amigdas.com

Cum să faci o închisoare de iarnă cu mâinile tale

Frog de iarnăSosirea sezonului de iarnă devine un dezastru pentru mulți pescari. Dar, în ciuda condițiilor meteorologice extreme și a absenței activității anterioare a peștilor, adevărații aventurieri continuă să vâneze pentru trofeu. Iar pentru aceasta folosesc cel mai eficient mijloc - un joker pentru pescuitul de iarnă.

Informații generale despre pescuitul de iarnă

Prindeți peștii răpitori în timpul iernii pot fi în diferite moduri. În curs sunt momeală artificială, și zhivets. Lingura și balancerul sunt destinul celor puțini, deoarece această tehnică necesită o abordare și abilități speciale. Dar dacă vorbim despre prinderea unui pumnal, atunci totul este mult mai ușor.

Din cele mai vechi timpuri, pescarii din tara noastra au folosit un design special numit "zherlitsa" pentru pescuitul pasiv de iarna. Apropo, poate fi folosit practic pe orice iaz, in orice conditii, iar buna muscatura va fi garantata pe tot parcursul sezonului de iarna. Chiar și în canalul surde, când alte metode sunt neputincioase, botul funcționează foarte bine.

Ieșiți din trofeul înghețat de apă rece în timpul iernii nu este dificil. La urma urmei, de la pescar necesita doar instalarea corecta a vitezei si a rabdarii. De aceea, chiar și cei nou-veniți sunt interesați să facă un stiuc pe iarna pentru a încerca toate farmecele unui astfel de instrument de pescuit în condiții reale.

Varietăți existente de combatere

Astăzi, pescarii folosesc o mare varietate de gerfite cu design unic și caracteristici tehnice. Locuitorii din diferite regiuni folosesc tehnici suplimentare, care fac o amprentă semnificativă în construcția uneltelor. Dacă compilați o listă de soiuri existente, atunci acesta va conține aceste tipuri:

 • Caracteristicile pumnaluluiCu o bază largă. Este considerată cea mai populară soluție, care se găsește aproape peste tot.
 • Cu picioarele. Nu este la fel de popular ca și tipul precedent, dar este indispensabil atunci când este folosit pe zăpadă mare.
 • Pe lamele. Are dimensiuni compacte și instalare ușoară.
 • Choppers pe picioare. Într-o manieră deosebit de compactă și nepretențioasă, ele sunt ușor de asamblat independent. Însă, în ceea ce privește fiabilitatea, acestea sunt mult inferioare în ceea ce privește soiurile anterioare, iar linia de pescuit în zăpadă este problematică. Același lucru este valabil și pentru facilitarea fixării mușcăturii.
 • Sub gheață. De regulă, acestea sunt folosite pentru pescuitul de noapte, când este pusă o prioritate în capturarea de ciuperci.

Cele mai populare sunt gerlitele pe o bază largă.

Homemade broasca de iarna pe stiuca

Cum de a face în mod corespunzător o iarna zherlitsu mâinile - o chestiune foarte urgentă, cu care se confruntă mulți dintre noi. Nu este nici un secret că o astfel de abordare este foarte apreciată datorită următoarelor avantaje:

 • Scopul universal.
 • Eficiență.
 • Ușor de instalat.
 • Costuri accesibile.

Cum să prindă un jokerZherlitsy de pescuit modern poate avea cele mai diferite caracteristici de configurare și design. În același timp, pescarii decid să cumpere un instrument pentru reviste sau să-l colecteze singur.

În ceea ce privește caracteristicile de design, acestea sunt foarte simple. Ca bază, este utilizată o construcție din plastic, lemn, metal sau orice altă construcție solidă, care este montată deasupra găurii. În majoritatea cazurilor, se folosește un disc de plastic echipat cu un indicator de stand, bobină și muscatura, de exemplu un steag roșu.

Ca o bobină, se ia un model de plastic de înaltă calitate, care este montat pe suport astfel încât să nu interfereze cu turele libere. Pentru steag, o bucată mică de pânză lustruită este tăiată, care este fixată pe o placă din oțel sau un arc. În momentul mușcării, această casetă de selectare literal "împușcă", forțând pescarul să ia măsurile necesare.

Descrierea detaliată a uneltelor

Cum să faci un joker în mod corespunzătorMulți oameni sunt îngrijorați în legătură cu problema manipulării unui jigger pe un știuc în timpul iernii. Cum se face corect, puteți verifica cu mai mulți colegi cu experiență. De asemenea, o mulțime de informații utile sunt disponibile pentru utilizare gratuită pe Internet.

Cantitatea de linie de pescuit care este înfășurată pe bobină este determinată de locul în care are loc pescuitul. Este destul de rezonabil Vânt bobina 25-30 de metri de linie de pescuit monofilament cu o secțiune transversală de 0.25-0.40 mm.

Modelul de nailon mai gros este ineficient, deoarece dă greșelii și aglomerarea. Cu toate acestea, este mai bine să refuzați de la linii foarte subțiri, deoarece ele înrăutățesc indicatorii de rezistență și împiedică capturarea producției pe scară largă. Nu este folosită o panglică pentru pescuitul de iarnă, care se datorează capacității sale de a absorbi apa și a îngheța sub influența temperaturii minus.

