amigdas.com

Tipuri și criterii pentru selectarea spatulelor pentru tencuirea pereților

Unelte pentru chituriPractic, nici o reparație în casă sau apartament nu se poate face fără un instrument mic, dar indispensabil - spatulă

. Cu ajutorul diferitelor soluții, pereții shpaklyuyut și nivelul suprafeței.

Pentru a finaliza lucrările de finisare într-un mod calitativ, este necesar să alegeți instrumentul potrivit de bună calitate.

specie

Uneltele pentru suprafețele de chituire diferă în forme și dimensiuni tipice, care sunt necesare pentru realizarea unor lucrări specifice.

Paint Pulverizator

Spatula vopsea fațadăForma trapezoidală are o placă de oțel cu grosimea de 0,5-1 mm, care are o rigiditate suficientă și se îndoaie bine. Instrumentul are un mâner din plastic și o lățime minimă a lamei de 2 cm. Este destinat următoarelor lucrări:

 • marcarea articulațiilor între plăcile gipsokartonnymi;
 • suprafețe de tencuit și structuri complexe;
 • etanșarea oricăror fisuri și fisuri;
 • nivelarea suprafețelor după aplicarea chitului.

În magazinele de construcții sunt vândute produse de vopsea de uz casnic de unică folosință cu o suprafață de lucru de 0,5 mm. Se îndoaie cu ușurință, astfel încât o suprafață netedă cu ajutorul ei este problematică. Prin urmare, profesioniștii aleg o spatulă de oțel de înaltă calitate cu o lamă mai groasă.

Unelte pentru lucrări de fațadă

Spatule speciale sunt utilizate pentru tencuirea și nivelarea suprafețelor care au o suprafață mare. Ele sunt realizate din oțel puternic și au o placă trapezoidală largă de lucru cu o lățime de 30 până la 60 cm. Cu ajutorul unei lame rigide, puternice și largi, soluția este aplicată imediat pe o suprafață mare a suprafeței. Pentru confort, mânerul este realizat din cauciuc plastic din două componente.

În timpul lucrărilor de finisare, spatulele de fațadă și pictura sunt utilizate împreună. Aparatele de fațadă sunt convenabile pentru a aplica soluția, și vopsiți-o pe perete sau pe tavan.

Spatulă-racleta

Spatulă-racletaPentru a îndepărta chiturile în exces, se utilizează o unealtă specială sub formă de răzuitoare. Acesta diferă de un metal deosebit de puternic, cu o lamă rigidă, groasă, a cărei lățime poate fi de la cinci la șapte centimetri.

Unelte pentru colțuri de chituire

Spatule pentru colțuriPentru a obține un unghi interior neted între articulațiile pereților și între perete și podea, coloane de colț. Instrumentul are două suprafețe în unghi drept unul față de celălalt. Este destul de greu să le folosiți, de aceea sunt utilizate în cea mai mare parte de către constructori profesioniști.

În plus față de cele de mai sus, există tipuri de spatule care sunt proiectate pentru anumite locuri de muncă:

 1. Produsele figurate sunt folosite pentru a aplica tapet decorativ și tapet lichid. Cu ajutorul lor dați zidurilor o anumită textură. Sunt produse unelte de plastic.
 2. Spatulele de cauciuc au o suprafață de lucru de 40 până la 80 cm și sunt utilizate pentru tencuirea suprafețelor mici și pentru îmbinarea plăcilor de plăci. Produsele cu bază din cauciuc sunt ușor de aplicat etanșant.
 3. Spatulele dințate sunt utilizate pentru aplicarea adezivului de construcție. Dinții de pe sculă pot avea o lățime și o formă diferită. Pentru a aplica lipici lichid, ar trebui să alegeți un produs cu dinți triunghiari mici. Produsele cu dinți mari sunt cele mai potrivite pentru lucrul cu adeziv de ghips. Spătarul cu dinți este recomandat să funcționeze numai pe suprafețe plane.

Criterii de selecție

Magazine de construcții o mare selecție de spatule, printre care este necesar să alegeți pentru dvs. un instrument convenabil și de înaltă calitate. Pentru aceasta este necesar să se asculte recomandările profesioniștilor:

 1. Pentru a începe lucrul, cele mai bune produse sunt cele cu o lamă de fier sau oțel. Pentru a vă asigura că foaia de lucru nu rutează, suprafața sa trebuie acoperită cu o pulverizare specială. După lucru, lama trebuie șters și uscată. Depozitați acest produs într-un loc uscat.
 2. Pentru lucrările de finisare este selectată o lamă din oțel inoxidabil. Dacă este făcut dintr-un alt material, pot exista urme pe pereți.
 3. Instrumente de vopsit și de fațadă trebuie să aibă o bandă elastică. Nu ar trebui să fie prea rigidă și, în același timp, nu ar trebui să se aplece de la cea mai mică influență asupra ei. O lamă tare este incomodă pentru a aplica o soluție, iar dintr-o cârpă moale amestecul va cădea pur și simplu.
 4. În magazinele de construcții puteți vedea produse în formă de picături, trapezoidale și triunghiulare. Cele mai fiabile și convenabile pentru a utiliza lame sub forma unui trapez.
 5. La vânzare puteți vedea spatule de diferite dimensiuni. Ele pot fi scurte și lungi. Experții recomandă alegerea lamelor de dimensiuni medii, care sunt cele mai convenabile pentru a lucra cu.
 6. Pentru a aplica chit Pe pereți se folosește o cârpă neprotejată. Lama cu ascuțire este destinată aplicării adezivului pe placă.
 7. Spatulul trebuie examinat cu atenție. Nu trebuie tăiat, iar lama trebuie să fie perfect uniformă.

