amigdas.com

Cum sa faci porti dintr-un profil cu mainile tale

Porți din proflistaPână de curând, poarta și poarta erau acoperite cu foi metalice de 2-3 mm grosime. Dar designul a fost greu și adesea a deformat pilonii de susținere. După inventarea foilor de profil, specialiștii au reușit să le folosească pentru garduri. Datorită greutății reduse a materialului, poarta din profilul de oțel este mai ușoară, prin urmare, poliii de susținere sunt supuși unei încărcări mai mici și durata lor de viață a crescut semnificativ.

Avantajele și dezavantajele materialului

Dacă foile metalice mai vechi au fost atașate la cadru prin sudare, atunci foile profilate sunt montate pe piulițe și șuruburi. Specialiștii disting următoarele avantaje:

 • confort în îngrijire și întreținere;
 • rezistența fixării foilor;
 • posibilitate de echipare a porții cu control automat;
 • preț scăzut al materialului;
 • sarcina minimă pe poli.

Împreună cu avantajele, materialul are dezavantaje. Practic toate dezavantajele sunt că materialul este supus unor deteriorări mecanice, de exemplu, foaia de profil se poate îndoi cu un impact mic. În caz contrar, există mai multe dezavantaje:

 • acoperirea colorată a materialului este foarte sensibilă, iar dacă suprafața este zgâriată accidental, rugozitatea va apărea după un timp, care va începe să distrugă rapid întreaga foaie;
 • materialul este fixat numai pe piulițele și șuruburile, sudură, în acest caz, nu este permis (pe de o parte, este convenabil pentru cei care nu se confruntă cu activitatea de sudare, dar pe de altă parte - datorită ansamblului de sudare a materialului ar fi accelerat în mod semnificativ);
 • instabilitate la șocuri și alte încărcături similare.

Restul cu astfel de porți trebuie manevrat cu atenție, chiar și atunci când curățați zăpada lângă structură, ar trebui să încercați să nu atingeți capacul, altfel rugina nu poate fi evitată.

Parametri de proiectare

Maeștrii aderă la aceleași dimensiuni, care sunt folosite pentru a face o poarta cu leagăn de pe tabla ondulată. De asemenea, trebuie să faceți construcția în funcție de anumiți parametri, respectând tehnologia. Poarta nu va fi făcută mai largă decât poarta - acest lucru se datorează faptului că stâlpii nu pot rezista încărcăturii excesive și pur și simplu distorsionează, iar o asemenea neplăcere va duce la reconstrucția produsului.

Lățimea standard

De obicei, porțile sunt destinate autoturismelor care vor conduce în zona suburbană, astfel încât deschiderea se face în funcție de lățimea transportului rutier, luând în considerare oglinzile. De asemenea, la deschidere se adaugă o deschidere suplimentară de 100 cm pentru manevrabilitatea liberă a mașinii, care va trece prin poartă. În plus, lățimea suporturilor este calculată. Dacă poarta trebuie montată independent de poartă, separat, va trebui să instalați 3 coloane. De asemenea, se ia în considerare mărimea decalajelor dintre stâlp și poarta și lățimea decalajului dintre cadrul porții și coloanele. Acestea includ parametrii hardware-ului.

Este necesar să se calculeze totul cu exactitate, astfel încât să nu se obțină situația în care a fost deja realizată fundația sub coloane și acestea vor fi pe lățimea de lucru a ușii, de aceea dimensiunea porții va scădea. În urma acestui lucru, este necesar să se mărească lățimea ghimpului și să existe o ramă cu o lățime uriașă este impracticabilă. Lățimea poarta pe standardul este de 120 cm, iar pentru porți -. 450-500 cm lățime poarta este necesară ajustarea parametrilor colilor, ca pentru montarea o foaie profilată va fi mică.

Înălțime standard

Înălțimea clasică a porții este de la 220 la 250 cm. Foaia standard are o lungime de 200 cm, dar este mai lungă, dar multe resturi pot rămâne din foi foarte mari. În orice caz, va trebui mai întâi să întrebați pe consultant despre parametrii plăcii ondulate.

Ca o regulă, poarta și poarta este întotdeauna prevăzut un spațiu, deoarece cu decalaj prea mică între sol și rama poate fi un produs permanent agățându pentru suprafața solului sau de dale. Clearance-ul optim este de 5-10 cm. Unele cresc distanța până la 30 cm, dar acest lucru nu este eficient deoarece câinii mici pot pătrunde pe teritoriu.

Înălțimea porților din profil cu propriile mâini poate fi mărită nu prin construirea foilor, ci cu ajutorul elementelor forjate. Datorită acestei metode, puteți nu numai să măriți înălțimea, ci și să decorați produsul. Cu o abordare competentă, designul va arăta destul de respectabil.

Atenție vă rog! În timpul iernii, sub poarta și pietriș, este foarte probabil ca gheața să se formeze. Trebuie să fie îndepărtată în timp util, altfel va exista dificultate la deschiderea ușilor.

