amigdas.com

Cireșele de creveți și conținutul lor corect în acvariu

Creveți de cireș - conținutCireșele de creveți sunt foarte populare pentru mulți acvaristi. Cherry sau Cherry sunt numite din cauza culorii luminoase, care este bogat în nuanțe roșii. Aspectul acestor creveți este într-adevăr foarte expresiv, deci sunt o decorare demnă de aproape orice acvariu.

În plus, creveții de cireș se reproduc foarte repede, foarte impenetabili și sunt indivizi incredibil de calm și de durată ai unei mici lumi subacvatice. Observați că comportamentul lor este foarte interesant și interesant. Și dacă nu ai întâlnit încă cireșe creveți, dar a decis pentru a decora acvariu acest tip de artropode, atunci va fi cu siguranță util pentru a afla informațiile necesare cu privire la utilizarea și întreținerea acestora, și ce vor fi discutate în acest articol.

descriere

Pentru o dimensiune mică de creveți de cireș numită creveți-guppy, precum și creveți cavaleri pentru o culoare strălucitoare. Numele său latin este Neocardina heteropoda. Rudele apropiate sunt creveți pestriți, verzi, gri, galbeni și roșii. Familia de creveți Atyidae, din care fac parte cireșele, cuprinde aproximativ 150 de specii de apă dulce, printre care și numeroși locuitori ai peșterilor. De exemplu, în peșterile din Franța și din Balcani există un specimen orb transparent din această familie.

apariție

Cherry are un corp translucid de roz sau roșu. Ghearele și labele împodobesc modelul "marmurei", care este o pată ușoară pe o paletă întunecată. Mușchi de culoare albă sau roz. Cireșele de creveți își pot schimba nuanțele, care depind de habitatul acestui individ. Cherry poate deveni palid sau roșu dacă simțiți o schimbare a temperaturii, a iluminării și chiar a compoziției alimentelor.

Cherry creveți plumb activ Modul de viață de dimineață până seara, se deplasează în jurul acvariului în căutare de hrană. Dacă găsiți cochilii roșii în acvariu, nu vă puneți în panică - acesta este obișnuitul răsunător al acestor specimene de acvariu. Prin dimensiunea sa, ciresul este departe de a fi un gigant si poate ajunge la maximum de numai patru centimetri.

Tipuri de creveți de cireșe

Iată câteva specii înrudite de creveți de cireșe care sunt perfecte pentru păstrarea în orice acvariu:

 • Galben creveți. Conținutul creveților galbeniAceastă persoană este diferită de creveți de cireș numai culoare paleta, deși experții sunt siguri că culoarea însorită a creveților galbeni îi afectează caracterul și chiar a observat caracterul vesel al acestei frumuseți. Datorită acestor calități, ea a primit al doilea și foarte precis nume - "canary".
 • Cristal roșu. Experții cred în mod rezonabil că nu ar trebui să acordați o atenție deosebită recurs apariția "cristalului roșu" în timpul deciziei privind reproducerea sa activă, deoarece trecerea strâns legată a slăbit imunitatea acestui individ la efectul mediului. Prin urmare, nimic bun pe termen lung nu funcționează.
 • Harlequins. Miniatură și drăguță fricos creând o culoare roșie-albă, care nu depășește 1,2 cm.
 • Amano. Ameliorarea acestei specii de creveți este asociat cu anumite dificultăți, care sunt după cum urmează: oferind o femeie separată „spațiu de locuit“, în scopul de a cu succes popoare noi potomstvo- câteva zile după naștere copii necesită o carcasă separată cu apă salmastră. Cu toate că, în ciuda acestor dificultăți specifice în reproducție Amano, acesta este un specimen foarte util pentru acvariu, deoarece este un fel de „curat“, care ucide algele daunatoare.
 • Red Nose. Creveți cu conținut redus de crevețiA primit numele său din cauza roșu punct pe capul din față. Este, de asemenea, un "curat" și poate ajunge la patru centimetri.
 • Creveți Riley. Aspect foarte original, varietate uimitoare a paletei de culori. Aceste persoane sunt variete, portocalii, albastre și roșii.

Întrebări frecvente: cuCrescătorii lucrează fructuos și reproduc noi tipuri de creveți de acvariu. Ca urmare, au apărut următoarele specimene noi: perla galbenă, albastră și albă.

Sfaturi pentru acvaristi:Înainte de a avea un anumit tip de creveți în acvariu, studiați cu atenție naturalele caracteristicile, astfel încât să nu "fugi" într-un prădător care, în viitor, va aduce multe necazuri nu numai pentru tine, ci și pentru ceilalți locuitori ai acvariului subacvatic.

