amigdas.com

Varietate de gresie pentru baie cu fotografie

Cum sa alegi placa dreaptaAlegerea unei pardoseli pentru baie este o sarcină destul de dificilă, deoarece podeaua din baie este expusă unor efecte mai diferite decât în ​​alte încăperi. Pe lângă faptul că orice acoperire de pardoseală ar trebui să fie durabilă și rezistentă la uzură, podeaua din baie ar trebui să poată rezista efectelor apă, temperatură, abur, substanțe chimice.

Dar, în afară de un nivel înalt de protecție, doriți ca plăcile să fie alunecoase și, de asemenea, să îndeplinească cel puțin noțiunile minime de frumusețe. Este o astfel de acoperire este o placi de baie. Nu este primul deceniu în care țigla este folosită ca o pardoseală a băii. Placile ceramice satisfac toate cerintele: fiabilitate, siguranta, estetica.

Tipuri, proprietăți și sfaturi pentru alegerea dalelor

Alegerea moderna a acestui material este foarte larga - un aspect diferit face posibila realizarea oricaror fantezii si dorinte. Dar, totuși, alegerea unei plăci nu se bazează mai întâi pe frumusețe. Placi de baie împărțit în podea și perete. În funcție de scop, performanța modificărilor materiale, în primul rând, grosimea și rezistența la ștergere.

Tipuri de plăci

Ce fel de plăci au pus podeauaExistă patru tipuri principale:

 • monokottura;
 • clincher;
 • Cotto;
 • porțelan gresie.

Cea mai durabilă este o acoperire din ceramică din porțelan și din aglomerat, deoarece conține o piatră naturală, ceea ce o face foarte durabilă și durabilă. Pentru o vreme, o astfel de țiglă era considerată aplicabilă numai în clădirile industriale, dar cu noi metode de prelucrare și cu aspectul a devenit posibilă utilizarea acesteia în încăperile de locuit. Are o rezistență mai mare la umiditate și căldură. Dacă baia are o podea caldă, atunci va fi mai greu să găsiți o opțiune.

Clinker și cotto - aproape două tipuri similare și producția lor are loc în același mod (extrudare). Absorbția de apă în ele este de la unu la doi la sută, nu există nici o reacție la temperatură, astfel încât acest material poate fi folosit în podeaua băii.

Monocotul este denumirea științifică a plăcilor glazurate cunoscute. Este fabricat printr-o singură ardere de argilă și o acoperire cu o compoziție specială, care îl face rezistent la zgârieturi și abraziuni și, de asemenea, mărește nivelul de absorbție a apei. Cu toate acestea, o astfel de țiglă este relativ fragilă și, chiar dacă nu este prea obiect greu (de exemplu, un uscător de păr), poate fi rupt. Cu toate acestea, o astfel de țiglă este foarte des întâlnită atunci când decorați bai, datorită opțiunii mari de culori și a costului ieftin.

Metoda de fabricație

În plus față de compoziție, există o separare a plăcilor prin metoda de fabricație:

 • presare (gresie din porțelan);
 • extrudare (placi glazurate, cotto și clincher).

Prima metodă este cea mai comună. Plăcile produse prin această tehnică au cele mai exacte dimensiuni geometrice verificate. În plus, are un număr mare de soluții de proiectare. După ce a fost acoperit imediat cu glazură, care oferă aspectul final.

A doua metodă se distinge prin naturalitatea culorilor rezultate (nuanțe de lut) - de la teracotă la perfect negru. Dar un astfel de material nu are un strat de protecție, deci utilizarea în încăperi cu umiditate ridicată este posibilă numai după un tratament suplimentar de suprafață cu un compus hidrofug.

Aspect cu fotografie

Tipuri de plăci de podeaÎn plus față de compoziția și metoda de producție, trebuie să ne uităm la aspect, și nu este doar partea decorativă. Placi în baie nu ar trebui să fie alunecoase, și, prin urmare, suprafața strălucitoare și netedă, nu va fi cea mai bună soluție, în plus, nu este necesar să se aleagă țiglă lucioasă, așa cum se poate blikovat foarte mult în lumină puternică, care tulpini grav ochii.

Atunci când alegeți o acoperire, atenția trebuie acordată marcajului de pe ambalaj. Nivelul de rezistență înainte de chimie este indicat în litere latine. Cel mai înalt nivel este notat cu AA. Nivelul de alunecare este marcat cu numere, toate cifrele deasupra celor nouă indică faptul că suprafața este alunecoasă și nu ar trebui utilizată într-o încăpere umedă. Clasa de dale vorbeste despre nivelul stabilitatii sale, de exemplu, prima si a doua clasa permit circulatia pe o astfel de acoperire doar in pantofi moi. Clasa a treia nu este atât de "blândă".

