amigdas.com

Tablă ondulată din oțel și utilizarea acesteia în construcții

Tablă ondulată din oțel 8х1500х6000 3ПС5 GOST 11930.3-79Sub denumirea de foaie ondulată se înțelege un tip special de metal laminat, care a devenit foarte popular în ultimii ani. În exterior, seamănă cu un produs de construcție larg, plat, neted cu fața și plisat din partea greșită. Partea din spate este destinată unei mișcări mai convenabile, maxime sigure și absolut anti-alunecare peste glandă.

Caracteristicile producției de materiale

Producția de astfel de materiale de construcție are loc cu un standard special aprobat. El a primit propria sa ștampilă GOST. Tehnologia cheie pentru realizarea unei foi metalice este tehnica laminată la cald. Această metodă constă în trecerea unei foi standard fierbinți de oțel inoxidabil între rolele selectate special amplasate pe laminorul.

Acestea oferă, de asemenea, piesele care sunt așezate în dispozitiv, forma și textura necesare. Arborele superior este plat, cel de-al doilea, partea de jos, este prevăzut cu orificii care dau partea din spate a foii rippling necesare.

Materialul ondulat are o suprafață convexă cu elemente în formă de diamant sau de țiglă. Pentru semifabricate în producția de astfel de produse utilizați grade speciale de oțel, compoziția lor este reglementată de standardul GOST 380 94.

Soiuri de prelucrători de metal ondulat

Înainte de a atinge direct soiurile acestui material, trebuie menționat în prealabil că este gata foaia nu trebuie să conțină:

 • fisuri;
 • colectari;
 • pachete;
 • alte defecte.

Strat textil din oțel ondulat - repetabil fără sudurăÎn același timp, nu se iau în considerare eventualele amprente, prezența proceselor de coroziune, mici defecte de defecte și fenomene admise.

Foaia de tablă ondulată are avantajele sale. Mulțumită lor, devine un material din ce în ce mai indispensabil pe piața construcțiilor. Astfel, momentele pozitive includ: rezistenta la temperaturi ridicate - rezistenta la procesele de oxidare - nivel ridicat de fiabilitate si rezistenta - rezistenta excelenta la coroziune, bacterii, actiune mecanica si, in principiu, medii progresive.

Materiale de construcții metalice

Pe piață, vine într-o varietate de opțiuni. Dacă foaia are doar o coaste, se numește "lentilă". Dacă există două panglici în textură, atunci acesta este un "duet". Dacă există 5, atunci aceasta este doar o foaie ondulată. Este important să știți că riffele sunt o desemnare constrângeri inegale pe un produs din oțel. Ar trebui să se țină seama de faptul că fiecare dintre următoarele blocuri ale imaginii este amplasat la un unghi verificat. Aceasta, pe de o parte, oferă un aspect estetic, pe de altă parte - face posibilă utilizarea foii în anumite scopuri. Materialele cu un desen, de regulă, variază în funcție de grosime:

 • pentru a asigura un model lenticular, este folosit un pas de 2,4-2,5 mm;
 • Pentru a forma o riffle cu o lățime de 3-6 mm, se aplică distanțe de 1 mm și așa mai departe;
 • o foaie complet ondulată este produsă cu o lățime de 60 până la 220 cm.

În conformitate cu standardul GOST, este permisă abaterea unei sute de milimetri. Lungimea acestui material de construcție este de la un an și jumătate până la 8 m, cu o tombola făcută în trepte de 5 cm. Înălțimea sa atinge maximum 30% din grosimea întregului produs. K foile în formă de diamant nu impun astfel de cerințe stricte. Pe ei, romburile pot fi amplasate de-a lungul sau peste.

Nuanțele de marcare

Acest material de construcție are un marcaj propriu. În acest scop, se utilizează o anumită notație. Acestea sugerează:

 • tip (role sau foaie);
 • caracterul de ondulație (linte sau model în formă de diamant);
 • ajustare grosime (a - mare, b - standard);
 • metoda de acoperire a marginilor;
 • prezența sau absența unor planuri îmbunătățite;
 • caracteristicile foii în milimetri, luând în considerare lungimea, lățimea și grosimea lor;
 • calitatea oțelului în conformitate cu GOST 380.

Aplicarea unui produs ondulat

Materialele de constructii sunt cel mai adesea folosite pentru garnituri de alunecare. Acestea sunt instalate, de regulă, în spații rezidențiale sau de birouri. Datorită tiparelor, aceste foi sunt deosebit de relevante și lucrări precum:

 • Acoperirea;
 • crearea de scări și scări;
 • podele în mașini - autoturisme, camioane, - ascensoare, cabine;
 • la ridicarea structurilor din oțel și așa mai departe.

În plus, asemenea materiale de construcție sunt utilizate la fabricarea matritelor din fier ondulat, a structurilor din oțel și beton, a porților, a sistemelor și aparatelor de producere și dispersie a luminii, a rezervoarelor și mult mai mult.

Armoset și armopoyas, cu care se confruntă și se construiesc cărămiziDacă se decide utilizarea materialelor de construcție care nu au acoperire anticorozivă, în afara clădirilor, de exemplu, pe stradă, este necesar să aplicați singur un strat de protecție. În caz contrar, va deveni rapid inutilizabil, putred și va fi periculos pentru întreaga construcție. Dacă produsele sunt fabricate din oțel inoxidabil, atunci nu pot fi tratate suplimentar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
GOST 7417 rotund din oțel inoxidabilGOST 7417 rotund din oțel inoxidabil
Dependența de greutatea plăcii de oțel pe tipul de metal laminatDependența de greutatea plăcii de oțel pe tipul de metal laminat
Construirea unui garaj din carton ondulat cu mâinile taleConstruirea unui garaj din carton ondulat cu mâinile tale
Domeniul de aplicare și avantajele foii laminate la caldDomeniul de aplicare și avantajele foii laminate la cald
Conducte sudate din oțel electric conform GOST 10704 91Conducte sudate din oțel electric conform GOST 10704 91
Canal: tipuri, producție și domeniu de aplicareCanal: tipuri, producție și domeniu de aplicare
Caracteristicile producției și fabricării plăcilor ondulateCaracteristicile producției și fabricării plăcilor ondulate
Supape GOST 5781 82: clasificare și caracteristici tehniceSupape GOST 5781 82: clasificare și caracteristici tehnice
Foi otel laminate la rece: tehnica de producereFoi otel laminate la rece: tehnica de producere
Caracteristicile plăcii ondulate galvanizateCaracteristicile plăcii ondulate galvanizate
» » Tablă ondulată din oțel și utilizarea acesteia în construcții
© 2021 amigdas.com