amigdas.com

Caracteristici de calcul al dimensiunilor foii profilate pentru gard și acoperiș

Tipuri de tablăerecție lucrabilitatea perete garduri sau construcție de acoperiș pentru a depinde de dimensiunile de profmateriale o mare măsură, ca o valoare de cât de multe elemente trebuie să pună o suprafață de acoperire: 10 sau 20. Un alt aspect al problemei - marker multiplicitate cantități unitare lungimea frunzei și lățimea pantei acoperișului, întinderea și înălțimea fiind construite gard. Aici, compatibilitatea dimensiunilor afectează foarte mult cantitatea de tuns.

Tipuri de tablă

Dimensiunile planeiPrin calea de prelucrare a oțelului se disting tablă de fier laminat la cald și laminare la rece - ambele tipuri sunt galvanizate sau cu pulverizare polimer, vopsire. Acoperirea este aplicată pe ambele părți sau pe una dintre ele. Pentru fabricarea foii ondulate se folosește o metodă de profilare la rece cu o presă puternică. O altă versiune originală a produsului este țiglă metalică.

Aplicarea principală a avioanelor îndoite este în construcție: placarea pereților, împrejmuirea teritoriilor, montarea acoperișului și dispozitivul de suprapunere de la turnarea betonului pe tabla ondulată. Dimensiunile foii variază de la înălțimea valului - în funcție de această caracteristică, există 3 tipuri principale de produse:

  1. perete - se disting printr-o grosime mai mică și o îndoire a trapezoidelor (de la 8 la 21 mm), o capacitate de rulare mai mică. Decuparea rapidă vă permite să obțineți o lățime mare a plăcii ondulate în timpul fabricării: sub presă există o bandă de 1250 mm, iar dimensiunea finală este determinată de înălțimea trapezoidelor. Ele sunt utilizate în principal pentru aranjarea gardurilor și a placării pereților de structuri metalice din cadru.
  2. acoperiș sau foile universale au valuri de 20-100 mm. Un astfel de soi este cel mai des folosit pentru a fi așezat pe acoperiș.
  3. Bare profilate. Dimensiunile foilor de pe perete sunt considerabil înguste, deoarece trapezul este mai mare - de la 75 mm și peste 100. Domeniul de aplicare este fabricarea de containere, construcția de garaje, hangare: în cazul în care structurile sunt supuse unor sarcini semnificative.

Atunci când cumpărăm carton ondulat, este necesar să se acorde atenție faptului că fiecare producător utilizează echipamentul său, iar desenul profilului în detaliu poate să nu coincidă cu trapezoidul unui alt producător. Prin urmare, nu este de dorit împărțirea numărului de coli care trebuie achiziționate pentru 2-3 recepții.

Marcarea produselor

Principalele caracteristici ale gofrolistului sunt criptate în etichetarea produsului. Desemnarea începe cu litera:

  • C - perete;
  • НС - universal sau acoperis;
  • H este transportatorul.

Marcarea produselor

Unii producători folosesc numele deputaților, MC în numele. De exemplu, dimensiunile foii profilate pentru acoperiș sub marca MP-20 înseamnă că înălțimea trapezului este de 20 mm. Criptarea tradițională a aceluiași produs arată ca C20. Apoi urmați câteva cifre care oferă informații complete despre dimensiunile foii profilate pentru gard: lățimea și lungimea - ultimele două, și înaintea lor grosimea inițială a metalului. Un exemplu de desemnare pentru acoperirea unui perete cu o înălțime a creastei 10, o bază de 0,50 mm și dimensiuni în termeni de 1x11 metri: C10-0,50-1000-11000.

Profilist - dimensiunile foii, caracteristicile materialelor

Există, de asemenea, un marcaj pe standardul depășit, unde a fost indicat materialul de acoperire. Literele AK - pulverizare din aluminiu-zinc, AK - aluminosilicon și EOTSP - acoperire zinc electrolitică.