După ce ați ales un instrument potrivit pentru muncă, acesta trebuie ținut în mâini. Dacă vă păstrați inconfortabil, atunci ar trebui să refuzați să cumpărați.

Selectarea mărimii instrumentului

În timpul lucrărilor de construcție, este indispensabilă o singură spatulă. În diferite etape, aveți nevoie de instrumente care diferă în funcție de dimensiune și formă.

Uneltele largi cu o placă groasă sunt necesare pentru a începe lucrul. Cu ajutorul lor pe suprafete elimina neregulile, închide crăpături, crăpăturile și rănile profunde. O lățime mare a lamelor de până la șaizeci de centimetri este aplicată cu un strat gros de soluție și distribuită pe suprafață.

Produsele cu o lățime de placă de până la douăzeci și cinci de centimetri dau suprafețelor finețe și îndepărtează gropile. Ele sunt folosite dupa ce peretii sunt egalizati. După utilizarea instrumentelor de dimensiuni medii, proeminențele pot rămâne, deci este necesară o măcinare.

Spatule cu lame înguste Acestea sunt concepute pentru a sigila mici defecte pe pereți. Cu ajutorul lor, amestecul este aplicat în locuri greu accesibile, unde este incomod să lucrați cu o sculă largă. De asemenea, lamele înguste sunt folosite ca scule auxiliare, care îndepărtează soluțiile excesive de la o placă largă.

Aplicare corectă

Specii de spatule.Indiferent dacă tapetul, vopseaua sau tencuielile decorative vor fi aplicate pereților, prima etapă a suprafeței trebuie să fie uniformizată și toate crăpăturile trebuie îndepărtate. După aceasta, pereții sunt stucați și degresați.

Următoarea etapă este pregătirea suprafețelor. Când pereții se usucă, puteți aplica umplutura de pornire. În timpul acestor operațiuni, este necesar să folosiți spatulul corect. Soluția de grund este preparată dintr-un amestec uscat și apă. Ar trebui să fie o consistență uniformă, pentru care se recomandă utilizarea unui mixer de construcție. Soluția pregătită din container este recrutată de o mică spatulă și superioară pe una largă. Amestecul se aplică pe suprafață la un unghi de 45 de grade. De îndată ce soluția excesivă a sculei mari începe să se usuce, acestea sunt îndepărtate cu o lamă îngustă. În caz contrar, pe ziduri vor exista zgârieturi.

După ce chitul a fost uscat, suprafețele sunt din nou măcinate și acoperite cu vopsea, tapet sau tencuială. Dacă se aplică tencuiala decorativă, se folosesc instrumente pentru a obține efectul dorit.

Recomandări ale specialiștilor

 1. Pentru suprafețele cu o suprafață mare este mai bine să folosiți unelte de dimensiuni mari, altfel amestecul se va usca în timpul lucrului.
 2. Pentru tencuiala peretilor se recomanda cumpararea amestecuri uscate, deoarece acestea sunt mai bune decât în ​​mod normal.
 3. Înainte de a aplica chitul, toate fisuri și fisuri. Această procedură va ajuta la evitarea distrugerii pereților.
 4. Toate suprafețele trebuie să fie curățate de praf, vopsea veche, tapet. Numai după aceea este posibilă aplicarea tencuielii.
 5. Pentru a accelera procesul de finisare, se recomandă să lucrați cu două spatule.
 6. Pentru chituri, ar trebui să alegeți doar amestecuri de calitate, care sunt crescute strict conform instrucțiunilor.
 7. Toate lucrările trebuie efectuate într-un aparat respirator.
 8. După utilizare, sculele trebuie curățate de resturile soluției, spălate și șterse.

Rezultatul final al reparării depinde de calitatea muncii și de instrumentul potrivit. Prin urmare, ar trebui să se acorde o atenție deosebită selecției de spatule pentru căptușirea pereților, care trebuie să aibă dimensiunile, forma și calitatea și confortabile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pătrunde: descriere, aplicare, sfaturi privind alegereaPătrunde: descriere, aplicare, sfaturi privind alegerea
Putting pereți cu mâinile tale sub tapet: etapele de lucru, lecție videoPutting pereți cu mâinile tale sub tapet: etapele de lucru, lecție video
Unelte pentru tencuiala decorativă: spatula venețianăUnelte pentru tencuiala decorativă: spatula venețiană
Lucrările de tencuială decorativă pentru decorarea interioară a perețilorLucrările de tencuială decorativă pentru decorarea interioară a pereților
Cum să tencuiți tencuiala cu tencuială: efectuați reparațiile corecteCum să tencuiți tencuiala cu tencuială: efectuați reparațiile corecte
Chit de finisare (chit) de pereti cu maini propriiChit de finisare (chit) de pereti cu maini proprii
Caracteristicile tencuirii tavanului cu propriile mâiniCaracteristicile tencuirii tavanului cu propriile mâini
Alinierea pereților în apartament cu propriile mâiniAlinierea pereților în apartament cu propriile mâini
Cum de a face ziduri shpaklevku pentru tapet de mâini propriiCum de a face ziduri shpaklevku pentru tapet de mâini proprii
Aplicarea ipsosului cu o mașină de tencuitAplicarea ipsosului cu o mașină de tencuit
» » Tipuri și criterii pentru selectarea spatulelor pentru tencuirea pereților
© 2021 amigdas.com