amigdas.com

Peștii din râurile noastre - ceea ce mănâncă

Peștii din râurile noastre - ceea ce mănâncăDieta numeroși reprezentanți ai ihtiofaunei noastre este foarte diversă. Știind ce mănâncă peștele este foarte util pentru pescar. În plus față de interes pur academic, trasat un pur practic - abilitatea de a prezice ce și unde orizontul rezervorului va ciugulesc o anumită perioadă de timp, este în valoare de scump.

Tipuri de alimente

Toți peștii, în funcție de preferințele lor gastronomice, sunt împărțiți în mai multe tipuri:

 1. Ichiofage (sunt prădători) - un grup de pești aparținând unor familii diferite, a căror principală dietă include pești mai mici.
 2. Benthophagi - care mănâncă din fundul hranei pentru plante și animale. Această categorie include crapul, marmotul, bâta, tench, crapul crucian, sturion, etc.
 3. Planctofagii - acest grup se hrănește cu plancton, pe care îl găsește în coloana de apă. Aici puteți include și sumarul, topul etc.
 4. Bento-planktophagi - un grup de pești cu un tip mixt de alimente. Aici puteți include Chekhon, stellate sturion, unele specii de gobi etc.

Separarea în funcție de tipurile de hrană are o formă oarecum convențională. Dieta de pește variază foarte mult de la vârsta lor - o tânără specie prădătoare se hrănesc cu zoobentosului, mergi la „dieta de pește“ la o vârstă mai înaintată. De asemenea, bibanul mănâncă cu ușurință zooplanctonul la bătrânețe. Pe de altă parte - crap, crap, crap crucian, specimene deosebit de mari, sunt adesea văzute mâncând prăji. simultan accesul la alimente este afectat de disponibilitatea hranei în rezervor. În anii diferiți sau chiar în vremurile de un an, ceea ce peștele mănâncă în râu poate fi foarte diferit.

Tipuri de hrană în pește

Modul în care produsele alimentare afectează aspectul

Pentru un succes mai mare al pescuitului, este bine să știți ce și unde să prindeți peștii selectați. Se pare că dieta și habitatul estimat pot fi determinate de aspectul lor. Multe secole de evoluție nu au putut decât să lase urme.

Forma gurii

Structura gurii determină modul în care luăm mâncarea. Asta este Metoda cea mai fiabilă pentru determinarea orizontului rezervorului pe care se hrănește peștele:

 1. Forma gurii în peșteGura superioară - maxilarul inferior considerabil mai mare decât maxilarul superior. O structură similară a gurii oferă nutriție în orizonturile superioare ale apei. Un exemplu clasic este Chekhon.
 2. Gura inferioară (sau inferioară) - maxilarul superior atârnând peste cel inferior. Acest tip de structură a gurii vorbește despre nutriție în zona inferioară. O structură similară a gurii are pește de sturioni.
 3. Gura retrasă - mulți pești de crap sunt capabili să-și împingă gura, formând un fel de tub. Această caracteristică le permite să mănânce în mod confident în partea de jos a rezervoarelor. Un exemplu este crapul.
 4. Gura terminală - ambele fălci au aceeași lungime. O astfel de structură permite peștelui să mănânce în toate orizonturile de apă. Astfel de pești includ omul.

Alte semne

Forma corpului poate spune multe despre habitatul peștilor și modul în care se hrănesc. Există, de asemenea alte caracteristici pe care le puteți acorda atenție:

 1. Alte semne ale caracteristicilor peștilorPeștii cu un corp puternic torpilot tind să trăiască pe un curent mare. Asemenea specii includ păstrăv, mărăcină, cub.
 2. Foarte aplatizate din lateral, corpul spune că peștele preferă să locuiască între vegetația acvatică. Acest formular facilitează deplasarea în aceste locuri. Roach, bream, gusher arata exact asa.
 3. Ei bine dezvoltate fin dorsale, și chiar dublarea arată că proprietarul ei este un prădător activ, capabil să tulpină lung prada lor. Aripioare asemănătoare au bibanul, bibanul.
 4. Prezența dinților pe fălcile peștilor spune cu încredere că este vorba de răpire. Picăturile, bibanul, ciupitul sunt exemple tipice. În plus față de fălci, unele specii au dinți pe palate. O structură similară a cavității bucale are multe somi. Multe specii pașnice au așa numiți dinți faringieni. Ei le dau posibilitatea de a măcinat o hrană destul de serioasă - crustacee, scoici de raci. Cubul are dinți excelenți, ceea ce îl face o persoană versatilă reală în ceea ce privește nutriția.

Dependența comportamentului asupra dietei

O modalitate buna de a determina comportamentul alimentar al unui pește este de a examina conținutul intestinului său. Umplute cu intestin alimentar vorbește despre alimentația activă. Vacanța lui indică faptul că peștele este înfometat - probabil din cauza disponibilității reduse a alimentelor în rezervor sau datorită concurenței mari a alimentelor. Ambele semne pot indica faptul că peștele se hrănește în mod activ. Probabilitatea pescuitului reușit în acest moment este mult mai mare. În același timp, peștii grași, bine hrăniți, pot avea un intestin semi-gol. Acest lucru indică faptul că, în acest moment, va fi reticentă să-și piardă, deoarece deja a acumulat destule rezerve pentru iernare.

Dependența comportamentului peștilor față de dietă

Un pește cu conținut scăzut de grăsime, care nu obține rezerve semnificative pentru iarnă, va duce un stil de viață activ și o bună plăcere. Acest lucru este adesea observat în rezervoarele moderne, unde, din cauza poluării grave a apei, baza alimentară se deteriorează.

