amigdas.com

Marsupial Wolf: Istoria și descrierea tigrului tasmanian

Bomă marsupial în naturăMarsupial, el este un lup tasmanian sau tilatsin, a fost singurul reprezentant al lupilor marsupiale. În prezent, aceste animale de mamifere sunt complet disparute.

Ar trebui remarcat, că tilacinele au avut o relație indirectă cu familia lupilor, deoarece strămoșii lor au dispărut în perioada de la Oligocen la Miocen.

Descrierea lupului Tasmanian

Primele referiri scrise la existența acestui tip de lup au fost înregistrate încă din 1808. Acest om a fost numit Harrison, care a fost nu numai un cercetător naturalist, ci și un membru al Societății Linnaeene din Londra. Numele generic al omului de știință desemnat ca Thulacinus, care tradus înseamnă „pouched câine“ și numele specific al lupului tasmanian câine-traduse.

De fapt, caracteristicile externe ale tigrului tasmanian, cum se mai numește, arătau mai mult ca o descriere a unui câine. Trunchiul fiarei era ușor alungit, iar membrele erau degete. Înainte de exterminarea lor, aceste animale au fost cele mai mari reprezentanți ai marsupialelor. Oamenii de știință observă că similitudinea dintre tylacini și lupi este doar o consecință a evoluției convergente. Asta înseamnă că, că animalele au dobândit similar cu fiecare alte semne nu și pentru motivul că acestea sunt rude (de fapt nu este), ci numai datorită faptului că a trăit în aceeași zonă, și, în consecință, modificarea acestora în cursul adaptării și evoluției au fost similare.

Numai relativă dintre marsupiale carnivor a avea tilatsinov diavoli tasmanieni, dar ele au fost similare în aparență, deoarece dimensiunile sunt mult mai mari lup marsupial și forma corpului este destul de diferit.

Ce mănâncă lupul marsupialEra un animal destul de mare, a cărui lungime a corpului a atins un pic mai puțin de un metru și jumătate, luând în considerare coada și cele două. La greabăn, înălțimea fiarei variază de la cincizeci la șaizeci de centimetri. Greutatea animalului poate varia de la douăzeci la douăzeci și cinci de kilograme.

Diferența dintre tylacini și lupi era că forma craniului era exclusiv câine. De asemenea, numărul de incisivi a fost diferit: la reprezentanții familiei lupilor, numărul lor a ajuns la șase, iar lupii tasmanieni aveau toate opt.

Culoarea acestor animale merită o atenție deosebită. Lîna lor era destul de groasă, dar scurtă, iar pe spatele gri-galben, cu un substrat maro, erau cam două duzini de benzi întunecate. Acestea erau situate de-a lungul animalului de la umeri și până la coadă. Belly difera nuanta mult mai ușoară decât partea din spate, iar fiara a avut un gri se confruntă cu pete în zona din jurul ochilor si urechile mici si in erectie.

Este interesant faptul că fălcile acestor animale se pot deschide la o sută douăzeci de grade, iar atunci când animalul se căscă sau crește, fălcile formează o linie practic dreaptă, neobișnuită pentru alte animale.

Lupii tasmanieni marsupiali au un mers ușor izvorît în detrimentul picioarelor lor curbate din spate, care seamănă destul de ciudat cu structurile labei de cangur. Mulțumită acestora, sunt posibile și salturi joase.

Punga de pe burta animalului, care îl distinge de toți ceilalți pradatori, a fost formată ca rezultat al evoluției printr-o pliu care are proprietatea de a deschide spatele și ascunde și câteva perechi de sfârcuri.

Istoria studiilor

Rasă de lupPrimii oameni, care au descoperit și au încercat să stabilească contactul cu tilatsinami au fost locuitori nativi din Australia. Sa întâmplat puțin mai tîrziu de cel de-al optulea an al erei noastre. Aceste fapte sunt confirmate de oamenii de știință, deoarece în peșterile antice a fost descoperită arta rock, în care apare acest animal.

Numele lupilor marsupiale au primit în onoarea gama lor, și anume, Tasmania. Populația lupilor tasmanieni a scăzut considerabil din cele mai vechi timpuri. În Europa, existența acestei ființe a fost învățată prin lucrarea lui Abel Jansson Tasman, marele navigator. El a primit un mesaj de la garda lui că pe pământ erau urme de animale necunoscute până acum. Păreau ca niște tigri și îi speriară pe sosiți fără o glumă. Sa întâmplat în 1642.

Animalul nu a fost niciodată găsit, și doar puțin mai târziu, în 1772, Marc-Joseph Marion-Dufren a declarat că a observat o "pisică de tigru" care trece prin păduri. Nu a putut descrie animalul în detaliu, dar deja în 1792, un naturalist, al cărui nume era Jacques Labilladier, era implicat în acest lucru. Această descriere a fost de asemenea puțin cam neclară și nu a fost luată în considerare de lumea învățată.

O altă încercare de a mișca puțin din centrul mort Studiul lupului Tasmanian a fost realizat de William Paterson, care la acel moment era guvernatorul actualului Tasmania. Descrierea sa a fost compilată în scopul publicării lucrărilor în ziarul Sydney din 1805.

Caracterul recunoscut oficial al tilatsin a fost compilat de George Harrison, membru al Societății Tasmanian. În documentele sale, există o descriere destul de interesantă care caracterizează lupul ca un "cap de cap cu câine".

