amigdas.com

Ferăstrău circular pentru prelucrarea lemnului

A văzut circularCircular (în uz - ferăstrău circular) sau un disc, ferăstrăul - un instrument pentru lemn directă tăieturi, aluminiu sau tablă de cupru moale, precum și diverse materiale pe bază de lemn prin rotirea unui disc circular cu o muchie de tăiere de lucru. Acest instrument este utilizat în construcții și reparații, precum și pentru fabricarea de mobilier din placaj, plăci aglomerate, plăci aglomerate etc.

Clasificarea ferăstrăului circular

Motivul cel mai evident pentru clasificarea ferăstraie circulare este clasificarea acestora în funcție de dimensiunea discului și adâncimea corespunzătoare a tăieturii:

  • discuri mici (propil 40-46 mm);
  • discuri cu un diametru mediu (propil 50-55 mm);
  • discuri mari (propil 65-70 mm).

Există, de asemenea, ferăstraie electrice de nivel de exploatare forestieră industrială și transportoare din fabrică cu o adâncime de tăiere de 65-140 mm, dar nu se referă la un instrument de mână.

În plus, ar trebui să acorde atenție pe materialul discului, forma și direcția dinților, puterea motorului electric.

Structura unui ferăstrău electric pe disc

Nu în ultimul rând, popularitatea unui ferăstrău circular este asociată cu simplitatea dispozitivului acestui instrument. Circulară electrică manuală Ferăstrăul este format din următoarele elemente:

  • Care sunt modelele de ferăstraieo lamă de fierăstrău;
  • motorul electric;
  • carcasă cu două mâini;
  • Capacul de protecție, care are rolul de a acoperi discul de sus și de jos;
  • o platformă de reținere necesară pentru a seta discul;
  • cuțitul de tăiere trebuie să împiedice blocarea discului în timpul lucrului în lemn.

Lama de ferăstrău este fixată pe arborele motorului electric cu mai multe șuruburi. În consecință, înlocuirea sa nu durează prea mult.

Circulară

Saw caracteristiciDiscurile de fierăstrău pentru lemn au un număr de calități unice care le disting într-o serie de alte instrumente de frezat manual. Astfel, în special, puteți modifica adâncimea și unghiul de tăiere drept în timpul funcționării. Sunt deosebit de bune în acest sens modelele submersibile, care permit efectuarea unor bucăți izolate de dimensiuni specificate.

Trebuie avut în vedere faptul că calitatea și precizia tăierii va depinde de numărul de dinți și de unghiul de măcinare a discului. Pe măsură ce numărul de dinți de pe lama de ferăstrău crește, calitatea tăieturii fierăstrăului crește, dar, în același timp, productivitatea scade în mod inevitabil. Mai mult este necesar să tragem atenția la puterea motorului și ușurința sculei, precum și respectarea reglementărilor de siguranță: rezistența elementelor de fixare, inclusiv a carcasei de protecție, integritatea izolației electrice etc.

Caracteristicile discului

Pentru electropilele circulare portabile, sunt produse discuri cu aliaje tari sudate și fără ele. Absența de napayok ​​vă permite să obțineți reduceri precise în lemn de esență moale.

Cu discuri cu discuri carbidice, discurile sunt completate pentru a lucra cu lemn foarte dur, precum și cu plastic vâscos, metal, cuie. Curățenia de propil dintr-un astfel de disc nu ar trebui să fie de așteptat, dar performanța este mai mare.

Unghiul pozitiv și negativ de ascuțire

Cum să folosiți ferăstrăulPrintre caracteristicile unui ferăstrău circular manual este posibil să se identifice un factor important: unghiul de ascuțire a dinților discului. Pentru a le distinge nu este dificil: dinții îndoiți de-a lungul cursului de rotație a discului formează un unghi pozitiv, iar opusul - negativ.

Un unghi pozitiv de ascuțire a dinților este necesar pentru o tăiere mai bună a arborelui, inclusiv a plăcilor cu unghii și a plasticului. Discurile cu un unghi negativ de ascuțire sunt de obicei folosite pentru tăierea staniu și altele asemenea.

