amigdas.com

Alegerea echipamentului potrivit pentru pescuitul de iarnă

Alegerea echipamentului potrivitCel mai important element al pescuitului de iarnă este alegerea echipamentului drept, precum și instalarea corectă pe tija. Cu uneltele selectate în mod necorespunzător, un pescar poate pierde o parte semnificativă din captura sau poate rămâne fără el. Alegerea echipamentului pentru pescuitul de iarnă include, în primul rând, alegerea tijelor de pescuit, a liniilor de pescuit, a rolelor, a cârligelor și, de asemenea, a momeală.

Selecția de pene

Alegerea barei potrivite reprezintă cea mai importantă parte a oricărui pescuit, deoarece din cauza unei selecții incorecte puteți pierde o parte semnificativă din captura. Pentru pescuitul de iarnă, se folosesc în principal următoarele bare:

  1. tije de pescuit pentru pescuitul de iarnăRod cu un indiciu. O barcă de pescuit este cel mai comun echipament de pescuit pentru pescuitul de iarnă. Este folosit de aproximativ 90% din toți pescari. Caracteristica principală a acestuia este prezența unui nod, care este un dispozitiv de semnalizare pentru mușcături. Principalul său factor este rigiditatea, care este selectată în funcție de mărimea peștilor capturați, de prudența muscării etc. Pescarii înșiși fac cel mai adesea capcana. Ca material pentru fabricarea lor, servesc de obicei: o placă metalică, un fir de primăvară sau o mistreț. Puteți face un semn din aproape orice material, principalul lucru este că este elastic, și, de asemenea, nu îngheța în îngheț.
  2. Tija plutitoare. Flotorul din bara plutitoare servește ca indicator pentru mușcături și, de asemenea, menține momeala la o distanță corespunzătoare din partea de jos. Eficacitatea acestei lansete este puțin mai mică decât kivkovogo, deoarece tija kivkovym fisher are posibilitatea de a „juca“ momeala, atrăgând astfel de pește. Există multe varietăți de plute, care diferă în modul de fixare și în formă. Cel mai popular dintre ele este un plutitor în formă de conul detașabil. Avantajul său este că reușirea dvs. este destul de ușoară.
  3. Rod pentru alunecare. Această abordare servește la capturarea peștilor mari și pradă. Datorită acestui fapt, principala sa caracteristică este forța. Tijă de pescuit standard pentru momeală constă în: o bobină inerțială, tije de pescuit (lungime de aproximativ 1 m), linii de pescuit și o lingură de mistreț de iarnă. Pentru a păstra peștele a scăzut, sau în cazuri extreme, nu este rupt tija, linia trebuie să fie curățate de gheață, și gheață bobina lubrifia soluția specială. Cârligele, amplasate pe momeala de lingură, ar trebui să fie destul de ascuțite și puternice.
  4. Bara inferioară. Prinde tija de jos în timpul iernii este mult mai dificilă decât în ​​timpul verii, datorită faptului că este dificil să se descompună, și cu atât mai mult pentru a arunca. Cu toate acestea, are un plus semnificativ, datorită lui momeala poate fi livrată aproape în orice punct din rezervor. Pentru a face tija de iarnă fund snap, primul pas este de a fixa linia de două greutăți: mari (situate mai sus), aproximativ 30 de grame în greutate și mici (de mai jos) - greutatea la 12 grame. Plăcuța este fixată pe linie cu ajutorul unor margele, care nu permit peștelui să simtă încărcătura. Apoi, trebuie să legați două curele: sub un platou mare și mic. Ultimul pas este de a atașa la capătul lesei o mică linie de pescuit, care este deja cuplată.

Prinde pe zherlitsy

Zherlitsa, poate - cel mai bun joc de iarnă. Capturarea pe zerlitsy este cea mai simplă și interesantă. Pescarii care pescuiesc cu gerbili se referă la o clasă separată. Principala lor pradă sunt bibanul, bibanul, stiuca și puiul. Există, de asemenea, o șansă de capturare a somnului sau a burbotului.

Dansatoarele sunt aranjate destul de simplu. Bobina cu o linie de pescuit este atașată rack-ului, care o ține peste gaură. De regulă, pe tejghea există un steag alb-roșu, care este aranjat astfel încât, atunci când încărcarea pe cârlig crește, crește. Astfel, el dă semnalul pescarului că sa produs o mușcătură. De obicei, pe un singur iaz se instalează până la 15 staggers.

