amigdas.com

Pași pentru pridvorul de beton cu propriile mâini

Cum să-ți faci propriile pași cu mâinile taleVeranda este un element indispensabil pentru construirea unei case individuale. Este în vedere, prin urmare, sunt impuse cerințe speciale asupra designului său.

Mai întâi de toate, ar trebui să fie puternic și ușor de mers pe jos. În al doilea rând, trebuie să se potrivească cu dimensiunea și stilul fațadei casei. Veranda poate fi făcută din metal, lemn sau beton. Structurile de beton pot fi finisate cu dale, piatră și vopsea. Datorită flexibilității soluțiilor, durabilității, fiabilității construcției și ușurinței construcției, cel mai adesea este utilizat betonul pentru construirea unui grup de intrare.

Soiuri de formă verde de beton

Veranda este o platformă cu o scară care o adăpostește din mai multe etape. Poate fi încorporat, proiectat cu întreaga clădire atașată după finalizarea construcției principale, cu fundația sau cu o consolă suplimentară.

O verandă din beton poate fi făcută sub forma:

 • dreptunghi;
 • pătrat;
 • trapez;
 • cerc.

Designul grupului de intrare al casei poate fi din față sau din lateral și:

 • executat sub forma unei verande;
 • închis;
 • deschis.

Caracteristicile de construcție a pridvorului de beton

Veranda de beton cu propriile mâini nu este atât de dificilă. Trebuie să știți niște reguli și să le urmați cu strictețe.

 1. Trepte de beton pe pridvorEste necesar să se lucreze la impermeabilizarea pridvorului;
 2. Fundamentul casei și pridvorului ar trebui să fie aceleași cu aceeași penetrare și prin armare;
 3. Veranda trebuie să fie mai mică decât capătul ușii cu cinci centimetri, astfel încât să se deschidă liber;
 4. Calitatea materialelor pentru realizarea pridvorului trebuie să fie ridicată, amestecurile de ciment și nisip trebuie să fie rezistente la umiditate și să reziste schimbărilor de temperatură.

Calcularea dimensiunilor pridvorului de beton

Dimensiuni principale la calcularea pridvorului de beton:

 1. Înălțimea totală a pridvorului. Aceasta este distanța de la sol la fundul pragului;
 2. Lățimea treptei. În conformitate cu standardele de construcție, lățimea treptei ar trebui să fie mai mare decât ușa, cu o medie de 150 mm. Se prevede că lățimea treptei superioare trebuie să fie de cel puțin 1000 mm, astfel încât două persoane să se poată diviza liber pe scări;
 3. Înălțimea treptelor este de 120-200 mm. Înălțimea poate fi luată în funcție de ușurința de mișcare pe trepte. În cazul în care casa are copii mici și persoane în vârstă - aceasta poate fi de 120-150 mm. Pentru un adult, înălțimea optimă este de 200 mm;
 4. Lățimea benzii de rulare este de 270 mm;
 5. Numărul de pași. Prin împărțirea înălțimii totale a pridvorului la înălțimea unui pas, puteți stabili numărul de pași. Valoarea fracționată este rotunjită la întreg prin schimbarea înălțimii pasului. Este mai bine ca pașii să aibă un număr impar de confort pentru a urca pe scară;
 6. Adâncimea sitului, dacă veranda este sub forma unei prelungiri, trebuie să fie de cel puțin un metru;
 7. Unghiul scărilor este de 26-45 °.

După ce a determinat dimensiunea și numărul de etape, trebuie să desenați o schiță, adică să elaboreze un design de verandă care va fi necesar în etapele viitoare ale lucrării.

Materiale și instrumente pentru fabricare

Ce materiale vor fi necesare?După determinarea mărimii și a construcției structurii, puteți calcula cantitatea necesară de materiale pentru a face un pridvor cu propriile mâini. materiale este mai bine să cumpărați cu o marjă, astfel încât nu trebuie să alergi în mijlocul muncii în căutarea unor kilograme lipsă de amestec sau de metri de sârmă. Dacă folosiți beton gata, trebuie să determinați volumul său. În cazul în care este necesară prepararea amestecului, consumul de materiale pe un metru cub de beton este:

 • ciment - 340 kg;
 • nisip - 1,05 m³;
 • piatra zdrobita - 0,86 m³.

În cadrul pentru fiecare etapă ar trebui să aibă două bare de armare.

Materiale necesare:

 • foi de placaj și plăci cu o grosime de cel puțin 20 mm și o lățime de 200 mm pentru fabricarea cofrajului;
 • bruski 40 × 40 mm pentru rigidizări;
 • Cuie cu pălării largi pentru a fixa plăcile de cofraj;
 • Sârmă metalică pentru legarea cadrului de armare;
 • armare cu un diametru de 6,5-12 mm pentru cadru;
 • caramida rupte;
 • materiale de impermeabilizare;
 • ciment;
 • piatra zdrobita;
 • nisip de fracție de mijloc;
 • materiale pentru finisare.

instrumente, să facă pași spre pridvor cu propriile mâini:

 • mixer de beton;
 • perforator cu burghiu pentru beton;
 • fierăstrău electric;
 • vibratoare pentru compactarea soluției de beton;
 • lopata cu lopata. Poate fi necesară o lopată de lemn, dacă betonul trebuie să fie mutat manual de pe roabă pe cadru;
 • instrument pentru sârmă de tricotat;
 • ciocan, spatula, nivel, metru, măsură de bandă.

