amigdas.com

Cum de a face o împământare într-o casă privată cu mâinile tale 220 in

Circuitul de protecție liniară. Vă recomandăm să faceți o împământare într-o casă privată cu propriile dvs. mâiniAproape fiecare casă sau apartament privat realizează împământarea sistemului de alimentare cu energie electrică. Această măsură asigură siguranța utilizării aparatelor electrice și protecția împotriva scurtcircuitului care ar putea provoca incendii sau defecțiuni ale sistemului de alimentare cu energie electrică.

Atunci când se analizează cum să se realizeze corect o împământare într-o casă privată, trebuie avut în vedere că există două rețele: 220 V și 380 V. Multe case particulare nu aveți pământ sau este în stare proastă. O situație similară este o încălcare a regulilor de siguranță electrică. Dacă este necesar, puteți împământare într-o casă privată cu propriile mâini 220 V, luând în considerare toate regulile și recomandările.

Destinația circuitului de descărcare

Mulți oameni care locuiesc în case particulare sau apartamente într-o stare dărăpănată folosesc aparate de uz casnic pentru o perioadă îndelungată, fără a fi împământate sisteme de alimentare cu energie electrică. Este necesară din următoarele motive:

 1. în cazul în care curent de scurgere automatizarea va funcționa, ceea ce face posibilă excluderea posibilității utilizării unei rețele de alimentare cu izolație deteriorată. Cu alte cuvinte, protecția va funcționa dacă există o ușoară deteriorare a cablajului. Tălcările mici de izolație și alte defecte în timpul funcționării îndelungate a cablajului vor conduce în mod inevitabil la scurtcircuit.
 2. În unele cazuri, conectarea directă a aparatelor de uz casnic la autobuz. Un exemplu este un cuptor, un aragaz electric, un cuptor cu microunde sau o mașină de spălat. Conductorul de protecție al soclului nu este suficient deoarece puterea unui echipament poate fi destul de mare. Pentru a evita o mișcare ușoară la atingerea unui corp metalic cu mâinile ude, teren direct unele aparate de uz casnic.

Împământarea unității de sistem a PC-ului vă permite să vă ridicați viteza de lucru Internet sau reducerea numărului de blocări ale sistemului de operare. În ceea ce privește scurtcircuitul, protecția împotriva acestuia este reprezentată de capacitatea de a înlocui cablul deteriorat aproape imediat după scurgere.

Punerea la pământ în zonele suburbane

Câmp de legare la pământ într-o casă privatăÎn zonele suburbane ar trebui să fie efectuate bună punere la pământ. Mai ales acest lucru se aplică în cazul în care construcția de structură ca material de construcții folosit lemn. În casele de vacanță destul de frecvent bate fulgerul din cauza numărului mare de elemente care îl atrag.

Deteriorarea izolației duce la încălzirea cablajului. Sub sarcină mare, suprafața sa se încălzește până la o temperatură ridicată, iar materialele combustibile distribuite îndeaproape se pot aprinde.

Elementele conturului creat

Schema de împământare a unei case particulare este reprezentată de următoarele elemente:

 1. Dispozitive de împământare de tip vertical, care sunt scufundate în sol. De obicei, de regulă, trei colțuri sunt realizate din metal cu conductivitate ridicată.
 2. Fâșii de oțel în număr de trei bucăți. Ele sunt folosite pentru a conecta colțurile verticale (un triunghi este creat în mod similar).
 3. O bandă de oțel, concepută pentru a furniza energie electrică de la tabloul de distribuție.

În primul rând, ar trebui să fie mari, nu mai puțin de doi metri. În al doilea rând, suprafața secțiunii transversale a electrodului nu este mai mică de 145Experții nu recomandă crearea unui circuit de interceptare utilizați accesorii. Acest lucru se datorează faptului că este fabricat folosind oțel ușor oxidant. Când se oxidează un metal, capacitățile sale conductive sunt reduse semnificativ.

Adesea, conturul este realizat sub forma unui triunghi isoscel. Acest formular vă permite să distribuiți în mod egal energie electrică. De asemenea, se acordă atenție faptului că structura ar trebui amplasată la cel puțin un metru distanță de fundația casei.

Recomandări pentru muncă

Împământarea trebuie efectuată numai ținând seama de recomandările: în caz contrar, nu va funcționa sarcini. Principalele recomandări sunt:

 1. În primul rând, trebuie să determinați unde va fi amplasat conturul. Nu se recomandă așezarea triunghiului la o distanță mai mică de un metru de fundație. Prea multă distanță de clădire crește costurile atunci când lucrează.
 2. După determinarea locației conturului, se scoate un șanț, adâncimea căruia trebuie să fie de aproximativ un metru. Elementele orizontale ale structurii sunt așezate în șanț.
 3. Colțurile, care sunt instalate vertical, ar trebui amplasate la o adâncime de cel puțin 3 metri. La suprafață nu mai mult de 20 de centimetri.
 4. Elementele verticale sunt conectate prin sudare. La îmbinarea conturului și a benzii de oțel, suprafața metalului trebuie curățată cu atenție, deoarece rugina și alte impurități pot reduce substanțial gradul de conductivitate al curentului. În plus, se recomandă conectarea elementelor sistemului prin sudare.
 5. Pentru a îmbunătăți eficiența construcției, în locul venei, se pune o bandă de oțel. Prin creșterea zonei de contact dintre metal și sol, conductivitatea curentului crește substanțial.
 6. La alegerea șuruburilor, trebuie acordată atenție opțiunilor realizate din metal cu rezistență ridicată la oxidare. Atunci când le folosiți, partea de conectare trebuie să fie amplasată deasupra nivelului solului. Înainte de efectuarea lucrărilor de instalare, curățați cu atenție suprafața. Șuruburile amplasate deasupra solului, se recomandă să lubrifiați din când în când un lubrifiant care transportă curentul.

