Un chinook a apărut în lumină. Reprezentanții ei aveau pe deplin toate calitățile și cerințele necesare. Cu alte cuvinte, ele sunt:

  • Hardy;
  • au un spirit puternic;
  • sunt adaptate condițiilor diferite.

Cu toate acestea, după moartea omului de știință, această rasă a fost pierdută de ceva timp.

Și abia în anii 80, unii entuziaști de cynologi au decis să încerce din nou să retragă această rasă. Eforturile lor au fost încununate cu succes. Cu toate acestea, chinook este încă o specie rară. Conform datelor disponibile, nu există mai mult de 500 de persoane din această rasă.

Noua Guinee cântând

Caracteristicile câinilor rareUn alt nume este un cântec de cântări. Pentru o perioadă considerabilă de timp (aproximativ 3 mii de ani) câinii cântând au fost izolați. Existența lor a fost recunoscută la scară largă abia în anii `50 ai secolului trecut. Această rasă a fost descoperită în Papua Noua Guinee în timpul unui tur cu ghid în munți. Câinii cântăreți nu au fost domesticiți pentru tot acest timp, deci nu este recomandat să le începeți. Este mai degrabă o vedere sălbatică. Chiar și în mediul familiar, mai rămân mai puțin de o sută de reprezentanți. O trăsătură distinctivă a acestora este dragostea celor patru picioare de a cânta. Adunând în pachete, cântăreții pot urla și în tonuri diferite. Acestea sunt ca un cvartet uman.

Tibetanul Mastiff

Această rasă poate fi numită o minge reală de blană. Ei au păr foarte dens. Masculi tibetani mari. Greutatea maximă a cvadruplurilor este de 70 kg. Cea mai mare parte a lânii este negru. Datorită acestei greutăți și lunii dense, mastiffii tibetani sunt în stare să tolereze cele mai severe condiții climatice. Ca și în trecut și în zilele noastre, este obișnuită folosirea unor astfel de câini pentru menaj și protecția mănăstirilor.

Levhen

Numele de origine germană. În traducere înseamnă "câine de leu". Lehven fără exagerare poate fi considerată cea mai rară specie de câini de pe planeta noastră. A apărut pe lumina albă încă din 1442. Acești reprezentanți cu parul lung Ei s-au bucurat de o popularitate considerabilă printre elitele franceze și germane ale vremii. Lehven a servit ca un fel de companie pentru doamne bogate. Prin urmare, acest tip de patru picioare este adesea prezent în imagini istorice. Reprezentanții rasei Lehwen sunt niște creaturi foarte minunate, amabile, iubitoare și minunate.

Bergama câine ciobănesc

Câini din următoarele specii au fost crescuți pentru o anumită localitate, și anume pentru câmpurile de păstori care se află în Alpi. Trăsătura principală a ciobanului Bergman este piei groase. Pielea nu cade sub piele. Acesta este un plus special. Pielea nu are nevoie de îngrijire specială. Astfel de ciobani au o mulțime de calități pozitive, și anume:

  • Autoare de sine stătătoare față de stăpânul său.
  • Moderată timiditate. Astfel de creaturi devin într-o societate străină.
  • Ei sunt, de asemenea, răbdători, atenți și întotdeauna obedienți.

Prin urmare, Dogul Shepherd Bergama - adevarata comoara pentru om, care doresc să obțină un prieten cu patru picioare.

Staybezhaun

Care sunt rasele de cainiCainii cu un nume interesant provin din Olanda. Rasa a fost crescută în secolul al XIX-lea prin traversarea faimosului spaniel german și francez la vremea respectivă. Câinele are o culoare alb-negru. Reprezentanții săi sunt de dimensiuni medii. Creșterea câinilor nu este observată în toate localitățile. Din acest motiv, staibiene este considerată o rasă rară. Câinii nu pot fi numai prieteni buni, ci și vânători pricepuți. Aceasta este o rasă de vânătoare adevărată. Verificați acest fapt este foarte simplu. Este suficient să luați câinele la vânătoare. În timpul vânătorii, adevărata sa dorință pentru această cauză este dezvăluită. De asemenea, staibezhuny place să vâneze pentru rozătoare. Ei sunt cel mai fiabil și devotat paznic.

indispus

Al doilea nume mai extins al rasei sună așa - câinele ciobănesc maghiar. Haina unui câine este ca o lână de oaie. Aceste creaturi minunate vin din Ungaria. Culoarea acestor câini minunați poate fi fie complet negru, fie gri-albicioasă cu pete negre. Moody are o serie de calități atractive. Câinii ciobănești sunt foarte afectuoși, puternici, îndrăzneți. Ei iubesc altruist pe stăpânii lor. Datorită caracterului lor, Moody este încă un câine de companie.