Locuință în natură

Frații și surorile de creveți sunt neocaridinele de cireș cireș, care sunt destul de modeste în culoare. Dar acest lucru este necesar pentru camuflajul într-un habitat natural, deoarece cu o coajă de cireșe care ar fi înțesat ar fi dificil să supraviețuiască. Aceste specii locuiesc în Coreea, Japonia, sudul Chinei și Insulele Hawaii. Lacurile proaspete mici, râurile calme și cursurile de pădure sunt destul de convenabile pentru ei. Deși iazurile cu fundul de pietriș sau iazurile de turbă, acestea sunt de asemenea potrivite.

Neokaridiny au o bună capacitate de a se adapta la aproape orice condiții de mediu. Iar această abilitate de a dezvolta noi teritorii și apoi de ao cuceri practic este atât de mare încât ei pot evoca practic adevărații proprietari ai rudelor de pe teritoriul dobândit. Prin urmare, achiziționarea de creveți noi pentru acvariu, trebuie să luați în considerare caracteristicile individuale ale fiecărei specii, pentru a evita diverse incidente viitoare în rândul locuitorilor lumii dvs. de apă acasă.

Complexitatea conținutului

Cireșe de mare regret pentru proprietarii lor de-a lungul timpului își pierd paleta lor de culoare luminos și a reveni la un aspect natural, mai degrabă neatractiv. După astfel de schimbări drastice, ele încetează să mai fie un ornament al acvariului, care își pierde imediat farmecul extraordinar. Deci, ce să facem în acest caz?

Experții recomandă monitorizarea sistematică a reproducerii artropodelor cu pigmentare nedescriptibilă. Pentru aceasta, este necesar să le prindem și să le scoatem din acvariu pentru a evita împerecherea, pentru a împiedica dominația în continuare a unor astfel de indivizi. o astfel de metodă "Curățarea sângelui de creveți" este destul de eficientă, deși nu este foarte simplă în comparație cu cea care implică înlocuirea completă a noilor indivizi frumosi.

În plus față de cele de mai sus, există un pericol de umplere a acvariului cu creveți de cireșe din cauza multiplicării lor rapide. Prin urmare, acest proces trebuie să fie controlat în mod clar pentru a preveni suprasaturarea acvariului de artropode.

Conținutul acvariului

Volumul mediu al acvariului trebuie să corespundă standardelor spațiale necesare pentru conținutul de creveți în acesta și ar trebui să fie cel puțin un volum de patruzeci de litri. Deși poate fi mai mic, dacă locuitorii din acest oraș nu sunt atât de mulți. Dar, la fel, trebuie să luăm în considerare inițial viteza de reproducere a creveților, astfel încât, din nou, să nu îi rănească pe "locuitorii iazului acasă" în legătură cu relocarea lor într-o locuință nouă și mai voluminosă.

temperatură Apa trebuie menținută la 14-29 grade, deși opțiunea ideală va fi de 18-25 grade. Prezența hidrură de potasiu trebuie să fie de 3-10 kH, iar parametrii de aciditate să fie de 6,5-8,0 pH. Creveții sunt foarte sensibili la cupru și amoniac, astfel încât prezența acestor elemente în apă este extrem de nedorită. Pentru a schimba apa cel puțin cu o treime este cel mai bine nu mai des decât o dată pe săptămână.

O condiție necesară este aerarea, deoarece creveții de cireșe au nevoie de apă curată saturată cu oxigen. Plantele de acvariu nu se descurcă întotdeauna cu această sarcină, deoarece noaptea, eliberarea lor de oxigen încetinește semnificativ, ceea ce creează disconfort pentru artropode. O condiție importantă pentru echipamentele care saturează apa cu oxigen este separarea bulelor mici și absența curenților prea puternici.

Filtru de burete pentru acvariuLa selecție filtru trebuie să aveți grijă de asemenea. Că creșterea creveților nu se încadrează în ea, se recomandă instalarea unei unități de filtrare spongioase. Deși mulți experți consideră că filtrarea apei cu ajutorul acestui dispozitiv poate să dispară dacă există vegetație densă în acvariu.

Dintre plante, creveții roșii îi plac mușchii Javanese sau unii reprezentanți plutitori ai florei acvatice. Pentru a se asigura că artropodii au fost capabili să se ascundă în timpul molirii, au nevoie de adăposturi mici și lemn de pluș.

Pentru un grund, pietricele de aproximativ un centimetru în dimensiune sunt bune. Un strat de doi centimetri va fi suficient.

