amigdas.com

Ce este banda k226: scopul și fotografia

Fixarea firelor în pachete folosind banda K226Atunci când construim și reparăm case, este important nu numai să facem totul frumos, ci și să creăm cele mai confortabile condiții de existență. Fără electricitate, elementele de bază ale gospodăriei nu vor funcționa.

Cablarea trebuie efectuată de către profesioniști. Numai un electrician bun știe cum să facă totul calitativ, în siguranță și frumos - fascicule de fire nu vor decora nici o cameră.

Dar, în ciuda acestui lucru, orice persoană care a început reparația sau construirea unei case, trebuie să știți cum să instalați cablajul electric.

Instalarea cablurilor

Există mai multe tipuri de cabluri, care diferă în modul de fixare a fasciculelor de fire. Alegerea acestora depinde de localizarea și stadiul lucrărilor de construcție.

 1. Montarea benzii K226Cablajul deschis este instalarea cablurilor peste pereți, podele sau plafoane. Strângeți firele cu benzi de montare k226 din metal, PVC sau plastic.
 2. Cablajul ascuns se potrivește în interiorul pereților, pardoselilor, plafoanelor și plintelor sau în mansarde. Este instalat în furtunuri speciale de construcții, plinte, sub tencuială sau în interiorul structurilor clădirii, dacă acest lucru este asigurat de procesul tehnologic.
Instalarea cablului electric în încăperile de locuit
Cum să montați cablurile corectCum să montați cablajul ascunsCum să montați un cablu electric îngropat extern cu propriile mâiniCare este cablajul extern și cel externCostul benzii k226Care sunt tipurile de cabluriCare sunt tipurile de cabluriMaterial de bandă k226Fixarea electroconductoarei cu bandă k226Unelte pentru cabluriCablarea firelor electrice din jurul apartamentuluiInstalati cablul electric de unul singurConectați cablul corectCum se montează firele cu bandă k226Panglica k226 și avantajele saleInstalarea corectă a benzii k226Banda de montare k226Domeniul de aplicare al benzii k226Cum să plasați fire pe podeaFuncțiile de panglică K226 pentru cablare

Materiale pentru cablarea electrică

Cum să înlocuiți banda k226Cablurile, cablurile sau cablurile sunt utilizate pentru cablare. Pentru fixarea lor (cu cabluri deschise) - bandă k226, dibluri sau cuie, butoane speciale, cleme, cutii din plastic.

Un fir este un fir într-o bobină izolatoare, iar un cablu este un fir câteva acoperite cu o teacă. Cord - cateva vene, legate intre ele. Venele sunt, în general, ceea ce curge curentul. Sunt cupru și aluminiu. Datorită proprietăților sale Cuprul este mai potrivit pentru cablare: în astfel de fire există o densitate mai mare a curentului, nu sunt supraîncălzite, rezistente la deformare și coroziune. Cu toate acestea, acest lucru afectează și prețul - firele cu fire de aluminiu sunt mai ieftine. Toate firele, cablurile și cablurile sunt marcate corespunzător.

 1. Prima literă este materialul venei. Pentru cupru, nu există, iar "A" este aluminiu.
 2. Următorul semn sau două este punctul de vedere. Sarma - scrisoare "P" sau "PP" (cablu plat), și atunci când marcarea cablurilor folosite litere pentru a desemna material izolant: "R" - anvelope, "P" - polietilenă, "H" - neurite și "B" - clorură de polivinil .
 3. Înainte - materialul din care este fabricat carcasa. Denumirile sunt identice cu cele pentru materialele izolatoare.
 4. Ultimile litere sunt caracteristicile firelor, cablurilor sau cablurilor. "G" - flexibil, "N" - necombustibil.
 5. Cifrele de la capăt sunt numărul de vene și secțiunea lor transversală.

De exemplu, un APV 1x2.4 este un fir de aluminiu cu izolație din policlorură de vinil, cu 1 secțiune de miez și 2,5 mm.

Cu cabluri ascunse, cablurile, cablurile și firele sunt așezate în cavitatea peretelui, cu montare deschisă pe benzi speciale de construcție k226. De asemenea, este posibil să marcați "LM-5" sau "LM-10" - în funcție de forța maximă de tracțiune. benzi există lățimi diferite și au găuri pentru a le fixa pe perete și a le atașa fire și cabluri. De obicei, ele sunt produse în rulouri, ca în fotografia de mai jos.

În plus față de cabluri, panglica k226 poate fi folosită și pentru:

 • cablarea unui cablu de internet;
 • cablu telefonic;
 • instalarea conductelor;
 • fixarea partițiilor;
 • fixarea blocurilor de spumă între ele;

Fir de fixare cu bandă k226Datorită acestei diversități în utilizarea benzii K226, trebuie alesă lățimea corectă, care este adecvată pentru cablare. Pentru fixarea structurilor sunt utilizate benzi mari, iar prea înguste nu sunt potrivite pentru cabluri și cabluri. De asemenea, ar trebui să se ia în considerare acest lucru bandă k226 din metal este mai durabilă și mai sigură, decât benzile din plastic.

