amigdas.com

Cum sa faci un covor de pompomuri cu mainile tale?

Mat de pomponi - elegant și originalLucrul la proiectarea unui apartament sau a unei case nu este doar fascinant, ci și destul de dureros. Fiecare hostess dorește să-și dea "cuibul" nu numai un aspect prezentabil, ci și să o facă confortabil. Una dintre opțiunile bugetare pentru transformarea unui interior de acasă este fabricarea de covoare din pompomuri cu mâinile lor.

Frumusețea acestor meșteșuguri constă în faptul că costul materialului pentru fabricarea lor este minim. În plus, nu este absolut necesar să ai abilități speciale - să faci cu mâinile tale un covor moale frumos de pompe poate absolut fiecare!

Materiale pentru covoare din pompe

Pentru a face singur un covor superb, veți avea nevoie de un set minim de materiale:

 • resturile de fire (este de dorit ca firele să fie groase și pufoase, apoi pompomele să fie mai voluminoase);
 • carton (sau mâneci din hârtie igienică);
 • foarfece ascuțite;
 • Răchită de mată (acestea sunt vândute în majoritatea magazinelor pentru lucrări de mătase).

Cum sa faci pom-poms?

Pomponii nu sunt deloc dificiliRealizarea componentelor principale ale pompelor - doar la prima vedere pare dificilă. Încercând să le faceți singuri, veți vedea că această activitate este simplă și plăcută.

Există trei moduri general acceptate de a face pom-poms pentru un covor (cu toate acestea, ele pot fi folosite și în alte scopuri):

 1. Modul clasic. Pentru a utiliza această opțiune, trebuie să tăiați din carton două cercuri de același diametru (cu cât este mai mare diametrul, cu atât mai mare este pomponul rezultat). În mijlocul cercurilor sunt, de asemenea, tăiate aceleași cercuri, acum produsul se va asemăna cu covrigi din carton. Cazul pentru mici - adăugați împreună "covrigi", înfășurați-le cât mai uniform posibil și le tăiați de-a lungul marginii exterioare a cercurilor. Dar nu vă grăbiți să scoateți cartonul, acesta ar trebui să fie ușor deviat în lateral și în mijlocul firului să lege un fir separat, fixând nodul. Asta e tot, pompope e gata.
 2. „Stivuitoare“. Pentru a implementa această metodă, trebuie să tăiați dintr-o formă de carton foarte densă, asemănătoare cu un dop cu două dinți. Pomponul se face în acest caz după cum urmează: în mod alternativ, firele sunt înfășurate pe "dinți", iar apoi în mijloc sunt interceptate de un fir separat, strâns și fixat de nod. Filamentele sunt tăiate de-a lungul "denticulelor".
 3. dreptunghiular. Pentru această opțiune, o bucșă din carton dintr-o rolă de hârtie igienică este perfectă. Manșonul este ușor aplatizat pentru a face ca acesta să pară drept un dreptunghi, iar firul este fixat pe el, cu ajutorul căruia pomponul pentru covor va fi tras împreună. Apoi, chiar pe întreaga lățime a bucșei, firele sunt înfășurate cu un strat uniform. Firele sunt tăiate dintr-o parte și trase împreună printr-un filet atașat. În loc de bucșă, puteți pur și simplu utiliza carton, pliate într-un mod adecvat. În acest caz, puteți varia volumul produsului - cu cât este mai mare dreptunghiul, cu atât mai mare este pompomchik-ul.
Pomponi cu mâinile tale
Pompele pot fi fabricate prin metode diferitePompele pot fi rotunde sau pe ineleMetoda furca pentru crearea pom-pomsO altă metodă de a crea un pompom

Rug de pompoms - cum se face?

Înainte de a începe fabricarea produsului, ar trebui să luați în considerare aspectul acestuia. Variația poate fi un număr infinit, totul este limitat doar la imaginația comandantului. Poate fi covorul rotundă sau dreptunghiulară, sub forma unui animal drăguț sau a unui curcubeu și așa mai departe.

Exemple de covoare pot fi văzute în fotografie:

Exemple de covoare din pampoane
Un covor strălucitor de pomponi este foarte moale și confortabil.În camera copiilor, matul va arăta destul de potrivit.Un covor pompom poate avea orice model la alegere.Covoare din pompomuri pot decora orice cameră

De asemenea, trebuie să determinați grosimea dorită a covorului:

 • dacă aveți podele la rece, este recomandabil să faceți izolate mat, făcându-i pentru el o bază în două straturi cu un încălzitor (sintepon) înăuntru;
 • Dacă rogojina pompelor va juca un rol pur decorativ, atunci este suficient straturi unice, poți lăsa pomporii pe netul cumpărat în magazin.

