amigdas.com

Caracteristicile pescuitului în rezervorul lacului

Rezervorul OzerninskoeRezervorul Ozerninskoe este un sit natural unic pe teritoriul Federației Ruse, care aparține celor mai vizitate rezervoare de apă din regiunea Moscovei. În adâncurile sale există diferite tipuri de pești pașnici și pașnici. În același timp, multe dintre ele sunt bine prinse aproape pe tot parcursul anului. Pescuitul în rezervorul Ozerninskoe este întotdeauna însoțit de emoții de neuitat, emoție și impresii bune.

Descrierea iazului

Rezervorul de pe râul Ozerne este un rezervor tânăr artificial, care se întinde pe o lungime de 29 km de-a lungul albiei împânzite de același râu care izvorăște din Lacul Trosten. Datorită distanței de la Moscova (100 km) și prezenței unei naturi splendide, acest obiectiv este considerat o adevărată descoperire pentru fanii turismului verde și a activităților în aer liber, inclusiv pescuitul.

Ozerninskoe Reservoir PescuitAici sunt bibanul, șopârla, anghilă, tufiș, roach, crap, murdar și crap. Mai puține ori aici vă puteți întâlni asp sau cub. Creșterea populației este cauzată de condiții climatice favorabile, precum și de activitatea activă a organismelor de protecție a peștilor, care împiedică capturarea ilegală și braconajul. În plus, rezervorul este stocat în mod constant de pescuitul local.

La fel ca multe alte rezervoare artificiale, rezervorul Ozerninskoe se caracterizează printr-o descărcare treptată a apei, care începe în primăvară și durează până la sfârșitul toamnei. La începutul anilor 2000, nivelul apei a scăzut cu doi metri și jumătate. Evacuările anuale au provocat o creștere rapidă a germenilor de salcie, cu stuf și rădăcini practic absente aici.

Studiind harta râului Ozerna, este necesar să se țină seama de posibilele inexactități asociate cu modificarea nivelului apei în funcție de sezon. Această caracteristică este tipică pentru zonele cu adâncimi de unu și jumătate până la doi metri. Pentru a determina scăderea nivelului, este suficient să se găsească o acoperire albicioasă pe suporturile de poduri și alte structuri.

Lățimea canalului nu depășește 10-12 metri, iar în zona Remyanitsa adâncimea ajunge la 6-10 metri. Cele mai adânci puncte sunt în Old Volkovo. În ceea ce privește canalele inundate, există mult noroi în ele și o concentrație scăzută de pești. 2-3 m deasupra albiei râului este fosta inundație.

Plesurile capturează adesea suprafețe mari de apă, venind foarte aproape de zonele țărmului.

Caracteristici de pescuit

Rezervorul de pește OzerninskoePuteți întâlni peștii de pradă nu numai pe sprâncenele abrupte cu o diferență de contrast între adâncimi, ci și pe inundațiile inundabile, unde există urme ale activității umane, coline, gropi și alte anomalii de fund.

În unele locuri, există râuri scufundate sau panglici care se încadrează ușor pe placă. În zona de coastă, adâncimile nu depășesc o marcă de 2-4 metri, iar concentrația vegetației este maximă. În ceea ce privește fundul, acesta poate fi moale, puternic siluetă și piatră.

În zona de apă costieră, se găsește adesea o zarvă dungată de prădător, precum și un mic șobolan "ierbos". În vara, când peștii rătăciți părăsesc secțiunile adânci, puteți găsi pradă de trofee care se duce în apă puțin adâncă pentru a se adăposti în soare. În locurile în care pădurea se află aproape de țărm, adesea sunt pietre inundate, reprezentând un adăpost bun pentru locuitorii din adâncuri.

Ozerninskoe rezervor de pește viuLa examinarea rezervorului, soneria poate detecta resturile inundate de poduri, structuri din lemn și alte urme de activitate umană. Printre punctele cele mai promițătoare pentru pescuit în rezervorul Ozerninskoe sunt zonele din zonele superioare, precum și două așezări în partea de mijloc - Stari Volkovo și zona satului Khotebtsovo.

Fanii pescuitului sau cercurilor trebuie să acorde atenție bazei de pescuit "Remyanitsa", care se află în satul omonim. Odată ajuns în această așezare a fost situat centrul inspecției de pește, dar acum în locul său crește trestii și păduri de salcie.

Pescarii vin în acest loc pentru un motiv simplu - sunt mulți pești aici, iar pe lângă asta poți să închiriezi o barcă pentru o taxă modestă dacă vrei. Apropo, această oportunitate este deschisă până la sfârșitul toamnei, iar la alte baze de închiriere se închide în septembrie.

Un spinner invizibil, precum și un iubitor de gheață, vor determina cu siguranță în această localitate Masa punctelor "pește", care sunt subliniate:

 1. obstacole;
 2. cu un număr de pași;
 3. movile;
 4. învârtirea albiei.

