amigdas.com

Vipera obișnuită: descriere cu fotografie, tipuri de vipers otrăvitoare

Vipera este o otravă periculoasăSe numeste adancul un șarpe otrăvitor

cu un corp scurt și gros. Această reptilă aparține familiei de viperolovyh, un grup de oameni îngroșați. Cuvântul "adder" are o legătură directă cu conceptul de "reptilian". În antichitate toată lumea a fost numită așa, în opinia unui om de animale dezgustătoare.

Viper Convent

apariție

 • Lungimea corpului ajunge uneori la doi metri, iar greutatea celui mai mare specimen astăzi este de șaptesprezece kilograme.
 • Craniul are o formă rotundă triunghiulară, oarecum îngroșată în lateral. Sufletul proastă și whisky se ridică în față.
 • Ochii sunt mici și elevii sunt verticali, ceea ce le permite să se înguste sau să se extindă în ochi. Cilindrul de pe pleoapele superioare dă vipera un aspect rău și serios.
 • La vârful părții frontale a capului, se măresc scări de formă modificată. Unele vipre au scale mai mari decât prizele de ochi, ceea ce face apariția șarpelui oarecum excitantă.
 • Culoarea pielii depinde de terenul în care trăiește adderul. Dar toate sunt pictate cu desene complicate.

Culoarea sa inițială prevedea camuflaj pentru vânătoare și protecție împotriva inamicilor. Deci, aderarea deșertului este pictată în tonuri de nisip galben cu ornament maroniu, iar lemnul are o piele de nuanțe verzui și complet invizibil pe fundalul frunzelor.

Mândria oricărui șarpe veninos este colții în care sunt plasați glandele cu otrăvire. Dinții sunt de obicei de patru centimetri și sunt localizați pe maxilarul superior. O caracteristică specială a structurii dinților este mobilitatea în gură. Ele cresc pe un os mobil care le dă posibilitatea de a se roti ca o balama.

Habitat și stilul de viață

APPS - familie de șerpi otrăvițiLocuiesc aproape pe toate continentele. Cel mai mare număr se află în Africa, Asia și Europa. Habitatele reptilelor sunt, de asemenea, foarte diverse. Se simte minunată în mlaștini umede, stepi aride și deserturi fierbinți. O populație relativ mică de vipere trăiește în pădurile din nord, preferând un teren stâncos. Prin urmare, o astfel de mare varietate a acestor șerpi.

De obicei, aceste reptile trăiesc și creep pe suprafața pământului, dar există și acești indivizi care preferă viața sub pământ. Atractaspis - o viperă din genul ac de păr este un reprezentant al speciilor subterane.

Cea mai comună specie este stepa comună. Geografia habitatului său include Asia și Europa. O populație mică se vede în nordul îndepărtat. Dar cel mai mare număr de viperi de stepă trăiesc în stepele din Kazahstan. Reptileul trăiește în găurile rozătoarelor, în creveți de roci și în goluri de copaci. El conduce o viață sedentară, încercând să nu meargă departe de zona obișnuită. Deseori hibernând într-o gaură, părăsește casa și trăiește în aer liber până la frig.

Pentru a vă simți confortabil, reptilele încearcă să aleagă un teritoriu în care nu vor avea concurenți în căutarea prada. Pentru aceasta, o vipera poate face o călătorie lungă de două sau trei kilometri.

Pentru a nu pierde de la înghețuri, viperii se pot adânci în pământ pentru un metru sau mai mult. Ei hibernează ca regulă în grupuri, dar pot și ei să cânte unul câte unul.

De îndată ce în primăvară soarele încălzește pământul, șarpele se târăște din năluci și se încălzește cu pietre calde. În astfel de momente, este adesea găsit de oameni aleatorii. Din nefericire, întâlnirea cu ea este nesigură și deseori se termină cu un atac de șarpe. Otrava unei viperă duce, în majoritatea cazurilor, la moarte.

Lungimea vipera de stepă este puțin mai mică decât un metru, iar masculul este mai scurt decât femela. Ea a delimitat clar capul și restul corpului, care dă un anumit har. Pe bot sunt două scute: una parietală și cealaltă frontală. Un craniu rotund-oval, cu o maxilară superioară mobilă și aceleași dinți. Dinții înșiși sunt goi în interior cu glandele otrăvitoare. În timpul mușcăturii, otravă umple cavitățile dentare și penetrează victima prin rănire.

O caracteristică a vipersului de stepă este o bandă care rulează de-a lungul spatelui. Poate fi plat sau zig-zag. Culoarea pielii este de nisip sau gri, cu un model albastru. Și bărbații au pielea de următoarele nuanțe: violet, gri sau albastru. Asta este, toate culorile reci. În timp ce femelele sunt mai luminoase și colorate în culori calde: galben, roșu, nisipos și verde.

