amigdas.com

Marele câine de munte elvețian: o descriere a rasei

Caracteristica rasei SennenhundExistă mai multe teorii cu privire la originea acestei rase de câini, dar câinii de munte elvețieni mari sunt aproape cu siguranță rezultatul împerecherii câinilor de fermă locală cu mastifurile aduse în Elveția de către coloniști.

Această rasă a fost redeschisă de Dr. Albert Heim. În 1908 a observat câinii cu păr scurt și extrem de mari, care au însoțit fermierii elvețieni. Heim a adus acest câine în catalog ca o rasă nouă numită Marele câine de munte elvețian, oferindu-i astfel standarde fixe pentru starea de rasă pură.

Marele câine de munte elvețian

Creșterea pură a rasei Gross Zennenhund a început în 1908 de fermierii din regiunea Burgdorf. În 1912 a fost înființat Clubul Marelui câine muncitor elvețian, dar baza de creștere a rămas destul de rar pentru o lungă perioadă de timp, deoarece era foarte dificil să găsești cîini potrivite pentru reproducere. Acest lucru a fost influențat de faptul că pentru o ședere permanentă sau chiar parțială în creșă, această rasă este complet inadecvată.

În prezent, acest câine își îndeplinește atribuțiile ca un câine de poliție, un salvator și un animal de companie. Potrivit grupului american de manipulatori de câini, Câinii de munte din Elveția ocupă locul 88 în popularitate printre alte rase.

Marele câine de munte elvețian, recunoscut la nivel internațional de către Federația Internațională a Cynologilor. Cele mai recente standarde ale rasei sunt date din 25 martie 2003. Primul standard a fost publicat la 5 februarie 1939.

 • Cum arată câinele SennenhundClubul Kennel American (AKC) a recunoscut pe deplin rasa în 1995.
 • Canadian Kennel Club a recunoscut rasa în 2006.
 • Clubul Kennel United a recunoscut rasa în 1992.
 • Această rasă nu este recunoscută de Clubul de Kennel din Noua Zeelandă și de Consiliul Național al Națiunilor din Australia.

Descrierea rasei de grazennenhund

Marele câine de munte elvețian - Acesta este un câine mare al cărui păr scurt are trei culori:

 • negru spate, laturi și picioare;
 • marcări albe simetrice pe bot, picioare, piept și vârful coada;
 • Redarea este prezentă între alb și negru, în special sub ochi.

Gross SennenhundÎnălțimea la greabăn este de aproximativ 9/10 lungimea corpului. Capul este mare și puternic. Urechile sunt de dimensiuni medii, cu formă triunghiulară, rotunjite la vârf și adiacent capului, într-o poziție relaxată. Ochii maronilor sunt în formă de migdale. Gatul este puternic, fără suspensie. Pieptul este profund. Umărul este lung și foarte masiv. Spatele este drept. Coada este mai groasă la bază, înclinată până la punctul în care ajunge la articulațiile articulare. Nas larg și mereu negru, ca buzele.

Această rasă are umeri puternici, musculosi, picioare drepte, drepte, puternice și ușor înclinate.

Adulții masculi mari pot ajunge la 75 cm la greabăn și cântăresc mai mult de 70 kg. Femelele sunt mai mici la greaban până la 68 cm și cântăresc până la 60 kg. Astfel, aspectul general al câinelui este un animal maiestuos care inspiră forță și respect, dar nu agresiv, dar încrezător în sine și puternic.

Câinele crește până la trei ani, astfel încât trebuie să selectați cu atenție alimente și exerciții care nu trebuie să fie excesive în timpul formării țesutului osos. Dimorfismul sexual este evident. Activitatea fizică regulată este recomandată pentru dezvoltarea adecvată a mușchilor și prevenirea obezității.

Prin natura, non-agresivă această rasă are un caracter deschis și jucăuș și o nevoie aproape dureroasă de a comunica cu o persoană. Ea se ridică întotdeauna pentru protecția copiilor, așa că acești câini sunt uneori numiți "dădacă". Nu-i place viata orasului si este un caine obisnuit cu un spatiu liber si deschis.