Linie de pescuit pentru pescuitul de iarnă

Linia de pescuitAlegerea liniei de pescuit depinde de ce unelte de pescuit vor fi capturate și de prinderea peștilor care vor apărea.

Pentru prinderea pe mormyshku linia de 0,1 mm se va apropia. Lungimea sa pentru prinderea sub gheața ar trebui să fie de cel puțin 50 m, de asemenea, ar trebui să fie subțire, așa cum este de obicei folosit pentru prinderea peștilor mici și capricioși, cum ar fi :. Roach, rosioara, ruff și colab.

Pentru a prinde trolii, ar trebui să alegeți o linie mai groasă și mai puternică. Cea mai bună linie este o linie de pescuit cu un diametru de 0,15 mm. De obicei, o astfel de linie de pescuit este aleasă atunci când prindă stiuca, bibanul, ciuperca și cubul. Principala calitate pe care o linie de pescuit ar trebui să o aibă pentru prinderea peștilor mari este forța. Atunci când folosiți o linie de pescuit cu un diametru mai mare, pescarul reduce riscul tăierii mâinilor atunci când trofeul este săpat.

Uneori, pescari se întreabă ce unealtă este necesară pentru pescuitul de iarnă pe timp de noapte. Răspunsul este foarte simplu. Cel mai bun este linia LED și plutitorul, care va fi vizibil chiar și în întuneric total.

Selectarea bobinei

Tamburul este unul dintre cele mai importante jocuri de pescuit de iarnă:

  1. Selectarea bobineiCei inerți. Bobina inerțială este cea mai bună pentru pescuitul de iarnă. Are durabilitate și forță, care, la rândul său, facilitează în mod semnificativ procesul de pescuit de iarnă. Toate bobinele inerțiale au o frână de frecare, unele sunt echipate cu un ambreiaj pentru spate, care sunt cel mai adesea folosite pentru pescuitul suprapus. Bobinele inerțiale se disting prin dispozitivul lor primitiv și costuri reduse, dar în același timp sunt destul de practice și de fiabile. Dezavantajul lor este că prima dată când renunți la momeală sau la tăierea peștilor va fi destul de dificilă, dar în timp va deveni destul de simplă.
  2. Surse de incalzire. Aceste bobine sunt considerate mai versatile și reprezintă o alegere ideală pentru începători. Principalele avantaje ale bobinelor fără inerție sunt greutatea redusă și ușurința în aruncarea uneltelor. Pentru a arunca momeala în apă, este suficient să ridicați clema și să aruncați dispozitivul. După ce momeala a atins adâncimea necesară, este necesar să coborâți clema înapoi.
  3. Animate. Tobe animate sunt cele mai scumpe, moderne și de încredere. Cel mai adesea, după ce o persoană a folosit pentru prima oară bobina de animație, nu mai folosește niciodată din nou "măcinatoarele de carne" depășite. Principalul avantaj al acestor bobine este viteza de vyvazhivaniya. O revoluție a bobinei de animație este comparabilă cu 3-4 rotații ale oricărei alte.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuriTije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuri
Cum să prindeți bine știucul la rotire: selectați uneltele și sfaturileCum să prindeți bine știucul la rotire: selectați uneltele și sfaturile
Pescuitul în regiunea Kaliningrad astăziPescuitul în regiunea Kaliningrad astăzi
Dulapuri de pescuit vară și de iarnăDulapuri de pescuit vară și de iarnă
Blies pentru pescuitul de iarnă pe cochilie: caracteristicile aplicațieiBlies pentru pescuitul de iarnă pe cochilie: caracteristicile aplicației
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Caracteristicile camerei subacvatice pentru pescuitCaracteristicile camerei subacvatice pentru pescuit
Sonar universal pentru pescuitul de iarnă și de varăSonar universal pentru pescuitul de iarnă și de vară
Pescuit excelent în regiunea SamaraPescuit excelent în regiunea Samara
Fabricarea de unelte pentru pescuitul de iarnă și de varăFabricarea de unelte pentru pescuitul de iarnă și de vară
» » Alegerea echipamentului potrivit pentru pescuitul de iarnă
© 2021 amigdas.com