Locuri promițătoare

Ce fel de pește să prindă în rezervorul laculuiCând a construit un baraj și a creat un rezervor, multe urme ale activității umane au fost inundate. Printre aceștia - arbori păduți căzuți, care nu au fost îndepărtați și în curând s-au scufundat în apă.

Pescuitul va fi deosebit de eficient atunci când veți examina canalele adânci de canal, pentru care ar trebui să utilizați cabluri în trepte și momeli grele de jig. De asemenea, momeala evazivă și "rotații" de dimensiuni mici sunt, de asemenea, destul de bune. Sunt în căutarea de a prinde peștii în apele superficiale superficiale și în apele de fund.

În timpul iernii, această zonă de apă atrage o audiență largă de pescari care doresc să-și prindă trofeul. O mușcătură bună se vede din momentul formării gheții și până la colapsul ei. Potrivit locuitorilor locali, stiuca într-un mod special musca bine atunci când urca pe Stream de Wayne la 1 km de pod. Un pic mai mare sunt punctele preferate de percuție. Atunci când prindeți iarna pe apă mare, puteți alege unul din cele patru zone.

Pod peste Ozerninskoye

Căutați pește de pradă

Pe marginea superioară a pârâului sunt adesea pene singulare de până la un metru înălțime, precum și un picior. În astfel de locuri, de multe ori Se acumulează și turme mari de prădători, inclusiv:

 1. biban,
 2. stiuca de pește,
 3. stiuca.

Se odihnește cu corturi în rezervorul OzerninskoePonderea acestora din urmă rareori depășește 2 kilograme în această zonă, deși există excepții. Punctele cele mai atractive sunt la o distanță de trei sute de metri de malul stâng. Acolo este posibil să se folosească cu succes cercurile, cu o coborâre la o înălțime de 5,5 metri. Deplasându-se de-a lungul ariei, pârâul va putea studia în detaliu orizontul de jos, unde, de regulă, există un prădător capturat.

Rezervorul de apă Ozerninsky conține adesea o gălbuie de 5-6 kg, care strălucește cu mărimea și mușcăturile ascuțite. Dacă doriți să faceți o rotire, trebuie să fiți atenți trei puncte cheie:

 1. Confluența râurilor inundate.
 2. Ozerna Bends.
 3. Bucla canalului.

În ceea ce privește capturarea, este necesar să facem mult efort pentru găsirea habitatului prădătorului. Este important ca un pescar să schimbe în mod constant locația echipamentului pentru a determina ruta actuală a peștilor. Este important să nu pierdem momentul bunului mușcătură pe prima gheață, deoarece odată cu apariția înghețurilor din ianuarie, prădătorul devine inactiv și practic nu arată urme ale activității sale.

Pescuit în rezervorul OzerninskoeDacă se află în centrul cercului, de-a lungul căruia canalul formează o buclă, momeala care se coboară în apă se va mișca, se rostogolește în canal și se ridică la margine. În cele mai multe cazuri, mușcătura are loc atunci când se ridică.

Pentru examinarea secțiunilor profunde este de dorit să se utilizeze linguri verticale. În acest caz, nu este necesar să instalați o ancoră, deoarece acest lucru va face față cu succes cârligelor. Un alt punct promițător este deasupra capului.

Un alt loc mare, la care se poate ajunge de la stația de ambarcațiuni Remyanitsy, se află pe partea dreaptă a întinderii. Se poate determina prin a avea o linie de fire de înaltă tensiune care traversează iazul. De-a lungul întregului teritoriu al acestei zone există un canal inundat de Ozerna cu fundul pronunțat și relieful contrastant.

Trofeul de pește poate fi găsit în iunie sau la sfârșitul lunii octombrie, când începe să formeze turme mari și să caute intens hrana. Dar, din păcate, specimene recent mari au început să apară mai puțin și mai puțin frecvent, astfel încât dimensiunea medie este de 1-1,5 kg.

Momentul potrivit și modalitățile de capturare

Înainte de a pescui în rezervorul Ozerninskoe, este important să se determine momentul potrivit pentru pescuit. Este cunoscut faptul că acest iaz artificial se deosebește de alte obiecte similare printr-o caracteristică simplă - este posibil să prindem pește aici de aproape un an. În timpul verii, sunt active și boboci, în primăvara țăruș și roșu, iar iarna - asp și bâte. În această toamnă, există șanse de a pescui trofeu șopârlă și crap sălbatic. Prin urmare, trebuie să înțelegeți că probabilitatea de a prinde "balena minke" în timpul iernii este minimă.