Caroline câine

Al doilea nume este American Dingo. Aceste creaturi cu părul scurt au dimensiuni destul de mici. Din păcate, până în prezent, detaliile de bază ale originii lor sunt încă necunoscute. Datorită hainei scurte, câinii carolinieni sunt complet necorespunzați de frig. În plus, reprezentanții acestei rase nu pot fi în vânt pentru o lungă perioadă de timp. Cu toate acestea, nu totul este atât de rău. Specii Karolinsky, de asemenea, are punctele sale forte. De exemplu, câinii sunt capabili să tolereze bine o secetă. Până în prezent, experții au doar câteva sute de reprezentanți ai Dingo-ului american.

Câine de lup câsolesc

Existența acestei rase datează din 1955. Reprezentanții sunt hibrizi reali. Nașterea lor sa datorat traversării a două rase de câini la fel de frumoase, și anume lupul eurasian și păstorul german. Lupii cehoslovacieni au un instinct școlar foarte dezvoltat. Prin natura, creaturile pufoase sunt binevoitoare și ascultătoare. În același timp, condițiile naturale sălbatice rămân mai naturale pentru ei.

Ciobănesc caucazian

Mulți pot fi familiarizați cu numele acestei rase. În aparență, aceste creaturi sunt ca un pui de urs drăguț. Din numele se poate concluziona că patria-mamă a păsării este Georgia. Reprezentanții acestei rase sunt de dimensiuni medii. În același timp, ele au o pondere semnificativă. Greutatea poate ajunge la 90 de kilograme. Păstorul caucazian este foarte inteligent, adică posedă inteligență înaltă. Pe teritoriul Georgiei, ciobanescul caucazian este adesea folosit pentru a proteja efectivul.

Bedlington - Terrier

Cum să conțină un stil de doggy rarÎn aparență, acești câini seamănă cu miei. Dar natura cvadruparilor este departe de a fi ovină. Când luptele pentru câini au fost autorizate oficial, reprezentanții acestei rase au participat activ la acestea. Câinii minunați au fălci foarte puternice. Aceste fălci au ajutat la luptele legitime anterioare pentru a câștiga victoria terrierilor bedlington. În plus, astfel de fălci puternice au venit la îndemână pentru câini în timpul vânătorii de rozătoare. Astăzi, când sunt interzise luptele pentru capete, reprezentanții acestei rase încearcă să învețe maniere bune. De exemplu, prietenie. Prin urmare, cei care urmează să aibă Bedlington Terriers ar trebui să știe că acești câini au nevoie de o pregătire bună.

Chongqing

Chongqing este un alt reprezentant remarcabil cea mai veche și mai rară specie de câini din lume. Rasa originase în secolul al III-lea î.Hr. Câinii din această rasă au o culoare de cafea ușoară. Locul nașterii din Chongqing este o provincie cu același nume. Majoritatea reprezentanților chongqing din zilele noastre se găsesc în China. În alte țări și orașe, există unități de câini din această rasă. Numărul total al reprezentanților din Chongqing este de câteva mii. Astfel de câini nu sunt cunoscuți de toată lumea și nu sunt distribuite pe scară largă. Motivul pentru aceasta este trecutul. Anterior, numai persoanele de rang înalt ar putea achiziționa această rasă.

În timpul revoluției chineze, mulți indivizi bogați au fost distruși împreună cu animalele lor de companie. Sa schimbat situația în timpul nostru?? Din păcate, nu chiar. Până în prezent este unul dintre cele mai scumpe tipuri de câini. Cumpararea unui catelus chongqing poate costa mai mult de trei mii de dolari. Cei care nu au astfel de oportunități financiare, este mai bine să se uite la alte tipuri de câini.

