amigdas.com

Spiderii de acasă: principalele tipuri de păianjeni domestici

Ce păianjeni apar în casăÎn natură, păianjenii sunt foarte obișnuiți, există multe mii de specii. Preferă să trăiască într-un climat cald. Adesea, acești arthropodi migrează spre o locuință umană ca invitat neinvitat sau animal de companie. Ce fel de aceste creaturi se găsesc cel mai adesea în casă?

Spiderii din casă: este periculos

De regulă, artropodele sunt absolut sigure pentru oameni, dar aspectul lor este adesea dezgustat. Desi ajuta la curatarea apartamentului de gandaci, ploaie si alte dăunători. În acest paianjeni se înmulțesc încet, astfel încât să nu vă fie teamă, că în câteva zile casa ta se va transforma în colonie.

Important! Dacă în casă există păianjeni, înseamnă că ceva îi atrage. Cel mai adesea, acestea sunt insecte care alcătuiesc hrana pentru artropode: muște, țânțari, gândacii. Este necesar să le deducem - iar păianjenii se vor pierde.

Majoritatea artropodelor pot fi observate în primăvară și vară, deoarece aceste creaturi sunt foarte îndrăgite de climatul cald și uscat.

Aproape toate tipurile de păianjeni domestici sunt prădători, adică folosesc alte organisme vii, în special insecte. Pentru a prinde victima, ei împletesc țesuturile și se ascund în apropiere. Odată o insectă nefericită cade într-o capcană și se încurcă, păianjenul își injectează otravă, provocând moartea pradă, pe care o devorează imediat sau pleacă ca rezervă.

Tipuri de păianjeni domestici

În apartamente și case particulare cel mai adesea puteți întâlni astfel de artropode:

 • negru;
 • gri;
 • secerătorului;
 • fereastră;
 • tramp.

Cum îi poți recunoaște?? Caracteristicile distinctive ale păianjenului negru sunt următoarele:

 • Dimensiunea corpului miniatural, lungimea medie de aproximativ 1,5 cm.
 • Pânza are forma unei țevi.

Tipuri de păianjeni domesticiFereastra are o lungime a corpului de cel mult 1 cm, un abdomen oval sau rotund, 8 picioare lungi. Spin web preferă în colțuri întunecate sau sub praguri. Păianjenii negri au adesea pe corp, acoperite dens cu fire de păr, modele gălbui. Există mai multe perechi ochii, dar artropodii sunt ghidați în primul rând de alte sentimente.

Gri este de asemenea mic, până la 15 mm. După ce pirații sunt prinși în plasă, păianjenul generează pânza, femelele îl țese în principal.

Păianjenul negru al păianjenului nu este țesut, ci diferă în mărimi mari. El poate intra în casă printr-o ușă sau pe o fereastră. Se caracterizează prin picioare lungi, un corp alungit. Cum vânează acest gigant? El se grăbește cu victima aleasă, injectează otrava, mănâncă și continuă. De aceea, astfel de artropode negre nu vor deveni oaspeți permanenți ai apartamentului tău. Eliminând-o de la insecte, ei își vor continua călătoria.

Un păianjen este, de asemenea, numit adesea un porumbel cu picior lung sau înclinat. Cele mai remarcabile în aspectul său - picioare lungi (lungimea lor ajunge la 5 cm, cu o lungime a trunchiului de numai 1 cm). Numărul de picioare opt. Web-ul nu este lipicios, dar este atât de înțepenit încât insectele capturate nu au nici o singură șansă de eliberare. Iar vânătorul care așteaptă deja se duce la victima, gata să-i injecteze în corpul ei tremurător o doză de otrăvire.

Stabilirea acestei creații preferă în locuri calde uscate, în special în apropierea ferestrelor și în colțurile greu de atins, care atârnă cel mai adesea cu susul în jos. Este interesant faptul că haymaker încearcă foarte mult să nu permită unei insecte mari să intre în rețeaua sa, în caz de pericol, începe să se învârtă.

Un cal. Acesta este un tip special de artropode de sărituri, având opt ochi plasați în trei rânduri. Poate varia foarte mult varietate de culoare a corpului și model abdominal. Datorită prezenței părului mic pe picioare și gheare, acest artropod se poate mișca ușor de-a lungul suprafețelor de sticlă. Este interesant faptul că acest păianjen este o excepție printre frații săi, nu se referă la prădători, preferând să mănânce flori de salcâm.

