amigdas.com

Cum de a pune o coroană pe dinte. Este dureros de făcut?

Dinții sănătoșiMulți știu că durerea de dinți este considerată cea mai insuportabilă, și mai ales atunci când vine vorba de deformare sau distrugere completă a dintelui. Din acest motiv, pacienții sunt pregătiți pentru orice, doar pentru a se elibera de durerea incredibilă și pentru a readuce starea orală la cavitatea orală. Pentru a face acest lucru, utilizați o varietate de aparate dentare, inclusiv coroane dentare și proteze dentare. Primele produse sunt eficiente atunci când restaurați mai mulți dinți pierduți în zona zâmbetului. În plus, adesea este necesară instalarea coroanei și apare în prezența unor dinți sănătoși.

Cum de a pune o coroană pe dinte. Este dureros de făcut?

Este important să înțelegeți că coroana este un fel de desen, care se referă la o varietate de proteze. Pentru a stabili o astfel de adaptare, este necesar, în aceste cazuri, dacă dintele sa prăbușit puternic și umplerea de bază nu rezolvă o problemă. În plus, instalarea de coroana pe dintele devine o acțiune indispensabilă în orice anomalii ale unuia sau mai multor dinti pentru a îmbunătăți starea estetică. Procedura rămâne destul de complicată, necesită activități și activități dentare. Prin urmare, ușor de ghicit că fiecare pacient căruia îi pasă de sănătatea lor pun adesea întrebarea: „cum de a pune coroana pe un dinte“, „rănit-am pus coroana pe un dinte,“ și așa mai departe.

Când să puneți o coroană. mărturie

Fac acest tip de stomatologie procedură Este necesar doar după o consultare preliminară cu un specialist. Adesea, în stadiul examinării, se efectuează o examinare radiografică pentru a obține informații mai detaliate despre starea dinților. Coroana este plasată în următoarele condiții:

 • Dacă starea dintelui critic și este distrus cu 70 sau mai multe procente. Aici, metodele clasice, sub forma umplerii, construirii și restaurării pereților, sunt ineficiente, deoarece ele nu stabilizează sarcina de mestecat și, după un timp, placa se poate descompune la bază. Proteza instalată corect protejează dintele de deformarea ulterioară și consolidează funcțiile sale naturale;
 • protezăDacă pacientul are anomalii dentoalveolare congenitale sau dobândite care nu pot fi eliminate cu ajutorul dispozitivelor corective sub forma unui sistem de suport. Rămâne să se sperie aparatele dentare de înaltă calitate;
 • Dacă trebuie să instalați pod proteză. Aici, coroana este plasată pe partea sănătoasă și servește drept fixativ pentru proteză;
 • Dacă unul sau mai mulți dinți au fost pierduți din cauza unei răni, dar rădăcinile au fost păstrate;
 • Dacă starea smalțului este foarte slabă și culoarea este foarte schimbată. Coroana va fi o soluție utilă dacă furnirurile și luminatoarele nu rezolvă problema;

Cum sa faci o coroana pe dinte. Etape de instalare

Dacă sunteți preocupat de întrebarea: "Este dureros să puneți o coroană pe dinte", studiați cu atenție acest articol și veți primi toate răspunsurile dorite.

La recepția la dentistNumai cu experiență un specialist, în spatele căror umeri o mare experiență de lucru și abilități profesionale, va fi în măsură să găsească o cale de ieșire din situație și de a rezolva problema fără dureri puternice. Folosind echipamente avansate și cele mai bune realizări ale tehnologiei dentare, el va putea să instaleze o coroană și să scape de consecințele distrugerii într-un timp scurt. Prin urmare, dacă este important pentru dvs. că coroana este instalată fără durere, cereți ajutor numai în clinicile verificate, unde lucrează specialiștii responsabili. În caz contrar, instalarea poate dura foarte mult și rezultatul final nu va corespunde așteptărilor dvs.

Este important să înțelegeți că procedura constă în câteva proceduri separate pași:

 1. preparare;
 2. de laborator;
 3. fixare;

și necesită ajutorul unui medic dentist profesionist.

Ne vom ocupa cu fiecare etapă în detaliu.

Partea pregătitoare

Prima etapă presupune plin diagnosticare cavitatea orală pentru a determina problema. Dacă examinarea unui specialist este ineficientă, este necesară o examinare cu raze X. După o examinare atentă a imaginilor, dentistul poate oferi recomandărilor pacientului pentru proteze și poate face un plan de bază pentru evenimentele viitoare. Apoi, pregătirea dintelui începe pentru instalarea coroanei. Această etapă este foarte importantă, astfel încât profesionalismul și responsabilitatea medicului trebuie să fie la cel mai înalt nivel.

