amigdas.com

Cultivator de mâna pentru lucrare

Cultivator de mânăFiecare horticultor experimentat știe foarte bine că furnizarea unei îngrijiri corespunzătoare pentru plantare va determina randamentul legumelor și fructelor cultivate. O astfel de întreținere adecvată implică pregătirea calitativă a pământului și urmărirea ulterioară a acestuia cu furie, care poate fi efectuată atât manual, cât și cu ajutorul mai multor cultivatori. Manualele de astăzi sunt foarte populare pentru casele de vară, despre care vă vom spune în acest articol.

Agricultori necostisitori și ușor de folosit

Pe piața internă, astfel de dispozitive de grădinărit au apărut relativ recent și datorită simplității lor de construcție și ușurinței de utilizare au câștigat popularitate în rândul grădinarilor și grădinarilor. Acestea sunt dispozitive speciale, destinate procesării manuale a pământului. Prezența unei spărturi speciale și a unor dinți ascuțiți ascuțite de o astfel de unealtă face mult mai ușor de procesat terenul, ceea ce afectează pozitiv randamentul legumelor și fructelor.

La vânzare astăzi puteți găsi cultivatori de două tipuri:

 • · Rippers.
 • · Persoanele în vârstă.

Cultivatoare de recolte in randuri Ele sunt un mâner metalic lung cu dinți curbuiți și ascuțiți la capăt. Astfel, dinții ascuțiți penetrează ușor pământul dens și, datorită rotirii mânerului, slăbesc pământul, asigurându-i saturația de oxigen de înaltă calitate.

Cultivatori necostisitori pentru reședința de varăCultivatorii de stele au o construcție mai complexă, dar în același timp sunt versatile în utilizare, ceea ce extinde semnificativ posibilitățile de utilizare a acestora în grădină. Astfel de adaptări constau dintr-un arbore metalic pe care sunt îmbrăcate numeroase discuri sub formă de asteriscuri. Principiul instrumentului este extrem de simplu. Discurile-roți se prăbușesc în sol, după care arborele este manevrat manual, pământul se desprinde și, în același timp, buruienile sunt îndepărtate.

Cu ajutorul cultivatorilor de stele și al ciupercilor este posibil să se prelucreze cartofi, sfeclă roșie, sfecla, ceapă, diverse legume și fructe și să se lucreze, de asemenea, pe paturi de flori și peluze. Sunt ușor de folosit, astfel încât fiecare grădinar-grădinar se va ocupa de munca din grădină cu ajutorul unor astfel de unelte.

Domeniul de aplicare

Aceste unelte de grădină pot fi folosite atât pentru pregătirea pregătirii solului, cât și pentru îngrijirea ulterioară a paturilor. Cu un cultivator, poți săpați solul, prăjiți paturile, slăbiți solul între rândurile de plante, subțiriți plantarea, înlăturați buruienile și așa mai departe.

Cultivatorul de mână nu este la fel de puternic ca omologii săi motorizați. Cu toate acestea, acest lucru nu poate fi atribuit deficiențelor acestor dispozitive. Cu ajutorul lor, fiecare vrajitor, inclusiv grădinarii vârstnici, se va descurca, datorită vârstei lor, este dificil de a lucra cu cultivatori mecanici mari și cultivatori. Astfel de dispozitive, datorită designului lor universal, se disting prin performanțe excelente și pot fi utilizate pentru prelucrarea terenurilor în zone greu accesibile ale grădinii.

Designul special permite nu numai slăbirea terenului, ci și introducerea îngrășămintelor, asigurând sigilarea lor corectă pe adâncimea cerută de grădinar.

Cum să alegi un cultivator pentru o reședință de vară

Tipuri de cultivatoare pentru cabaneMai întâi de toate, cultivatorul ar trebui să decidă dacă are nevoie de un ciocănel sau de un cultivator de stele. Fiecare dintre aceste dispozitive are avantaje proprii. De exemplu, modelele stea pot elimina cu ușurință buruienile și slăbesc perfect solul. Cu toate acestea, este dificil de utilizat pe soluri de argilă densă cu o crustă de suprafață pronunțată.

