amigdas.com

Țevi de profil din aluminiu: fabricarea și aplicarea

Producția de țevi de profilȚevile de profil au găsit o aplicare extensivă în numeroase domenii ale activității umane. Aceasta este producția industrială, producția agricolă și construcția. Dacă vorbim despre o țeavă de profil din aluminiu, atunci domeniul de proiectare poate fi adăugat în listă.

O cerere mare este determinată de prezența produselor de acest tip de calități, cum ar fi aspectul atractiv, rezistența la coroziune și greutatea specifică scăzută. Țevi din aluminiu au o greutate relativ scăzută și sunt în același timp gata să poarte încărcături mari.

Avantaje și tipuri

În comparație cu produsele din secțiunea rotundă, avantajele produselor din aluminiu sunt incontestabile:

 • capacitatea de a rezista la suprasarcina maximă a mașinii;
 • consumul minim de metal, datorită reducerii masei de construcție;
 • utilitatea transportului și depozitării;
 • Modelul dreptunghiular și pătrat face posibilă formarea celor mai diverse instalații.

În plus, este posibilă instalarea conductei pe baza țaglei de aluminiu cu ajutorul cuplajelor specializate, a fitingurilor și sudării, precum și cu utilizarea rulourilor rotunde.

Secțiunea transversală a produselor de acest tip poate fi:

 • pătrat. Rezistența acestui profil este dată de nervurile simetrice de rigiditate;
 • dreptunghiular. Se aplică cu necesitatea de a crește una din laturile instalației;
 • în formă. Rezistența acestor produse nu este inferioară produselor cu o secțiune transversală diferită.

Utilizarea rulourilor metalice multicolore tubulare face posibilă economisirea unui număr imens de materiale de construcție, împreună cu o reducere a greutății sistemelor. În afară de orice altceva, produsele pătrate și dreptunghiulare pot servi drept canale, așezate nu numai din interior, ci și din exteriorul clădirii. Profilele de conducte sunt emise într-o varietate de configurații.

În funcție de tehnologia de fabricație, O conductă de aluminiu cu o secțiune transversală ne-circulară poate fi:

 • sudura electrica. Un model de produs dreptunghiular sau pătrat este format prin foi de sudura. Restul în metalul de stres este eliminat prin operația de eliberare la cald;
 • Apăsat. Producerea unei țevi de aluminiu în acest caz este realizată utilizând o presă;
 • de frig. Roțile din aluminiu servesc drept semifabricate. Acestea sunt retrase treptat, formate și în ultima etapă calibrate.

Conform metodei de prelucrare, conductele de aluminiu sunt de tipul:

 • îmbătrânită prin mijloace naturale sau artificiale;
 • recoaptă;
 • călit;
 • poluzakalonnye.

Specificații tehnice

Parametrii conducteiTrebuie remarcat faptul că tubul din aluminiu profilat este realizat sub formă de dreptunghi sau pătrat absolut, orice articulație este absentă. Acest factor explică separarea măsurată a supraîncărcării pe toți pereții. Prin urmare, chiar și cel mai mic pătrat, 20 × 20, tubul poate tolera influențe mecanice destul de mari. Cu toate acestea, nu se recomandă utilizarea acestuia ca o componentă a unei instalații de transport. Probleme similare sunt rezolvate cu ajutorul unor produse complet diferite.

Din conductele cu o secțiune transversală mică, pot fi produse numai instalații simple care nu poartă o sarcină mare.

Aluminiu este bine prelucrat și plictisit. Acest lucru face posibilă abandonarea completă a operațiunilor de sudură și utilizarea conexiunilor cu șuruburi. Un factor semnificativ este capacitatea bună a acestui aliaj de a suporta influențele negative ale mediului înconjurător. Prin urmare, înainte de punerea în funcțiune a țevii, nu este nevoie de o prelucrare suplimentară și de aplicarea pulverizării protectoare.

Cea mai necesară este o secțiune tubulară din aluminiu de 40 × 40. Acesta este folosit mai des în instalarea structurilor și este bine adaptat condițiilor multor procese de construcție.

Caracteristicile cerințelor de fabricație și de calitate

Cum este realizată conducta de aluminiuÎn producția de țevi din profil de aluminiu, există anumite caracteristici. Prezența lor este determinată de secțiunea transversală ne-circulară a unui astfel de produs și de datele substanței de pornire. Grosimea peretelui și mărimea tăieturii țevii depind de materialul inițial - piesa de prelucrat.

