amigdas.com

Butterfly Peacock Eye: Caracteristici și caracteristici

Pelerina cu ochi de păunPrintre un număr mare de insecte, fluturele de păuni este meritat considerat întruchiparea frumuseții și a harului. Numele frumos pe care la primit din cauza unor pete specifice, sub forma unui ochi pe aripile ei fragile. Pentru mulți oameni, această creație delicată este asociată cu fericirea, dragostea și credincioșia. Moth a câștigat o astfel de reputație pentru mituri, legende și felul lui de aterizare.

Habitat și caracteristici

Acest fluture este clasificat ca insectă artropodă a grupului de aripi squamate. Familia căreia îi aparține este numită Nymphalides. Acesta trăiește pe întreg continentul euroasiatic - din Portugalia în Japonia, dar primul loc poate fi acordat Germaniei, unde în 2009 această specie a fost recunoscută ca fluture al anului. În această țară, frumusețile înaripate trăiesc într-un număr foarte mare și atrag mulți turiști și botanici.

Cel mai bun mediu pentru această insectă este o zonă deschisă. Sunt pajiștile și marginile pădurii, precum și parcurile și grădinile care se potrivesc cel mai mult cu fluturele de păun. Aici este confortabil și suficient de vital pentru umiditate și spațiu. Locurile preferate sunt cele în care cresc multe urzici. Uneori se află în munți la o altitudine de 2500 de metri. Într-o pădure densă, aceste creaturi fragile au puțin spațiu și există riscul de rănire a aripilor lor. De la primăvară până la mijlocul toamnei, păunul trăiește în spații deschise, până când acesta migrează într-un loc mai răcoros, cu un adăpost sigur.

Fluturele de paun are următoarea anvergură:

 • bărbați - 45-55 mm;
 • femele - 50-62 mm.

Culoarea aripilor - roșu închis sau roșu-maroniu, cu margini gri-negru de-a lungul marginilor și crestături superficiale. Pe aripile sunt pictate pete mari de albastru închis, alb-gălbui sau roșu-maroniu, partea interioară a aripilor - gri. Intensitatea culorii variază în funcție de temperatura înconjurător în timpul adulților. Insectă Taurus - negru cu o nuanță roșiatică în partea superioară.

Ciclul de viață

Viața ochiului de păun este compusă din mai multe cicluri:

 1. Ou.
 2. Caterpillar.
 3. Pupa.
 4. Butterfly.

Butterfly Peacock Eye: Caracteristici și caracteristiciPăi de păun se referă la migrator tipuri de insecte, care depășesc distanțe mari. Ea se zbate pe pământ numai în timpul zilei. Odată cu debutul timpului rece, zboară în locuri cu condiții climatice mai umede și mai reci. Moliul se află în crusta de pădure sau așternutul de stepă.

Butterfly din această specie este aranjat să petreacă iarna într-un loc retras, răcoros, în cazul în care va fi confortabil în starea de pupa. Dacă alege o iarnă într-o cameră caldă, atunci va avea puține șanse să supraviețuiască frigului. O temperatură mai caldă decât este nevoie, provoacă un metabolism accelerat care are ca rezultat îmbătrânirea rapidă.

Reproducere și dezvoltare

În regiunile nordice fluturele ochiului de păun are timp să dea un pui, iar în sud - două. Iernile de insecte la vârsta adultă (faza adulților), durata viața ajunge la câteva luni.

Din mai, după hibernarea de iarnă, fluturele pune testiculele mici în frunzele urzici. Partea din spate a acestei plante este cea mai potrivită pentru acest scop. Dacă urzica nu crește în habitat, frunzele de zmeură și hamei o vor înlocui perfect. Mielul găsește ouă mici, inconspicuoase, verzi, în număr de 100 până la 300 de bucăți.

Exploatarea durează o săptămână. Din testiculele fluturelui zilei păunului apar mici omizi de culoare albă, cu nuanțe negre. Două sau trei săptămâni nu părăsesc locul în care au apărut și continuă să crească. Când este timpul să țeseți coconul, omizile în cele din urmă se strecoară.

În stadiul de pupa verzui fluturele ochiului de păun este de două săptămâni. Apoi, un ochi de păun apare în toată frumusețea sa "atrăgătoare".

Night Peacock Eye

Descrierea ochiului de păun de noapteaceasta noapte fluture este un nume de familie și nu are nici o legătură cu ea. În timpul nopții, poate fi ușor confundat cu liliacul, datorită spațiilor mari (15 cm) ale aripilor. Această fluture de noapte a ajutat oamenii de știință să descopere o abilitate neobișnuită asociată cu un fler rar. Este capabil să prindă mirosul care vine de la pupa femeii. Femela emite o picătură de lichid special, iar bărbatul o simte la o distanță mare.

După ce oamenii de știință au înregistrat această abilitate în noaptea cu păsări, au descoperit că nu numai această specie are un astfel de "dar". Și totuși, pentru deschidere, erau recunoscători unui fluture de noapte mare.

O altă abilitate uimitoare a acestei specii este lipsa unei guri. Pur și simplu nu există, deoarece insecta trăiește numai din nutrienți acumulați, în timp ce era o omidă. Butterfly preferă să se stabilească pe pomi fructiferi sau plante de buruieni. Nu este nici un rău pentru noaptea de noapte a păunului, deoarece osoșii el are foarte puțin și se multiplică că nu este foarte activ.

Ce fel de fluture cu ochi de păun mănâncă?

Ce hrănește fluturele de păunPractic, dieta miei este compusa din nectar. Fluturând de la floare la floare, insecta îl colectează de la plantele înflorite. Uneori se bea suc, care se distruge din pomi fructiferi sau din fructele lor coapte, suculente. De asemenea, mănâncă chimen și brusture.

Șopârlele mănâncă urzici, hamei, frunze de zmeură și cânepă. Iubita ei urzică lasă să mănânce complet și până la fund și mâncarea ei alege un simț bine dezvoltat de atingere. Spre deosebire de omologul său, care trăiește pe substanțele nutritive acumulate, fluturele ochiului de păun al zilei trebuie hrănit zilnic.

Unele fapte interesante despre aceste insecte

 • Ochii fluturilor sunt foarte complexi în structura lor.
 • Au existat din vremea piramidelor egiptene.
 • ei niciodată nu dormi.
 • Pentru a zbura, trebuie sa simta caldura Soarelui.
 • În țările asiatice și în țările din America de Sud ele sunt folosite pentru alimente.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Păcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbatPăcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbat
Dragonfly: o descriere a ceea ce se hrănește, unde doarme și cât de mult trăieșteDragonfly: o descriere a ceea ce se hrănește, unde doarme și cât de mult trăiește
Ce se hrănește cu lăcusta verde și de ce-i zboară?Ce se hrănește cu lăcusta verde și de ce-i zboară?
Firefly de insecte: ce se hrănește, unde trăiește și de ce strălucește?Firefly de insecte: ce se hrănește, unde trăiește și de ce strălucește?
Câte fluturi au picioare. Numărul de picioareCâte fluturi au picioare. Numărul de picioare
Butterfly Admiral: descriere, formă vernală, caracteristică specieiButterfly Admiral: descriere, formă vernală, caracteristică speciei
Câți fluturi trăiesc: durata de viață a tuturor ciclurilorCâți fluturi trăiesc: durata de viață a tuturor ciclurilor
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
Aplicarea hârtiei colorate - "fluture"Aplicarea hârtiei colorate - "fluture"
Ce fluturi mănâncă în naturăCe fluturi mănâncă în natură
» » Butterfly Peacock Eye: Caracteristici și caracteristici
© 2021 amigdas.com