Este important să: astfel încât culoarea cireșei să nu devină palidă în timp ce se adaptează la fundul luminii, solul trebuie să fie întunecat.

hrănire

Alimentarea creveților de cireș nu va fi dificilă, deoarece acestea sunt omnivore și aproape orice hrană se va potrivi cu ele. Chiar și cadavre de rude, melci sau pești sunt pentru ei hrană, deși sunt prin natura lor niște creaturi destul de pașnice, iar în acest rol acționează ca un fel de asistente medicale.

În cazul în care acvariu este populat cu pește și plante, atunci nu este necesar să se alimenteze cireșul, în principiu, deoarece hrana pentru pești se va potrivi. Pentru hrănire, puteți utiliza și comprimate pentru somn, deoarece acestea sunt bogate în toate elementele necesare creveților.

În cazul în care cireșele trăiesc într-un acvariu separat, fără pești, este recomandat să le hrăniți puțin, dar adesea următoarele alimente:

 • dafnia;
 • vierme de sânge congelate;
 • legume congelate (ardei gras, patrunjel, vinete);
 • frunze de copaci (stejar, salcie, artar).

bloodwormÎntrebări frecvente: laculoarea roșie a creveților de cireșe depinde de alimentele primite. Dacă alimentele sunt înghețate, atunci culoarea lor devine luminată și poate deveni decolorată atunci când este alimentată cu fulgi.

Este recomandabil ca în timpul alimentației creveților să se observe reacția lor. Faptul este că, dacă nu le place hrana, se vor ascunde, deci trebuie să faceți concluzia corespunzătoare și să schimbați dieta. Mâncare specială creată pentru creveți de la firmele Tetra, numită granule Crusta și este produsă în granule.

Compatibilitatea cireșelor cu alți locuitori ai acvariului

Ciresele sunt foarte "prietenii" cu urmatorii iubitori de pace pește:

 • guppy;
 • somn;
 • Gourami;
 • megalehisy;
 • Platypus.

Peștii scalariDar peștii care sunt nepotrivit cu acest tip de creveți:

 • ciclide;
 • scalari.

Cu gupa lui Endler, creveții roșii au o relație foarte specială și remarcabilă, care contribuie chiar și la reproducerea activă a artropodelor.

Boli ale creveților de cireșe

 • Coaja de creveți este cel mai adesea atacată de diverși paraziți. De asemenea, ei ocupă mușchii, inima și branhiile. În cele din urmă, de la o astfel de invazie a indivizilor paraziți, creveții mor.
 • Un alt pericol mortal sunt infecțiile fungice, care nu pot fi tratate. De regulă, o astfel de infecție apare atunci când sunt colonizați noi indivizi. Prin urmare, înainte de a popula acvariul cu rude noi, este recomandabil să le păstrați în carantină.

Acest lucru este important:sigur creveți de la diferite boli, este necesar să se țină sub controlul strict al numărului de locuitori ai acvariului, fără a permite suprapopularea locuitorilor săi.

Suprafețele sunt, de asemenea, periculoase pentru sănătatea creveților, deoarece alimentele subnutriți provoacă eliberarea de amoniac și reprezintă o amenințare mai mare pentru artropodii din acvariu.

reproducere

Cultivarea creveților de cireș necesită puțin efort. Este doar necesar să se creeze condiții confortabile pentru ei și ei își vor crește în mod independent populația. Singura condiție pentru reproducere este îndepărtarea tuturor peștilor pentru a le împiedica să mănânce creveți.

Crustaceele mici se nasc independente și se formează, diferă de adulți numai prin dimensiunea corpului. Finalizarea maturării are loc în trei luni.

Rezumând acest articol, se poate afirma cu încredere că creveții de cireșe se numără printre cele mai multe modest creaturi de acvariu. Cu frumusețea lor și culoarea luminată, ei umple lumea acvariului cu o culoare inteligentă care îi place ochiul chiar și pentru spectatorul condimentat. Prin urmare, acest tip de creveți este apreciat nu numai de către profesioniști, ci și de acvaristii novici amatori.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliuCe și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliu
Pește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariuPește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariu
Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?
Particularități ale vieții peștelui de pește de mareParticularități ale vieții peștelui de pește de mare
Cherry barbeque - sfaturi utile privind întreținerea și îngrijireaCherry barbeque - sfaturi utile privind întreținerea și îngrijirea
Rugăciunea mantis: trăsăturile unui monstru de mareRugăciunea mantis: trăsăturile unui monstru de mare
Rainbow crab: întreținere și îngrijire la domiciliuRainbow crab: întreținere și îngrijire la domiciliu
Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijireCreveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire
Care sol pentru acvariu și plante este mai bun - specia și alegerea potrivităCare sol pentru acvariu și plante este mai bun - specia și alegerea potrivită
Sticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijireSticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijire
» » Cireșele de creveți și conținutul lor corect în acvariu
© 2021 amigdas.com