De asemenea, artropodele sunt adesea implicate în rolul animalelor de companie, sunt iubite și îngrijite. Printre cele mai populare specii se numără:

 • Dacă se găsește un păianjenTaurulula cu coadă albă. Este arata foarte calm, lungimea lui corporală, în medie, până la 7 cm, labele din matura ajunge la 16 cm tarantulă viață afectată în mod direct de gen :. Dacă masculul va trăi doar 3 ani, femela - până la 4 ori mai mult. Pentru o persoană, aceste creaturi sunt aproape complet sigure, dar păianjenii flămânzi sunt capabili să muște.
 • Tarantula cu două culori. Aceasta este o creatură foarte calmă, cu o viață lungă, femeia poate trăi până la 20 de ani, bărbatul - de 5 ori mai puțin. Cu toate acestea, muscatura unui astfel de păianjen poate provoca o reacție alergică, deci trebuie să fiți extrem de atent. Există această tarantula preferă insecte mari.
 • O tarantule gigant. Un animal de companie foarte interesant pentru păstrarea casei, lungimea corpului poate ajunge la 10 cm, labele în span - 25 cm. Femelele vor trăi până la 12 ani, dar bărbatul va fi devorat imediat după împerechere. Terenul nativ al acestei specii mari este tropicalele Braziliei.
 • Stânjenit tarantula. De asemenea, este cea mai mare specie, picioarele leagăn de până la 20 cm în lungime a corpului nu mai puțin de 10 cm. Aceasta este o creatură foarte vorace, care ar trebui să se hrănească de cel puțin două ori pe săptămână. Ca hrană, puteți folosi greieri, gandaci, larve de gandaci.
 • Tarantula cu coarne. Aceasta este o creatură foarte agresivă și disprețuitoare, deci de la un om atât de frumos, merită abandonat începătorului în reproducerea păianjenilor domestici. Spiderul este activ în special noaptea, iar caracteristica sa distinctivă este cornul care împodobește cefalotoraxul. Pot mușca.

Speciile otrăvitoare sunt recomandate pentru reproducere numai de către proprietarii cu experiență, începătorii sunt cei mai în măsură să aleagă persoanele cu un caracter calm și echilibrat.

Sunt păianjenii casei periculoși?

De regulă, speciile găsite în casele și apartamentele noastre sunt absolut inofensive, deoarece nu emit o otravă. Un pericol pot reprezenta vagabonzi negri care locuiesc în regiunile cu climat cald - ele produc adesea reacții alergice. Mai exact, nu păianjenii înșiși, ci secretul glandei orale secretat de ei. În mod accidental aduse din regiunile sudice spre banda medie, asemenea creaturi reprezintă, de asemenea, un pericol.

Mâncarea accidentală a păianjenului domestic este inofensivă pentru oameni, deoarece veninul acestor artropode este periculos doar pentru insecte - victimele lor. Dar totuși, pentru a împiedica medicii să recomande tratarea locului de mușcătură cu peroxid de hidrogen sau alcool.

Cum să scapi de păianjeni

Spiderii în casăPrimul pas este eliminarea acelor insecte, care servesc mâncare păianjenilor, de aceea este necesar, în primul rând, să distrugeți gandacii, ploșnițele, muștele și alte insecte neplăcute.

Apoi, scoateți păianjenul. Este foarte convenabil să faceți acest lucru cu un aspirator, a cărui pungă după procedură este golit în afara casei.

Puteți lupta cu o mătură obișnuită. Cu toate acestea, dacă artropodii sunt mari, poate vorbi despre prezența zidăriei, puteți scăpa de ea cu ajutorul produselor chimice de uz casnic - aceste creaturi nu tolerează mirosuri puternice. Dacă este posibil, suprafața în care artropodii obișnuiți pot fi vopsite.

De asemenea, dacă apar păianjeni frecvent, este posibil să plasați recipiente cu lichide aromatizate de-a lungul încăperii. Astfel, artropodii nu tolerează aromele de castan, citrice, menta, eucalipt. Numărul de păianjeni va scădea brusc, iar după un timp vecinii neplăceni vor părăsi casa ta.

Cu toate acestea, dacă păianjenii au reușit vor trebui să achiziționeze preparate chimice speciale destinate distrugerii lor. În primul rând, acestea sunt medicamente pe bază de piretroide.

O măsură preventivă excelentă va fi menținerea spațiilor într-o curățare curată și curată a prafului și a murdăriei, în special în locuri greu accesibile. Spiderii nu sunt considerați în zadar indicatori ai purității: în acele încăperi în care s-au acumulat multe, condițiile sunt departe de salubritate completă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?
Cum să scapi de păianjeni în case privateCum să scapi de păianjeni în case private
Cele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuțieCele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuție
Spider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor caldeSpider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor calde
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
Brown crab pustnic: aspect, mod de viață și reproducereBrown crab pustnic: aspect, mod de viață și reproducere
Crabul păianjen japonez: o descriere a unui crab gigantCrabul păianjen japonez: o descriere a unui crab gigant
Care sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeniCare sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeni
Câte picioare are păianjenul și de ce nu este atât de clarCâte picioare are păianjenul și de ce nu este atât de clar
Spider tarantula acasăSpider tarantula acasă
» » Spiderii de acasă: principalele tipuri de păianjeni domestici
© 2021 amigdas.com