amigdas.com

Alimentare în pădurea de foioase

Lanț de hrană în pădureSoarele este sursa principală de lumină și căldură pentru planeta Pământ și pune în mișcare sisteme foarte mari și complexe care dezvoltă și susțin viața. Un astfel de ecosistem pe uscat este o pădure care susține multe plante, care, la rândul lor, oferă hrană pentru alte animale.

Pe Pământ, există mai multe tipuri diferite de păduri, cum ar fi conifere, foioase și amestecate. Studiul pădurii foioase arată modul în care lanțul alimentar funcționează în ecosistem și se confruntă cu diverse schimbări sezoniere.

Clădirea lanțului alimentar forestier

Spre deosebire de pădurea de pini, în cazul în care copacii nu își pierd, de obicei, frunzele lor în fiecare an, pădure de foioase este dominat de copaci cu flori, arbuști și tufișuri, cele mai multe dintre ele își pierd frunzele lor atunci când vremea devine mai rece și perioada de vară este mai scurte. Astfel de copaci și plante intră într-o stare de odihnă în timpul iernii, o adaptare menită să mențină viața, atunci când sursele de energie sunt reduse.

Energia solară - începutul

Lanțul de produse alimentare din pădurea de foioase include

  • „Producător“
  • „Consumatorii“
  • „Degradante“.

La începutul lanțului este soarele, care transformă plantele în producători. Atunci când energia solară sub formă de căldură și lumină lovește suprafața plantelor foaie molecula fotosensibilă numită clorofilă stimulează un proces numit fotosinteza, o serie de reacții chimice care transformă energia soarelui în molecula de zahăr. Aceste molecule stoca energia care ulterior vor fi utilizate de către plantă și, în cele din urmă, acele organisme care sunt utilizate pentru hrană pentru plante. O parte din această energie merge la producția de semințe, care poartă codul genetic pentru dezvoltarea ulterioară a speciilor.

Un alt rezultat al fotosintezei este producția de oxigen și absorbția carbonului sub formă de dioxid de carbon gazos.

Producatori

Producătorii de alimente în pădurea de foioase - acestea sunt copaci și plante, care convertesc lumina soarelui în masă și în energie stocată. Aceste plante devin ulterior principala sursă de hrană pentru consumatorii deasupra lor în lanțul alimentar: de exemplu, insectele, păsările, rozătoarele și cerbii mănâncă frunze și alte părți ale plantelor, preluând energia stocată ca hrană. Cu toate acestea, există și o simbioză în care organismele de diferite specii acționează într-un fel de aranjament de cooperare, de exemplu, când albinele polenizează plantele atunci când colectează nectar. În plus, bacteriile din sol distrug substanțele nutritive într-o formă ușor de utilizat de sistemele radiculare ale plantelor.

consumatori

Cum se hrănesc animalele în pădureÎn lanțul alimentar al pădurilor foioase, locuitorii sunt organisme care nu pot produce alimente proprii și trebuie să mănânce alte organisme pentru a supraviețui. Consumatorii pot avea un tip primar, secundar sau terțiar. Consumatorii primari includ insecte, rozătoare și erbivore mari care mănâncă în principal plante, ierburi, semințe și fructe de pădure.

Consumatorii secundari includ păsările de pradă, cum ar fi bufnitele și șoalele, precum și alți prădători mici, cum ar fi vulpi și skunks, care mănâncă insecte, rozătoare și alte animale. Consumatorii terțiari despre care se spune că se află în "partea superioară" a lanțului alimentar pentru animale sunt prădătorii care pradă animalele mici de sub ele în lanțul alimentar.

Descompunere sau descompunere

Toate ființele vii au o speranță de viață și fără o modalitate de a folosi organisme moarte, ecosistemul va fi în curând umplut cu rămășițe de plante și animale. Decompositele distrug aceste rămășițe, transformându-le în părți mai mici și mai mici, care în cele din urmă devin un sol nou. Bacteriile și insectele îndeplinesc această funcție, precum și ciupercile și niște îngrășăminte mari. Solul bogat în nutrienți este ideal pentru creșterea semințelor, începând cu un ciclu de viață.

Consumatorii sunt împărțiți în:

  • primar
  • secundar
  • Secundar mare

Hrănirea animalelor în pădureConsumatori primari - majoritatea animalelor mici. Pădurea oferă hrană, adăpost în mușchi, temperaturi moderate și umiditate, ceea ce contribuie la creșterea multor specii de insecte. Acesta este un paradis pentru țânțarii! Pe lângă insecte, există și mamifere mici: voile (mamifere mici, cum ar fi șoareci), bomboane, veverițe și păsări care se hrănesc cu semințe. Se hrănesc cu semințe, ierburi și chiar cu ciuperci. Animalele mari, precum caprioarele și moosele, găsesc de asemenea alimente în acest biom.

Un interesant principal consumator este somonul. Acești pești se varsă de la ouă în curenți de apă rece și mănâncă microorganisme acvatice mici și insecte care cad în apă. Pestii tineri inota de-a lungul râului spre ocean, unde cresc până la maturitate. Când cresc pe deplin, peștele mare se întoarce de la ocean și înoată în amonte pentru a depune ouă. Apoi părinții mor și trupurile lor oferă hrană pentru toți cei care mănâncă carne din zonă.

Consumatori secundari De asemenea, există case în zona forestieră. Șarpele mici mănâncă insecte, iar broaștele captează insecte când zboară. Există multe păsări care locuiesc insecte, dintre care unele, ca un ciocănitoare, sunt adaptate pentru a găsi insecte pe copaci. Rații mănâncă animale mici, iar ratonii mănâncă animale, pești, broaște și fructe. Owls mănâncă voles și chipmunks. Insectele trăiesc ca paraziți pe alte animale.

Consumatori mari secundari, Cum ar fi lupii, urșii și câinii, sunt singurii care pot depăși un caprior sau o lună. Cu toate acestea, odată ce au comis crima, prădătorii mici pot merge pentru a obține o acțiune. Carnivorele mari uneori mănâncă și cele mai mici.

În această rețea alimentară există și alte animale, cum ar fi vulpi, ciobani, păsări negre și porcine. Deoarece plantele o fac bine, animalele prosperă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Amur pisică forestieră și realități moderneAmur pisică forestieră și realități moderne
Pădurea visează într-un vis: la ce este?Pădurea visează într-un vis: la ce este?
Tufișuri și copaci moderne de grădină: exotice cu beneficiiTufișuri și copaci moderne de grădină: exotice cu beneficii
Plante ornamentale decorative pentru peisaje și casePlante ornamentale decorative pentru peisaje și case
Plante decorative: exemple de specii cele mai popularePlante decorative: exemple de specii cele mai populare
Hedge: arbusti perene și verzuiHedge: arbusti perene și verzui
Habitat și aspectul păsărilorHabitat și aspectul păsărilor
Verzii ordinare, o pasăre de verdeață, modul de viață și reproducereVerzii ordinare, o pasăre de verdeață, modul de viață și reproducere
Costisitoare: un mod de viata al unei pasari crescute - un medic din padureCostisitoare: un mod de viata al unei pasari crescute - un medic din padure
Bird of the grouse este un modest locuitor al pădurii de pădureBird of the grouse este un modest locuitor al pădurii de pădure
» » Alimentare în pădurea de foioase
© 2021 amigdas.com