Această rasă este sociabilă, activ, calm. Ei au într-adevăr nevoie de mult spațiu pentru sport. Ei nu vor fi mulțumiți de viața canisei, vor să se bucure de familia lor. Câinii acestei rase sunt prieteni curajoși, loiali și binevoitori.

Nivelul de activitate în acestea este variabil. Fiind atenți și atenți, câinii din această rasă sunt câini de pază excelenți. Formarea acestui câine se bazează pe faptul că proprietarul trebuie să construiască încredere cu ajutorul metodelor umane.

Acest toler neobosit, aveți nevoie de spații mari și plimbări lungi. Nu este foarte sensibil la îngheț și preferă un climat rece. În ciuda faptului că acesta este un câine greu, este suficient de mobilă.

În ciuda dimensiunilor sale uriașe, sennenhund nu necesită cantități mari de alimente. Speranța de viață este de aproximativ 10-12 ani.

Comportamentul puiilor este tipic câinilor mari, ei dorm pentru majoritatea zilelor, petrec ore de veghe pentru a explora mediul, mânca și juca. Puii joacă doar câteva minute, devin repede obosiți, după care cad în adâncime câteva ore.

boală

Câinii din rasa SennenhundMarele câine de munte elvețian este considerată o rasă foarte sănătoasă, dar se confruntă cu mai multe probleme.

Ar trebui să fie prezentat în mod regulat unui medic veterinar, deoarece această rasă este susceptibilă la displazia șoldului, boala von Willebrand, cancer și boli gastro-intestinale.

În plus, acești câini sunt predispuși la epilepsie idiopatică (IE) cu convulsii frecvente fără nici o cauză identificabilă. Tratamentul IE depinde de gravitatea bolii și poate include administrarea zilnică de anticonvulsivante. IE apare de obicei la vârsta de 1 până la 3 ani, dar poate apărea după 12 luni.

Boli gastroenterologice

Umflarea este cea mai frecventă cauză de deces la această rasă și necesită îngrijire veterinară imediată. Acest lucru poate fi cauzat de consumul prea mult de apă, alimente, activitate excesivă după consum, stres sau condiții necunoscute.

simptome:

 • umflarea abdomenului;
 • salivare excesivă;
 • depresie;
 • letargie.

În această stare, aportul de sânge al inimii scade, provocând scăderea tensiunii arteriale, precum și alte probleme cardiace. Un câine poate avea o ruptură gastrică, provocând peritonită.

Sold displazie

Semnele precoce ale displaziei acestei boli includ refuzul de a urca în sus sau în jos pe scări, sări, ambii picioare posterioare se mișcă împreună. DTS este una dintre principalele boli ortopedice la această rasă de câini.

Dovezile sugerează că majoritatea câinilor diagnosticați cu boală articulară degenerativă cu raze X prezintă cea mai ușoară formă a bolii care nu prezintă semne clinice cum ar fi:

 • durere;
 • o gamă redusă de mișcare;
 • claudicație.

Prin urmare, mulți proprietari nici măcar nu bănuiesc că câinele lor suferă de displazie. Pentru a evita această problemă, trebuie să consultați un medic veterinar. Prevenirea acestei boli este o anumită dietă, care nu permite să se construiască masa musculară mai repede decât se dezvoltă scheletul.

speranţa de viață

Câini de rase mari, cum ar fi Gross Zennenhund, au o speranță de viață mai scurtă decât câinii de dimensiuni medii și mici. Unele surse indică speranța de viață pentru câinii de talie mare din Elveția de la 10 la 11 ani pentru încă 8-10 ani. Un studiu al membrilor clubului britanic din această rasă a arătat o durată medie de viață de 6,75 ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se determină rasa câinilor și a cățeiCum se determină rasa câinilor și a căței
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Giants din lume canine - câini din rasa Irlandez WolfhoundGiants din lume canine - câini din rasa Irlandez Wolfhound
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Marele câine de munte din Pirinei - descrierea raseiMarele câine de munte din Pirinei - descrierea rasei
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
French Shepherd: o descriere a raseiFrench Shepherd: o descriere a rasei
Câine de câine de câine: descrierea raseiCâine de câine de câine: descrierea rasei
» » Marele câine de munte elvețian: o descriere a rasei
© 2021 amigdas.com