Cultivatorii-cioplite sunt variante universale ale celor mai simple adaptări de grădină care permit simplificarea în mod esențial a lucrărilor de terasament într-o grădină. Putem recomanda astfel de rippers tuturor grădinarilor și grădinarilor care caută un dispozitiv ieftin și ușor de utilizat, care permite efectuarea simultană a diverselor lucrări.

Când selectați ciocanele este necesar să se acorde atenție doar calității instrumentului, ceea ce va asigura durabilitatea acestuia. Astăzi, în vânzare, puteți găsi diverse variante ieftine chinezești, a căror calitate va fi la un nivel scăzut. De la achiziționarea unui astfel de instrument, vă sfătuiți să refuzați, deoarece de obicei nu poate rezista mai mult de 1-2 sezoane.

Soiuri de cultivatori de grădină

Există mai multe soiuri comune de cultivatori, care diferă în ceea ce privește designul și domeniul de utilizare. Să vorbim în detaliu despre un astfel de instrument de grădină și unelte mecanizate.

 • Rotary-stele. Aceasta este o versiune destul de simplă, care constă în trei sau patru discuri rotative. Discurile ascuțite înțepă în sol, ceea ce permite slăbirea solului, distrugerea buruienilor și sigilarea îngrășămintelor. Simplitatea designului asigură durabilitatea acestor cultivatori rotativi, în timp ce costul lor este la un nivel accesibil.
 • Cultivatoare de grădinăMini-cultivatoarele de mână au fost proiectate special pentru lucrări de grădină și sere mici. Cu ajutorul acestui instrument, puteți slăbi terenul lângă copaci sau arbuști, puteți face găuri pentru puieți și eliminați buruienile.
 • Benzină și modele electrice. La vânzare se pot găsi unelte echipate cu motoare pe benzină mici sau motoare electrice care permit simplificarea considerabilă a tratamentului paturilor. De asemenea, cultivatoarele mecanizate similare pot fi utilizate pentru aratul solurilor grele și distrugerea simultană a buruienilor.
 • Răpitor de tornadă. Acesta este un model clasic cu dinți în formă de spirală, care permit instrumentului să intre cu ușurință în sol. Întorcându-l în direcția acelor de ceasornic, puteți nu numai să îmbunătățiți compoziția solului, ci și să eliminați buruienile împreună cu rădăcinile.

Atașamente suplimentare

Versatilitatea unui astfel de instrument de grădină este asigurată de posibilitatea utilizării diferite duze-freze, care permit extinderea semnificativă a funcționalității cultivatoarelor de mână folosite. Va putem recomanda sa cumparati urmatoarele duze de lucru:

 • Latele permit simplificarea slăbirii pământului și a subțirilor.
 • Șoseaua slăbește și tăie solul.
 • Cartușul tăietor taie brazdele pentru însămânțarea ulterioară a culturilor. De asemenea, cu ajutorul unui agitator puteți planta cu ușurință plantarea.
 • Discul acului slăbește crusta de suprafață.
 • Cuțite de alimentare - duze speciale pentru injectarea de îngrășăminte la adâncimea dorită a solului.

Costul acestor atasamente de lucru nu este prea mare, iar utilizarea acestora sporește posibilitățile de utilizare a acestui instrument de grădină.

Facem un cultivator de mână de grădină cu mâinile noastre

Simplitatea construcției Acest instrument de grădină vă face ușor să vă faceți singur. Un cultivator de mână pentru o casă de vară, al cărui film îl puteți găsi cu ușurință pe Internet, poate fi făcut cu mâinile tale din materiale improvizate. Vă oferim trei versiuni simple ale cultivatorului de grădină.

