amigdas.com

Caracteristicile câinului ciobanesc din Estul Europei, alegerea căței

Carterele de câine ciobănesc din Estul EuropeiDacă vă întrebați ce fel de câine va fi cel mai bun în serviciu, atunci aproape toți vor spune imediat că sunt câini de oi. Într-adevăr, atât rasa germană cât și cea est-europeană este renumită pentru curajul, devotamentul și executarea exactă a comenzilor, chiar pe câmpul de luptă. În timp de pace, acest câine este un gardian bun, un prieten loial și un "luptător" ascultător.

Descrierea rasei

Câinii sunt destul de mari: înălțimea bărbatului la greabăn este de 67-76 cm, catelul este de 62-65 cm. Înălțimea câinelui trebuie să fie mai mică decât lungimea corpului cu doar 14-15%. Greutatea unui adult este de 36-45 kg pentru o cățea și de 36-50 kg pentru un bărbat.

Este important de reținut faptul că Ciobanescul german și est-european este de două diferit rasa, deși este estică și își are originea în câini importați din Germania. Dar munca făcută de către cynologii sovietici și împerecherea cu alte rase oferă dreptul de a împărți două rase diferite.

Specificațiile produsului:

cap este proporțională cu corp, mare, are forma unei pene, dacă este văzut de sus. Frunza largă rotunjită, trecerea de la ea la bot este netedă, dar clară. Dimensiunea botului și a frunții este aproximativ aceeași, doar o mică diferență este posibilă, în timp ce fruntea este mai lată decât botul. Sub ochi nu este un spațiu umed umplut. O groapă este permisă pe podul plat al nasului. Buzele nu atarna, ci se lipesc de bot, sunt uscate si moderat groase. Pigmentarea neagră a gingiilor și o linie extremă de buze.

Caracteristicile câinelui de păsări din Europa de Estdantură neted, alb, stați strâns unii cu alții. În conformitate cu standardele, numărul de incisivi și canini 42 dinți. În practica lucrărilor de reproducere sunt permise persoanele cu un dinte îndepărtate din motive medicale. Acesta este singurul motiv pentru absența dinților în individ. Muscatura fără decupare, în formă de foarfece.

Nasul este o formă clasică, dreptunghiulară, ușor proeminentă dincolo de linia maxilarului inferior. Nostrile sunt deschise, de dimensiuni mari.

Ochi - formă oval, au o formă înclinată, în care colțul exterior este ridicat în sus spre ureche. Pleoapele ascund complet proteina, ele sunt uscate și dense. Pigmentarea neregulată a liniei pleoapelor, care rămâne vizibilă.

Urechile sunt o formă regulată triunghiulară. Sunt permise numai în picioare, moderat de lățime, înălțate și nu prea mari. Capacul de lână pe urechi este moderat.

Corp - forma corpului armonios, un pic alungit, o spate lunga cu o greabana puternica si un gat oval. Cereale convexe, care este rotunjită la coadă.

Când stați în picioare, înălțimea câinelui în linia umărului este mai mare decât linia strâmbă. Piept muscular și puternic cu o lățime moderată. Coastele sunt alungite, ușor convexe, iar adâncimea pieptului este aproximativ jumătate din înălțimea câinelui, măsurată la greabăn.

Membre - partea superioară muscular, și forma inferioară puternică, dură, armonioasă. Lamele frontale cu formă lină sunt presate la piept de coate și sunt paralele una cu cealaltă. Unghiul lamelor trebuie să corespundă indicatorului strict la 45 de grade. În raft, picioarele posterioare sunt ușor în spate. Orice altă poziție a labelor, cu excepția celor strict paralele, este considerată un defect pentru rasă. Labele sunt puternice, cu degetele lungi adunate într-o minge. A degetele a cincea sunt de asemenea recunoscute ca un viciu. Ghearele și tampoanele sunt negre.

Coada este lungă, ajungând până la coapse sau puțin mai lungă, forma este saberă. Coada este coborâtă în poziția naturală sau se află între picioarele posterioare.