Deci, baza este pregătită, este timpul să se procedeze la crearea directă a covorului:

 • la baza unul câte unul pomponuri cusute, În acest scop, un ac gros este cel mai potrivit, iar firele sunt folosite la fel ca la crearea pompelor;
 • pom-pom-pomchiki pe mat este de dorit să coase cât mai aproape posibil între ele. Deci, produsul va fi mai magnific;
 • după fixarea pom-pom se leagă de partea gresită mat în nod;
 • Când toate pompomele sunt fixate în locurile lor, este posibil să coaseți al doilea strat, pentru a ascunde nodulii formați.

Dacă știți cum să tricot bine, atunci puteți face baza pentru un covor de pompoms cu mâinile tale. Astfel de abilități lucrate manual vor fi utile și în cazul în care doriți să faceți un produs foarte neobișnuit, ale cărui elemente nu vor fi doar pompe.

"Mishutki" pentru copii - o varianta de covor de la pomponchikov

Pentru a face un covor frumos în grădiniță de la acul va lua puțin timp liber și puțin zel. Și din materiale:

 • 700-800 de fire luxoase (groase) de culoare primară;
 • 100-150 de grame de fire groase mai ușoare decât culoarea principală;
 • 70 g de fir roz;
 • tricotat ace sau un cârlig, fir pentru tricotat picioare și capul de urși.

Începeți lucrul de la elaborarea unui model, pentru un punct de reper puteți lua aceste mărimi:

 1. lungimea trunchiului ursului este de 35 cm;
 2. lățimea corpului ursului este de 32 cm;
 3. lățimea corpului la gât este de 25 cm.

Asamblarea unui corp de ursuleț pufos

Creați un covor frumos sub formă de urșiDin fire pufoase ar trebui să fie făcute 32 pompoms care sunt cusute în această ordine:

 • 1 rând este alcătuit din 5 bucăți;
 • Serii 2, 3, 4 constau din 6 pompe;
 • 5 - din 4.

Din firele individuale, urechile, capul și labele pentru urs sunt slăbite. Aici ar trebui să fiți ghidați de proporțiile viitorului covor, astfel încât întregul rezultat ursul arăta armonios. Pentru tricotat puteți utiliza atât un cârlig și ace de tricotat.

Din firele rămase, se fac mai multe pompoane pentru a decora covorul:

 • 3 pompe mari - 1 în ureche și 1 în nas;
 • 8 roz roz - pentru decorarea labei superioare, ca "tampoane";
 • din restul firelor, faceți câteva pompomuri pentru a decora covorul rezultat.

Ursul trebuie să fie colectat de la pompomi.Procesul de asamblare este simplu: detaliile tricotate sunt cusute in corp, iar produsul finit este decorat în funcție de dorința dvs., un exemplu - pe fotografia produsului finit.

Mats fabricate din pompe - acestea nu sunt singurele produse care pot fi făcute în acest fel cu mâinile lor. Cu această tehnică puteți face perne, jucării, decorațiuni interioare și multe alte obiecte de artizanat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Efectuați o saltea de baie pentru propriile mâiniEfectuați o saltea de baie pentru propriile mâini
Picturi volumetrice pentru interior cu propriile tale mâini din materiale improvizatePicturi volumetrice pentru interior cu propriile tale mâini din materiale improvizate
Cum să faci un candelabru cu mâinile taleCum să faci un candelabru cu mâinile tale
Cum să faci un copac frumos cu mâinile taleCum să faci un copac frumos cu mâinile tale
Dezvoltarea mat cu mâinile taleDezvoltarea mat cu mâinile tale
Ce meserii pot fi create din fier vechi cu mâinile lorCe meserii pot fi create din fier vechi cu mâinile lor
Țesătură manuală cu mâinile taleȚesătură manuală cu mâinile tale
Lucruri originale de designer pentru casa cu propriile mâiniLucruri originale de designer pentru casa cu propriile mâini
Jucarii pentru pisici propriiJucarii pentru pisici proprii
Pisoi pentru o pisica cu mainile de la o funiePisoi pentru o pisica cu mainile de la o funie
» » Cum sa faci un covor de pompomuri cu mainile tale?
© 2021 amigdas.com