amigdas.com

Bird Chomga sau mare toadstool: descriere, stil de viață

Chomga: descriereExistă multe păsări de apă din lume. Neobișnuit și uimitor poate fi numit chomgo. Această pasăre are și un alt nume - o toadstool mare.

De ce este așa numită, ce arată o pasăre, ce trăsături ale modului ei de viață vom vorbi în acest articol.

Descrierea aspectului

Bird chomga se referă la familia cu pene acvatice a Pogankovilor, care este considerată destul de rară. În mărime, este puțin mai mică decât rața adultă. Lungimea corpului este de 46-61 cm, iar cu o leagănie a aripilor ajunge la 85-90 cm. Are un gât subțire și un cioc alungit de culoare roșie dreaptă. Greutatea sa poate fi de la 700 g la 1,5 kg. Bărbații sunt întotdeauna puțin mai mari decât femelele și au și o greutate mai mică.

La păsări, întregul corp este adaptat la înot. Picioarele lor funcționează ca niște șuruburi și o astfel de caracteristică este numai pentru chomg. Degetele sunt prevăzute cu pliuri speciale ale pielii. Se pot întoarce la 90 de grade și pot deveni de-a lungul mișcării. Pasărea se pliază ușor sub apă, ca un submarin. Acesta fără probleme cade la o adâncime de 6-7 metri și poate înota 50-60 de metri în doar o jumătate de minut. Aceasta îi datorează picioarele unice.

Chomga unde locuiesteÎn timpul iernii, capul păsării este gri închis cu două pete luminoase pe partea occipitală. Pe spate sunt pene întunecate, cu o margine ușoară la capete. Pieptul și burta sunt albe. Odată cu debutul sezonului de împerechere în jurul gâtului apare gulerul de portocal murdar. Pe cap cresc ca niște pene de urechi întunecate.

Numele ei este un toadstool mare pe care a primit-o din cauza carnii fără gust. Are un miros ascuțit și neplăcut.

habitat

Această specie de păsări este larg răspândită, dar cea mai mare parte a cuibului Chomgi pe teritoriu:

 • Australia;
 • Africa;
 • Noua Zeelandă;
 • Europa;
 • Asia.

Ea conduce sedentar de viață doar în regiunile de sud. Pentru iarnă zboară în locuri mai calde. Practic, se mută în partea de sud a Europei și a Asiei. Tăietoare mari migrează spre zonele de sud cu un climat cald, dacă în localitățile lor de rezidență rezervoarele sunt acoperite cu gheață în timpul iernii.

Pentru a le cuibui alegeți iazuri cu apă în picioare sau cu un debit foarte lent. Vegetația densă de-a lungul rezervoarelor este o condiție prealabilă pentru cuibăritul rațelor-toadstools.

mod de viață

În pământ, chomga se simte extrem de incomod. Ea se mișcă greșit pentru că are picioare scurte. Apa este o altă problemă, în care pasărea se mișcă perfect, deoarece poate înota perfect și se arunca cu capul. Pătrundând sub apă, funcționează numai cu labe, depășind distanțe mari sub apă. Ratanul își împinge aripile spre trunchi, ceea ce îmbunătățește hidrodinamica. În caz de pericol, chomga scufundă imediat la adâncime.

Sezonul împerecherii de chomogiUn toadstool mare este extrem rareori zboară în viața de zi cu zi. Doar pentru iernare, aceste păsări depășesc distanțele lungi în timpul zborului. Aproape toată viața lui, această rață petrece în apă. Se vede sub apă sau în apă, foarte rar în zbor și aproape niciodată pe țărm. Ei pot ieși pe țărm, doar pentru a se menține cald sau curat. Pe aglomerările de teren sunt ciudate și greu de mutat, așa că se grăbesc înapoi în mediul familiar și confortabil.

Păsările de pradă sunt principalii dușmani ai râiei. Acestea includ:

 • cioara;
 • șaibă de mlaștină.

Aceste păsări distrug cuiburile Čomg, hrănindu-se cu ouăle. Atunci când puii apar, trebuie să fie atenți la peștii de pradă de dimensiuni mari.