Ei bine, pentru a alege o piesă foarte bună din varietatea largă de opțiuni de pe piață, trebuie să alegeți suprafață perfect plat. Verificați-o foarte simplu. Din pachetul de care aveți nevoie pentru a lua patru placi selectate aleatoriu și le-a pus pătrat, apoi le schimba în cazul în care unghiurile au fost egale cu nouăzeci de grade, toate laturile egale. Rămâne să verificați netezirea părții frontale. Pentru aceasta, două plăci sunt aplicate față-în-față. Dacă lumeni vizibile sau crăpături, atunci materialul nu este calitativ.

Ei bine și în rest, în ceea ce privește alegerea unui astfel de acoperire, este necesar să se aplece împotriva designului ales sau a preferințelor personale.

Așezați dale cu propriile mâini

 1. Gresie din ceramicăTotul începe cu pregătirea suprafeței. Suprafața este curățată cu grijă și curățată cu un grund.
 2. În cazul în care camera are deja instalații sanitare, atunci va fi necesar să ajustați plăcile pentru ele. În caz contrar, pentru a evita deteriorarea, țiglele sunt mai întâi așezate în locul în care va fi băiatul, apoi băile sunt instalate și lucrările continuă. În acest caz, pereții pot fi tratați, dar trebuie să lăsați cel puțin un rând la nivelul băii și numai după instalare închideți acest spațiu. Dacă este planificată instalarea cabinei de duș, podeaua va fi pusă după instalare.
 3. Utilizați nivelul și linii plumb atunci când lucrează. Pe placi, mai întâi lipiți un strat subțire, apoi frotiu-l ușor și aplicați un adeziv suplimentar.
 4. În cazul în care camera este mai mare de 20 de metri pătrați, atunci trebuie să puneți o țiglă, așa cum este marcat pe ea. Majoritatea producătorilor se bazează pe spatele săgeții țiglelor, indiferent unde este îndreptată, cel mai important lucru este să pui toate elementele în direcția săgeții.
 5. Pentru a obține aceeași grosime a cusăturilor, puteți folosi cruci speciale. Cusăturile, dacă există, ar trebui să fie șterse la câteva zile după ce au fost așezate, deoarece în acest timp lipiciul se va usca complet și nu va mai exista nici o deplasare.

Efectele mici când se dau plăci

Sfaturi pentru a pune podeauaToată lumea știe că ochiul uman este un instrument imperfect și poate fi ușor înșelat. Acest lucru se poate face în cazul unei podele de baie. De regulă, baia nu diferă în mărime și vreodată vrei cel puțin vizual face mai mare.

Mulți cred că țiglele sunt produse doar sub formă de pătrat sau dreptunghi. Dar în prezent există o selecție mare cu muchii rotunjite sau pur și simplu cu linii întrerupte. Deci, folosirea ultimelor două opțiuni întrerupe granițele camerei și le oferă o blur.

Cu toate acestea, cei care planifică să pună piese în mod independent nu sunt recomandate să le folosească placi foarte mici sau cu o formă complexă, deoarece, în ciuda simplității aparente a instalării, acesta este un proces destul de complex, deci este mai bine să alegeți o formă mai simplă. Atunci când cumpără materialele trebuie să calculeze cu atenție dimensiunea camerei și să ia o creștere de cincisprezece procente, deoarece cu siguranță unele bucăți de gresie vor fi deteriorate atunci când montarea, și va trebui să taie, ceea ce înseamnă că vor exista piese care nu se obisnuiasca.

Deoarece alegerea dalelor în culori și texturi este foarte mare, este tentant să combinăm diferite tipuri și culori pentru a crea ceva unic. Acest lucru se poate face, dar ar trebui să alegeți încă țigla unui producător. Acest lucru garantează aceeași calitate și dimensiune.

Schema clasică este partea de sus a luminii și fundul închis. Acest lucru nu reduce dimensiunea camerei, dar uneori această schemă pare a fi plictisitoare și mulți doresc să se îndepărteze de cadrul obișnuit. În acest caz, nu faceți o cameră mică întunecată, aveți o placă dreptunghiulară în lungime și nu creați un design prea strălucitor, deoarece acest lucru poate fi enervant. Într-o cameră mică, cu un număr mic de articole, puteți opri selecția pe un mic mozaic, deoarece va pune accent pe detaliile mari. Dacă încăperea este deja supraîncărcată, atunci nu ar trebui să fie tinkered și pâlpâi cu elemente, este mai bine să alegeți dimensiuni medii și culori monocrome.

