amigdas.com

Cum se face un cablu pentru curățarea canalului cu propriile mâini

Curatarea canalizariiDacă sa întâmplat că aveți un sistem de canalizare înfundat și ați decis să faceți acest lucru fără ajutorul altora, atunci acest articol vă va fi de folos. În acesta, am subliniat metodele cele mai accesibile și bine cunoscute, oprindu-se separat pe linia de curățare a cablurilor.

Toată lumea știe că țevile sunt uneori înfundate și apoi trebuie curățate. Chimicalele de uz casnic pentru curățarea canalizării, într-o gamă largă de produse prezentate în magazine, nu fac față întotdeauna. Și apoi puteți ajuta la alte unelte pentru curățarea canalului. Cu toate acestea, despre totul la rândul său.

Canal de curățare a canalului

Cablu pentru curățarea țevilor oferă de obicei rezultate bune și curăță cele mai dificile și dulciuri. Astăzi, există multe tipuri de cabluri de canalizare disponibile pentru vânzare, care diferă în funcție de scop, dimensiune și materiale, din care sunt realizate. Pentru utilizare în apartamente, mai degrabă cel mai îngust diametru cablu 6-9 mm, care are o penetrare suficientă de duritate blocaj greu, cu toate acestea, este flexibil și elastic, astfel încât să treacă doar toate coturile genunchi și sistemele de canalizare și urcări.

Înainte de începerea lucrului, puteți debloca marginea cablului cu mai multe lovituri cu ciocan, ceea ce va ajuta la curățarea cea mai calitativă a țevilor și îndepărtarea părului sau părului de animale de la acestea. Un cablu obișnuit de o lungime de cinci metri asigură curățarea conductelor de canalizare în întregul apartament.

Un cablu fabricat în producție este un miez de 2 fire, pe care firele de sârmă sunt strat-cu-strat înfășurat într-un anumit fel. Primul strat este aplicat de-a lungul axei spre dreapta, iar cel următor - de-a lungul axei spre stânga.

La fabricarea cablurilor se folosește oțelul St 70 rezistent. Cablul final trebuie să reziste la sarcina de rotație de până la 3500 rpm.

Pentru un anumit tip de congestie în conductele de canalizare, se recomandă utilizarea unui model de cablu specific.

Până în prezent, modele comune, parametrii geometrici diferiți și materialele de producție:

 • Teleferic. Baza acestuia este un miez de fier elastic. Se referă la tipul de cabluri de uz casnic, diametrul său cel mai mare nu depășește 12 mm. Mașină de acționare, cu suport pentru mâner în formă de z.
 • Primăvara - răsucite. Structura este formată dintr-o spirală elastică de o anumită lățime, cu strângere bine strânsă.

Maeștrii folosesc diferite tipuri de cabluri pentru a elimina prizele. Parametrii cheie ai alegerii sunt diametrul țevii și lungimea necesară a cablului.

Cum să faci o frânghie cu mâinile tale

Cablul poate fi realizat cu mâinile tale din materiale simple. Etape de fabricație:

 • Tipuri de cabluri sanitareEste necesar să nu se ia o frânghie de fier foarte mare și mai degrabă elastică;
 • raspushit și îndoiți marginea sa;
 • la capătul opus al cablului pentru a strânge inelul, astfel încât a fost convenabil să se facă mișcări de răsucire în timpul lucrului;
 • în mijloc pune pe o bucată mică de țeavă de plastic sau înfășurați-l cu un material solid, astfel încât a fost confortabil să-l țineți.

Adesea clogs nu apar în conducte în sine, ci în sifoane (genunchi) sanitare. În acest caz, utilizarea unui cablu de fier poate deteriora sistemul și integritatea colectorului de evacuare.

Pentru a preveni acest lucru, nu folosiți material atât de tare și cel mai elastic.

Lanțul manual pentru rezolvarea sarcinilor de mai sus este mai bun din sticlă de plastic. Pentru a face acest lucru, este necesar să se degreseze suprafața sa și să se aplice o lățime de 15-20 mm. Apoi tăiați forma conform desenului.

Apoi, pentru ușurința utilizării, se face o buclă la un capăt. Va fi necesar să țineți cablul în timpul lucrărilor de curățare. Pe întreaga suprafață a benzii, serifele mici sunt făcute pentru a îndepărta eficient toate așternuturile de pe țevi.

Cum să folosiți coarda corect

Etape de utilizare prin cablu:

 1. Cum să curățați canalulCapătul liber este introdus în orificiul pipei sau vasului toaletei.
 2. Răsucirea cablului în sensul acelor de ceasornic, trecând treptat prin țevi.
 3. După eliminarea gunoiului, blocarea este eliminată și scurgerea apei funcționează în mod normal, trebuie să utilizați orificiul de aerisire.
 4. La sfârșitul curățării conductelor, ar trebui să clătiți sistemul cu o găleată de apă fiartă.

Mai întâi de țeavă se spală un jet slab de apă pentru a asigura un rezultat pozitiv, și apoi bucluc, pentru a spăla toate urmele de praf. Dispozitivul (sârmă sau frânghie), care a fost utilizat în procesul de curățare a apelor uzate, după lucrările necesare pentru a curăța murdăria, se spală și se usucă. Următoarea acțiune va fi un test al capacității sale de a lucra, al prezenței daunelor și, dacă este necesar, în efectuarea unor reparații minore. La sfârșitul cablului trebuie să lubrifiați cu grijă, să răsuciți și să puneți hârtie groasă sau o cârpă. Nu sigilați ambalajul cu un cablu bine.

