amigdas.com

Lămpi impermeabile pentru băi

Protecție împotriva umezeliiUn rol semnificativ în amenajarea băii este iluminarea. Lumina zilei în acest colț al apartamentului nu se încadrează, deci trebuie să compenseze pentru lipsa de iluminat diferit (perete sau tavan). Care sunt principalele criterii pentru alegerea corpurilor de iluminat în baie?

  • Luminozitatea fluxului de lumină, suficientă pentru efectuarea procedurilor cosmetice obligatorii.
  • Posibilitatea de reglare a radiației luminoase.
  • Rezistența corpului de iluminat la umezeală și prezența protecției împotriva scurtcircuitului în cabluri.

Ultimul punct este probabil cel mai important. Baia este locul cel mai umed în orice casă, iar aparatele electrice, după cum știți, nu le plac umiditatea ridicată. Prin urmare, în scopul de a prelungi durata lor de viață, și în același timp pentru tine si cei dragi proteja, alegerea lămpii în baie (nu contează, punctul de el, de perete, tavan sau lampa de perete) să fie ghidate de nivelul de rezistență la apă, și numai apoi pe aspectul și luminozitatea.

Lampi impermeabile - ce este?

Toate aparatele electrice diferă în clasa de securitate, și de iluminat - nu este o excepție. Fiecare dintre ele are propriul nivel de protecție, care determină domeniul de aplicare al acesteia. Deci, există corpuri de iluminat impermeabile, care pot fi instalate într-un metru dintr-un rezervor deschis. Există modele rezistente la praf destinate utilizării în locuri în care corpul de iluminat poate intra în contact cu apa. Pentru camerele cu un nivel ridicat de umiditate (piscine, dușuri, spălătorii, beciuri etc.), s-au dezvoltat lămpi rezistente la apă.

Aceste dispozitive sunt caracterizate de cea mai închisă carcasă, împiedicând umezeala să ajungă la părțile electrice. Designul acestor lămpi poate fi diferit - există pereți și plafoane, modele încorporate și chiar și sunete. Dar toate au nevoie de un transformator special pentru a lucra (de regulă, vine cu dispozitivul). Și, indiferent de soi, corpurile de iluminat rezistent la apă pentru baie au o durată lungă de viață și un nivel sporit de siguranță.

Proiectarea locuințelor ajută nu doar la protejarea altor persoane de șocuri electrice accidentale. Protejează și dispozitivul însuși - interioarele sale sunt mai puțin expuse la coroziune și alte efecte nocive asupra efectelor apei și vaporilor de apă. Acest lucru este important în special dacă alegeți un dispozitiv montat pe perete - acesta este cel mai expus la condens. Cu toate acestea, modelele de plafon punct situate deasupra cabinei de duș sau cabinei de duș necesită, de asemenea, o bună protecție împotriva umezelii.

Puțin despre nivelurile de rezistență la apă

Cum de a alege o lampăDeterminați dispozitivul de iluminare impermeabil în magazin este suficient de ușor - pentru marcare. Fiecare produs din această clasă pe ambalaj trebuie să aibă un grad de rezistență la apă sau un indice IP. Această abreviere înseamnă Inger Protection Rating și arată că lampa aleasă de dvs. îndeplinește pe deplin cerințele internaționale de securitate și GOST-urile rusești. Cu cât este mai mare valoarea acestui indice, cu atât este mai mare clasa de protecție a dispozitivului. În plus, prima cifră din indexul IP indică gradul de protecție al corpului de iluminat de umiditate, iar al doilea - din praf.

De exemplu, dacă IP este 64, lumina de plafon pe care o alegeți este perfectă pentru o baie, deoarece locuința sa oferă protecție împotriva sprayurilor puternice. Un corp de iluminat cu IP 54 poate tolera pătrunderea prafului în incintă și stropirile care zboară către suprafața plafonului, acest lucru nu va afecta în nici un fel performanța acestuia. Cu toate acestea, lovirea directă a unui jet de apă poate provoca un scurtcircuit în el. Instrumentele cu un IP de 68 pot funcționa chiar și atunci când sunt complet scufundate în apă. Pentru baie, această opțiune poate fi superfluă, cel mai adesea lămpile din această clasă sunt construite și sunt folosite pentru fântâni sau piscine.

În cazul utilizării la domiciliu, vor exista suficiente corpuri de iluminat cu un IP de 60. Luminatoarele cu o clasă mai mică de securitate în baie nu vor dura mult timp.

Cum de a alege un dispozitiv de baie

Tipuri de cadre în baieOrganizarea iluminatului în baie necesită o abordare integrată. Pe de o parte, această cameră are nevoie de o lumină puternică pentru a face convenabilă utilizarea oglinzii. Pe de altă parte, lumina trebuie să fie moale, nu taie ochii. Principalul moment în baie, de obicei, petrecem dimineața devreme sau noaptea, iar lumina în aceste vremuri nu ar trebui să fie enervantă.

Pentru a rezolva această dilemă, este mai bine să folosiți mai multe surse de iluminare. Deci, lumina principală poate oferi un singur plafon de lumină sau mai multe puncte încorporate în ochi. În același timp, puterea lor totală nu trebuie să fie mai mică de 30 W, astfel încât lumina să fie suficient de luminoasă. În baie, decorată în culori închise, puteți ridica mai multe dispozitive de putere - finisajul întunecat va absorbi lumina. Pentru a asigura liniștea iluminării, alegeți modele cu plafoane maturate. Deși, din nou, în cazul în care decorarea interioară este întunecată, plafonul sau lămpile de perete cu nuanțe transparente sunt permise.