Culoarea lânii

Se definește tipul de lână din rasa europeană standarde. Smooth mat de oval de lungime medie trebuie să se potrivească perfect cu corpul și să fie greu de atins. Pardoselile sub formă de pâslă sunt, de asemenea, dense și pot diferi în funcție de culoare. Lana este puțin mai lungă pe greaban, dar pe cap, pe partea din spate a urechilor și pe labe, este mult mai scurtă. În zona pantalonilor, blănurile sunt, de asemenea, mai lungi.

Trebuie adăugat că reprezentanții cu parul lung din Shepherdul Europei de Est nu sunt standardi, ci se referă la speciile moderne. Conform standardelor din 1920, rasa clasică are o lână semi-lungă.

Câteva sunt admisibile colorate:

 • Culoare neagrăCuloarea neagră pe fondul unui contrast clar cu culoarea principală, paleta de la palid la gri deschis.
 • Aproape culoarea neagră.
 • Zonele individuale sunt colorate gri și roșii, totuși această culoare nu este binevenită, deși nu este o abatere de la standard.

Istoria rasei

Istoria rasei provine din cynologia sovietică, începând cu anii 1930, obiectivul fiind acela de a retrage câinele de gardă pentru a menține ordinea sau a îndeplini funcții de securitate în închisori. Baza a fost piscina genetică a păstorilor germani, totuși, crescătorii sovietici nu numai că aveau un câine cu calități îmbunătățite. Sarcina numărul unu a fost de a apăra literalmente onoarea țării, introducând câinele ideal.

Ca urmare, reprezentanți ai oțelului est-european mai mare rudele lor și munca imensă efectuată pentru a selecta și a amesteca cel mai bun sânge a dus la o creștere a universalității câinilor de oi.

Este demn de remarcat caracterul interesant al ciobanilor est-europeni - în prezența tăriei și a vitezei de reacție, a agresiunii cu pregătire adecvată, ei pot totuși cu ușurință să învețe să fie ghizii sensibili și grijulii. Asta adaugă doar numărul de fani ai acestei rase.

Sheepdogs în războiul ruso-japonez din perioada 1904-1905. au servit ca agenți de livrare sănătate consumabile medicale și comunicații.

Conținutul de câini

Păstorul european est-european este nemaipomenit, poate locui într-un apartament sau într-o casă privată cu un teren mare. Este adevărat, din cauza dimensiunii mari a câinelui în casă este încă preferabil. Are nevoie de o vivieră spațioasă cu o canisa caldă pentru animalul de companie, se recomandă să lăsați câinele în casă în înghețuri severe. Separat faptul că pentru a decide cu privire la locul de reședință de câine ar trebui să fie imediat, în cazul în care catelul a fost crescut în casă, și apoi sa mutat în incintă, va urla.

Este deosebit de important să arătăm prietenie câini, sunt confortabili într-o familie mare și cu o persoană singură, ascultă bine adolescenților, este important doar să construiești o relație cu animalul.

Câinele arată activitatea fizică, astfel că mersul pe jos nu salvează nici măcar o locuință într-o casă cu un teritoriu adiacent. Mersul pe jos ar trebui să fie cel puțin o dată pe zi, adăugând încărcături și lucrul la echipă.

Mai multe de bază recomandări pentru îngrijirea unui cățel de câine ciobănesc din Europa de Est:

