amigdas.com

Recomandări pentru selectarea lamelor de ferăstrău

Cum de a alege un fișierO astfel de unealtă universală, cum ar fi jigsaw-ul electric, vă permite să tăiați piesele dintr-o varietate de materiale. Se poate manipula cu ușurință atât lemn și sticlă, și chiar oțel. Cu toate acestea, instrumentul în sine nu poate funcționa fără atașamente speciale. Atunci când alegeți lame de ferăstrău, merită să știți ce fel de muncă va fi folosită. Pentru aceasta, este necesar să se studieze caracteristicile fiecărei duze și diferențele dintre ele.

Tipuri de ferăstraie

Atunci când alegeți un ferăstrău pentru un jigsaw, trebuie să acordați atenție tipului de coadă. Luați în considerare cele mai populare opțiuni:

T-forma

Dezvoltatorul și producătorul acestui add-on este BOSCH. Ea este în prezent lider în producția de astfel de echipamente de construcție și accesorii pentru el. Fișierele cu astfel de tije pot fi instalate pe majoritatea modelelor de mașini de găurit electrice.

Formă de U

Acest lucru nu mai puțin popular este un produs al industriei americane. Este, de asemenea, considerat universal pentru modelele care au fost fabricate acum câțiva ani. Aceste fișiere sunt potrivite pentru produse cu cleme pentru pantofi și șuruburi.

Makita

Aceste fișiere pot fi utilizate numai pe modele vechi de ferăstrău cu marca Makita.

Bucșe Bosch

Spre deosebire de coada în formă de T, există un accent mai mare. Aceste duze sunt utilizate numai pe modele mai vechi ale acestei companii.

Unele tipuri de sterile listate sunt deja depășite din punct de vedere moral și sunt aproape imposibil de găsit în magazinele de echipamente de construcții.

Dimensiunile ferăstrăului

  • Selectarea ferăstrăuluiLungime. Acest parametru al lamei de fierăstrău variază de la 40 la 250 mm. O lamă de ferăstrău mai lungă poate tăia o preformă cu o grosime mai mare. Iar adâncimea tăierii produse depinde de proprietățile sculei însăși, pe care se montează duză. Pentru a lucra cu materiale subțiri, este mai bine să selectați fișiere mai scurte, să nu deformați piesa și să efectuați o tăiere mai precisă.
  • Lățime. Alegerea produsului în funcție de acest parametru depinde de locul de muncă. Duzele mari sunt bune pentru a face tăieturi drepte. Pentru tăieturi curat, este mai bine să alegeți o cârpă mai îngustă. Va fi mai ușor să o promovați prin material.
  • Grosime. Valoarea acestui indicator afectează calitatea muncii efectuate. Lamele de tăiere subțiri se deflectă mai mult în timpul lucrului, iar tăierea nu este foarte netedă. Cu toate acestea, trebuie să știți că duzele foarte groase pot fi instalate numai pe ferestrele cu acționare rapidă.

Tipuri de duză în funcție de forma secțiunii

Dacă alegeți duze pentru jigsaw, trebuie să știți că acestea sunt împărțite în următorii parametri:

  • dimensiunea cablajului;
  • geometria muchiei tăietoare.

Ferestrele pentru un jigsawCu cat sunt mai mari dintii, cu atat va fi mai groasa taierea. În acest caz, există două nuanțe: calitatea muncii este oarecum redusă, dar viteza acesteia este mărită.

La fierăstraiele cu cabluri standard, dinții diferă în direcții diferite. Acest lucru vă permite să reduceți încălzirea instrumentului și să lucrați în cel mai scurt timp posibil. Adevărat, nu vei obține frumusețea tăieturii. Funcționează bine atunci când tăiați un copac.

În plus, există un tip de cabluri în care mai mulți dinți schimbă direcțiile în raport cu un alt grup echivalent. O astfel de bandă produce o tăietură ondulată în timpul funcționării. Această duză este utilizată pentru tăierea lemnului, a produselor din metale neferoase și chiar din material plastic.

Dacă dinții lamei sunt măcinați și diluanți în lateral, atunci aplicarea lor permite o tăiere destul de largă.