Pregătirea sitului

Turnând pașii pe verandăAtunci când se construiește o nouă casă și se pune în aplicare o singură fundație de benzi la etapa de construcție, pregătirea amplasamentului este numai în curățarea resturilor de construcție. Dar de multe ori se întâmplă că trebuie să înlocuiți vechiul pridvor, sub care nu există nici o fundație, de exemplu, în cabană. Apoi, selectat pentru zona portic din resturi și purificată prin pridvor vechi, apoi săpat o groapă de adâncime de fundație de 300 până la 200 mm sub sol de congelare, adică cel puțin 500 mm, lățimea și lungimea de 25 mm mai lung decât dimensiunile corespunzătoare ale zonei. În fundația casei, găuriți pentru armare, pentru a realiza armături reciproce.

Următoarea etapă de lucru este proiectarea substratului. Sol stivuite strat de nisip umed aproximativ 150 mm, iar apoi un strat de 200 mm este umplut și nivelat macadamul și compactat, astfel încât acesta sa scufundat în nisip, iar stratul de nisip este din nou aproximativ 100 mm. Din nou toate straturile Tamped și umplut cu apă. După toate procedurile, golurile din pietriș vor fi umplute cu nisip. O astfel de fundație protejează betonul împotriva efectelor apelor subterane.

Substratul este acoperit cu un material de acoperire sau cu o peliculă densă pentru impermeabilizarea fundației, care protejează structura de efectul distructiv al apei de suprafață. Apoi vine rândul de plasă de armare cu celule 100 × 100 mm. Și numai atunci se toarnă betonul, este egalizat și străpuns în mai multe locuri cu o tijă, astfel încât aerul să fie eliberat.

Pentru a se asigura că structura a câștigat puterea primară, aceasta trebuie lăsată timp de câteva zile să înghețe. Betonul mortar pentru fundație este pregătit în proporții standard: o parte din ciment este preluată din trei părți de nisip și cinci bucăți de moloz.

Lucrați cu cofraje

Cum se face cofrareaDupă formarea pernei, este posibilă pornirea dispozitivului de cofrare. Cadrul trebuie să fie puternică și durabilă, Pot rezista la greutatea turnată a betonului. Este o structură în formă de cutie, realizată din foi de placaj, plăci groase și corespunde aspectului și formei viitorului pridvor.

Pe foaia de placaj se conturează conturul pridvorului, începând cu pasul inferior. Suprafețele și treptele sunt executate la un unghi de 90 ° pentru marcarea ușoară. Apoi platforma și suprafața superioară cu o pantă de 6 mm sunt scrise pentru fiecare 300 mm lungime pentru a asigura curgerea apei. Revenind la stâlpi, conturul lor este tras cu înclinația marginii inferioare de 15 ° spre interior. Conturul final este tăiat de bulgară, iar pereții laterali ai ramei sunt pregătiți.

Placaj nu poate rezista presiunea amestecului de beton, astfel încât pereții laterali de cofraj sunt întăriți de riglele din bara. Scuturile sunt conectate prin panouri repetând forma și dimensiunile coloanelor. Pentru aceasta, utilizați unghiile pregătite. Este de dorit ca marginea inferioară a plăcilor să fie făcută sub pantă, astfel încât turnarea betonului să fie uniformă. Ramă rezultată este instalată la o distanță de 10 mm de fundația casei și pe ambele părți este fixată de distanțiere care se sprijină pe cârlige. Mijloacele sunt sacrificate în sol la o adâncime de cel puțin 250 mm la o distanță de aproximativ jumătate de metru față de scuturi. Apoi spațiul dintre cadru și miezuri este umplut cu sol de aproximativ 100 mm și perforat cu grijă.

Beton de beton

Clădirea cu porțiDupă finalizarea cofrajării, fundația casei este acoperită cu un material de acoperire și se aplică un strat de etanșare peste acesta, temperatură cusătura. La baza pridvorului viitor, este pusă o barieră de vapori, cofrajele din interior sunt acoperite cu grăsime, astfel încât soluția de beton să nu adere la cofraje.

Pentru a se asigura că betonul nu-și pierde proprietățile de rezistență, acesta trebuie pus imediat după frământare. Prin urmare, cu cât este mai apropiat mixerul de beton față de structură, cu atât mai bine. Cea mai reușită opțiune, când betonul este alimentat imediat din tavă.