A fost un moment în care chomul vânat de multe ori pentru pene. Acest lucru se datorează modului de decorare a blănurilor de la pene dintr-un toadstool mare. Această exterminare a condus la o reducere a numărului de specii. Acum, problema este rezolvată și pasărea nu este amenințată cu dispariția.

De ce mănâncă?

De la mormintele mari aproape tot timpul în apă, este pentru ei cel mai convenabil habitat. Acest lucru a afectat hrănirea păsărilor. În dieta micile și mijlocii pești predomină. Chomgi se hrănește, de asemenea, cu alți locuitori ai corpurilor de apă:

 • broaște;
 • insecte de apă;
 • crustacee;
 • vegetația acvatică.

Chomga - se simte minunat în apăRațe-toadstools obține mâncare, scufundând sub apă. Acolo pot sta până la 17 secunde. Cu toate acestea, au existat cazuri când mormintele mari, scufundându-se până la adâncime, s-au încurcat în plase de pescuit. Au fost găsite la o adâncime de 30 de metri. În timpul iernii, sunt forțați să se scufunde mai adânc pentru a obține mâncare. Se întâmplă că, cu hrana chomgi înghiți propriile lor pene. După ce mănâncă, îi beau cu oasele peștilor.

reproducere

La oameni mari murdari un ritual neobișnuit și uimitor de căsătorie. În această perioadă, au două fascicule de pene întunecate pe coapse, asemănătoare cu coarnele. În partea inferioară a capului se formează pene lungi sub formă de mușchi.

Pasarile prezinta pozitii diferite cu aripile care se desfasoara. Își întind gâtul, se așează unul în fața celuilalt, ciocnește un vârf de alge în ciocurile lor. Rațe-toadstools în sezonul de împerechere produce sunete foarte puternice, care sunt auzite de departe.

Informații interesante despre chmogahDupă alegerea partenerilor, păsările încep să aranjeze un cuib destul de neobișnuit. Este construită pe o grămadă mică de vegetație uscată sau pe o insulă de turbă plutitoare. Pentru construcție luați frunzele și tulpinile de stuf care plutesc pe suprafața apei. Cuibul arată ca o grămadă plutitoare pe apa de paraziți. În interiorul structurii există o adâncitură specială pentru așezarea ouălor.

Femela găsește 5-6 ouă albe. În formă sunt alungite cu muchii ascuțite. Din cauza vegetației cu putință, în care se găsesc ouăle, ele dobândesc treptat o culoare maro. Acest cuib este nu numai pe apă, ci și în derivă. De obicei, în timp, cuibul devine în jumătate scufundat. Dacă femeia trebuie să părăsească cuibul, atunci ea acoperă ouăle cu vegetație.

Vegetația roșie contribuie la inundarea păsărilor, dar în acest cuib este foarte cald. Aceasta ajută la incubarea rapidă și în siguranță a descendenților. Puii se nasc dupa 24 de zile, dar nu simultan. Nestlings incuba la intervale de 1-2 zile.

Puii născuți au puf și pot înota. Puii se ascund imediat sub pene ale mamei. Puii stau adesea pe spate. Cu puii mama înoată și adesea scufundă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum arată și se hrănește șoimulCum arată și se hrănește șoimul
African struț. Descriere. Unde locuieste?African struț. Descriere. Unde locuieste?
Unde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile eiUnde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile ei
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Care pasăre este cea mai rapidă din lumeCare pasăre este cea mai rapidă din lume
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Cea mai mică pasăre din lume. Descrierea pasarilor HummingbirdCea mai mică pasăre din lume. Descrierea pasarilor Hummingbird
Rață de rață - specia uneia dintre cele mai interesante păsări din lumeRață de rață - specia uneia dintre cele mai interesante păsări din lume
Care sunt tipurile de păsări: numele și descrierea lorCare sunt tipurile de păsări: numele și descrierea lor
» » Bird Chomga sau mare toadstool: descriere, stil de viață
© 2021 amigdas.com