îngrijire

Caracteristicile multifuncționale ale cablului de canalizare nu depind atât de materialele utilizate în fabricarea acestuia, cât și de îngrijirea corectă.

După aplicare se recomandă:

 • curățați temeinic suprafața de canalizare. Acest lucru se face cu atenție în apă caldă fierbinte, aplicând cârpe;
 • La sfârșitul procesului de curățare, toate componentele suferă o uscare profundă. Acest lucru este necesar pentru a preveni formarea unui strat coroziv;
 • Pasul final este aplicarea unui strat subțire de protecție a uleiului și împachetarea în hârtie groasă.

Sârmă pentru curățarea țevilor

In afara de coarda elastica de fier (diametrul țevilor - 300 mm), în rezerva de profesioniști pentru a face față cu înfundate există mai sârmă de fier (diametrul țevilor - 250 mm). Deci, atunci când se lucrează în cazurile în care țevile au un diametru de 350 mm, ei folosesc apă pentru a spăla toți contaminanții acumulați.

în mod tradițional, eliminarea colmatării în canale firul constă în următoarele operații:

 1. Sârma de fier cu vârf (inel sau minge) este introdusă în fantă prin intermediul unei țevi de mers înapoi, fixată cu o clemă.
 2. Pentru a obține obiecte care au cauzat aglomerări, puneți furcile în partea inferioară bine uscată.
 3. Asigurați clema firului.
 4. Sârmă este reciproc.

Această metodă de curățare agățare extrem de comună, cu toate acestea, nu este absolută, deoarece firul de curățare de conducte în punerea în aplicare a mișcării de translație este transformată într-o spirală, se obține în urma scăderii limitei de elasticitate. Cu un diametru mai mare de 200 mm, firul poate să nu ajungă pe locul blocajului datorită unor astfel de mișcări de arc. În acest caz, pot fi utilizate alte dispozitive.

Arbore flexibil

Mai eficace în comparație cu firul elastic elastic pentru curățarea conductelor de canalizare, constând dintr-un cablu de fier (diametru - 9 mm), și o altă membrană, care este o spirală de primăvară gustonavituyu de sârmă de metal, al cărui diametru este de 5 mm. Un astfel de cablu poate ajunge până la o lungime de până la 60 m, în funcție de sarcini. Diametrul mantalei de cablu va fi de 20-28 mm.

Bandă metalică

Cum să folosiți cablulCană de curățare pentru canalizare (lungime - 7-30 m, grosime - aproximativ 3 mm, lățime - 25 mm) - un alt dispozitiv care utilizează extensiv. Construcția sa elastică și destul de solidă vă permite să efectuați curățarea unor conducte de o lungime destul de mare. Pentru a străpunge blocurile așezate pe o duză, asemănătoare cu vârful quadrangular. Panglica este echipată cu un mâner confortabil.

Datorită faptului că dispozitivele menționate mai sus, utilizate în metoda mecanică de curățare a apelor reziduale, diferă în ceea ce privește construcția, puteți face față cu succes eliminării blocajelor fără a apela la profesioniști.

Mijloace de uz casnic pentru curățarea apelor uzate

Cum să eliminați colmatarea cablului

Această metodă de curățare a conductelor de canalizare se numește chimică, deoarece îndepărtarea amestecului se face în timpul reacției unui agent special și a substanțelor care au provocat colmatarea. Componenta principală a majorității medicamentelor este un acid puternic. Doar dizolvă blocajele și curăță conductele.

Cu toate acestea, utilizarea acestor mijloace presupune respectarea tuturor regulilor de siguranță. Lucrul se va face numai cu mănuși de cauciuc, evitând obținerea substanței pe piele, în special pe membranele mucoase. Ce înseamnă exact pentru curățarea țevilor este alegerea fiecăruia. Nu uitați să citiți instrucțiunile de pe ambalaj înainte de a le cumpăra. În cazul în care aveți o țeavă de apă din plastic, aflați dacă vi se permite să aplicați compoziția pe care ați selectat-o ​​pentru acest material. Este destul de comună opinia conform căreia compușii lichizi acționează mai eficient și mai rapid decât cele libere.

Înainte de utilizare Citiți din nou instrucțiunile. Metoda și timpul de expunere pentru diferite medicamente diferă. Urmați recomandările de pe ambalaj, respectați doza specificată și timpul de acțiune. Dacă remediul ales nu a funcționat, vă recomandăm să alegeți alte modalități prin care se va efectua curățarea canalizării.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să faci un canal într-o casă privatăCum să faci un canal într-o casă privată
Cum să curățați chiuveta de obstrucție cu oțet și sifon?Cum să curățați chiuveta de obstrucție cu oțet și sifon?
Cum să curățați conductele de canalizare din casăCum să curățați conductele de canalizare din casă
Metode de pompare a puțurilor de canalizareMetode de pompare a puțurilor de canalizare
Cum să eliminați obstrucția din conductele de canalizareCum să eliminați obstrucția din conductele de canalizare
Ceea ce înseamnă că este mai ușor de curățat conductele de canalizareCeea ce înseamnă că este mai ușor de curățat conductele de canalizare
Eliminarea blocajelor în conductele de canalizare acasăEliminarea blocajelor în conductele de canalizare acasă
Prețul unui cablu de instalații pentru curățarea apei uzatePrețul unui cablu de instalații pentru curățarea apei uzate
Curățați conducta de canalizare cu propriile mâini într-o casă privatăCurățați conducta de canalizare cu propriile mâini într-o casă privată
Curățarea conductelor de canalizare cu mâinile propriiCurățarea conductelor de canalizare cu mâinile proprii
» » Cum se face un cablu pentru curățarea canalului cu propriile mâini
© 2021 amigdas.com