La verandă a fost puternic și durabil, trebuie să instalați un cadru de armare. Este tăiat în bucăți de lungime necesară și legat cu sârmă. Lungimea tijei ar trebui să fie cu 40-50 mm mai scurtă decât lățimea treptelor. Distanța dintre straturile de armare ar trebui să fie de aproximativ 150 mm. Nu uitați să așezați barele armăturii în găuri pregătite în fundația casei. În timpul legării armăturii, elementele de reținere sunt lăsate pentru a instala balustrada și baldachinul, dacă acestea sunt furnizate de proiect. Apoi, nu trebuie să găuriți o bază de beton gata pentru montarea structurii de închidere. Pentru a reduce consumul de soluție de beton, în fiecare strat pus caramida rupte si pietre.

Punerea în aplicare a betonului se face începând cu etapa inferioară. Fiecare strat umplut trebuie amortizat cu grijă pentru a elimina toate golurile. Agregatul proeminent (cărămizi) trebuie să fie îndoit în interiorul cu o mistrie sau lopată. Cu ajutorul unui nivel, se verifică calitatea execuției betonate executate. Fiecare strat trebuie lăsat să se usuce, numai apoi să se umple următorul. Se finalizează lucrările de betonare cu o soluție a etapei superioare și a șantierului. Structura finisată a betonului trebuie să fie în cofraje timp de cel puțin șapte zile.

Dacă construcția este efectuată în timpul verii, Betonul trebuie umezit periodic, astfel încât să nu se usuce. O săptămână mai târziu, cofrajul, prin atingerea panourilor cu un ciocan, este îndepărtat cu grijă, pentru a nu deteriora baza de beton și, dacă este necesar, pentru a lustrui suprafața pridvorului.

Dacă a fost proiectat un verandă cu baldachin, stalrele de sprijin pentru acesta sunt instalate în timpul instalării cofrajului și sunt turnate cu beton.

Lucrări de finisare

Cum se fac pași concreți pe pridvorFinisarea pridvorului de beton se poate face După 28 de zile de la îndepărtarea cofrajului. Aceasta este perioada în care betonul câștigă forța normativă.

Cel mai simplu lucru este să părăsești veranda din beton într-un fel, așa cum este, sau să pictezi cu o vopsea rezistentă la efectul atmosferic.

O variantă interesantă a decorului este modelul de pietricele care pot fi făcute cu mâna în timpul așezării betonului. În același timp, timpul de a face veranda nu va crește mult, tot ce trebuie să oferiți timp pentru uscarea stratului.

Cel mai adesea pașii concreți și pridvorul sunt finisate cu dale de clincher cu o acoperire specială împotriva alunecării.

Vedere excelentă în finisajul porțelanului verandelor, care este ușor de așezat cu propriile mâini.

Atunci când alegeți un finisaj, trebuie să vă amintiți că clădirea și pridvorul trebuie să fie făcute în același stil și să se potrivească dimensiunilor.

Mânerul pentru un scurt nu mai mult de cinci trepte de scară nu poate fi instalat, dar acestea sunt convenabile pentru persoanele în vârstă și să dea orice verandă un aspect finit. În cazul în care gândiți-vă la designul balustradelor și umplând spațiul de dedesubt, pot decora grupul de intrare și îl pot face original.

În timpul construcției unui pridvor semi-circular efectuat aceleași etape funcționează numai în calculul determinării adăugate a centrului cercului și mai dificil de a face cofraj pentru forma rotundă de pași.

Asta e tot ce trebuie sa stii pentru a raspunde la intrebarea cum sa faci un pridvor de beton cu mainile tale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Verandă cu baldachin în casă particulară, cu design modernVerandă cu baldachin în casă particulară, cu design modern
Cum să vă construiți propriile mâini o pridvor de lemn la casăCum să vă construiți propriile mâini o pridvor de lemn la casă
Crearea unui grup de intrare într-o casă particulară: idei, fotografiiCrearea unui grup de intrare într-o casă particulară: idei, fotografii
Variante ale unui pridvor din policarbonat într-o casă privată pe o fotografieVariante ale unui pridvor din policarbonat într-o casă privată pe o fotografie
Decorarea pridvorului unei case de țară: fotografie de opțiuni de designDecorarea pridvorului unei case de țară: fotografie de opțiuni de design
Cum de a construi un verandă din lemn cu mâinile taleCum de a construi un verandă din lemn cu mâinile tale
Grupuri de intrare pentru o casă privată: proiecte, materiale, fotografiiGrupuri de intrare pentru o casă privată: proiecte, materiale, fotografii
Facem verandă cu mâinile noastre cu pași de lemnFacem verandă cu mâinile noastre cu pași de lemn
Cum sa faci un pridvor de beton cu mainile taleCum sa faci un pridvor de beton cu mainile tale
Crearea de copertine pe verandă: montaj și vizoare de fotografieCrearea de copertine pe verandă: montaj și vizoare de fotografie
» » Pași pentru pridvorul de beton cu propriile mâini
© 2021 amigdas.com