amigdas.com

Cum se face un compactor de vibrații pentru compactarea solului prin mâinile proprii

Aplicarea plăcii cu șurubPlăcuța vibrator poate fi un instrument util în curtea din spate. Dacă nu se planifică efectuarea unui număr mare de lucrări de compactare a solului, unitatea poate fi închiriată. Cu toate acestea, cu utilizarea frecventă este recomandabil să faceți o placă vibratoare cu propriile mâini. Are un design destul de simplu, iar procesul de fabricație nu va dura mult timp și nici nu va necesita investiții financiare mari.

Domeniu de aplicare și principiul funcționării

Plăcile vibrante sunt folosite în mod activ în timpul lucrărilor de construcție și reparații de diverse complexități, de exemplu, atunci când se dau drumuri sau trotuare etc. Unitatea are dimensiuni mici care permit utilizarea acesteia în locuri greu accesibile, inclusiv tranșee. Proiectarea sculei constă din patru elemente principale:

 • Placă de lucru din oțel sau fontă.
 • Vibratoarele.
 • Frame.
 • Centrale electrice.

Cum este placa vibratoare

Baza unității este o placă masivă, în centrul căreia există un vibrator. Acesta este conectat la centrala electrică cu ajutorul unei transmisii cu curea trapezoidală sau a unui cuplaj. Vibratorul este necesar pentru conversia mișcării de rotație în mișcare vibrațională. Ca motor de putere al unității pot fi utilizate motoare cu ardere internă sau motoare electrice.

Principalele caracteristici tehnice

Cea mai importantă caracteristică a unității este masa plăcii de lucru. Acesta determină aproximativ 70% din toată productivitatea vibroplastelor auto-fabricate, precum și conformitatea instrumentului cu lucrările efectuate. În funcție de acest indicator, este obișnuit să se distingă patru categorii de agregate:

 • Lumină - masa nu depășește 75 kg.
 • Universal - placa cântărește 75-140 kg.
 • Mediu-grele - masa este în intervalul de 90-140 kg.
 • Grele - masa plăcii depășește 140 kg.

Ansamblul plăcii vibratoare

Pentru uz casnic, este suficient să faci din mâinile tale un berbec vibrat din prima categorie. De asemenea, puterea centralei electrice exercită o mare influență asupra productivității și calității muncii efectuate. Raportul optim dintre masă și putere este de 5 litri. a. pentru fiecare 100 kg de greutate.

Printre caracteristicile suplimentare ale unității se numără trei:

 • Forța vibrațiilor - arată puterea vibrațiilor bazei.
 • Dimensiunile plăcii de lucru - determină presiunea de bază pe unitatea suprafeței de tratat și această valoare nu trebuie să fie mai mică de 0,3.
 • Tipul de motor - motoarele electrice, benzina și motorina pot fi instalate pe compactorul plăcii.

Instrucțiuni de fabricație

O vibroplătură cu motor electric proprie va face posibilă economisirea de bani, deoarece unitățile industriale au un cost destul de ridicat. Proiectarea instrumentului nu este foarte complicată și o puteți face destul de repede. Printre materialele și piesele de schimb necesare trebuie notat:

 • Cum se asamblează o placă vibratoareCentrala electrică - este aleasă în funcție de preferințele personale. Mulți proprietari de parcele de uz casnic decid să facă propriile mâini o placă de vibrație electrică de 220 V pe baza vibratoarelor din zona modelului IV-98E sau a oricărui altul.
 • Canal - 2 buc.
 • Baza pentru placa de lucru este tabla cu o grosime de cel puțin 8 mm.
 • Pernele moi - sunt instalate pe mânerul instrumentului și sunt necesare pentru amortizarea vibrațiilor.
 • Elemente de fixare pentru motor.
 • Roți - 2 buc.
 • Țeava.

Din această listă, roțile pot fi considerate opționale, dar datorită lor, transportul sculei va deveni o problemă mai simplă. Este, de asemenea, posibil să faceți singur un tambur pentru a compacta solul cu o spate, ceea ce va face mai ușor să lucrați pe zone înguste sau mici ale pământului.

Aplicarea compactoarelor platePe foaia de oțel, bulgara ar trebui să facă două crestături pe ambele părți cu o adâncime de 5 mm. Acestea ar trebui plasate la aproximativ 10 mm de margine simetric. Apoi marginile foii ar trebui să fie îndoite, oferindu-i forma de schiuri pentru a evita îngroparea plăcii în timpul funcționării. Locurile de tăiere trebuie sudate, fixându-le astfel poziția.

Vibratorul este montat pe canale, care nu trebuie să depășească nivelul plăcii de lucru. Este necesar să se sudeze canalele bine și, prin urmare, este de dorit să se plaseze liniile de sudură. Distanța dintre acestea este selectată în funcție de locația găurilor de montare de pe centrală.

Principiul de funcționare al compactorului plăcii

Țeava va fi necesară pentru fabricarea mânerelor, la care este necesar să atașați perne moi. Fără acestea, va fi extrem de incomod să lucrați cu instrumentul, deoarece placa va fi dificil de ținut datorită vibrațiilor puternice. Dacă pe unitate este folosită o unitate electrică, nu este necesară o atenție deosebită.

Nu se poate spune despre un motor cu combustie internă pe benzină. Înainte de a începe lucrul, verificați întotdeauna fiabilitatea tuturor conexiunilor. Este extrem de important să curățați periodic lumânările din depozit, pentru a prelungi durata de viață. Între prima și a doua înlocuire a uleiului nu trebuie să treacă mai mult de 25 de ore de lucru. Înlocuirea ulterioară poate fi efectuată după 80 sau chiar 100 de ore.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Masina de gaurit verticala: caracteristici, sfaturi despre alegereMasina de gaurit verticala: caracteristici, sfaturi despre alegere
Cum să faci o masă de frezat și o mașină cu mâinile taleCum să faci o masă de frezat și o mașină cu mâinile tale
Cum sa faci o placa vibratoare cu un motor electric cu mainile taleCum sa faci o placa vibratoare cu un motor electric cu mainile tale
Cum sa faci o fabrica de la un ferastrau cu mainile taleCum sa faci o fabrica de la un ferastrau cu mainile tale
Fabricarea de masă vibratoare pentru plăci de pavaj pe mâini propriiFabricarea de masă vibratoare pentru plăci de pavaj pe mâini proprii
Vibratoare pentru mâinile de betonVibratoare pentru mâinile de beton
Cum se fac atașamente pentru un motoblock cu mâinile taleCum se fac atașamente pentru un motoblock cu mâinile tale
Cum să faci o mașină de recoltat cartofi pentru un motoblock cu mâinile taleCum să faci o mașină de recoltat cartofi pentru un motoblock cu mâinile tale
Repararea toaletei prin mâinile proprii - design foto în apartamentRepararea toaletei prin mâinile proprii - design foto în apartament
Cum sa faci un vibrator pentru mainile propriiCum sa faci un vibrator pentru mainile proprii
» » Cum se face un compactor de vibrații pentru compactarea solului prin mâinile proprii
© 2021 amigdas.com