De exemplu, atunci când se utilizează o țeavă de profil din 1915 pentru fabricarea unei țevi, este permis să nu se efectueze tratament termic. Cu toate acestea, aceasta aparține numai produselor de vârstă și de fabricație la rece, cu o lățime a peretelui de până la 10 mm.

Dacă materialul este din aluminiu 1955, dimensiunea peretelui poate fi cuprinsă între 18 x L x 50 milimetri și grosimea lor este de 1,5 x S x 10 milimetri.

Este important să știți! După acordul cu consumatorul, fabricarea unei țevi nestandardizate cu abateri acceptate în general pentru dimensiunea minimă cea mai apropiată. O fabricare de produse sofisticate se execută în conformitate cu desenele furnizate de client însuși.

Lungimea secțiunilor profilului poate fi de 1 x L x 6 m. Acest lucru se aplică și pentru toate tipurile de lungimi, dar cu o actualizare în ultimele 2 din cele de mai sus. Documentul normativ îl formulează ca un interval între două lungimi adiacente ale profilului însuși și ar trebui să fie de 500 milimetri.

Țevi cu o lungime mai mare de măsurare se fac ținând seama de o creștere a acestei dimensiuni de 5 milimetri. Inconsecvența lungimii profilului dimensional nu poate crea mai mult de 10 milimetri.

Planurile exterioare și interioare ale acestor produse trebuie să fie perfect curate și să nu aibă:

 • Profile din aluminiuo urmă de ars (această regulă se aplică țevilor întărite);
 • chiuveta mărci;
 • urme de nitrat de amoniu;
 • imprecizie;
 • coajă;
 • aditivi nemetalici;
 • fisuri;
 • pachet.

Suprafața țevilor realizată prin tehnologie trebuie să fie omogenă și fără incluziuni laterale.

Disponibil în planul exterior:

 • fragmente de grăsime;
 • culoarea rănirii;
 • pete și dungi;
 • diferite tipuri de crimpări, bule, zgârieturi, capturi. Cu toate acestea, dacă condiția este îndeplinită, adâncimea lor de trecere nu duce la grosimea peretelui pentru valoarea maximă admisă;
 • inele și spirale, vânătăi. Cerința de mai sus se aplică în acest caz secțiunii țevii.

Curățarea parțială a produsului este permisă în cazul în care dimensiunea acestuia nu lasă intervalul de abateri maxime posibile. Fisurile nu sunt permise. Un tub cu un diametru al cercului mai mare de 10 cm și o lățime a peretelui mai mare de 1 cm nu trebuie să aibă bavuri din exterior.

Profile pentru țevi de profil

Caracteristicile țevilor de profilRețelele din aluminiu dreptunghiulare sunt folosite în mod liber ca elemente de rigidizare și de încadrare a elementelor importante ale unor astfel de structuri metalice, cum ar fi hangare arcuite, sere diferite, pavilioane în aer liber etc. În plus, acestea sunt destinate pentru a instala comunicații ascunse. Țevi de tăiere pătrați din aluminiu sunt folosiți ca bază pentru clădiri de diferite tipuri.

Conducte din aluminiu sunt construite dinamic în domeniul construcțiilor pentru montarea rețelelor de cabluri și amenajarea structurilor de fațadă.

Nu ultimul rol îi este atribuit și în formarea elementelor de design ale interiorului și pentru decorarea spațiilor de apartamente și de birouri. Și în industria mobilei a unui tub pătrat de aluminiu, schelete sunt fabricate pentru produsele din această industrie. Este de remarcat faptul că majoritatea componentelor auxiliare ale conductelor de aer sunt fabricate din produse similare.

Profilele, pentru care au fost utilizate cele mai robuste aliaje de aluminiu, s-au dovedit a fi excelente atât în ​​industria petrolieră, cât și în aeronave și construcții navale. Siguranța naturală a țevilor din acest aliaj le permite să le utilizeze în industria alimentară pentru transportul mărfurilor în vrac.