 • Puppy of the ShepdogLocul ar trebui să fie departe de baterii, curenți. Un covor pe podea este suficient de bun pentru a fi curățat bine.
 • Puppy nu trebuie să fie deranjat în locul său, pentru el este un teritoriu important.
 • Copilul poate scâncet noaptea, trebuie să ai răbdare.
 • Organizați o ședere sigură a copilului, trebuie să curățați produsele chimice de uz casnic, firele electrice și alte articole potențial periculoase.
 • Planul de hrănire: în 2 luni - de cel puțin cinci ori pe zi, 3 luni - de patru ori pe zi, la 5 luni - de numai trei ori de la 7 - doar de două ori pe zi.
 • Trebuie să fim pregătiți pentru faptul că, pentru prima dată, cățelul va fi capabil să facă față nevoii de sex, este necesar să-l obișnuiți gradual cu padocul.
 • Dacă catelul nu mai are încă trei luni, este mai bine face pe brațe, sprijinind ușor o mână sub piept, iar al doilea - sub picioarele din spate.
 • Aproximativ de la vârsta de un an și jumătate până la două luni, catelul trebuie să înceapă să altoce competențe simple.

Sursă de alimentare

Dieta pentru ciobanescul est-european este importantă fundație sănătatea fizică și serviciul activ. Baza nutriției adecvate ar trebui să fie proteină, astfel încât și alimentele bune pentru câini ar trebui să fie alternate cu cerealele, legumele și verdele, produsele lactate. Este un mare pește crud mare și carne gătită, în special pentru pui și câini tineri. Peștele râului nu poate fi dat, de aici pot apărea paraziți. Laptele este contraindicat pentru câinii adulți, dar puii pot fi administrați în cantități mici. Dar chefirul, laptele de copt fermentat și alte produse din lapte acru sunt utile.

sănătate

Durata medie a ciobanilor acestei rase este de 13-16 ani.

Bolile tipice, conform directoarelor cinologice sovietice, sunt următoarele boli:

 • Stomacul Zavorot - o patologie tipică de serviciu și câini doar activi cu o sternă largă. În timpul eforturilor fizice mari, bucla intestinală sau stomacul se suprapune, datorită elasticității crescute a ligamentelor. Primele simptome se manifestă prin balonare și conduc la o dezvoltare rapidă a bolii, ceea ce duce adesea la moartea câinelui.
 • Artrita - datorită regenerării slabe a țesutului osos, care este o boală comună, a primit acest nume colectiv.

Dar lista bolilor contemporan Ciobanescul est-european este mai amplu:

 • rahitismul;
 • displazie;
 • traumatisme ale tendoanelor, mușchilor și ligamentelor de pe labe;
 • enterită.

îngrijire

Împărțim câiniiÎngrijirea ciocanului este clasic și constă în pieptenirea pieptenei de lână, pieptănarea substratului în timpul moliilor. comb-out produce un efect de masaj, care afectează starea generală a câinelui, așa că specialiștii insistă asupra regularității acestei proceduri. Să se spele câinele trebuie să fie de 2 până la 5 ori pe an, adesea doar dacă este necesar. Ghearele sunt tăiate în timp ce cresc aproximativ la fiecare 3 săptămâni. Este important să examinați zilnic urechile, ochii și dinții și să le curățați pentru a preveni bolile.

Periodic, este necesar să se trateze stratul de câine cu preparate de purici, în special în perioada mai-iunie. Nu uitați de preparatele vermifuge. În cazul simptomelor grave sau al deteriorării acute a sănătății, trebuie să contactați întotdeauna un medic veterinar.

îmblânzire

Înainte de a descrie trăsăturile pregătirii păstorului, merită să spunem ceva despre caracterul ei. Păstorul european est-european este credincios și un câine curajos cu o minte excepțională. Prin urmare, câinii sunt bine pregătiți. Dacă proprietarul nu poate aloca timp pentru ridicarea unui animal de companie, este mai bine să îl dați unui antrenor profesionist în grădiniță. În alte cazuri, este mult mai bine să educați și să instruiți câinele în mod independent.

Formarea câinelui de ciobanesc din Europa de EstÎn cadrul antrenamentului nu există dificultăți speciale, puteți viziona videoclipurile relevante din creșe și puteți desfășura cursuri regulate. Este important nu numai să înveți ciobanul la echipele principale, ci și să o ridici, astfel încât să nu strică mobila, să nu sară pe stăpân sau să nu murdărească pantofii.