Pentru a distinge bărbatul de femeie poate fi, de asemenea, de-a lungul unor astfel de trăsături: coada bărbatului în lumină are, de asemenea, pete luminoase pe buze. La femele, coada coada este galben strălucitoare, iar pe buze sunt pete roșii și roz.

Culoarea lor începe să apară nu imediat, dar numai după un an, iar reptilele se naște la fel de maro.

Viper și

Vipera obișnuităDinersii trăiau mereu lângă o persoană într-un moment în care viperii plecau și încă pleacă imediat ce o persoană se stabilește în vecinătate. Cu toate acestea, recent, din cauza disperării, ei, dimpotrivă, au început să observe în sate țările din apropierea pădurilor arse. Dar este mai degrabă strămutare involuntară, deoarece incendiile forestiere conduc locuitorii pădurilor la oameni.

Din păcate, foarte des oamenii confund serpi și șerpi. Este dificil pentru o persoană tipică să le distingă, iar dacă nu se află în apropiere, este absolut imposibilă. Serpentologii au colectat principalele semne de diferență care vă pot ajuta:

 • Viper Cone - Ce arata o frumuseteDistingem aceste reptile Forma capului. În urechi, este ovoid, oval în formă, în timp ce în vipers forma capului seamănă cu o suliță.
 • Deasupra prizelor vipera sunt arce care ies din gat.
 • Când este apărat, capul său este amenințător aplatizat.
 • Scuturile din viței sunt situate simetric în întregul cap. Spre deosebire de vipera din șerpi, ele sunt mari și în formă normală.
 • La baza capului groazei se găsesc pete galbene de formă semicirculară. Câteodată oamenii fără experiență le iau de urechi. Adevărat, astfel de pete nu se găsesc în tot felul de șerpi.
 • Observație diferită în ochii acestor reptile. Ochii elevului au o formă rotundă, cu un iris sub culoarea pielii, iar vipera are o bordură neagră în elevi. Șarpele are o vedere bună, în timp ce vipera vede foarte rău.
 • Puteți distinge oroarea vipera de modelul din spate. Pentru mulți, acesta este semnul principal al diferenței, care poate fi observată. De-a lungul spatelui vipera există o bandă întunecată sub formă de zig-zag cu benzi și are deja un model de pată și puncte.
 • Locuința în rezervoare poate fi confundată cu vipera din cauza modelului de șah pe spate.
 • Culoarea pielii șerpilor și a șerpilor este adesea aceeași.
 • Dacă adancul are o culoare neagră, atunci orice imagine este invizibilă. În același timp, ca o groază neagră, există un mic ornament sub formă de puncte galbene care formează un reticul.
 • Într-un șarpe, corpul este subțire și lung, făcând o tranziție lină la coadă și treptat devenind mai subțire spre sfârșit. Coada viprei este scurtă și groasă, cu o predominanță galbenă.
 • Lungimea șarpelui poate ajunge la un metru și jumătate. Vipera este pe jumătate mai scurtă.
 • Pântecele șerpilor sunt mai ușoare și, în felul acesta, sunt împărțite în trei părți, fiecare dintre ele fiind distinsă de strălucirea nuanțelor. Stomacul reptilelor otrăvitoare este gri-negru, cu fâșii galbene pe laturi.

Pentru a-și ataca victima, o viperă trebuie să facă mai multe atacuri. Viziunea slabă îl împiedică să se concentreze pe silueta obiectului de atac. În plus, veninul șarpelui se formează destul de încet și încearcă să-l salveze și să nu-l cheltuiască pentru niciun motiv. Acest lucru se poate juca în mâinile persoanei care a întâlnit vipera. În cele mai multe cazuri, se târăște.

Cu o examinare atentă, puteți vedea alte diferențe între oroarea fraților otrăviți. De exemplu, în funcție de scale, care șerpi nu se separă în două părți ca cele ale șerpilor. Există alte semne, dar ele nu sunt atât de importante atunci când se întâlnesc cu o viperă. Observă rapid că nu vor reuși, ci să se apropie de necunoscut reptilele sunt strict interzise.

Veninul șarpelui, așa cum am menționat deja, este extrem de periculos. Chiar și la șarpele mort al unei viperă, își păstrează proprietățile pentru mult timp. Dacă sunteți depășită cu curiozitate și doriți să luați o reptilă inactivă, nu atingeți dinții ei, ei sunt încă otrăviți. Șerpii nu au deloc dinți otrăviți.

Ce să faci cu o mușcătură

Cum arata o vipera?Această reptilă otrăvitoare simte corpul apropiat al persoanei. În timp ce se află pe teren, este clar transferată fluctuațiilor, conform cărora înțelege că se apropie de ea. Ea vede rău, deoarece raza viziunii ei nu acoperă mai mult de doi metri.

Este important să înțelegeți că șerpii și șerdele în sine nu sunt agresivi și oamenii nu reprezintă un interes pentru ei până când nu simt pericolul. Dimpotrivă, șarpele va încerca să scape din coliziunea cu persoana cât mai mult posibil.