Decubare de dințiDe pe placa dentară deteriorată, este necesar să scoateți stratul exterior de solid țesuturi, care se realizează cu ajutorul depoluării și întoarcerii. În funcție de tipul de coroană, grosimea stratului poate fi diferită. După aceasta, specialistul efectuează tratamentul pentru elementele de mestecat care au fost deformate datorită efectelor cariilor. Aici trebuie să faceți o umplere a canalului și să-i curățați de plăci și plăci. Dacă proteza este instalată pe unul din dinții din față, va trebui să eliminați nervul. Acest lucru se face dintr-un singur motiv - pentru a reduce la minimum riscul de arsură a pulpei. Dacă coroana este plasată pe dintele multi-rădăcină, procedura este opțională, deoarece arderea este puțin probabilă.

În cazul în care stat dintele este critic și este foarte grav avariat, dentistul trebuie să scoată nervul și apoi să închidă sigiliile. De asemenea, aceasta va restabili partea coroanei atunci când se utilizează un material de umplutură. Dacă este vorba de proteză a unui dinte viu, întoarcerea poate fi efectuată numai după anestezie locală preliminară. În caz contrar, este evidentă răspunsul la întrebarea "este dureros să punem o coroană".

Parte de laborator

mulajeDupă ce a reușit de etapa pregătitoare, specialistul va trebui să înlăture turnările din dentiție. Pentru a face acest lucru, trebuie să aplicați o împerechere specială a masei. Pe baza materialului obținut, se creează modele de dinți de dinți, iar apoi coroanele. Procedura necesită mult timp și efort, astfel încât, atunci când este efectuată, pacientul primește produse din plastic temporar.

În cazul protezelor părții anterioare a cavității orale, este posibilă ascunderea cultelor netiștiitoare răsucite. Este important să înțelegem că într-o astfel de stare elementele de mestecat sunt foarte vulnerabile la influențele mecanice și la introducerea tuturor tipurilor de infecții. Prin urmare, folosirea protezelor temporare previne astfel de evenimente și vă permite să protejați dinții gata de instalat fără a încălca funcția naturală de mestecat.

Etapa montajului și fixării

Coroană - exempluÎnainte de a termina luare coroanele, dentistul o pre-încearcă pe dinții pacientului. Aceasta se face în scopul evaluării calității muncii, a densității protezei și a definirii tuturor defectelor și neregulilor. Dacă acestea sunt prezente, va fi necesară perfecționarea protezei. Înainte de instalarea finală a coroanei pe dinte, se fixează pe cimentul temporar, astfel încât pacientul să fie cel puțin 2-4 săptămâni cu ea. Acest lucru vă va permite să evaluați reacția dintelui la o proteză stabilită sau să detectați mușcătura și disconfortul rupt.

După terminarea procesului de purtare proteză iar materialul de fixare temporară este îndepărtat. Drept urmare, coroana este fixată permanent. Acest lucru se face numai dacă nu există plângeri în timpul fixării timpului. În caz contrar, va fi necesar să se desfășoare o serie de activități repetate.

Cum de a restabili partea coroanei

Dacă gradul de degradare a dinților este foarte ridicat, chiar înainte de instalare, se realizează restaurarea părții din zona gingiilor. Pentru aceasta, medicii stomatologi folosesc două metode de bază mod:

 • Instalarea știftului, care implică înșurubarea acestui element în canalul sigilat, după care se pune o sigilă a materialului adecvat pe acesta și dintele este șlefuit;
 • Kultidovaya tab, care este o metodă mai fiabilă și mai eficientă de restaurare a dinților. Designul în sine este echipat, dezvoltat în laboratorul de proteze, cu părțile rădăcinii și coroanei. Partea rădăcină vă permite să fixați în siguranță proteza în canalele dintelui, în timp ce partea coronală asigură instalarea corectă.

Toate metodele de mai sus necesită o atenție deosebită și responsabilitatea dentistului. În caz contrar, punerea coroanei va fi foarte dureroasă.

Caracteristicile creării și fixării coroanelor ștanțate

Pentru fabricarea cu succes a coroanelor ștampilate, clinice și de laborator etapă. Clinicul constă în:

 1. Selectarea culorilorpregătirea și ascuțirea formării osoase deteriorate;
 2. alegerea culorii coroanei;
 3. îndepărtarea matriței dentiției și transferul rezultatelor în laboratorul dentar;

După aceasta, este necesar să se efectueze partea de laborator, atunci când se formează un model de tencuială în laboratorul de stomatologie pe baza impresiei rezultate. De asemenea, ceara topita este aplicata pe ea, astfel incat coroana are o forma anatomica. următor etapa implică înlocuirea ștampilei de ghips cu o structură metalică din aliaj și alegerea celui mai potrivit manșon metalic, care obține forma necesară datorită folosirii unei prese cu șurub. În ultima etapă, angajații laboratorului polonează și polonează coroana, după care sunt transmise direct dentistului.

