amigdas.com

Vopsea refractara: caracteristici aplicatii, avantaje

Vopsea ignifugăProtecția diferitelor materiale de la expunerea la temperaturi ridicate poate fi realizată în mai multe moduri, în special prin aplicarea de acoperiri speciale pe suprafața lor. Vopseaua rezistentă la foc pentru metal conține substanțe speciale care încep să se umfle sub influența unei flăcări deschise. Adică, pe suprafață se formează bule de gaz, care au un grad scăzut de conductivitate termică.

Industria modernă oferă consumatorilor o gamă largă de materiale pentru a proteja aliajele metalice. Cerințele pentru compozițiile de vopsire utilizate în acest scop sunt reglementate în documentul NBC 236/97. Această documentație definește, de asemenea, categoriile de rezistență la foc pentru diferite tipuri de materiale.

Producătorii acestor vopsele actualizează constant rețeta pentru a atinge cele mai înalte niveluri de protecție și durabilitate. De exemplu, amestecul de pictură "Decoatherm" poate proteja structura de metal timp de zece până la cincisprezece ani, menținând în același timp valori semnificative ale temperaturii. Spuma, care rămâne pe suprafața produsului, îl protejează de pierderea durabilității.

Opțiuni de protecție la domiciliu

Vopsea de prezentareGrătar și facilități de grătar au devenit foarte populare, sunt produse de angajații unor organizații specializate, precum și de meșterii locali. Ca material de bază în astfel de structuri, este adesea folosită o foaie groasă de oțel. O vopsea bună ignifugă poate crește semnificativ durabilitatea gratarului și îi conferă un aspect mai atractiv.

În comparație cu acoperirile întunecate, acest tip de retardant ignifug nu trebuie să piardă integritatea stratului. Gratar sau altă structură metalică pentru prăjire, de regulă, este expusă unei expuneri îndelungate la temperaturi ridicate. După gătire, aliajul metalic se răcește. Dacă materialul este expus în mod constant la o astfel de încărcătură, atunci pe suprafața sa pot apărea focare de coroziune.

Suprafața produsului poate fi vopsită utilizând următoarea procedură:

  1. Suprafața metalică este protejată de nazhdachki, perii rigide și mijloace speciale de conversie a coroziunii.
  2. Accelerați procesul cu un burghiu și o duză specială.
  3. Compoziția de colorare de pe suprafața metalică poate fi aplicată cu un pulverizator, o rolă sau o perie obișnuită.

Grosimea stratului aplicat poate varia între 0,8-1 milimetri. Aplicați următoarele straturi numai după uscarea precedentă. Verificați dacă finalizarea procesului de polimerizare poate fi prin atingerea suprafeței. În acest caz, dacă nu mai este lipicioasă, atunci puteți trece la etapa următoare.

Vopsea refractara pentru cuptoare si echipamente de incalzire

Caracteristicile utilizării vopseleiDispozitivele destinate furnizării de energie termică sunt acum reprezentate de toate tipurile de gaze și alte cazane. De regulă, suprafața acestor dispozitive este încălzită foarte puternic și necesită o protecție eficientă împotriva influențelor externe. La întreprinderi, producătorii aplică un email special pe suprafața dispozitivelor de încălzire.

Vopselele refractare de cea mai bună calitate pentru sobe si seminee are multe avantaje, printre care:

  • durabilitate (până la 26 ani);
  • rezistența la expunerea prelungită la indicii de temperatură înaltă;
  • sortiment larg de culori: alb, negru, verde, gri, argint și altele.

Suprafața încălzitorului sau a aragazului presupune o pregătire specială înainte de aplicarea vopselei refractare:

  1. Suprafața metalică trebuie curățată de petele de ulei și murdăria cu un solvent.
  2. În etapa următoare, suprafața trebuie să fie măcinată cu șmirghel cu granulație fină.
  3. Apoi, produsul trebuie suflat cu aer comprimat pentru a scăpa de praf și alte particule.