Lângă oglindă este mai bine faceți o evidențiere separată. Lampă de perete adecvată, mai multe puncte încorporate sau banda LED-uri de-a lungul conturului cadrului. Utilizați o sursă suplimentară de lumină de plafon aici, nu are sens - versiunea de perete va fi mult mai convenabilă.

În ceea ce privește brandurile, cele mai reușite modele de corpuri de iluminat rezistent la apă pot fi găsite de la producătorii Lussole, Svetresurs, EGLO și Odeon Light. Aceste companii oferă colecții întregi de dispozitive de iluminat impermeabile, variate în proiectare și concepute pentru diverse surse de lumină. Acestea pot fi găsite atât în ​​varianta încorporată, cât și în tavanul suspendat sau modelele de perete proiectate pentru lămpile standard cu incandescență, cu consumabile energetice și cu lămpi cu LED.

Constructii de lămpi impermeabile

Cum sa alegi sursele de lumina pentru o toaletaLa proiectarea lămpilor impermeabile pentru baie se împart în două categorii:

  • pentru instalarea în exterior - tavan sau proiectat pentru a fi fixat pe pereți;
  • pentru instalarea în interior - destinată instalării în pereți sau în tavan.

O opțiune clasică este modelul plafonului suspendat. Ele sunt folosite în acele cazuri în care tavanul în baie este o bază betonată, îmbogățită cu chit. În mod obișnuit, luminile de plafon sunt ascunse sub o plafoane plat, din sticlă transparentă sau mată. Acest lucru vă permite să economisiți spațiu în baie și să asigurați o distribuție uniformă a luminii. Cu toate acestea, plafonul poate fi sub forma unei mingi, dar aceasta este mai degrabă o versiune montată pe perete. Aceste corpuri de fixare sunt fixate pe bază cu dibluri sau șuruburi, ceea ce face posibil să nu se acorde atenție greutății și dimensiunilor corpului de iluminat. Principalul lucru este că ar trebui să se potrivească cu designul și să asigure suficientă luminozitate a iluminatului.

Pentru băi, realizate într-un design modern, utilizați spoturi încastrate ("ochi" sau "tablete"). Cu ajutorul lor este ușor de zonat iluminatul, în plus, ele îndeplinesc toate cerințele actuale de siguranță la incendiu și au un nivel suficient de securitate. Corpurile de iluminat încastrate pentru băi sunt recomandate să fie utilizate direct deasupra băii, deoarece în această parte a încăperii se acumulează cel mai umed aer. Lămpile hidrofugă din această categorie sunt produse într-o gamă largă de modele, de la clasic la modern, ceea ce vă permite să le montați cu ușurință în interiorul băii.

Lampă în baiePentru a organiza iluminarea în anumite colțuri ale băii, de exemplu, o oglindă, puteți folosi lampă de perete suplimentară sau sconce. Alegerea unui model cu un apartament, cât mai aproape de balon posibil, vă va asigura un nivel suficient de iluminare pentru a efectua proceduri cosmetice și pentru a economisi spațiul din baie. O reușită deosebită va fi o variantă a peretelui cu posibilitatea reglării fluxului de lumină sau a posibilității de rotire a plafonului în direcția dorită.

Cu toate acestea, alegerea unei lămpi de perete pentru baie, vă rugăm să rețineți că acest model este unul dintre cele mai vulnerabile. Cartierul vaporilor de apă suferă destul de ușor. Dar aici, condensul, care se acumulează pe pereții toaletei, în timpul spălării, poate deteriora acest dispozitiv. Înainte de a cumpăra o lampă de perete sau o lampă de perete, asigurați-vă că designul acesteia asigură etanșarea nu numai a lămpii și a bazei, ci și baza cu care dispozitivul va fi atașat la perete.

După cum puteți vedea, pentru a ilumina baia nu orice lampă se va potrivi. Dar, dacă petreceți ceva efort cu privire la selectarea de iluminat hidroizolante, va fi capabil nu doar pentru a asigura o baie confortabilă și luminoasă, dar, de asemenea, pentru a face în condiții de siguranță pentru gospodărie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Luminări pentru băi: un candelabru sau o burete - ce să alegi?Luminări pentru băi: un candelabru sau o burete - ce să alegi?
Cum de a alege o lampă pentru un garaj?Cum de a alege o lampă pentru un garaj?
Cum de a alege o lampă de plafon?Cum de a alege o lampă de plafon?
Iluminatul în bucătărie: sfaturi și trucuri, fotografieIluminatul în bucătărie: sfaturi și trucuri, fotografie
Placi de iluminat pentru uz industrialPlaci de iluminat pentru uz industrial
Iluminarea în baie: fotografii și recomandări generaleIluminarea în baie: fotografii și recomandări generale
Tavane întinse în baie, plusuri și minusuri ale tehnologieiTavane întinse în baie, plusuri și minusuri ale tehnologiei
Candelabru LED pentru acasă, fotografie, alegere și instalareCandelabru LED pentru acasă, fotografie, alegere și instalare
Alegerea corpurilor de baie cu exemple de fotografieAlegerea corpurilor de baie cu exemple de fotografie
Iluminarea într-o saună sau o saună cu mâna ta: cablarea și selecția lămpilorIluminarea într-o saună sau o saună cu mâna ta: cablarea și selecția lămpilor
» » Lămpi impermeabile pentru băi
© 2021 amigdas.com