amigdas.com

Ce tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentist

La stomatologÎn viața fiecărei persoane vine un moment în care trebuie să mergeți la medicul dentist. Doctorii din antichitate aveau o largă specializare. Un medic a oferit îngrijiri medicale persoanelor care suferă de diverse boli, inclusiv dentare. Odată cu apariția tehnologiei și dezvoltarea medicinei, stomatologia sa mișcat mult mai departe. În locul medicilor cu o largă specializare au apărut profesioniști cu un profil îngust.

Cel mai mult în cerere printre direcțiile de practică dentară este un terapeut. Dentist-terapeutul oferă asistență care nu necesită intervenție chirurgicală.

Ce face dentistul-terapeut

Rezolvarea problemelor comune cu dinții este una dintre sarcinile principale ale unui dentist-terapeut. Medicul oferă asistență în prevenirea bolilor și, de asemenea, tratează bolile precum: caria, parodontita, pulpita. Caries este una dintre cele mai frecvente boli dentare cu care unul este referit la un dentist. Boala distruge țesutul osos al dintelui, expunând nervul, dând un număr mare de senzații și inconveniente neplăcute unei persoane. În stadiile incipiente, când dintele poate fi încă salvat, dentist-terapeutul este angajat în boală.

Medicul reda soluţii următoarele probleme:

 • Tratamentul dințilortratamentul direct al dinților;
 • îndepărtarea nervilor;
 • restaurarea dinților;
 • albire, curățare;
 • tratamentul țesuturilor moi ale cavității bucale.

Pentru manipularea dentistului trebuie să poată fi utilizate toate cele necesare instrumente, și, de asemenea, cunosc regulile de dezinfecție. Unul dintre aspectele necesare, pe care le deține dentist-terapeutul, este abilitatea de a înțelege analizele pacientului și de a prescrie tratamentul bazat pe datele primite.

Din calificare și experiență depinde durerea și calitatea procedurilor medicului. Medicul se ocupă, de asemenea, nu numai cu tratamentul dinților, ci și cu țesuturile moi ale cavității bucale.

Care sunt problemele legate de contactarea unui dentist-terapeut?

În zilele noastre, oamenii nu se ocupă doar de sănătatea dentară, ci și de aspectul estetic al problemei. Dinții albi sunt un indicator al sănătății și bunăstării proprietarului. Medicina în această privință oferă o mare varietate de proceduri care îmbunătățesc aspectul dinților. Procedurile de albire și curățarea profesională fac posibilă obținerea unui zâmbet alb, și, de asemenea, prevenirea unei varietăți de boli prin îndepărtarea depunerilor moi și dure la dinți.

După cum sa menționat deja, cariile dentare sunt cea mai frecventă boală cu care te referi la medicul dentist. Cu toate acestea, aceasta nu este singura boală pe care o implică dentistul-terapeut.

 • Pulpita: tratamentpulpita caracterizat prin cursul procesului inflamator de terminații nervoase. Se dezvoltă în ultimele etape ale cariilor. Este însoțită de dureri dureroase severe, care se intensifică prin presarea pe locul leziunii sau pe un dinte bolnav. Problema este eliminată prin eliminarea nervului bolnav, iar canalele sunt sigilate.
 • fondant sau periostită apare din cauza infecției țesuturilor moi ale cavității bucale. Cel mai adesea, fluxul provine de la tratament nedrept. Procesul de tratament este de a elimina dintele și de a elimina puroi.
 • Datorită întreruperii legăturii dintre procesul alveolar și evoluția dintelui parodontită. Problema apare din cauza dezvoltării cariilor și uneori poate fi cauzată de leziuni mecanice la nivelul maxilarului. Consecințele pot fi pierderea unuia sau mai multor dinți.

Simptomele unui medic

Vizitați medicul dentist cel puțin o dată pe an pentru curățarea dentară profesională, precum și pentru a efectua un examen oral pentru prevenire. Trebuie să contactați medicul dentist imediat după apariția următoarelor simptome:

 • apariția gingiilor sângerând după curățarea dinților;
 • durere neremitatoare in cavitatea bucala. Acesta poate fi un semnal al dezvoltării procesului inflamator;
 • umflarea gingiilor și obrajilor. Sunt dovezi abcese. În astfel de situații este necesar să se adreseze urgent medicului dentist;
 • leziuni mecanice;
 • ulcereapariția de pete albe pe smaltul dinților;
 • sensibilitate crescută a dinților;
 • boală mucos copertele cavității orale, plăcile și ulcerele pe obraji și gingii.