Atunci când un joker este manipulat, este obișnuit să folosiți un platou de alunecare. De regulă, are forma unui măslin și este fixat pe cordonul principal deasupra leșei. Greutatea este determinată de adâncimea și intensitatea fluxului într-un anumit loc. Principalul lucru nu este să folosiți plăci prea grele: dacă ați simțit rezistență, stiuca poate fi speriată și poate elibera momeala din gură.

Gura de aerisire adecvată

Cum sa faci o lovitura de iarnaUn element important al tachetului jokerului este o lesa care este atasata de linia principala si are o lungime de 20 pana la 70 centimetri. În ceea ce privește materialul potrivit pentru fabricarea unei lese de joker, atunci pescari au o mulțime de dezacord, pentru că toată lumea își apără preferințele.

Pescarii experimentați folosesc numai produse din oțel, care sunt asociate cu fiabilitatea și durabilitatea acestora. Chiar și cea mai acerbă și mai lacomă vânătoare dințată nu-și poate mușca dinții cu oțel. Dar, datorită dimensiunilor impresionante și luciului său caracteristic, această lesa poate sparge peștele, afectând negativ intensitatea mușcăturilor.

Prin urmare, un masterat mai moderne de pescuit utilizate opțiuni flyuorokarbonovye care sunt eficiente în special pentru corpurile de apă în cazul în care arată stiuca toane și prudent răspunde la momeala. Fluorocarbonul tolerează perfect funcționarea intensivă și menține rezistența.

Un alt grup de pescar preferă cătușe monofile. Pentru a minimiza felii de dinți ai știucului, această linie trebuie să fie pliată de două ori, răsucite prin metoda de prindere și fixarea nodului. Și totuși rezistența la uzură este mai mică, decât oțelul, să prindă o știucă de 5-7 lire, este suficient.

Momeala cea mai captivantă

Nu este un secret faptul că stiuca de iarnă demonstrează un comportament capricios, rămânând foarte pasiv. Prin urmare, pentru a atrage un prădător drăguț și pentru a forța o peck, trebuie să se apropie corect alegerea momei vii. Se recomandă utilizarea acelor tipuri de pește care se găsesc în iazul unde are loc pescuitul. Poate că acesta este:

 • Karas.
 • Roach.
 • Plătică.
 • Okunek.
 • Ruff.
 • Vițelul de taur.

Prinde o astfel de prăjitură este ușor, cu ajutorul unui tija de pescuit de iarnă convenționale, cu un mormish. Alegerea animalului potrivit trebuie să vă asigurați, că îndeplinește următoarele cerințe:

 • Homemade JellyO dimensiune acceptabilă pe care o plătește știuca. Este inutil să folosiți o pradă prea mare, deoarece este puțin probabil să intereseze un prădător deja leneș. Dar copiile mici vor fi foarte tentante pentru ea.
 • Demonstrați un joc frumos și atractiv. Peștele trebuie să rămână mobil pentru cât mai mult timp posibil. Orice comportament nenatural va alerta viguros stiuca si va face sa devina adanc. Zywiec nu ar trebui să adoarmă pe cârlig, în caz contrar, pescarul va trebui de multe ori să scoată echipamentul din apă și să-l reîncarce.

Pentru stocarea momelii Este indicat să se folosească recipiente spațioase din plastic sau spumă, care aruncă periodic burtă sau viermi tăiați. Dacă vom aborda corect această problemă, atunci momeala va rămâne în viață de foarte mult timp, păstrând activitatea și calitatea acesteia.

Instalarea corectă a dispozitivului

Crearea unui pumnalDacă intenționați să prindeți o zerlitsu de iarnă, nu uitați că succesul lecției viitoare depinde direct de tactica și tehnicile folosite. Chiar și cele mai scumpe sau de înaltă calitate de unelte nu vă poate oferi o captură bună în bezrybnyh locuri. Pentru pluton, trebuie să stabiliți în prealabil locul în care trăiește, având în vedere obiceiurile peștelui, locurile sale preferate și o serie de caracteristici ale rezervorului. De asemenea, succesul depinde în mod direct de aptitudinile pescarilor, prin urmare, pentru a spori șansele unei mușcături bune, este important să vă îmbunătățiți în mod constant abilitățile și să câștigați o experiență nouă.