Proiect de lucru

Un proiect simplu este necesar pentru a simplifica fluxul de lucru. O schemă simplă vă va ajuta să nu uitați toate detaliile pieselor, precum și cantitatea de material pe care trebuie să o cumpărați. Există două moduri de instalare a structurii:

 1. Portile profiluluiPoarta cu o singură frunză. Această metodă este utilizată în principal pentru porți sau porți înguste. Acest lucru se datorează unui număr de conuri. Există o navigație mare - când vântul va fi greu de ținut, iar deformarea buclelor este posibilă. Va fi necesară consolidarea cadrului, iar acest lucru va afecta înclinarea suportului, deoarece se formează o masă mare.
 2. Poarta cu două fețe. Acest tip de poarta este mai mult in cerere. Este posibil să se evite o astfel de deformare ca în prima variantă, dar vor exista cheltuieli inutile pentru fabricarea unui design pe două frunze și, de asemenea, pe bucle suplimentare. Cu toate acestea, există un mare plus - poarta este mai stabilă și poli are o sarcină minimă.

Desenele porții de pe tabla ondulată cu mâinile lor trebuie să țină cont de lățimea ușilor, configurația cadrului și numărul de suporturi - adâncimea și înălțimea acestora. De asemenea, este necesar să se determine înălțimea și lățimea produsului și să se indice în proiect dacă vor exista elemente decorative suplimentare. Apoi, se calculează valoarea wicket, care poate fi instalată în interiorul porții sau separat. Se iau în considerare decalajele dintre coloane și structură.

Diagrama arată locația balamalelor, a încuietorii și a șuruburilor, care trebuie să fie de 3 bucăți. Un bolț, orizontal - pentru gratar și ultimul, care fixează structura, este instalat pe partea inferioară a porții într-o poziție verticală. Fără eșec, detaliile cadrului poarta sunt adăugate la desenul poarta. Trebuie să determinăm locația lor. Vor fi ele în formă de cruce sau pur și simplu instalate în diagonală. În orice caz, este important să luați în considerare orice detaliu.

Materiale și instrumente

După elaborarea proiectului, începeți pregătirea sculei de lucru și a materialului. Aici principalul lucru este să puteți folosi o mașină de sudură și o foraj electric. Mai întâi de toate, cumpărați materialul:

 • pereți profilați pe pereți;
 • șuruburi și piulițe;
 • profil de țeavă cu diametrul de 80 x 80 mm;
 • pentru fabricarea supapelor, este necesară o țeavă cu diametrul de 40 x 40 mm;
 • pentru a consolida supapele sunt achiziționate tuburi pătrate de 20 x 20 mm;
 • pentru crearea unei soluții concrete, sunt necesare pietriș, nisip și ciment;
 • dacă este necesar, cumpărați o foaie de metal care să servească ca o eșarfă;
 • încuietori, balamale, jaluzele, blocuri și cârlige.

Lucrarea va implica un număr mic de unelte și, probabil, unii dintre ei se află în cabana de vară. De asemenea, vor fi folosite unelte fără de care este imposibil să lucrați, deci trebuie să fie cumpărate sau solicitate de la un vecin.

Lista de accesorii:

 • pătrat;
 • bulgară;
 • ruleta;
 • cretă;
 • chei;
 • foraj;
 • mașină de sudat;
 • foarfece pentru tăierea metalului;
 • perie.

După ce ați pregătit tot ce aveți nevoie, puteți începe să lucrați.

NOTĂ! Specialiștii recomandă utilizarea țevilor de profil cu o grosime de cel puțin 3 mm - în special pentru suporturi. În plus, metalele cu pereți subțiri sunt mai dificil de sudat.

Instalarea pas cu pas a produsului

Lucrați într-o anumită ordine. La inceput se introduc stalpi, apoi se construieste un cadru, apoi se instaleaza foile de profile. La final, structura este echipată cu fitinguri și alte elemente decorative.

Instalarea suporturilor

Prin tehnologie, primul lucru pentru a stabili pilonii. Când betonul se va usca, puteți face asamblarea cadrului. După realizarea carcasei, betonul este deja uscat și apoi pot fi făcute manipulările ulterioare asociate cu suporturile. Dacă poarta este separată de poartă, se montează 3 suporturi. POrdine de lucru:

 1. Folosind o lopată, sapa 3 găuri la o adâncime de 120 cm. Nu sapa gropi prea largi, deoarece acest lucru va afecta supra-folosirea betonului.
 2. Faceți o pernă de nisip și de grosime de 15 cm grosime, apoi aplicați un grund la conducta de profil.
 3. Apoi, folosind nivelul, puneți țevul exact în direcție verticală. Este necesar să setați coloana cât mai precis posibil, în caz de înclinare, întreaga construcție nu va funcționa așa cum ar trebui.
 4. Țeava pătrată este fixată de distanțiere și este umplută cu beton pregătit. În partea superioară a coloanei, sudați ștecherul, astfel încât, în timpul ploii, apa să nu intre înăuntru.

Dacă se dorește, conductele metalice instalate sunt confecționate cu cărămizi decorative. Cu toate acestea, este necesar să se asigure un loc pentru fixarea buclelor.