Recomandări pentru selectarea căței

Înainte de a cumpăra un cățel de câine ciobănesc est-european, merită să stabiliți în mod clar ce este un câine. Există trei posibile opțiuni:

 1. ciobanAcasă preferat, cu această opțiune pedigree nu este deloc important. Prin urmare, cerințele pentru rasă sunt reduse semnificativ, discrepanța cu standardele de culoare sau faptul că animalul de companie aparține unei așternuturi neprogramate, nu va face rău să luați catelul care vă place. Desigur, nu puteți cumpăra un prieten pentru bani, dar faptul că un cățeluș nu are pedigree va reduce în mod semnificativ costul acestuia.
 2. străjer și gardianul. Funcția principală a catelului, achiziționată în acest scop, este protecția, prin urmare, este necesar să se acorde o atenție deosebită părinților săi, la urma urmei, pentru un copil dulce pufos este dificil să se determine calitățile sale. Ei bine, dacă au trecut examenele corespunzătoare sau au îndeplinit funcții oficiale în creșterea câinilor.
 3. Producator. În cazul în care catelul este cumpărat pentru o reproducere ulterioară a rasei, atunci este necesar să se studieze pedigree-ul. Există momente în care merită să așteptați puii unui anumit producător. Dar prețul acestor animale de companie va fi mult mai mare.

Costul căței

Prețul unui catelus al unui Ciobănesc din Europa de Est cu un pedigree începe de la 15000 r. Mai ieftin de 2-3 ori puteți cumpăra fără pedigree.

Sfaturi pentru alegere

Atunci când alegeți un catelus, trebuie să fiți atenți la comportamentul său. Dacă copilul este activ, alergă foarte mult, dornic să se joace cu alții și să-i bombe, atunci cel mai probabil, un câine curajos și inteligent va crește din el. Dar un cățeluș aparent, timid sau pasiv nu ar trebui să fie luat, indiferent de costul său și altele extern caracteristici.

Este mai bine să alegeți un cățeluș nu pe piață în care este puțin probabil să se furnizeze un pedigree, ci în pepinierele cu o bună reputație, specializate în cultivarea și instruirea câinilor. În plus, în grădiniță puteți rezerva cățelușele unui anumit producător.

diferențele Câine ciobănesc est-european din germană:

 • primele au un fizic mai mare;
 • Rasa germană sa arătat ca un păstor sau un păstor, dar un frumos prieten din Europa de Est și un tovarăș sensibil;
 • Păstorul european est-european este capabil să ia decizii bazate pe situație datorită intelectului dezvoltat, dar germanul este bun la expresiile învățate;
 • Ciobanescul est-european este dedicat unei persoane în mod imens, sunt gata să meargă sub gloanțe dacă există o persoană care are nevoie de ajutorul lor;
 • există, de asemenea, diferențe clare în caracteristicile descrierii rasei la "germani" și la Ciobănescul Estic European.

Un animal de casă crescut cu dragoste va deveni un prieten minunat și un adevărat protector.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Începutul celor mai puternici câini din lumeÎnceputul celor mai puternici câini din lume
Clicuri pentru câini de băieți de rasă de păstori germaniClicuri pentru câini de băieți de rasă de păstori germani
Câine ciobănesc germanCâine ciobănesc german
Basenji este o rasă de câini care nu latrăBasenji este o rasă de câini care nu latră
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Păstarul german de câine ciobănesc - câine de blanăPăstarul german de câine ciobănesc - câine de blană
Sicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținereSicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținere
Rase principale și descrierea câinilor de gardăRase principale și descrierea câinilor de gardă
Cele mai populare rase de câini pentru anul 2017Cele mai populare rase de câini pentru anul 2017
Cel mai mare câine din lume, îngerul păzitor pentru omCel mai mare câine din lume, îngerul păzitor pentru om
» » Caracteristicile câinului ciobanesc din Estul Europei, alegerea căței
© 2021 amigdas.com