Odată ajuns pe un iaz acoperit de zăpadă, nu vă grăbiți să luați spărgătoarele de gheață și să forați 10-15 găuri. În primul rând, trebuie să specificați exact unde se întâlnește prădătorul toot și din ce poziție atacă pradă. Multe caracteristici ale comportamentului stiucului de iarnă sunt universale și tipice pentru locuitorii tuturor corpurilor de apă. Astfel, printre punctele cele mai promițătoare pentru găsirea știucului ar trebui să fie:

 • Aplicarea stilouluiTransmite canalul. Este vorba de așa-numitele halde în adâncime de la apa puțin adâncă. Pike îi place să aranjeze ambuscade aici, de vreme ce turmele mari de prăjituri se rotesc de obicei.
 • De-a lungul tufișurilor de stuf. Astfel de situri sunt prezente, probabil, pe fiecare iaz. Dacă ați reușit să le găsiți, fiți siguri: muscatura va începe foarte repede. În acest domeniu, stiuca poate fi plantată pentru întreaga iarnă.
 • Locuri cu o acumulare mare de obstacole și obstacole subacvatice. Pentru a aranja un adăpost pentru sine, o vânătoare drăgălașă caută zone corupte. Aici se ascund și reprezentanții pașnici ai faunei de apă.
 • Zone cu anomalii inferioare pronunțate și schimbări de relief. Pike evită locurile cu fundul uniform, deoarece nu se poate ascunde de peștele mic. Da, iar bărbatul se duce rar la zone periculoase. Când se instalează borcanul, se recomandă să se acorde atenție zonelor cu gropi sau dealuri locale, precum și zonele cu cochilii și alte anomalii de relief.

Practic, pentru a localiza știucul în timpul iernii este mult mai ușor decât pare inițial. Specimenele simple, dar trofeul se află adesea lângă orice adăpost.

Tehnici și tactici de capturare

Tehnica de a crea un pumnalDupă alegerea unui loc promițător pentru pescuit, este de asemenea important să vă asumați responsabilitatea pentru instalarea jokerului. În primul rând, trebuie să determinați orizontul potrivit, în care oile trebuie să plutească. Dacă mineritul este amplasat incorect, este puțin probabil ca acesta să fie interesat de știuca.

Ca o regulă, zhivotsya plasate la o distanță de 5-20 cm deasupra liniei de jos, deși, uneori, știucă hrănește în straturile superioare în apropierea gheții. Pentru a determina orizontul optim, este mai bine să instalați mai multe trepte la diferite adâncimi. Acest lucru va permite găsirea unei zone de succes, precum și reglarea corectă a dispozitivului.

O caracteristică importantă a capturii de succes a jailbill-ului este maturarea și vyvazhivanie. Dacă observați că steagul "împușcat" de la încuietori, nu vă grăbiți să trageți zharlitsa la suprafață cu toată puterea voastră. Chiar daca stiuca este la o adancime, se poate auzi cu usurinta zgomotul de sus, asa ca va scuipa momeala si va inota.

După ce indicatorul de mușcătură vă anunță o mișcare apropiată de momeala vie, apropiați cu ușurință dispozitivul, apucând cârligul. Tăierea se efectuează în momentul în care vânătorul de toothy se oprește strângând linia de pe bobină.

În cazul în care se întâlnește o prindere în zona afectată, nu trebuie să lăsați piciorul să pătrundă prea mult și să încurce atacul. Este important să aveți o maturare precisă și decisivă, altfel peștele va rupe pur și simplu lovitura. Desigur, probabilitatea întâlnirilor în astfel de zone greu accesibile este maximul, dar în cele din urmă vă veți dezvolta propria experiență și abilități.

Pescuit de iarnăApocalipsa se face încet, îngrijit. Este necesar să fiți extrem de atent în ultimul moment, când știuca va fi direct în gaură și va observa o lumină puternică. Foarte des, în acest moment, efectuează o tăietură ascuțită, care poate duce la un rezultat deplorabil.

Dacă peștele nu rezistă, puteți să-i înfășurați capul în gaură și să-l atingi cu mâna. Când combateți un prădător puternic și feroce, care exercită o rezistență acerbă, este recomandabil să folosiți un cârlig.

Prinde un stiuca în iarna cu un jaf este într-adevăr foarte interesant. Acest pescuit este însoțit de senzații de neuitat, emoție și emoții noi. Dar pentru a nu pierde captura, este important să abordați corect toate aspectele sesiunii, ghidate de sfatul pescarilor experimentați.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce mai bine pentru a prinde bibanul iarna și unde să-l găsițiCe mai bine pentru a prinde bibanul iarna și unde să-l găsiți
Cum să prindeți știucul: prindeți pește în timpul iernii și al veriiCum să prindeți știucul: prindeți pește în timpul iernii și al verii
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Tije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuriTije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuri
Blies pentru pescuitul de iarnă pe cochilie: caracteristicile aplicațieiBlies pentru pescuitul de iarnă pe cochilie: caracteristicile aplicației
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Momeală pentru pescuitul de iarnă - o creștere a capturiiMomeală pentru pescuitul de iarnă - o creștere a capturii
Secretele de prăjituri corecte în timpul iernii pe un cărucior de echilibrareSecretele de prăjituri corecte în timpul iernii pe un cărucior de echilibrare
Secretele de prindere a stiuca pe un balancer de spinneret iarnaSecretele de prindere a stiuca pe un balancer de spinneret iarna
Caracteristici de pescuit păstrăv în timpul iernii de gheațăCaracteristici de pescuit păstrăv în timpul iernii de gheață
» » Cum să faci o închisoare de iarnă cu mâinile tale
© 2021 amigdas.com