Într-o încăpere mare, o mică faianță va spăla spațiul, ceea ce va face să rămână în el inconfortabil. În camerele mici puteți folosi un strat de nuante reci - albastru, argintiu. În acest caz, pereții sunt dispuși în diagonală, iar podelele sunt linii paralele. Începeți să așezați mai bine plăcile din perete, ceea ce este cel mai vizibil. În acest caz, centrarea se face numai în cazul în care există un model central luminos sau un accent pe un anumit punct.

Pentru a crește vizibil înălțimea plafoanelor, aveți nevoie de ele se așeză pe verticală, unghiurile pot fi evidențiate în culori de-a lungul întregii lungimi, elementele decorative diferite nu ar trebui să fie amplasate sub nivelul ochilor.

Multe companii mari oferă clienților săi să creeze un model tridimensional al clădirilor cu designul ales. Același lucru se poate face și acasă, nu este necesar să se facă un model tridimensional. Este necesar întocmește un plan de cameră cu aplicarea obligatorie a tuturor elementelor de obiecte sanitare pe ea și apoi "încercați" pe designul ales.

Există multe soluții de design de concepție gata făcute:

 • Cum să așezați țigla pe podeasub fagure (folosind o formă hexagonală a țiglei, cifra simulează o fagure de miere, așa cum se vede în fotografie);
 • sub parchet (materialul de dimensiuni dreptunghiulare imită o suprafață de parchet);
 • mozaic (gresie mică de dimensiune 3 * 3 și puțin mai așezată pe podea ca mozaic);
 • celulă (vă permite să separați zonele funcționale și este o tranziție de la o culoare închisă, cu o margine luminoasă la o culoare deschisă, cu o margine întunecată);
 • șah (dale de două culori se potrivesc cu imitație sub câmpul de șah, ca în fotografie);
 • cusătură în cusătură (cea mai simplă modalitate de a stabili și cea mai economică);
 • stropi (reale în băi mari, unde cea mai mare parte a suprafeței este monotonă și în ordine haotică există "străluciri" de altă culoare, cum ar fi stropi);
 • kaleidoscopul (dezordonat haotic în jurul plăcilor de cameră de diferite culori și cu modele diferite);
 • egalitatea culorilor (se folosesc mai multe culori, care trec în mod armonios unul în altul);
 • accentul pe detalii (zonele funcționale sunt alocate unei anumite culori sau model, în timp ce spațiul comun este monoton);
 • ornament (seamănă cu un palat);
 • podea cu bordură (suprafața podelei este luată pe perete cu câțiva centimetri, iar peretele este acoperit cu elemente de altă culoare și model, ca în fotografie);
 • module (mai multe tipuri diferite de plăci cu mai multe dimensiuni sunt selectate și zonele sunt prevăzute cu plăci diferite);
 • Îmbătrânirea diagonală (plăcile cu laturile lor formează benzi diagonale);
 • în dressing (seamănă cu zidăria).

Așa cum se poate vedea din fotografiile de mai sus, există o mulțime de opțiuni pentru finisarea băii, totul este limitat doar de imaginația și gustul proprietarului.

Selecția țiglelor
Placi de pardosealăCe țiglă este mai potrivităTipuri de plăciCum de a alege o țiglă pentru o casăPlaci de pardosealăPlaci de pardosealăPorțelan pentru podeleEtaj interiorPlaci frumoase din exteriorCum și ce să faceți în baiePlaci de pardosealăCum să faci podeauaPlaci frumoase pe podeaCum sa alegi o placi ceramice
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa dati podelele de baie cu mainile proprii?Cum sa dati podelele de baie cu mainile proprii?
Idei de design baie cu dale ceramice. fotografieIdei de design baie cu dale ceramice. fotografie
Placi de baie: specificații și fotografiiPlaci de baie: specificații și fotografii
Alegeți cel mai bun design de plăci în baieAlegeți cel mai bun design de plăci în baie
Placi pe podeaua bucătăriei - fotografii de variante frumoasePlaci pe podeaua bucătăriei - fotografii de variante frumoase
Cel mai bun mod de a vă face propriile mâini în baieCel mai bun mod de a vă face propriile mâini în baie
Placi de finisaj pentru bai, fotografiePlaci de finisaj pentru bai, fotografie
Ce adeziv de țiglă este cel mai bun atunci când decorați o baieCe adeziv de țiglă este cel mai bun atunci când decorați o baie
Placi din lemn în baiePlaci din lemn în baie
Mozaic în baie: caracteristici ale selecției țiglelorMozaic în baie: caracteristici ale selecției țiglelor
» » Varietate de gresie pentru baie cu fotografie
© 2021 amigdas.com