amigdas.com

Furaje combinate pentru găini: hrană pentru găinile ouătoare cu mâinile proprii

Hrană combinată cu proteine ​​pentru găiniNutriția este baza pentru sănătatea sănătoasă a oricărei ființe vii. Puii nu sunt o excepție în această privință, deoarece greutatea, stabilirea ouălor și activitatea vitală vitală a acestei păsări în ansamblu depind în mare măsură de ce fel de mâncare primesc. Baza rației de găini ouătoare, care sunt cultivate pentru a produce ouă, pot fi furaje amestecate. Acesta conține un număr mare de substanțe utile necesare pentru pasăre. Dacă doriți, puteți refuza să cumpărați hrana pentru magazin și să faceți o alegere în favoarea realizării ei înșiși.

Pregătiți o hrană de origine pentru găinile ouătoare nu este o sarcină atât de dificilă. Pentru ca el a fost utilă pentru puii de găină Este necesar să se cunoască compoziția ingredientelor, precum și dozajul lor corect. În acest caz, puii nu vor fi bolnavi, vor câștiga greutate și vor avea o productivitate bună în ceea ce privește producția de ouă.

Avantajele utilizării furajelor mixte

Hrana pentru animale, care sunt de înaltă calitate și sunt fabricate în conformitate cu cerințele GOST, sunt disponibile numai în fabrică, în cazul în care tehnicile speciale sunt folosite pentru producerea lor. lor aplicația permite echilibrul corect al mineralelor și vitaminelor. Acest lucru nu poate fi atins atunci când hrana pentru găinile ouătoare este făcută acasă. În furajele mixte pe care oamenii le dau puiilor, în comparație cu hrana obișnuită, există anumite avantaje:

 • Furaje combinate - diferite tipuriimunitatea animalelor tinere crește semnificativ atunci când în alimentația sa există hrană. Acesta este motivul pentru care concentrează furajele și diferă de cele obișnuite, pe care fermierii de păsări se pregătesc pentru puii cu mâinile lor;
 • consumând alimente concentrate, Puiul obține toate elementele necesare și substanțele utile care contribuie la întărirea țesutului osos. Dar este datorită și acumulării de carne. În plus, datorită micronutrienților incluși în hrană, formarea de ouă se îmbunătățește;
 • pentru hrănire hrana de pui, respectă în totalitate standardele GOST, prevede productia corpului de anticorpi păsări care fac rezistente la o varietate de infecții, și în plus pentru a exclude dezvoltarea bolilor gastrointestinale și pentru a preveni moartea păsărilor;
 • fosfor, care este prezent în compoziție hrană de calitate, ajută la prevenirea bolii păsării cu rahitism și, de asemenea, conține sodiu, îmbunătățind învelișul de ou;
 • prezența în hrana pentru calciu asigură producția de țesut osos și contribuie la formarea cochiliei ouălor.

În plus față de furajele mixte pentru dezvoltarea normală a găinilor, nu uitați să le dați în mod regulat apă în cantități mari. Apa trebuie să fie proaspătă. Cu fiecare schimbare de apă, vasul trebuie curățat. Trebuie să ne asigurăm permanent că păsările nu au probleme cu apa. De asemenea, este necesar să se acorde atenție că într-un castron de găini ouătoare exista mereu apă proaspătă și pură.

Acești fermieri de păsări care iau primii pași într-un caz precum creșterea puilor sunt interesați de întrebarea de câte ori pe zi păsările ar trebui să primească apă. În această privință, trebuie spus că în cantități mari este nevoie de apă cu pene. Prima dată apa trebuie să fie dată de cinci până la șase ori pe zi. Treptat, suma sa ar trebui redusă la 3 ori pe zi. Furajele mixte trebuie păscute numai în stare uscată. Experții nu recomandă administrarea alimentelor umede, deoarece găinile ouătoare, care folosesc astfel de alimente, se pot confrunta cu problema otrăvirii.

Furaje combinate pentru pui - caracteristici ale compozițieiRiscul de otrăvire a păsărilor este cel mai ridicat în vremea caldă. Nu trebuie să uităm că dacă furajele combinate sunt turnate cu apă fiartă sau utilizate pentru dizolvarea apei calde, se pierde întreaga valoare a acestui produs. Dacă tu utilizați hrana mixtă pentru hrănirea puilor, nu este necesar să se introducă alte momeală în alimentația păsării. Rezultatul este o dietă economică favorabilă, care contribuie la dezvoltarea normală a păsărilor și elimină problemele de sănătate ale puiilor cultivate.