În situațiile în care nu este posibilă tratarea dinților în mod conservator sau dacă tratamentul nu funcționează, trebuie să contactați medicul dentist.

Ce face un chirurg dentar?

Profilul profesional al acest lucru ar trebui să poată diagnostica în mod corect, concentrându-se nu numai pe semne și simptome ale bolii externe, dar, de asemenea, pe baza datelor examenului de diagnosticare. Marele plus este capacitatea de a lua decizii importante cu privire la îndepărtarea sau conservarea dinților la pacient. Depinde nu numai de apa exterioară a gurii, ci și de bunăstarea generală a persoanei.

Medicii moderni au o largă spectru cunoștințe nu numai în ceea ce privește chirurgia dentară, ci și terapia. Principala problemă cu care sunt tratați pacienții este extracția dentară calificată. În plus, specialistul efectuează eliminarea dezvoltării anormale a maxilarului, a defectelor dinților sau a limbii limbii, și efectuează, de asemenea, diverse tipuri de manipulări medicale.

Chirurgia chirurgicală a medicului dentist

Extracția dintelui este cea mai solicitată, însă nu este singura procedură care se aplică unui specialist. Există două tipuri de lucru pentru a fi eliminate:

 1. simplu extracție. Se efectuează prin ruperea ligamentului parodontal. În general, procedura are loc pe premolarii frontali;
 2. îndepărtarecomplex eliminare, care vizează eliminarea pictorilor anormali. Când sunt tăiate, apare o fantă de gumă pentru a accesa rădăcinile ascunse. După aceea, coroana este tăiată, iar rădăcinile sunt separate cu un bor special. Fiecare rădăcină este confiscată. Procedura se efectuează după debutul bolii parodontale. După procedură, marginile gingiilor sunt suturate.

În timpul examinării, chistul poate fi cauza proceselor inflamatorii. Procedura de îndepărtare a acesteia se numește cistectomie. Procesul începe cu anestezia zonei gingiei. După ce guma este tăiată și se deschide accesul la chist. În cutie deschisă, medicul dentist scoate zona afectată a rădăcinii împreună cu chistul, iar canalul este sigilat. Cistectomia este un tratament radical, dar vă permite să păstrați dintele fără al elimina.

Lucrează cu copiii

Este întotdeauna dificil de tratat copiii, indiferent de procedurile efectuate. Copiii experimentează anxietatea mai mult decât adulții și nu reacționează la cuvintele și convingerile specialiștilor. Stomatologii ar trebui să găsească un limbaj comun cu copiii, nu numai pentru a calma pacienții, ci și pentru a oferi servicii de calitate.

Un bun specialist are cunoștințele de psihologie și va fi capabil să trece prin chiar și la cei mai anxiosi pacienți. Modul special pentru copii este stabilirea anesteziei. Pentru ei, cea mai frecvent utilizată anestezie de aplicare, care este efectuată înainte de introducerea injecției principale.

Rude tratamentul copiilor în timpul serviciilor stomatologice este categoric inacceptabil.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să nu vă mai fie teamă de medicul dentist: modalități și descriereCum să nu vă mai fie teamă de medicul dentist: modalități și descriere
Medic dentist ortopedist - cine este și ce vindecăMedic dentist ortopedist - cine este și ce vindecă
Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodontOrtodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont
Fistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingieFistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingie
Cum se îndepărtează rădăcina dinteluiCum se îndepărtează rădăcina dintelui
Simptomele și tratamentul parodontitei croniceSimptomele și tratamentul parodontitei cronice
Chistul pe gingie: tratamentul la domiciliuChistul pe gingie: tratamentul la domiciliu
Cine este ortodontul dentistului?Cine este ortodontul dentistului?
Carii profunde: simptome și tratamentul boliiCarii profunde: simptome și tratamentul bolii
Pot să-mi tratez dinții în timpul sarcinii?Pot să-mi tratez dinții în timpul sarcinii?
» » Ce tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentist
© 2021 amigdas.com