Dimensiunile planei

La o placă ondulată, precum și la orice obiect plat, caracteristicile de bază sunt lungimea, lățimea și grosimea. Un parametru suplimentar care este luat în considerare la selectare este înălțimea proeminenței sau valului profilului. Foi de acoperis și de perete ondulat sunt fabricate în următoarele dimensiuni standard:

  1. Tăvile profilate: dimensiunile foilor, principalele tipuri și tipuriLungimea depinde de contururile suprafeței care trebuie acoperită, iar pentru foile originale este limitată de posibilitățile laminoarelor. Astăzi, această valoare a ajuns la 14 m, iar pentru plăci se taie benzi cu o lungime de 6 metri. Creșterea suplimentară a lungimii este impracticabilă din punct de vedere economic datorită creșterii costului livrării de metale către obiect.
  2. Lățimea este determinată de la standardul de 1250 mm, în funcție de înălțimea ondulei: dacă marca C8 are dimensiunea de 1200, atunci pentru C 75 numai 800 mm. Există o geometrică, măsurată printr-o măsură de bandă și o lățime utilă a foilor, care permite suprapunerea unuia sau a două valuri. În cazul mărcii C8, valoarea utilă este de 1150 mm.
  3. Grosimea acoperișurilor ondulat și perete 0,3-0,5 mm și afectează rezistența acoperirii și prețul său: mai fiabile, mai scumpe. Pentru foile de rulment, se ia un metal de 0,7-1,3. Optimal, în ceea ce privește puterea, severitatea și prețul, luați în considerare un interval de 0,5-0,6 mm.
  4. Înălțimea creastei - cu cât aceasta este mai mare, cu atât foaia este mai puternică și mai rigidă, dar cu o lungime egală are o suprafață mai mică. Valoarea maximă a valurilor a fost fixată la 114 mm, iar în construcții private - 44 mm.

Profilist (profnastil) - dimensiunile foii

Caracteristicile unora dintre lucrătorii populari profilați sunt arătați în tabel.

marcareS8-1150S20A-1100NS35-1000NS75-750
Lățime totală / utilă, cm120/115115/110106/10080/75
Grosimea de metal, mm0,4-0,80,4-0,80,5-1,00,7-1,2
Profil înălțime, cm0,81.83.57.5

După cum puteți vedea, foile grele cu înălțimea de ondulare mai mare de 75 mm nu sunt în cerere. Placile profilate pe perete și transportoarele sunt solicitate la cea mai largă lățime.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa alegi culoarea potrivita pentru acoperis si gardCum sa alegi culoarea potrivita pentru acoperis si gard
Fier galvanizat: tipuri și caracteristici, aplicațieFier galvanizat: tipuri și caracteristici, aplicație
Acoperiș cu tablă profilată, instalare de tablă ondulatăAcoperiș cu tablă profilată, instalare de tablă ondulată
Domeniul de aplicare și avantajele foii laminate la caldDomeniul de aplicare și avantajele foii laminate la cald
Caracteristici, avantaje și dimensiuni ale foii profilateCaracteristici, avantaje și dimensiuni ale foii profilate
Profilate - greutate redusă, frumusețe și confort de instalareProfilate - greutate redusă, frumusețe și confort de instalare
Tăvile profilate: tip, greutatea 1m2, proprietățile profilului și tabelul parametrilorTăvile profilate: tip, greutatea 1m2, proprietățile profilului și tabelul parametrilor
Profilist pentru gard: criterii de selecțieProfilist pentru gard: criterii de selecție
Caracteristicile producției și fabricării plăcilor ondulateCaracteristicile producției și fabricării plăcilor ondulate
Caracteristicile plăcii ondulate galvanizateCaracteristicile plăcii ondulate galvanizate
» » Caracteristici de calcul al dimensiunilor foii profilate pentru gard și acoperiș
© 2021 amigdas.com