Pescuitul de iarnă într-un cort de pe rezervorul laculuiPentru a realiza captura, este important să clarificați care sunt momele pe care peștele reacționează cel mai bine și ce unelte funcționează eficient în condiții specifice. Anterior a fost menționat faptul că numai tachetul de pescuit plutitor sau filarea poate fi folosit pentru pescuit, deoarece echipament suplimentar care poate ucide sau muffle pește este strict interzis de o inspecție a peștilor. Dacă sunteți "prins" cu un astfel de dispozitiv, aceasta va avea consecințe neplăcute sub forma unei amende mari.

În cazul pescuitului de coastă, este recomandabil să folosiți o unelte clasice de flotor, deoarece știuca și roaba se referă la un pește lent și calm. Fiind o duză, puteți folosi un vierme sau un magazin de hrană. Pișă de pike și aspiră bine pe făină, care anterior se îndoaie în bile mici. Astfel de reprezentanți ai ihtiofaunei posedă o inteligență dezvoltată, deci este dificil să îi intereseze cu viermi sau drojdii. Atunci când se utilizează uneltele de filare, prezența momelii poate juca un rol-cheie.

Datorită abundenței speciilor de pești, a diferitelor adâncimi și a unei topografii inferioare contrastante pentru pescuitul productiv, este rezonabil să se utilizeze dispozitive de înot mici care sunt echipate cu unități de energie electrică.

Modelele de benzină sunt strict interzise, ​​deoarece poluează apa și provoacă daune ireparabile ecosistemului local.

Excursie la rezervorul Ozerninskoe

Sfaturi utile pentru incepatori

Pentru a face viitoarea excursie la rezervorul Ozerninskoe vă oferă emoții bune și captură productivă, să acorde o atenție la o serie de reguli și recomandări. Deci, în conformitate cu inspecția locală de pescuit, uneltele legalizate sunt:

 1. Tijă de pescuit uzuală obișnuită.
 2. Spinning.
 3. Cane.

Puteți căuta pești în trei zone principale: în interiorul coastei, între țărm și pârâu, și în apropierea părții centrale.

În zona de apă de pe litoral puteți găsi crap și șobolan. Pentru capturarea pe un astfel de teren este obișnuit să folosiți un echipament clasic de flotor, care este echipat cu o croșetată puternică cu un viermelă de gunoi. Un punct prospectiv este pre-alimentat cu o momeală sau compoziție de casă.

Atunci când se examinează zona dintre mal și canalul căii navigabile, este posibil să se găsească crap, șopârlă și asp. În acest caz, instrumentul principal de lucru se rotește, ceea ce vă permite să realizați plăci lungi. Potrivit unor pescari cu experiență, indivizii mari, cântărind până la șase kilograme, au o bună mușcătură în acest domeniu.

Mai aproape de zona centrală a apei captura trofeu chubs și bream. Pentru a le căuta, puteți folosi un vierme obișnuit și o foaie de potrivire lungă. Dispozitivele de rotire și de alimentare sunt ineficiente, deoarece sunt greu de livrat momeala în locul potrivit.

Pescuit cu un balancer pe rezervorul laculuiÎn cazul încălcării interdicțiilor stabilite, nu este exclusă răspunderea administrativă. Același lucru este valabil și pentru utilizarea echipamentelor de înot pe benzină. Nu sunt permise aici.

Rezervația pitorească este situată la o distanță de 100 de kilometri de Moscova, astfel încât să puteți ajunge la ea pe autostrada Novo-Rizhskoe, care se întoarce în direcția de 83 de kilometri pentru a ajunge la punctul Nikolskoe. Odată ajuns în acest sat, puteți clarifica informațiile necesare de la rezidenții locali.

Pescuitul în rezervorul Ozerninsky nu este mai puțin interesant decât în ​​rezervoarele private plătite. Zona de apă a acestui complex literalmente "roiește" cu tot felul de pești, iar posibilitățile largi de a alege uneltele și căile de pescuit fac pescuitul clasic o ocupație de neuitat plină de emoții și impresii bune.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea TulaCele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea Tula
Pescuit excelent în regiunea Kaluga și KalugaPescuit excelent în regiunea Kaluga și Kaluga
Totul despre pescuit în rezervorul MozhaiskTotul despre pescuit în rezervorul Mozhaisk
Cele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea SmolenskCele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea Smolensk
Alegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea KemerovoAlegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea Kemerovo
Pescuit excelent în regiunea NovosibirskPescuit excelent în regiunea Novosibirsk
Pescuit excelent în regiunea SamaraPescuit excelent în regiunea Samara
Pescuit excelent în Omsk și în regiunePescuit excelent în Omsk și în regiune
Pescuitul în regiunea Vitebsk este foarte popularPescuitul în regiunea Vitebsk este foarte popular
Oka și alte rezervoare atractive pentru pescuit în regiunea RyazanOka și alte rezervoare atractive pentru pescuit în regiunea Ryazan
» » Caracteristicile pescuitului în rezervorul lacului
© 2021 amigdas.com