Fabricarea carcasei

Stâlpi de beton sunt instalați, iar betonul se usucă. Pentru a nu pierde timpul, în procesul de uscare a betonului este necesar să începeți să faceți un cadru pentru clapete. Secvența de fabricare a porții de la profilist cu mâinile proprii asupra tehnologiei:

 1. Tăiați piesele pentru a se potrivi. Unghiul de tăiere al țevilor pătrate este de 45 de grade. Desigur, puteți suda elementele înapoi în spate, dar nu va fi atât de plăcut din punct de vedere estetic, așadar este de dorit să realizați colțuri pe marginile spațiilor libere.
 2. Luați toate detaliile și începeți să le așezați pe o suprafață plană pentru a face frunza. Toate punctele de joncțiune sunt prinse de mai multe puncte. Apoi, proiectul este corectat. Apoi, rama este răzuită din toate părțile.
 3. Două brațe pregătite. De obicei, ele sunt întărite prin traverse - oblice sau în formă de cruce. De exemplu, dacă ați selectat un jumper care va fi sudate în diagonală, tubul pătrat este aplicat în colțul din stânga sus al frunzei drept și a pus în colțul de jos al aceleiași frunze. O astfel de manipulare se face cu cealaltă frunză. Acum, în centrul celor două clapete, un alt jumper este sudat orizontal. În acest fel, poarta este întărită.
 4. La sfârșit, sudurile sunt scoase din zgură și curățate. Tot metalul este vopsit cu vopsea, dar este important să nu uitați să aplicați mai întâi un grund.

Atenție! Poarta nu trebuie să fie avariată de clape atunci când se închide, deci este foarte important să se calculeze corect decalajul.

Sudarea buclelor

În cazul în care copertinele sunt sudate strâmb, poarta se va deschide neuniform și încremenit. Prin urmare, această etapă de lucru poate fi considerată cea mai importantă. Profesioniștii atașează buclele în conformitate cu acest principiu:

 1. În primul rând, copertinele trebuie să fie sudate pe suporturi. Pe stâlp, o linie verticală este marcată cu cretă, la care sunt atașate balamale și sunt prinse. După încheierea jocului va fi urmată de o ajustare precisă. Numai după aceasta buclele sunt complet arse.
 2. Apoi, această procedură se face cu ușile și pietrele. Dacă doriți să deschideți și ieșiți poarta, balamalele sunt atașate coloanei. Dacă în planuri, astfel încât ușile să se deschidă numai în exterior, copertinele sunt sudate numai pe traversarea părții stradale.

NOTĂ! Balamalele trebuie montate simetric unul cu altul cu o precizie de 1 mm. Din partea de jos a coloanelor sunt sudate la 20-30 cm de la sol.

Fixarea foilor de profile

portile de la profilistUneori placa ondulată este fixată numai din exterior, și uneori de ambele părți. Vrăjitorii fac repede lucrarea de instalare a foilor următoarele reguli:

 1. Orificiile și găurile sunt realizate în cadru și pe foi cu ajutorul unui burghiu. Pasul dintre găuri este de 15 cm. Găurirea implică nu numai perimetrul pliantelor, ci și jumperii diagonali.
 2. Apoi, trebuie să luați șuruburile, piulițele și cheile. Pentru a fixa de sus, deplasându-te pe un obturator, apoi pe fețele unui design și chiar pe fund.

NOTĂ! Pentru a înșuruba șuruburile, puteți folosi o șurubelniță cu o duză specială hexagonală. Pe de o parte, țineți piulița cu cheia și, pe de altă parte, înșurubați șurubul.

La sfârșitul lucrării din foaia de pe poarta se taie un orificiu pentru încuietoare. Apoi trebuie să atașați un zăvor orizontal. În partea inferioară a supapelor, fixați două supape verticale, care sunt coborâte în conducte, care au fost introduse anterior în sol.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Profile metalice pentru gips-carton: tipuri și dimensiuniProfile metalice pentru gips-carton: tipuri și dimensiuni
Opțiunile de ușă cu perete interior: secretul alegerii corecteOpțiunile de ușă cu perete interior: secretul alegerii corecte
Swinging poarta de metal cu wicket: procesul de fabricație și fotografieSwinging poarta de metal cu wicket: procesul de fabricație și fotografie
Portițe din țevi de profil: producție și fotografiePortițe din țevi de profil: producție și fotografie
Porți și porți din metal: montaj și fotografiePorți și porți din metal: montaj și fotografie
Porți din carton ondulat cu elemente originale de forjare cu mâinile lorPorți din carton ondulat cu elemente originale de forjare cu mâinile lor
Poarta din profil metalic: instalare și fotografiePoarta din profil metalic: instalare și fotografie
Facem poarta cu mâinile noastre: fotografii, clipuri video și deseneFacem poarta cu mâinile noastre: fotografii, clipuri video și desene
Caracteristicile producției de porți din conducta de profil cu propriile mâiniCaracteristicile producției de porți din conducta de profil cu propriile mâini
Cum de a face o portiță swing pentru a vă oferi propriile mâiniCum de a face o portiță swing pentru a vă oferi propriile mâini
» » Cum sa faci porti dintr-un profil cu mainile tale
© 2021 amigdas.com