Prima opțiune

Cultivator de mâini cu mâinile propriiPentru a realiza cel mai simplu cultivator manual, este posibilă o bicicletă veche și un ferăstrău manual inutil. Din scule veți avea nevoie de un bulgară, un burghiu cu burghie și o șurubelniță. Din bicicletă vom folosi cadrul și roata.

La cadru, cu ajutorul șuruburilor sau prin sudare, atașați capul cultivatorului, care se desfășoară din punctul de lucru al unui ferăstrău cu două mâini. Două mânere sunt atașate la ghidon, care sunt realizate din țevi din aluminiu sau din oțel. Între conducte trebuie atașat o piesă transversală, care va spori rezistența designului finalizat.

A doua opțiune

Cel mai simplu cultivator de motoare electrice manualul pentru dacha poate fi fabricat din mașini de tocat industriale. De asemenea, aveți nevoie de o mașină de sudură, jupoane de oțel, țevi, arcuri vechi și o piesă de ferăstrău inutil cu două mâini.

Două trepte sunt sudate la reductorul de la vechea mașină de tocat carnea industrială, apoi sunt fixate două tuburi cu îndoit, care vor fi folosite ca mânere.

La mânere, sudați un jumper de oțel, care va oferi forța necesară dispozitivului complet.

La colțuri sunt atașate osii, care pot fi făcute din roțile unei biciclete vechi.

Pe axe se utilizează caneluri, care pot fi realizate din arcuri de mașini vechi sau dinți cu două mâini. Arcurile la roți sunt sudate la un unghi de 120 de grade.

Tot ce trebuie să faceți este să conectați motorul la cutia de viteze, care va roti roțile terminate cu unelte de tăiat sudate.

A treia opțiune

Cultivator de mână pentru reședință de varăO mare popularitate printre grădinari se bucură Răpitor de tornadă, care slăbește simultan solul și îndepărtează buruienile. Fă-ți casa asta Tornado nu este dificilă. Ca pârghie, puteți utiliza o țeavă la care atașați șuruburile sau sudați mânerul. Lungimea țevii trebuie să fie de cel puțin jumătate de metru. Iar pârghiile, fixate pe țeavă, pătrund în lateral aproximativ 20-25 centimetri. Dinții spirali pot fi fabricați dintr-un arc de oțel. Diametrul lor nu trebuie să depășească 25 de centimetri. Astfel de dinți sunt atașați la țeavă prin sudare sau fixați cu șuruburi și nituri.

concluzie

Cultivatoare de mâna pentru prelucrarea solului în țară Acesta este un instrument simplu care oferă funcționalitate, versatilitate în utilizare și simplitate. La vânzare este posibilă ridicarea unor soiuri deja pregătite de astfel de cultivatori sau pentru a le face independent de uneltele improvizate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să planteze în mod corespunzător și de îngrijire pentru soiuri de castravete zozulyaCum să planteze în mod corespunzător și de îngrijire pentru soiuri de castravete zozulya
Cum de a alege un motoblock de încredere ieftin pentru o reședință de varăCum de a alege un motoblock de încredere ieftin pentru o reședință de vară
Cum să plantați cartofii cu un motor-blocCum să plantați cartofii cu un motor-bloc
Cum să plantezi roșiile într-o seră din policarbonatCum să plantezi roșiile într-o seră din policarbonat
Cum se face un cultivator manual de tornadă la domiciliuCum se face un cultivator manual de tornadă la domiciliu
Cum de a alege un cultivator ieftin de benzină pentru o reședință de varăCum de a alege un cultivator ieftin de benzină pentru o reședință de vară
Cum de a echilibra parcela în țară: nivelarea terenuluiCum de a echilibra parcela în țară: nivelarea terenului
MACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generalăMACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generală
Mașină de cultivat manuală de la un tundru și o bicicletăMașină de cultivat manuală de la un tundru și o bicicletă
Artizanale cultivate manual și modele achiziționateArtizanale cultivate manual și modele achiziționate
» » Cultivator de mâna pentru lucrare
© 2021 amigdas.com