Țevi dintr-o cetate mai mică Ele sunt utilizate pentru a face schelete nu numai pentru acoperirea pereților cu materiale de fațadă, dar și pentru plafoane suspendate. În același timp, prețul produsului final și gradul de cheltuieli pentru lucrările de reparații vor fi reduse semnificativ. Cererea ridicată pentru profilul de aluminiu este explicată de rezistența materialului la influența umidității și aspectul său atrăgător. Prin urmare, instalarea sa este permisă fără aplicarea unei acoperiri anticorozive în încăperi cu umiditate ridicată.

Sfaturi pentru profesioniști

Sfaturi pentru alegerea conductelorCând lucrați cu mâinile proprii, asigurați-vă că prioritizați utilizarea acestor produse. În caz contrar, va exista o supraexploatare mare în finanțe, deoarece, în scopul formării unei structuri de aceeași forță, se poate aborda un material mai economic.

Pentru conductele de lipit sau de sudură, interpretul trebuie să posede abilitățile corespunzătoare. Prin urmare, punerea în aplicare a operelor similare poate provoca anumite probleme.

În cazul în care se creează o deschidere ridicată, este necesar să se instaleze nervuri auxiliare de rigiditate.

Profilul din aluminiu dreptunghiular este utilizat în diverse industrii. Distribuția maximă pe care a dobândit-o în domeniul construcțiilor. În plus, tubul profilului de aluminiu se găsește în unități de construcție a mașinilor, rame de mobilier, echipament chimic și agricol, ca conducte pentru deplasarea componentelor cu temperatură joasă, lichid care conține combustibil și multe altele.

În ciuda costului relativ ridicat al profilului dreptunghiular aluminiu, aceste produse captează o nișă considerabilă în sectorul relevant al pieței construcțiilor.

Ambalare, transport și depozitare

Tuburile din aluminiu pătrată și dreptunghiulară sunt furnizate și transportate în pachete legate nu mai puțin de două locuri. În ordinea strictă urmează prezența etichetelor atașate la mănunchiuri, care indică proprietățile cheie ale produsului cu indicația inseparabilă a lotului. Ca o legătura se aplică:

 • firul răsucite (propilenă sau bumbac);
 • metal sau sârmă de aluminiu;
 • bandă de fier.

Cum de a alege dimensiunea corectă a conducteiCu lungimea secțiunilor de țevi formate mai mult de 3 metri, ambalajul este bandajat în 3-5 locuri.

Fiecare dintre legături este pliată în hârtie cu două straturi lubrifiate, bituminoase sau parafinate. Mai mult, ele sunt plasate în containere multifuncționale, recipiente din lemn solid sau din lemn.

Transportul conductelor de aluminiu este permis de orice tip de camion, în conformitate cu instrucțiunile de transport.

Păstrați conducta dreptunghiulară din aluminiu pe pământ este interzisă. Pentru stocarea profilurilor de aluminiu Este posibil să se utilizeze acoperiri din busteni, dale sau asfalt. În zonele de depozitare directă se recomandă punerea coperților. Conservarea în comun a produselor din aliaje de aluminiu și a produselor din metale feroase nu este permisă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să alegeți prizele pentru o conductă de profilCum să alegeți prizele pentru o conductă de profil
Prețul pentru geamurile de balcoane și balcoane cu profil de aluminiuPrețul pentru geamurile de balcoane și balcoane cu profil de aluminiu
Foi de aluminiu: tipuri de aliaje de aluminiu și aplicațiiFoi de aluminiu: tipuri de aliaje de aluminiu și aplicații
Tabele de diametre și alți parametri ai țevilor din plastic și plasticTabele de diametre și alți parametri ai țevilor din plastic și plastic
Caracteristicile țevilor din polipropilenă armate cu fibră de sticlăCaracteristicile țevilor din polipropilenă armate cu fibră de sticlă
Profilate - greutate redusă, frumusețe și confort de instalareProfilate - greutate redusă, frumusețe și confort de instalare
Canal: tipuri, producție și domeniu de aplicareCanal: tipuri, producție și domeniu de aplicare
Aluminiu colț: producție, categorii, domeniu de aplicareAluminiu colț: producție, categorii, domeniu de aplicare
Profil conducte: avantaje, aplicareProfil conducte: avantaje, aplicare
Descrierea și caracteristicile profilului de aluminiu în formă de nDescrierea și caracteristicile profilului de aluminiu în formă de n
» » Țevi de profil din aluminiu: fabricarea și aplicarea
© 2021 amigdas.com