Cu toate acestea, un disc cu un unghi negativ de ascuțire a dintilor si poate fi lemnul tăiat, văzut tăiat în cazul în care cerințele de calitate sunt scăzute: în acest caz, fibrele de lemn sunt rupte, iar materialul este mai degrabă ca peregryzenny decât cherestea.

Caracteristici de circulară manuală

Ferăstrăul circular manual electric este specializat pentru tăierea lemnului, atât de-a lungul, cât și de-a lungul fibrelor. Din acest motiv, există un alt nume pentru aceasta: "parchet". În ciuda acestei specializări, schimbarea discurilor realizează cu ușurință versatilitatea tăierii și a altor materiale.

Orice instrument ar trebui să fie ușor de utilizat. Un fierăstrău cu disc manual respectă această cerință datorită dimensiunilor, prezenței unui mâner sau a două, precum și a tălpii, ceea ce vă permite să transferați greutatea pe suport.

Din punct de vedere al securității, cele mai scumpe modele arată cel mai avantajos, blocarea de la activarea nedorită, un sistem de pornire moale și un ambreiaj alunecător, util atunci când discul este blocat.

Gama optimă de putere a unui fierăstrău circular pentru lemn se află în intervalul de la 500 la 1200 W: acest lucru este suficient pentru un stoc pentru toate nevoile interne, inclusiv pentru o muncă prea frecventă pe metal.

Orientarea spre astfel de calități precum viteza de rotație și adâncimea tăierii se poate face numai ținând cont de scopurile și de condițiile predominante de utilizare a ferăstrăului electric.

Nuanțele alegerii unui instrument de mână

Cum de a alege un instrumentÎn comparație cu ferăstraie similare de alte tipuri, "circular" este mai productiv, dar în același timp mai greu. Și, deoarece performanța depinde nu numai de instrument, dar, de asemenea, de rezistența umană banală, atunci când presupusa singur forței de muncă nu este în valoare de prea mult să-și alunge măsurătorile de performanță în detrimentul ușurința de ferăstraie. În instrumentul pașaport indică aceste și alte figuri: acestea trebuie citite înainte, de exemplu, pentru a cumpăra un ferăstrău circular pe lemn.

În acest sens, necesită o atitudine echilibrată și recomandări ale prietenilor: cu diferite materiale, același model al unui fierăstrău circular se poate comporta diferit.

Mai mult decât atât, în ciuda instrumentul versatilitate taiere, producătorii de modele de ferăstraie de calitate adesea avertizat de indezirabilitatea de a lucra cu materiale, cum ar fi foi de metal. Aceste măsuri de precauție nu sunt nefondate: instrumentul devine rapid improprii pentru utilizare și rezistente la coroziune datorită scântei la tăiere, crescând vulnerabilitatea la umiditate atmosferică.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege un ferăstrău circular electric de birouCum de a alege un ferăstrău circular electric de birou
Lemn tăiat manual: numire, varietăți și sfaturi de alegereLemn tăiat manual: numire, varietăți și sfaturi de alegere
Saiba pentru ferăstrău circular: sfaturi privind alegereaSaiba pentru ferăstrău circular: sfaturi privind alegerea
Mini-ferăstrău circular: caracteristici, reguli de funcționareMini-ferăstrău circular: caracteristici, reguli de funcționare
Avantajele și caracteristicile ferăstrăului electric pentru lemnAvantajele și caracteristicile ferăstrăului electric pentru lemn
Cum se face o circulară staționară sau manuală cu mâinile taleCum se face o circulară staționară sau manuală cu mâinile tale
Fereastra de uz casnic pe discFereastra de uz casnic pe disc
Multiple ferăstraie pentru lemn: tipuri, descriere și avantajeMultiple ferăstraie pentru lemn: tipuri, descriere și avantaje
Circular circular pentru lemn interskolCircular circular pentru lemn interskol
Tipuri de ferăstrău - manual, benzină, scule electriceTipuri de ferăstrău - manual, benzină, scule electrice
» » Ferăstrău circular pentru prelucrarea lemnului
© 2021 amigdas.com