Pentru acești prădători, a fost identificat chiar un gen special în sistemul de clasificare a mamiferelor, la care au fost menționate încă din 1810. Această decizie a fost luată pentru că deoarece nici un mamifer marsupial nu este ca tilatsin și nu este ruda lui.

habitat

Aspectul unui lupSe crede că locul de naștere al tigrului tasmanian - Australia și o parte din Noua Guinee. Oamenii de știință sunt de părere că în urmă cu aproximativ trei mii de ani Predators tasmanieni au fost forțați să iasă din habitatul său natural mai puternic și superior lor în numărul de câini sălbatici, dingoes, care, la rândul lor, au fost aduse în zona cu ajutorul coloniști Aboriginal.

Tigrii tasmanieni au mâncat următoarele animale:

  • echidna
  • șopârle
  • păsări

Unde trăiește lupul marsupialDupă aceasta, sursele istorice susțin că lupii tasmanieni erau exclusiv în Tasmania, unde nu erau câini. După reinstalare populația de lupi a început să crească, însă acest proces sa oprit rapid, deoarece oamenii au început să distrugă în mod activ animalele, crezând că reprezintă un pericol imens pentru oile crescute în așezări.

Tilatsin a distrus casele de păsări, astfel încât acestea au devenit adesea victime ale vânătorilor și, de asemenea, au fost adesea capcane răspândite pe teritoriul lor. Populația sa temut nu numai pentru bovine, ci și pentru viața lor, din cauza legendelor incredibile despre ferocitatea, sălbăticia, nemilosirea și puterea incredibilă a lupilor tasmanieni.

Începutul exterminării în masă

Fotografiere absolut necontrolată și exterminarea activă a Predators a condus la faptul că lupii tasmanieni pot fi găsite acum doar în părțile cele mai impenetrabile ale pădurii și de munte înalt variază. Dar chiar și mai lamentabil și revoluția teribilă să accepte situația, atunci când la câini introduse de continent, a început răspândirea în mod activ și infecții ale bolii Carré. Populația de tylacine a devenit și mai mică.

Curând a fost dezvoltat programul de conservare din Tasmania și interdicția de a vâna majoritatea animalelor, cu toate acestea, lupii marsupiali nu au intrat în această listă. De aceea, distrugerea lor a continuat timp de mai mulți ani și, în cele din urmă, ultimul reprezentant al acestor prădători marsupiali unici a fost ucis. A avut loc un eveniment tragic pe data de 13 mai 1930. Și ultimul tilatsin, cuprins în captivitate, a murit în vârstă în grădina zoologică în 1936.

A fost introdusă interdicția de a vâna aceste animale doi ani mai târziu, când a fost prea târziu. Oamenii de știință cred că, din cauza structurii sale destul de neobișnuită a maxilarului, utilizarea de oi, lupi în produsele alimentare nu a fost cazul și, în consecință, toate cerințele impuse asupra lor afirmația că a fost începutul distrugerii erau false.

Fără îndoială, împușcarea în masă nu a fost singurul motiv care a contribuit la dispariția lupilor marsupiale. De fapt, diversitatea genetică scăzută a jucat un rol și în dispariția lor. Ar trebui de asemenea remarcat, că lupii nu s-au multiplicat într-un habitat natural.

Încercările de a restabili populația

Dușmani ai lupului marsupialOamenii de știință speră, că lupii marsupiali erau încă capabili să supraviețuiască în pădurile complet impenetrabile din Tasmania, dar bineînțeles că au rămas foarte puțini dintre ei. Aceste speranțe și zvonuri nu sunt susținute, totuși, încercările de a prinde un astfel de prădător sunt încă în desfășurare.

Cercetătorii disperați au decis să rezolve această problemă pe cont propriu și au stabilit crearea unei clone a unui lup marsupial. Pentru a face acest lucru, s-au folosit fragmente de ADN, care au fost păstrate în puii de pradă, alcoolizați și localizați în Muzeul Australiei. Din păcate, proiectul nu a fost durabil, deoarece, desi ADN-ul a fost extras, acesta a fost deteriorat si complet nepotrivit pentru munca.

După închiderea proiectului în 2005, încercări să facă ceva pentru a restabili populația nu au fost efectuate, cu toate acestea, trei ani mai tarziu, cercetatorii au reușit încă să facă funcționarea genei animale, extrase din catelusul lui, care a fost ținută păstrat în alcool timp de sute de ani, în embrion de șoarece.

Astfel, cercetarea în acest domeniu a fost realizată în următorii ani:

  • 1965
  • 2001
  • 2005
  • 2008

Dar, în ciuda tuturor eforturilor cercetătorii și crearea de noi proiecte și lucrări, în momentul de față lupii marsupiali sunt considerați complet exterminați.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde locuiesc cangurii. Descrierea animalului și stilul de viațăUnde locuiesc cangurii. Descrierea animalului și stilul de viață
Cum a arătat tigrul antic cu sabie?Cum a arătat tigrul antic cu sabie?
Cum arata un koala si ce culoare au blana?Cum arata un koala si ce culoare au blana?
Începutul celor mai puternici câini din lumeÎnceputul celor mai puternici câini din lume
Tasmanian sau diavolul marsupial: modul de viață al unui animalTasmanian sau diavolul marsupial: modul de viață al unui animal
Animale rare din cartea roșie a RusieiAnimale rare din cartea roșie a Rusiei
Giants din lume canine - câini din rasa Irlandez WolfhoundGiants din lume canine - câini din rasa Irlandez Wolfhound
Curtshaar german. Descrierea rasei de câiniCurtshaar german. Descrierea rasei de câini
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
Câini asemănătoare cu lupii: istorie și soiuriCâini asemănătoare cu lupii: istorie și soiuri
» » Marsupial Wolf: Istoria și descrierea tigrului tasmanian
© 2021 amigdas.com