Pro și compoziția hranei pentru găini ouătoare

Foarte adesea hrana este oferită sub formă de granule. Aceste alimente au anumite avantaje:

este mai economic în comparație cu alimentele vegetale;

Furaj pentru straturi cu proteineAcesta conține un echilibru adecvat între nutrienți și micronutrienți. Conform caracteristicilor sale calitative, furajele mixte, care produse în fabrică, depășește în mod semnificativ propriile mâini ale păsătorului. Prin urmare, dacă este posibil, atunci când se reproducă o pasăre, trebuie să i se ofere numai furaje concentrate de producție în fabrică.

Utilizarea furajelor granulate pentru găinile de reproducție permite obținerea unor rezultate mai rapide. Păsările, care sunt hrănite cu furaje mixte de calitate, câștigă mai repede greutate. În plus, astfel de alimente expres afectează fertilitatea persoanelor. Dacă se administrează zilnic păsării ca hrană pentru hrana pentru animale, atunci se va crește considerabil imunitatea și, pe lângă aceasta, va fi asigurat cursul normal al proceselor metabolice din organism.

Dacă vorbim despre compoziția furajelor mixte, atunci acestea includ următoarele componente:

 • vitamine;
 • oligoelemente;
 • cerealele, în special grâul;
 • grăsimi vegetale;
 • făină sau drojdie.

Trebuie să se înțeleagă faptul că furajul compus pentru găinile ouătoare este făcut în diferite variante, astfel încât compoziția poate varia. Cu toate acestea, elementele enumerate mai sus vor fi prezente în orice hrană, indiferent de producător.

Cum să alegi hrana pentru găinile ouătoare?

Distribuția normei de hrană mixtă în rația puiilor, precum și compoziția care trebuie dată păsării, se determină în funcție de vârstă. Nu suprapuneți pasărea, deoarece dacă găinile ouătoare există o greutate excesivă, ceea ce va afecta negativ producția de ouă, iar productivitatea păsărilor va scădea considerabil. Acest lucru se datorează faptului că formarea ouălor se produce pe timp de noapte. Din acest motiv, este obligatoriu să se hrănească pasărea seara.

În ceea ce privește alegerea furajelor adecvate pentru găinile ouătoare, specialiștii nu oferă recomandări speciale. Cu toate acestea, unele sfaturi ale fermierilor cu experiență în domeniul avicolului merită deja luați în considerare. Distribuită bine în țara noastră PC-11 pentru hrană mixtă. Pentru găinile ouătoare, este alegerea optimă. lui poți să ai dreptate o dieta cu drepturi depline pentru pasari. Ferma de păsări, care o folosește pentru hrana animalelor, nu trebuie să facă alte manipulări pentru a pregăti amestecul de furaje. Este suficient să cumpărați această varietate de furaje mixte și apoi să o puteți folosi imediat pentru a hrăni găinile.

Furaje combinate pentru găini - ne facem singuriPentru ca straturile să se dezvolte în mod normal și să se bucure de o productivitate bună în ceea ce privește producția de ouă, este necesar să se utilizeze alimentele mixte PC-11 ca bază a dietei. Experții recomandă prepararea de preamestecuri utilizând acest aliment în combinație cu deșeurile alimentare de uz casnic.

Pentru producția de găini ouătoare, acest produs alimentar trebuie selectat pentru că, în compoziția sa, conține componente care influențează pozitiv creșterea producției de ouă. În acest caz, ouăle obținute de la găinile ouătoare au o cochilie puternică. În cazul în care găinile pui la pui, vor pentru a avea o imunitate ridicată. Cu toate acestea, trebuie reamintit faptul că prezența unui număr mare de vitamine în alimentație reprezintă o amenințare pentru sănătate. De exemplu, în cazul în care găinile din dietă vor fi prezente o cantitate mare de calciu, atunci coaja, desigur, va obține o rezistență mai mare, dar puii vor fi purtați mult mai puțin frecvent.

Cum să mâncați în mod corespunzător ouă mixte?

Pentru ca găinile ouătoare să vă mulțumească cu indicatori buni de producție de ouă, trebuie să știți despre regulile hrănirii acestora. Pentru a da hrană compusă unei păsări, urmează de două ori pe zi. Prima hrană în orice caz nu trebuie amânată. Nu uitați că găinile sunt legate de păsările timpurii.