Este important să înțelegeți că pereții coroanelor ștampilate sunt foarte subțiri și vulnerabili, deci pentru fixarea cu succes este necesar să coaseți un strat mic de smalț dintelui. Instalarea cu succes a coroanei poate fi efectuată cu condiția ca partea coroanei să fie conservată cu cel puțin 30-40%. Pentru fabricarea produsului se utilizează oțel puternic, iar în cazuri rare, aur.

Pentru început, o proteză metalică este stabilit pentru uzura temporară, pentru a evalua reacția la schimbări. În absența unui sentiment de disconfort, proteza are forma potrivită și se potrivește perfect cu bontul. Mâncarea pacientului rămâne naturală. Dacă totul corespunde cerințelor de bază, proteza este îndepărtată și curățată de cimentul temporar. Apoi rămâne să fixăm coroana ștampilată pentru uzură permanentă. Ionomerul de sticlă sau cimentul de zinc-fosfat se utilizează ca material de fixare.

Este dureros să faci o coroană pe dinte?

În ciuda utilizării tehnologiilor avansate, a echipamentelor sigure și a noilor standarde de modernitate, orice procedură dentară este însoțită de un anumit disconfort. Cea mai neplăcută este etapa pregătitoare, când specialistul fortează dinții, curăță și sigilează canalele radiculare și, de asemenea, ascuțește dintele sub proteză.

Dar, în majoritatea cazurilor, coroanele sunt plasate pe dinți moi, astfel încât probabilitatea de durere este redusă la minimum. Dacă este vorba de proteză a unui dinte sănătos, nu se poate face fără utilizarea anestezicelor de calitate. Setarea însăși a coroanei este nedureroasă.

Trebuie înțeles că instalarea coroanei este foarte lungă și laborioasă proces. Acest lucru se explică prin faptul că procedura se desfășoară în mai multe etape. În etapa pregătitoare, două sau trei vizite la clinica dentară sunt suficiente, cu toate că uneori sunt necesare mai multe, în funcție de starea dintelui deteriorat.

Pentru fabricarea coroanelor în laborator, nevoie câteva săptămâni. În același timp, după aceea, trebuie să-l ucizi pe ciment temporar cu cel puțin 2-4 săptămâni pentru a evalua reacția dentară și starea mușcăturii. Ca urmare, o restaurare completă a plăcii dentare poate dura până la două luni.

Dacă vorbim despre instalarea de coroane pe dinți vii, atunci acest curs de evenimente este posibil numai în cazul în care dintele nu este o singură rădăcină, iar starea sa nu implică îndepărtarea nervului. Este, de asemenea, posibilă instalarea coroanei pe un dinte sănătos, cu o proteză de pod, atunci când coroana este fixată pe elemente de mestecat sănătoase.

Din fericire, modern nivel stomatologia reduce timpul de instalare a coroanelor și, de asemenea, reduce riscul de durere intensă. În plus, protezele care urmează să fie instalate practic nu diferă în ceea ce privește aspectul de dinții întregi și execută liber funcțiile de masticare care le sunt atribuite.

Prin urmare, dacă vă puneți întrebarea: este dureros să instalați o coroană, amintiți-vă că totul depinde de nivelul de profesionalism al dentistului și de starea dinților dumneavoastră. Încercați să nu o recunoașteți la un nivel critic și să urmăriți întotdeauna sănătatea orală.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Medic dentist ortopedist - cine este și ce vindecăMedic dentist ortopedist - cine este și ce vindecă
Fila în caracteristicile și caracteristicile dinteluiFila în caracteristicile și caracteristicile dintelui
Proteze fixe: tipuri, prețProteze fixe: tipuri, preț
Coroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermețiCoroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermeți
Coroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestoraCoroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestora
Opțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru protezeOpțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru proteze
Coroane din zirconiu: principalele avantaje ale materialuluiCoroane din zirconiu: principalele avantaje ale materialului
Ce să faceți dacă dintele este bolnav sub umpluturăCe să faceți dacă dintele este bolnav sub umplutură
Dintele este rănit sub coroană: ce să faci?Dintele este rănit sub coroană: ce să faci?
Stomatologie protetică: tipuri, descriere și prețuri pentru protezele dentareStomatologie protetică: tipuri, descriere și prețuri pentru protezele dentare
» » Cum de a pune o coroană pe dinte. Este dureros de făcut?
© 2021 amigdas.com