amigdas.com

Cum se face roata pentru un hamster

De ce să facă o roatăHamsterii sunt, prin natura lor, animale foarte active și își petrec cea mai mare parte a vieții în mișcare. Dar acest lucru este posibil numai în condiții naturale. În casă, rozătoare își petrec tot timpul într-o cușcă. Un stil de viata sedentar poate afecta negativ sanatatea lor, de aceea este necesar sa instalati o roata in casa hamsterilor unde animalele isi vor realiza nevoile. Această gimnastică poate fi cumpărată, iar tu o poți face singur.

Parametrii unei roți adecvate

Și ce ar trebui să fie roata dreaptă? Având în vedere că acesta este un simulator pentru un animal mic, există cerințe privind mărimea acestuia și altele:

 • Roată pentru un hamsterCochilia trebuie să se potrivească cu rasa hamsterului viu. Pentru animalele mici, de exemplu, diametrul optim Dzungarian este de 12 cm, iar pentru Syria mai mare - cel puțin 18 cm.
 • Mecanismul dispozitivului trebuie să fie fiabil și sigur, iar roata însăși trebuie fixată ferm în interiorul cuștii.
 • Rotița de rotație trebuie să fie complet liberă. Dacă animalul de companie trebuie să facă un efort în timpul antrenamentului, va abandona în curând această ocupație. A alerga pentru un animal ar trebui să fie ușor de a aduce plăcere.
 • Rotația trebuie să treacă cât mai mult posibil în modul silențios. Acest parametru este mai important pentru proprietar. Hamsterii sunt activi noaptea. Este puțin probabil că vei putea să dormi liniștit sub mormântul unui lucru plastic sau metalic.

În magazin, achiziționarea de jucării va costa între 150 și 1500 de ruble - puteți alege pentru fiecare gust și pungă. Dar dacă aveți timp liber și o pereche de mâini capabile, este foarte posibil să faci o cochilie cu mâinile tale. A trăi în casa copiilor, cu plăcere să participăm la procesul creativ, le oferim doar. Deci, de la ce și cum să faci o roată pentru un hamster cu mâinile tale?

Simulator de carton

Pentru a face o roată din acest material nu este absolut dificilă, nu poate dura o lungă perioadă de timp, dar va fi suficient pentru un timp. Fluxul de lucru în sine este capabil chiar și de cel mai tânăr student. Pentru ambarcațiuni, veți avea nevoie de:

 • un manșon mic de metal subțire;
 • foi de carton;
 • un cuțit sau foarfece de hârtie;
 • creion;
 • line.

Joc de design pentru un hamsterMai întâi trebuie să faci piese. Pe creionul din carton trageți 2 cercuri cu diametrul necesar, apoi le tăiați cu foarfece. Una dintre detalii face un slot prin care hamsterul va urca în echipamentul sportiv. După aceea, trageți mai întâi și apoi tăiați de-a lungul marginii cercurilor dreptunghiulare la o distanță de 5 mm de margine.

Acum, începeți să faceți piesa. Este decupat dintr-o bandă de carton cu lățimea necesară, lăsând pe margini marginile pentru patrulaterul fantelor de pe cercuri. După aceea, decupați baza și peretele, la care va fi atașat simulatorul.

În timpul montării, știfturile sunt introduse în canelurile din cercuri. Apoi, baza și peretele sunt fixate împreună. În centrul peretelui, așezați o gaură pentru manșonul metalic și instalați piesa în gaura rezultată. După aceasta, maneca este pusă roata rezultată și fixată la capetele ștecherului, astfel încât structura să nu se prăbușească. Aceasta finalizează procesul de asamblare. Se speră că hamsterul își va sparge jucăria în bucăți mici, nu atât de repede.

Tin Can

Roata pentru un hamster poate fi făcută cu propriile mâini de pe un hard disk vechi și o cutie de conserve. Această opțiune este mult mai puternică, dar și mai intensă. Pentru el vom avea nevoie de:

 • recipient de staniu cu un diametru adecvat;
 • axul de pe un hard disk vechi;
 • o bucată de material;
 • superglue;
 • bandă izolatoare;
 • sârmă.