Corpul unui câine de dimensiuni medii. Câinii au un instinct puternic. Pentru Chongqing, este deosebit de agresiv față de străini. Un astfel de câine nu ar trebui să fie pornit de oameni neexperimentați. Este puțin probabil ca ea să fie instruită.

Spanielul de apă

Începutul celor mai apropiați rase de câiniLa un număr de rase rare de câini, spanielul de apă este adesea socotit în reviste cinologice și în alte literaturi de acest gen. Un câine de apă este cel mai vechi și interesant reprezentant al rasei spaniel. Cainii au o crestere inalta si un fizic puternic, care au o forma unghiulara. O altă caracteristică atractivă și neobișnuită a rasei este o coadă subțire și lungă. În unele privințe seamănă cu coada unui șobolan. Urechile lungi și părul puțin curat nu lasă pe nimeni indiferent.

Șobolanul din Praga

Se referă la câini rare. Șobolanii sunt câini mici. Aceasta este o adevărată descoperire pentru oricine dorește să obțină un prieten adevărat pufos. Sunt foarte receptivi la instruire. Sobolanii din Praga se pot simți confortabil atât în ​​apartament, cât și în casă. Iubitorii mari de mers pe jos și frolicking în aer proaspăt. Câinii sunt aproape perfecți. Aceste creaturi minunate sunt mereu vesele și active. În plus, ei rămân credincioși stăpânilor lor. Și aceasta este cunoscută lumii.

coadă tăiată

Acest reprezentant al celor mai rare rase de câini a devenit cunoscut în lume în secolul al XVII-lea. Patria Bobtailului este considerată a fi Anglia. Acestea sunt câini de mare construcție. Bobtailii au un caracter echilibrat. Haina câinelui este similară în densitate cu blana întregului blăn. Cu toate acestea, această densitate nu provoacă molotarea. Pentru mulți proprietari de câini, acesta este un plus semnificativ. Bobtailurile sunt animale ascunse. Anterior, ei erau obișnuiți să folosească efectivele de oi. Au fost chiar concursuri speciale, care să permită determinarea celor mai buni păstori.

Katalburun

Cea mai rară rasă de vânătoare. La un moment dat, catalanii au fost retrași în Turcia. Astăzi este practic locul principal al existenței lor. Nasul furcat este unul dintre trăsăturile distinctive ale aspectului acestei rase. Din nefericire, în afara Turciei, aceste creaturi minunate rămân puțin cunoscute. Pentru multe țări, katalburun este o raritate. Costul cateluselor rasei este in cele mai multe cazuri mai mult de cincisprezece sute de dolari.

faraon

Ce rase de câini există?Cea mai veche și mai rasă rasă. Unii numesc această specie regina tuturor celorlalte rase. Această specie are o dimensiune medie. Ce spune următoarea imagine. Câinele au urechi mari, erecte și un gât foarte puternic. Fiecare reprezentant este dotat cu o rezistență excelentă. Toate creaturile faraonului sunt foarte puternice fizic. Acesta este un prieten excelent și prieten. În plus, câinii faraon sunt considerați vânători buni.

Atunci când alegeți o rasă câinii sunt în mod necesar ghidat de calitățile sale fizice și psihologice. Luați în considerare toate avantajele și dezavantajele. Amintiți-vă că nu toate rasele listate se pot adapta perfect în condițiile locale. De asemenea, nu uitați că unii trebuie să fie instruiți și chiar imbaiți. Observând toate amintirile de mai sus, este posibil să alegeți un bun prieten loial cu patru picioare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Începutul celor mai puternici câini din lumeÎnceputul celor mai puternici câini din lume
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Basenji este o rasă de câini care nu latrăBasenji este o rasă de câini care nu latră
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini de câini de vânătoare: nume, fotografieCâini de câini de vânătoare: nume, fotografie
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
Rase principale și descrierea câinilor de gardăRase principale și descrierea câinilor de gardă
Unele fapte interesante despre câiniUnele fapte interesante despre câini
» » Cele mai renumite și mai rare rase de câini
© 2021 amigdas.com