Partea exterioară a intenționat pentru drenajul curent, destul de simplu în execuție și ieftin.

Detașarea într-o casă privată

Cum să faci un teren într-o casă privatăProprietarii caselor private dărăpănate sunt conștienți de cât de multe probleme apar odată cu crearea circuit de ieșire dacă cablajul este slab. În majoritatea cazurilor, singura cale de ieșire din această situație este înlocuirea completă a întregului sistem de alimentare cu energie electrică.

Atunci când lucrați într-o structură dărăpănată, trebuie luate în considerare următoarele aspecte:

 1. Dacă nu înlocuiți complet cablajul electric, pot fi instalate doar prize și comutatoare noi. Acest lucru va evita problemele legate de conectarea aparatelor de uz casnic și electronice. La înlocuirea prizelor, atenția este acordată poziției firului de împământare. Acesta ar trebui să fie amplasat în cutia de împământare și să iasă prin panoul de distribuție.
 2. Pentru a reduce numărul de lucrări viitoare, este posibil să deconectați cablajul vechi de la tabloul de distribuție, apoi să puneți unul nou. Cablajul poate fi așezat fie în pereți din cărămidă sau din beton, fie într-o carcasă specială deasupra suprafeței structurii de susținere.

Dacă cablajul este slab, este posibilă împământarea ineficace sau deloc să-și îndeplinească funcția.

Cerințe care trebuie îndeplinite

Conturarea pământului cu mâinile propriiÎmpământarea este proiectată pentru a devia echipamentul electric din carcasă în circuit. Se caracterizează prin rezistența la curgere. Acest indicator determină cât de ușor curentul electric depășește distanța de la consumator la sol. Cu o creștere a indicelui de rezistență, eficiența circuitului de descărcare scade semnificativ.

Se recomandă amplasarea conturului din partea de nord a casei. Acest lucru se datorează unui indicator important al umidității solului: pe măsură ce crește, gradul de conductivitate crește, ca urmare a scăderii rezistenței.

Cerințe de bază:

 1. La fabricarea barelor verticale se utilizează un metal cu lungimea de cel puțin 16 mm.
 2. Grosimea minimă a oțelului utilizat ar trebui să fie de 4 mm.
 3. Atunci când se utilizează țevi din oțel, diametrul acestora trebuie să fie de cel puțin 32 mm.

Toate conexiunile trebuie curățate de la poluanți. Datorită acestui fapt, este posibilă și reducerea rezistenței la bucla.

Erori comune

Conturul din casa privată este colectat de propriile mâiniPrincipiul circuitului creat se bazează pe cele mai simple legi ale fizicii. În toate cazurile, cu o creștere a zonei de contact dintre metal și sol, eficiența pământului. Este important să țineți cont de greșelile comise la crearea sa:

 1. Nu utilizați produse metalice care au fost prelucrate suplimentar pentru a-și îmbunătăți rezistența și alte performanțe. Un exemplu este șinele sau armăturile. Unele produse sunt supuse unui tratament termic suplimentar, ceea ce reduce gradul de conductivitate al curentului stratului superior.
 2. Doar prins în pini teren ca un circuit nu va fi de ajuns. Acest lucru se datorează suprafeței mici de contact a metalului cu solul. Un sistem cu adevărat eficient este considerat o combinație a două contururi triunghiulare realizate din conductori.

Atunci când se creează o structură de drenaj, trebuie avut în vedere faptul că suprafața trebuie să crească de la tabloul la circuit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să conectați o priză cu împământareCum să conectați o priză cu împământare
Cum de a alege un regulator de tensiune 220v pentru o casă privatăCum de a alege un regulator de tensiune 220v pentru o casă privată
Care este scopul de împământare și de ce este în prizăCare este scopul de împământare și de ce este în priză
Priză trifazată pentru 380 de volțiPriză trifazată pentru 380 de volți
Conceptul de neutral neutru neutru și diferențe de la un izolatConceptul de neutral neutru neutru și diferențe de la un izolat
Curenții rătăciți și protejarea conductelor de apă împotriva coroziuniiCurenții rătăciți și protejarea conductelor de apă împotriva coroziunii
Caracteristicile de utilizare a autobuzului principal de împământare (gzsh)Caracteristicile de utilizare a autobuzului principal de împământare (gzsh)
Conectarea sobei electrice în funcție de schemă în apartament și în casa privatăConectarea sobei electrice în funcție de schemă în apartament și în casa privată
Care este diferența dintre punerea la pământ și zeroCare este diferența dintre punerea la pământ și zero
Împământarea într-o casă privată - dispozitiv și auto-asamblareÎmpământarea într-o casă privată - dispozitiv și auto-asamblare
» » Cum de a face o împământare într-o casă privată cu mâinile tale 220 in
© 2021 amigdas.com