Pânză abrazivă fără dinți de divorț dau un material subțire și uniform tăiat.

Clasificarea pe tipuri de lucrări cu materiale

Lemn și articole din lemn

Trebuie spus că jgheabul a fost creat pentru a lucra cu lemn. Numai după numeroase îmbunătățiri a început să taie metal și plastic. Dar totuși sarcina principală a fost și încă tăie lemn și materiale. Un fișier de fierăstrău pentru un ferăstrău de găurit este o versiune clasică a unei astfel de duze. Aceste produse sunt împărțite în mai multe grupuri în funcție de tipul de utilizare a acestora.

  • Când efectuați anumite operații, când este important să efectuați sarcina foarte atentă, ferăstraiele sunt folosite pentru tăierea rapidă a lemnului.
  • Dacă aveți nevoie de o tăietură netedă, utilizați o lamă pentru o tăietură curată.

Dosarele speciale sunt folosite pentru a executa secțiuni complicate.

Lucrați pe metal

Utilizarea unui jigsawÎn majoritatea cazurilor, utilizați pentru tăierea panglicilor metalice - ocupația nu este foarte eficientă. Lucrarea este destul de lentă, iar tăieturile nu sunt foarte netede. Cu toate acestea, în unele cazuri această metodă se justifică pe deplin.

Ferăstraiele pentru metal pentru un ferăstrău de găurit au unele diferențe față de duzele utilizate pentru tăierea unui copac. Ele sunt după cum urmează:

  • utilizarea lor pentru crearea de oțel de înaltă rezistență;
  • crearea cablului de dinți mici cu o metodă de reproducere asemănătoare valurilor;
  • alegerea țesăturilor din trei variante, în funcție de materialul de lucru (aluminiu, oțel, metale neferoase).

Tăierea polimerilor

Pentru a tăia produsele din PVC, alegeți țesături cu dinți mari care sunt proiectate să lucreze pe lemn sau metal.

pile de unghii, care au dinți mici, pot fi de asemenea folosite pentru acest tip de muncă, dar reducerea va trebui să fie la o viteză foarte mică, plasticul nu este deformat, și pe web în sine nu este în afara de ordine.

Pentru munca complexă

Cum se utilizează un puzzleCuttere din cele mai durabile aliaje care au pulverizare cu diamant sunt selectate pentru tăierea sticlei sau a ceramicii.

Gips-carton și alte materiale de construcție, constând din bază de gips sau ciment, este mai bine să tăiați cu ferăstraie cu robinete speciale pe suprafața de tăiere.

Cartonul și alte materiale moi sunt tăiate cu pânze cu o margine de tăiere sub formă de valuri de sol.

Fierurile pentru mașini de găurit de tip universal pot lucra cu plastic, lemn și metal. Sunt fabricate din oțel. Incizia obținută cu ajutorul lor nu este de înaltă calitate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa alegi un ferastrau de mana pentru metalCum sa alegi un ferastrau de mana pentru metal
Cum sa alegi un ferastrau electric pe discCum sa alegi un ferastrau electric pe disc
Cum de a alege jigsaw dreaptaCum de a alege jigsaw dreapta
Mașină de decupat makita 2704: descriere, avantajeMașină de decupat makita 2704: descriere, avantaje
Clasificarea și funcționarea lamelor de ferăstrăuClasificarea și funcționarea lamelor de ferăstrău
Lemn tăiat manual: numire, varietăți și sfaturi de alegereLemn tăiat manual: numire, varietăți și sfaturi de alegere
Sfaturi pentru alegerea lanțurilor de ferăstrău: caracteristici, modele de mărci diferiteSfaturi pentru alegerea lanțurilor de ferăstrău: caracteristici, modele de mărci diferite
Avantajele și caracteristicile ferăstrăului electric pentru lemnAvantajele și caracteristicile ferăstrăului electric pentru lemn
Mașini și accesorii de casă pentru un atelier de lucru la domiciliuMașini și accesorii de casă pentru un atelier de lucru la domiciliu
Proiectare de uz casnic: avantaje, siguranțăProiectare de uz casnic: avantaje, siguranță
» » Recomandări pentru selectarea lamelor de ferăstrău
© 2021 amigdas.com