După examinarea conținutului intestinului, puteți afla exact ce se hrănesc cu obiectele de captură. În viitor, acest lucru va face posibilă corectarea aplicării unei anumite momeli.

Ce trebuie să cunoști pescarul

Informațiile despre metoda și caracteristicile hrănirii obiectelor de pescuit selectate sunt de o mare valoare pentru pescarii. Cunoștințele obținute pot fi aplicate în practică:

 1. Ce trebuie să cunoști pescarulPeștii mai pașnici au o gură mică. Acest grup include cele mai populare specii, cum ar fi bream, roach, și Chekhon. Acest lucru sugerează că atunci când îi prindem, este mai bine să folosim ambele cârlige și o momeală mică. Dimensiunea mică a momelei poate fi numită universală datorită faptului că este disponibil pentru un număr mai mare de locuitori acvatici.
 2. Înainte de reproducere, mulți neghiogi încearcă să obțină mai rapid rezerve de energie cu mai puține cheltuieli, astfel încât preferă bucăți mai mari de alimente. Se pot face schimbări corespunzătoare în procesul de pescuit.
 3. Cele mai mari exemplare pot prefera de asemenea mâncare de dimensiuni mai mari. Un corp mare necesită o cheltuială serioasă de energie pentru viață. Ventilatoare de pescuit trofeu ar trebui să acorde o atenție la dimensiunea de momeală.
 4. Nu toți prădătorii, la fel ca pradă mare. Nu voi putea să o înmoaie. Pike este, de asemenea, capabil să se ocupe de victimă în jumătatea lungimii corpului său. Există cazuri și multe altele. Cea mai bună alegere pentru o cocoșă va fi o momeală mică. O lesa speciala deosebit de puternica pentru pescuitul sau nu este necesara deoarece are o inmuiere relativ superficiala. Pike este capabil să înghită lingura foarte adânc și să deterioreze linia la care este legată. Prin urmare, nevoia de blyosny mari și lesa de înaltă rezistență, împiedicând coborârea peștilor și pierderea momeală.
 5. Predatorii, care se ascund în ambuscada de pe fund, care includ știuca și somnul, este cel mai bine să prindeți în orizontul inferior al apei.
 6. Pestele consumatoare de legume (crapul de argint și cupidul alb) sunt inutile pentru a prinde pe duzele animalelor. O bucată de trestie, un pachet de alge filamentoase, frunze de mazăre - toate acestea vor fi mult mai potrivite.
 7. Omnivorilor locuitori ai rezervoarelor, în primăvara și toamna, li se poate oferi o momeală de origine animală, dar vara merită să încercați legumele. Acest lucru se datorează a ceea ce mănâncă în acest moment. În toamna și primăvara nu există plante subacvatice, prin urmare este mai convenabil să se utilizeze duze de animale. În vara, componentele de legume pot predomina în regimul alimentar, care ar trebui să fie luată în considerare în procesul de pescuit.

Informații și metodă de hrănire a peștilor

Preferințele nutriționale ale locuitorilor de apă indică, de asemenea, tipul de unelte cu care pot fi capturate. Alegerea se bazează pe orizontul apei în care sunt hrănite obiectele de pescuit:

 • Preferințele alimentare ale peștilor acvaticiPentru peștii pașnici, abordarea cea mai promițătoare va fi o varietate de măgari, inclusiv un alimentator. Sa aratat in special ca se ocupa de prinderea ramei, crapului, crapului crucian.
 • Locuitorii din straturile medii de apă vor fi cel mai bine prinși pe un flotor Bologna sau cu unelte de pescuit. În acest caz, pradă dvs. va fi roach.
 • Pentru locuitorii mici din straturile superioare de apă, cum ar fi un autocolant, este mai bine să utilizați uneltele cele mai ușoare.
 • Pentru locuitorii raurilor, un pescuit de acoperiș va merge bine. Acesta vă va permite să vânați păstrăvul, cocoșul, graylingul și multe altele. Această abordare este destul de versatilă și face posibilă pescuitul multor pești, chiar și celor care diferă foarte mult între ei.

Aceste recomandări nu sunt în niciun caz ceva de neclintit și absolut.

Observarea, curiozitatea și tendința de a experimenta sunt capabile să ofere pescarului o mulțime. Iar bucuria descoperirilor lor, chiar mici, chiar poate încălzi sufletul mult mai mult decât obținerea unui trofeu mare. Îndrăznește-te și te lasă să aștepți norocul.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde trăiesc sturionii și câți ani trăiescUnde trăiesc sturionii și câți ani trăiesc
Cum să reproducem peștii într-un iaz mic pe o reședință de varăCum să reproducem peștii într-un iaz mic pe o reședință de vară
Descrierea peștelui Chekhon: unde se găsește, habitatDescrierea peștelui Chekhon: unde se găsește, habitat
Descrierea sterlei de pește. Ce hrănește și cum se reproduc?Descrierea sterlei de pește. Ce hrănește și cum se reproduc?
Paște și pescuit liber pe teritoriul AltaiPaște și pescuit liber pe teritoriul Altai
Cele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea TulaCele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea Tula
Minuni de pește: habitate și tehnici de pescuitMinuni de pește: habitate și tehnici de pescuit
Organizarea pescuitului în regiunea OrenburgOrganizarea pescuitului în regiunea Orenburg
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Pescuit excelent în regiunea NovosibirskPescuit excelent în regiunea Novosibirsk
» » Peștii din râurile noastre - ceea ce mănâncă
© 2021 amigdas.com