Sfat utile: Nu pregătiți suprafața care trebuie tratată, deoarece compozițiile destinate acestui scop nu au rezistență la temperaturi ridicate și se vor deforma sub stratul de cerneală, perturbând contactul materialului cu substratul.

Protecția structurilor din lemn

Cum sa alegi o vopsea pentru cuptorCherestea este adesea folosită în construcția de clădiri cu scopuri diferite. Un tip special de vopsea din lemn permite minimizarea probabilității de incendiu și crește rezistența materialului la efectele flacării. După ce construcția este procesată prin aceste mijloace, lemnul nu va fi decât ars și nu arde.

Materialele ignifuge conțin hidroxizi de magneziu și aluminiu, care penetrează direct în structura arborelui. În plus față de funcția principală acești compuși chimici rezistă microorganismelor și ciupercii dăunătoare.

Pregătirea suprafețelor lemnoase pentru tratarea medicamentului este de a elimina petele grase, murdăria și stratul vechi de vopsea. Vopseaua poate fi utilizată pentru prelucrarea grinzilor, grinzilor, stâlpilor, piloților și a altor elemente.

Protecția structurilor din aliaje metalice

Caracteristica vopselei refractareClădirile și construcțiile moderne sunt construite cu ajutorul unor metale laminate și aliaje de oțel. Structurile de protecție: jaluzelele, porțile și ușile pot fi realizate din metale neferoase și / sau feroase, care necesită o protecție eficientă împotriva influențelor externe. Vopselele refractare sunt amestecuri unice care încep să se umfle atunci când sunt expuse la temperaturi ridicate pentru o perioadă lungă de timp.

Aceste vopsele refractare pentru metal au un miez dispersat în apă și pot fi utilizate atât în ​​spații rezidențiale, cât și industriale. Pentru aplicare, puteți utiliza un pistol de pulverizare, o rolă moale sau o pensulă.

Vopselele rezistente la foc și alți compuși cu efect similar de astăzi sunt adesea folosiți în industria construcțiilor. Acoperirile se aplică cu ușurință cu ajutorul unor unelte pneumatice sau manuale. Studierea acestei tehnologii nu va provoca probleme dacă sunteți atent și respectați cerințele de siguranță.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege o vopsea rezistentă la îngheț pentru fațade pentru lucrări în exteriorCum de a alege o vopsea rezistentă la îngheț pentru fațade pentru lucrări în exterior
Vopsea rezistentă la căldură pentru metal până la 1000 de gradeVopsea rezistentă la căldură pentru metal până la 1000 de grade
Vopsea exterioară acrilică pentru exteriorVopsea exterioară acrilică pentru exterior
Izolarea termică a corindonului: caracteristici, avantaje și aplicarea vopseleiIzolarea termică a corindonului: caracteristici, avantaje și aplicarea vopselei
Vopsea la temperaturi ridicate rezistente la căldură pentru grătar și metalVopsea la temperaturi ridicate rezistente la căldură pentru grătar și metal
Vopsea de cauciuc: rezistență, elasticitate, decorativitateVopsea de cauciuc: rezistență, elasticitate, decorativitate
Tipuri și caracteristici ale dispozitivului de îndepărtare a vopselelor din metalTipuri și caracteristici ale dispozitivului de îndepărtare a vopselelor din metal
Vopsea rezistentă la căldură pentru cuptoare metaliceVopsea rezistentă la căldură pentru cuptoare metalice
Alegerea vopselei de fațadă pentru aplicații în exteriorAlegerea vopselei de fațadă pentru aplicații în exterior
Vopsea acrilică pe bază de apă: tipuri, compoziție, proprietățiVopsea acrilică pe bază de apă: tipuri, compoziție, proprietăți
» » Vopsea refractara: caracteristici aplicatii, avantaje
© 2021 amigdas.com