Ce să facă o roată pentru un hamsterPentru auto-fabricarea simulatorului, aveți nevoie și de foarfece pentru metal, o șurubelniță și un marker. În primul rând, este necesar să eliberați fusul, pentru care șuruburile de pe cutia de unitate de hard disk nu sunt strânse și capacul este scos. Axul în cutie înfățișarea pare a fi un rulment, dar totuși este un mecanism puțin diferit. Va fi necesară rotirea roții terminate.

Apoi trebuie să faceți o cutie de conserve. Circumferential taie cercul acesta din metal, care pleacă de la fundul aproximativ 5 cm pentru hamsteri mici si 7 cm - pentru o linie de tăiere krupnyh.Chtoby transformat plat, cel mai bine este de a identifica marker. Apoi lipiți axul până la partea inferioară a preformei de pre-adeziv și așteptați până când compusul se usucă.

Pentru decorarea interioară a cutiei, se taie o bandă de material. Polistirenul poros perfect adecvat, absoarbe zgomotul și nu va permite labele rozătoarelor să alunece de pe suprafață. Lățimea benzii trebuie să fie astfel încât cotele să rămână pe margini, deoarece tăietura de la cutie se dovedește a fi ascuțită. Stofa însăși este lipită din interior, iar marginile sunt înfășurate și fixate cu o bucată de bandă electrică. După aceea, tot ce este rămas este să fixați structura cu firul în cușcă.

Recomandări pentru utilizare

Cum sa faci o roataRoata este instalată într-o cușcă și există permanent. Dacă înainte în casă nu au fost similare structura, un hamster nu poate înțelege imediat ce este pentru el și cum să îl folosească. Ajută-l în asta. Plantați animalul pe banda de alergare și defilați ușor. Poți să pui niște înălțimi mai mari înăuntru. În încercarea de a ajunge la el, hamsterul va conduce roata în mișcare și va ghici imediat cum poate fi folosită.

Este necesară spălarea roții o dată la două săptămâni. Cusca trebuie să fie curată, acest lucru se aplică tuturor accesoriilor. Dacă animalul dvs. are o roată achiziționată care a început să scârțâie, este destul de ușor să remediați o defecțiune. Lubrifiați toate dispozitivele de fixare cu orice ulei vegetal și rotiți roata înainte și înapoi de mai multe ori.

Dacă ați achiziționat un design al roții de suspensie, este necesar să-l suspendați la o înălțime astfel încât animalul de companie să poată urca cu ușurință acolo și să urce.

După cum puteți vedea, nu este nimic greu să faci viața unui hamster de casă mai interesantă și mai diversă. În plus, joggingul regulat își va îmbunătăți forma fizică.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum arată câmpul hamsteri, habitatul lorCum arată câmpul hamsteri, habitatul lor
Cum se determină sexul hamsterului DzhungarCum se determină sexul hamsterului Dzhungar
Cage pentru chinchilla: dimensiunea optimă, cum se faceCage pentru chinchilla: dimensiunea optimă, cum se face
Angor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijireaAngor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijirea
Dzhungar hamster: îngrijire și conținutDzhungar hamster: îngrijire și conținut
Ball pentru un hamster: cum să alegi într-un magazin și să îl foloseștiBall pentru un hamster: cum să alegi într-un magazin și să îl folosești
Cum sa faci o casa pentru un hamster cu mainile taleCum sa faci o casa pentru un hamster cu mainile tale
Șoarece alb - un animal de companie excelent decorativȘoarece alb - un animal de companie excelent decorativ
Regulile pentru îngrijirea unui hamster sălbatic devin un animal de companieRegulile pentru îngrijirea unui hamster sălbatic devin un animal de companie
Proiectarea melcului radial centrifugalProiectarea melcului radial centrifugal
» » Cum se face roata pentru un hamster
© 2021 amigdas.com