De cele mai multe ori, în vara și primăvara, precum și în toamna timpurioară, șerpii petrec, plutind în soare. Pentru aceasta, ei aleg pietre și pietre. Acest comportament al reptilelor nu este accidental, cu ajutorul luminii solare stimulează procesele de digestie. Din cauza sângelui lor rece, procesele lor metabolice sunt încetinite.

Dacă apare o mușcătură, urmați aceste reguli:

 • Ce să faceți dacă un șarpe mușcăFără întârziere, du-te la cel mai apropiat spital sau apelați o ambulanță.
 • Locul mușcat trebuie izolat de restul locului prin îmbrăcare. Cel mai adesea mușcăturile sunt expuse la picioare și mâini. Bandagează membrele de la baza corpului astfel încât veninul vipera nu se răspândește mai departe. Dacă nu există bandaj, utilizați orice material improvizat. Poate fi o eșarfă sau o frânghie.
 • Dacă sunteți sigur că nu veți fi ajutați în viitorul apropiat, încercați să sugeți otravă.
 • Beți apă sau suc cât mai mult posibil, astfel încât toxinele otrăvurilor să iasă din corp.
 • Este interzis să beți alcool până când organismul este complet detoxificat.
 • Luați Suprastin sau Tovergin.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, aveți grijă de propria siguranță. Cea mai bună modalitate de a vă proteja împotriva mușcăturilor de șarpe este să vă protejați membrele. Asigurați-vă că purtați cizme înalte, pantaloni siguri și șosete din lână. În mâinile ar trebui să fie un băț.

Este strict interzis să faceți în cazul unei mușcături:

 • Astupați rana pentru a obține otrava.
 • Cuterizați și efectuați diverse manipulări, altele decât supt otrăvirea.
 • Ungeți rana cu iod sau tratați cu soluție de mangan.

Ce să mănânci

Cele mai frecvente victime ale otrăvurilor reptile sunt rozătoarele mici. De asemenea, șerpi cu plăcere își transferă rudele mici - broaște și șopârle. Stânga nesupravegheată sau abandonată din cuibul cuiburilor devine și hrana pentru vipere.

Șerpi datorită dimensiunilor lor mici se mulțumesc cu gândaci și omizi.

Cum se înmulțește

Viper vulgaris - Cum aratăDiferența dintre viperi și alți șerpi este asta ea este vivipară. Acesta este un fenomen destul de rar printre detașarea șerpilor. Cubii se cochează în pântece și deja în luna august se nasc. Sezonul de împerechere pentru șerpi durează tot în mai. Nasterea foarte interesanta are loc in vipere. Femelele împachetează arborele în așa fel încât coada să se blocheze liber. Puii nou-născuți tocmai cad la pământ în timpul nașterii și se târăsc repede. Imediat se toarnă, după care devin otrăvitori și complet independenți.

La un moment dat o vipera se naște la douăzeci de copii mici. Ei vor deveni maturi sexuali numai în al treilea an de viață, iar șerpi trăiesc în jur de cincisprezece ani. La sfârșitul vieții, viperii au dimensiuni destul de impresionante.

Perioada activă pentru șerpi vine ziua în care vânează, iar după aceea se înmoaie în soare, digerând prada lor.

Tipuri de vipere

Cele mai frecvente specii găsite în țara noastră sunt vipera comună, stepa și Nikolsky. Dintre acestea, cea mai comună este o viperă obișnuită.

Se găsește în aproape toate zonele climatice. Nu există un astfel de loc oriunde ar putea trăi un șarpe. Lungimea sa este de peste jumătate de metru. Există indivizi negri, dar cel mai adesea este gri, cu un model zigzag întunecat pe spate. Muscatura ei este extrem de periculoasa.

Dimensiunea șarpei Steppe este puțin mai mică decât cea obișnuită, iar culoarea sa se distinge prin prezența nuanțelor de culoare brună în ornament. În ciuda numelui său este adesea o stepă o viperă se găsește în păduri.

viperă
Viperul șarpele otrăvitor este periculosVipera habitatuluiVipera este o reptilă otrăvitoare periculoasăSerpii otrăvitoriHabitatul preferat al viperelor sunt tufișuri de iarbă

Vipera din Nikolski are o lungime de corp de până la optzeci de centimetri. Culoarea ei este aproape întunecată, fără modele. Corpul din abdomen este oarecum mărit, din cauza căruia seamănă cu un butoi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Snake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nuSnake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nu
Anaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuieșteAnaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuiește
Cum să scapi de șerpi în zona suburbanăCum să scapi de șerpi în zona suburbană
Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?
Ce fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiescCe fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiesc
Snake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crudSnake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crud
Șarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lorȘarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lor
Ordinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpeOrdinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpe
Cel mai lung șarpe din lume, șerpi mariCel mai lung șarpe din lume, șerpi mari
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
» » Vipera obișnuită: descriere cu fotografie, tipuri de vipers otrăvitoare
© 2021 amigdas.com