Dungi de zugrăvire pe perete cu cuie sau dibluri, și firele - cu ajutorul butoanelor speciale din plastic.

Bandă k226 - flexibilă, durabilă, realizată din materiale durabile.

Metoda de cablare și materialul venelor sunt alese în funcție de tipul de cameră și de condițiile climatice.

Cum se pune cablajul electric?

 1. Un cablu electric este conectat la panoul electric.
 2. Când cablul de cabluri ascunse este instalat într-un perete, podea sau tavan, făcând astfel o adâncime adâncitură de 1-2 cm. În utilizarea ansamblului de cabluri deschise bandă k226 și butoanele 6 sau 3.5.
 3. Pe verticală, sub sau peste cablaj, faceți caneluri pentru prize sau întrerupătoare, conduceți fire la ele.
 4. Cablajul ascuns zashpaklevyvayut, deschis - atașat cu butoane sau șuruburi, ascundeți cutia de plastic.

Cabluri externe în panouriBineînțeles, acest sistem este incomplet. Există multe nuanțe tehnologice când se conectează la ecran și la prize. De asemenea, merită amintit acest lucru toate firele și cablurile trebuie izolate, iar fasciculele sunt fixate prin cleme. Prin urmare, trebuie să contactați un electrician pentru a face totul bine și pentru a vă proteja împotriva incendiilor și a închiderilor electrice. În cel mai bun caz, dacă vă conectați incorect, nimic nu va funcționa, în cel mai rău caz - cablarea va arde.

Cablajul ascuns este utilizat în încăperile de locuit. Acest lucru se face astfel încât să nu existe nicio modalitate de deformare a firelor și, de asemenea, să nu strică aspectul camerei. Dar există cazuri în care cablajul intern de conexiune eșuează, de exemplu, atunci când nu sunt prevăzute o cablare suplimentară la prize individuale sau switch-uri, și ipsos și vopsea pereți. În astfel de cazuri utilizați cabluri deschise, care este instalat sub tavan sau în planșeu. Pentru acest tip de postare există multe nuanțe care trebuie respectate.

Caracteristicile cablului electric extern

 1. Înainte de a începe lucrările, trebuie să aplicați marcajul, evitând curbele inutile. Marcajul trebuie să fie paralel cu podeaua, iar la ieșire în prize - perpendicular pe acesta.
 2. Montați cablajul la banda de montare k226, realizată din oțel sau PVC. Banda k226 este instalată pe perete de-a lungul perimetrului camerei. Elementele de fixare trebuie să fie la cel puțin 1 cm distanță. În colțurile camerei banda nu ar trebui să se îndoaie - pentru aceasta, este tăiat în lungimi, după cum este necesar. O bucată de bandă, pentru o fixare mai bună, nu ar trebui să fie mai mult de un metru.
 3. Atașați firele și legăturile lor la bandă utilizând butoane speciale sau șuruburi, între ele firele sunt conectate cu o clemă. Producătorii moderni de materiale de construcție vin cu panglici k226 un set adecvat pentru diametrul butoanelor din plastic.
 4. Diametrul fasciculelor de sârme montate pe bandă nu trebuie să depășească 50 mm.
 5. Punctele de fixare sunt situate la cel mult 5 cm distanță.
 6. Peste banda k226 și firele o cutie de plastic este atașată pentru a evita deteriorarea mecanică.

Aceasta nu este întreaga listă de recomandări pentru instalarea cablajelor electrice. Prin urmare, în mod independent, fără a avea o educație specială, acest lucru nu trebuie făcut.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se instalează un încălzitor de apă pentru un apartament?Cum se instalează un încălzitor de apă pentru un apartament?
Cum se conectează un candelabru: un corp de iluminat cu trei lădiri și cinci roțiCum se conectează un candelabru: un corp de iluminat cu trei lădiri și cinci roți
Cum să instalați un întrerupător montat pe perete sau o priză de pereteCum să instalați un întrerupător montat pe perete sau o priză de perete
Conducta Pvc pentru cablarea electrică: specificații și sfaturi de instalareConducta Pvc pentru cablarea electrică: specificații și sfaturi de instalare
Cum se construiește o cablare în camera de aburi a unei băi: instrucțiuni, sfaturi de specialiștiCum se construiește o cablare în camera de aburi a unei băi: instrucțiuni, sfaturi de specialiști
Trebuie să schimbe cablul de aluminiu la cupruTrebuie să schimbe cablul de aluminiu la cupru
Iluminarea într-o saună sau o saună cu mâna ta: cablarea și selecția lămpilorIluminarea într-o saună sau o saună cu mâna ta: cablarea și selecția lămpilor
Esență și reguli de bază ale instalării firelor prin mâinile propriiEsență și reguli de bază ale instalării firelor prin mâinile proprii
Cablare într-o schemă privată bazată pe tureCablare într-o schemă privată bazată pe ture
Instalarea unui reflector pe un tavan din ghipsInstalarea unui reflector pe un tavan din ghips
» » Ce este banda k226: scopul și fotografia
© 2021 amigdas.com