O pasăre ar trebui să aibă o normă zilnică de 120 g. De obicei este împărțită în două părți și dată în fiecare dintre recepții. Rețineți că, împreună cu seara de dimineață, hrănirea pasărelor nu este mai puțin importantă. Cantitate minimă hrana pentru animale, care poate fi dat pasărea este `75 Dacă în timpul vitezei de alimentare a zilei depășește 150 g, crește riscul de obezitate la păsări și provoacă o scădere a producției de ouă.

Trebuie remarcat faptul că atunci când cresc puii, un pericol major nu este subnutriția, ci supraîncărcarea păsării. Creșterea dozei de hrană pentru animale, precum și numărul de hraniri de 3 ori pe zi poate fi în cazul în care o pasare vine in varsta ovipar. Asigurați-vă că alimentatorul nu este umplut în partea superioară. Puii au obiceiul de a grăbi hrana. Optimal, dacă alimentatorul se va umple cu alimente concentrate pentru 2/3. Dacă furajele mixte granulate sunt folosite pentru a vă hrăni pasărea, puteți să le vărsați direct pe podea. În acest caz, veți stimula activitatea la păsări, deoarece, pentru a colecta toate boabele care sunt prezente pe podea, va trebui să încerce.

Furaje pentru găini ouătoare

Pentru fermierii de păsări de curte începători, experții recomandă să cumpărați o hrană mixtă de producție în fabrică, pentru a oferi indivizilor un set normal de producție de masă și de ouă. Cu toate acestea, nu toate persoanele au posibilitatea de a achiziționa hrana pentru fabrică. Într-o astfel de situație, lui pot fi pregătite de către mâini acasă, folosind rețete de la specialiști. Deci, pentru a pregăti mâncarea, puteți folosi următoarea rețetă. Este cel mai popular și mulți fermieri de păsări de curte recurg la el pentru gătit propriile mâini. Pentru a obține o hrană concentrată cu valoare totală care poate fi alimentată de o pasăre, este necesar să se amestece următoarele ingrediente:

 • Feed pentru casa - soluții simpleporumb. Ar trebui să fie luată în cantitate egală cu 45% din volumul total de furaje;
 • floarea soarelui - 7%;
 • orz și grâu - 12%;
 • făină de pește - 6%;
 • cretă și mazăre - 6 și, respectiv, 7%;
 • plante fainoase - 2%;
 • drojdie de furaje - 3%;
 • sare de mâncare - 2 lingurițe;
 • soda - 0,5 lingurita.

Toate aceste ingrediente trebuie amestecate bine, după care furajele pot fi considerate gata.

concluzie

Puii din curte sunt destul de obișnuiți. Acestea sunt plantate de mulți, deoarece conținutul păsărilor de curte este mai ieftin decât creșterea bovinelor sau a porcilor. Pentru ca o pasăre să câștige în greutate și să se bucure de o bună producție de ouă, trebuie să ofere o nutriție adecvată. Pentru a face acest lucru, în fiecare zi în jgheab pasărea trebuie să pună furajele din fabrică, care conține toate vitaminele și oligoelementele necesare. Dacă fermierul de păsări de la început nu are fonduri pentru a-l cumpăra, atunci puteți pregăti furajele cu propriile mâini. Aceasta va deveni o bună alternativă la furajele concentrate din fabrică și va obține o productivitate ridicată în sectorul păsărilor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când găinile de lapte încep să dea ouă, adică,Când găinile de lapte încep să dea ouă, adică,
Principalele motive pentru care puii nu se grăbescPrincipalele motive pentru care puii nu se grăbesc
Când puii încep să zboareCând puii încep să zboare
Cum să hrăniți un pui pentru a purta o mulțime de ouăCum să hrăniți un pui pentru a purta o mulțime de ouă
Cum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânărCum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânăr
Cele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoareCele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoare
Metode de fabricare a furajelor mixte pentru puii de mânăMetode de fabricare a furajelor mixte pentru puii de mână
Cât de multă hrană are o găină nevoie de o găină într-o zi, normele de consum?Cât de multă hrană are o găină nevoie de o găină într-o zi, normele de consum?
Compoziția și prepararea furajelor pentru găiniCompoziția și prepararea furajelor pentru găini
Pot să le dau puii de găină, păpădia și celandina?Pot să le dau puii de găină, păpădia și celandina?
» » Furaje combinate pentru găini: hrană pentru găinile ouătoare cu mâinile proprii
© 2021 amigdas.com